Wednesday, 12 December 2018

Dua Faktor Penting Yang Membuatkan Seseorang Itu Terpaksa Berubah Untuk Berjaya

"Take a look on your previous six (6) years. 
If you do not change, you will live exactly the same like the past six (6) years." - Jim Rohn
It's about 20 days more to welcome 2019. Cepat jer masa berlalu kan? Rasa macam baru jer mulakan tahun 2018.

So, apa preparation you all untuk mulakan tahun 2019 yang dikatakan akan semakin mencabar ni?

have you got a plan of your own?
If yes, that's great! That's mean your 2019 will be awesome!
If not, then let's start doing it now! :)

Because, if you do not have plan of your own, you will probably always fits in someone else's plan.
And guess that someone else will have plan for you?
Most probably, NOT MUCH!


This year, 2018 and kita patut tengok balik hidup kita selama 6 tahun yang lepas.
Adakah semakin baik?
Atau semakin gagal?
atau hanya berada pada level yang sama?

Apepun keadaannya, kalau kita tak buat sesuatu untuk 6 tahun akan datang, kita akan hidup dalam keadaan yang sama seperti keadaan kita pada 6 tahun yang lepas.


Today, Saf nak kongsi DUA (2), faktor penting yang membuatkan seseorang itu terpaksa BERUBAH untuk berjaya:

1/ Inspirasi (INSPIRATION)

- Seseorang itu terpaksa berubah untuk berjaya bila mereka ada seseorang yang memberi inspirasi kepada mereka.

 Normally, mereka yang memberi inspirasi ini akan menjadi idola untuk seseorang itu mencapai impian mereka. It can be anyone surrounds us that inspire us to change for better.

2/ Keadaan Terdesak ( DESPERATION)

- Ramai orang akan mula berubah bila mereka dalam keadaan terdesak. Antara contoh keadaan terdesak adalah; bila duit gaji hanya cukup-cukup makan, berumur hampir 35 tahun tapi masih belum ada saving, berat badan yang semakin obese dan mula membawa kepada masalah kesihatan, syarikat yang semakin aktif membuang pekerja dan sebagainya.

Tak semua keadaan terdesak ni buruk bagi kita. Sebab kalau takde desakan dalam hidup kita, kita takkan ada rasa untuk berubah dan keluar daripada keadaan hidup kita sekarang ni. Remember this, desperation is a GEM! 

Apa yang kita boleh buat dalam keadaan terdesak?
Buat satu senarai apa yang kita tak puas hati dengan life kita sekarang ni. It could be:
"aku penat kena hadap jammed setiap hari"
"aku bengang sebab aku tak mampu bagi ibu bapa aku RM3,000 setiap bulan!"
"aku bengang sebab aku masih hidup menyewa."
"aku bengang sebab aku layak dapat gaji RM10,000 sebulan!"

Tulis senarai tak puas hati sampai kita rasa bengang kita tu betul-betul kita dah habis keluarkan.

Bila dah ada senarai "bengang" ni, InshaaAllah kita akan mula buat plan according to what kind of life we want to live for the next six years.

Antara perkara yang kita boleh mula untuk berubah adalah dengan mulakan dengan diri sendiri dulu.

1/ Mulakan hari sebelum subuh. 
Bangun Tahajudlah maknanya tu :)
Bangun pukul 5.00am, buat solat Tahajud 2 rakaat and sambil tunggu solat subuh tu boleh mulakan dengan zikir, baca Al-Quran dan sebagainya. Time Tahajudlah waktu paling power untuk kita mintak pada Allah apa yang kita nak dalam hidup kita. Allah dah kata, "Minta pada aku. Aku akan tunaikan permintaan hamba-hambaKu". So, taknak mintak ke? :D

2/ Dengar, baca dan tengok video-video motivasi. 
Hanya mereka yang berminda positive jer yang akan mampu ubah diri mereka jadi lebih baik. Nak yang positive kena cari bahan-bahan yang postivelah yer:) Contohnya masa on the way nak pergi and balik dari kerja tu boleh dengar audio motivational speaker pilihan masing-masing.

3/ Buat senarai to do list dan daripada senarai yang ada tu, pilih dua perkara yang kita perlu buat hari tu jugak! 
- Formula kegagalan adalah bila perkara yang kita perlu buat dan boleh buat tapi kita tak buat apa-apa. So, dengan adanya senarai to do list ni, kita akan lebih focus and on track towards our own goals. Senarai to do list ni, kita boleh pecahkan kepada seminggu dan sebelum tidur tengok balik senarai to do list tu and decide 2 perkara yang wajib diselesaikan keesokkan harinya no matter what!

4/ Cari peluang.
 Contohnya dengan berniaga part-time, freelance dan sebagainya. Ingat peluang takkan datang bergolek kalau kita sendiri tak bergolek kepada peluang tu :)

5/ Cari guru yang sanggup mengajar kita capai apa yang kita nak dalam hidup. 
-Guru tu kenalah relate dengan apa yang kita nak buat. Contohnya kita nak belajar ilmu photography, tak bolehlah cari guru yang ajar cara berniaga nasi lemak yer. So, kena be clear apa yang kita betul-betul nak buat and then find a teacher who are willing to teach you knowledge that relates to your plan.




Loves,
Saff.

Sunday, 9 December 2018

Shake ME Haio Perisa Coklat

Assalamualaikum and hi everyone!
Saf just nak share new product launched, yang SHOM baru jer keluarkan 1 December 2018 baru ni!
So, news ni sangatlah fresh from the oven! :)


Memperkenalkan Shake Me Perisa Coklat! 
Before this dah ada Shake Me perisa vanilla. 
Click link ni untuk details about the 

Kali ni, khas untuk coklat lovers kat luar tu (termasuklah diri ini. yeayyyy!), Shake Me Perisa Coklat ni tersangatlahhh sedap! 

For myself, bila minum Shake Me Perisa Coklat ni, it helps me to control my cravings towards coklat! 
For your info, Saf ni hantu coklat! Everyday kalau boleh mesti nak makan coklat! Hahaha masalah kan? Caner nak kurus kalau asyik makan coklat jer.

So, bila dengar jer pasal Shake Me perisa coklat ni dah released, ya Allah happy sangat rasa hati Saf ni. 
Lepas ni Saf takde masalah dah.
Cravings towards chocolate satisfied and dalam masa yang sama, makin kurus! ^_^

Elok sangatlah Shake Me Perisa Coklat ni keluar bulan December 2018 ni kan? At least, 2019 nanti physically and mentally dah ready untuk dapatkan berat badan ideal dengan Shake Me Perisa Coklat ni :D

  
Shake Me ni bertindak melalui konsep "3M"



1/ MEMELIHARA


- Kaya protein yang membekalkan 11g protein dalam setiap sachet.

- US FDA mencadangkan pengambilan 25g protein soya sehari untuk membantu menurunkan kolestrol darah.

- Protein lengkap dan berkhasiat yang dibekalkan oleh protein soya, protein whey dan protein soya terasing (ekstrak soya).


- Khasiat yang lengkap; mengandungi 9 asid amino penting.

- Membina dan memulihkan sel termasuklah otot, tisu, rambut, kulit, kuku dan lain-lain.

- Membentuk antibodi, enzim dan hormon yang penting untuk tindakbalas metabolism dalam badan.

- Mengandungi BCAA (branched-chain amino acid). Iaitu sekumpulan asid amino penting seperti leucine, isoleucine dan valine. 
BCAA memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga semasa bersenam, pembentukan otot, mengurangkan letih otot dan mengekalkan jisim otot.

- BCAA penting dalam pengurusan berat badan yang sihat kerana ia menghalang kehilangan otot terutamanya ketika penurunan berat badan yang intensif. Jisim otot yang kurang lemak membantu meningkatkan kadar metabolisme dan membakar lemak dengan lebih cepat.


2/ METABOLISME
Dalam Shake Me perisa coklat ada satu bahan yang sangat istimewa untuk mereka yang dalam proses menurunkan berat badan. 



Tadaa!

Inilah dia ramuan special dalam shake me perisa coklat ni uols!
Garnicia Cambogia!


Tahukan, Garnicia Cambogia adalah ejen asli yang membantu menyekat pembentukan lemak dalam badan!

Lagi berita best, Garnicia Cambogia dalam Shake Me perisa coklat ni, membantu mengurangkan rasa atau nafsu nak mengunyah. 

Orang perempuan ni bila datang time PMS atau stress, dia terus boleh bertukar jadi "Emotional Eater" tau!
So, elok sangatlah ada spare Shake Me perisa coklat ni dalam handbag kite :D

Kelebihan Garnicia Cambogia dalam Shake Me Perisa Coklat:
- mengandungi bahan aktif Asid Hidroxicitrix (HCA) yang sangat dikenali kerana khasiat mujarabnya dalam menurunkan berat badan dan dalam masa yang sama meningkatkan metabolisme badan.

- HCA bertindak sebagai penyekat lemak yang berkesan. HCA menghalang kalori daripada disimpan sebagai lemak badan. HCA membantu menukarkan kalori kepada glikogen iaitu bahan yang penting dalam pembentukan otot
So, taklah badan kita jadi menggelebeh atau flabby dalam proses turunkan berat badan tu. Best kan? :)

- Garnicia Cambogia membantu meningkatkan metabolisme, menggalakkan penghasilan tenaga yang berkesan untuk kecergasan sepanjang hari.

- HCA mengurangkan selera makan untuk mengelakkan kita makan secara berlebihan dan membolehkan kita mengawal pengambilan kalori dengan lebih berkesan semasa proses penurunan berat badan.

Untuk pengetahuan uols, Shake 
Me perisa coklat ni kalorinya cuma 97kCal.
Sangat rendah kan?

3/ MINERAL

- Shake Me perisa coklat ni mengandungi 100% garam buluh asli dari Korea yang terkenal dengan kandungan mineral yang tinggi seperti kalsium, magnesium dan potasium yang baik untuk tulang dan memperbaiki tisu-tisu otot.

- Shake Me perisa coklat juga mengandungi pelbagai vitamin seperti vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7 dan B12 yang membantu meningkatkan metabolism tubuh dan menjadikan badan lebih cergas dan bertenaga sepanjang hari.

- Shake Me perisa coklat juga diperkaya dengan vitamin A, C, D, E, K, Kalsium, Magnesium, Zati Besi, Fosforus, Kromium, Iodin, yang membantu mengekalkan kesihatan dengan lebih baik.


Secara ringkasnya, khasiat SHAKE ME adalah:
- Hanya 97kcal dalam setiap hidangan.
- Kaya protein.
- Tinggi serat makanan.
- Kaya magnesium
- Kaya vitamin B12
- Kaya Vitamin C
- Tiada gula tambahan
- Tiada kolestrol
- Tiada trans-fat
- Tiada bahan pengawet
- Tiada pewarna tiruan
- Tanpa fruktosa (tiada gula tambahan). Ini bermakna, Shake Me Perisa Coklat ni sangat sesuai untuk pesakit Diabetes.



Tahu tak sebenarnya coklat ni sangat-sangat baik dalam diet seharian kita.
Salah satu punca tak kurus-kurus adalah bila kita stress.
Nak kurus, emosi perlu dalam keadaan baik, stabil dan happy.

Salah satu cara untuk lift-up our mood adalah dengan makan coklat!
Sebab coklat ni memang terkenal sebagai mood booster!
Tapi, jangan salah pilih coklat tau!
Pilih jer Shake Me Perisa Coklat, confirm boleh kurus!



SIAPA YANG PATUT MINUM SHAKE ME?

- You all yang mengalami BMI badan berlebihan.

- You all yang ingin mendapatkan berat badan ideal.


- You all yang ingin menurunkan berat badan dengan cara sihat, selamat, berkesan dan murah.


- You all yang selalu tak sempat nak makan atas faktor sibuk menguruskan kerja dan rumah tangga.


- You all yang mementingkan kesihatan badan untuk sentiasa berada dalam keadaan yang optimum.


- SHAKE ME ni sesuai penghidap diabetes.


Cara Pengambilan Shake Me Perisa Coklat

- Campurkan 1 sachet Shake Me perisa coklat ke dalam 200ml air sejuk atau air suhu bilik dan goncang hingga larut.
(Amaran: Jangan guna air panas tau!)

- Untuk yang berniat nak dapatkan berat badan ideal, Saf cadangkan minum Shake Me Perisa Coklat waktu sarapan pagi dan sebagai meal replacement makan malam.

TESTIMONI SHAKE ME PERISA COKLAT



My mentor and I.
CDM Hajah Siti Rohana. 
Sama-sama bulat kan 2016 tu?
Masa tu berat CDM Kak Ana, lebih dari 100kg. 
Sekarang ni lepas consistent amalkan Shake Me, berat badan beliau dah jadi 55kg jer uols!
Jealousss tak? Sekarang ni bila jumpa face to face memang macam anak dara!











Berapa harga Shake Me Haio Perisa Coklat?





Sekotak SHAKE ME Perisa Coklat ni ada 20 sachets.






Pakej ekonomi ni valid sampai 31.12.2018 jer tau. Rugi kalau tak grab waktu promo ni.


Tunggu ape lagi?
Tak cuba tak kurus!
Dah cuba barulah kurus! :)

Cepat whatsaap Saf sekarang!
www.wasap.my/6013301130



Saturday, 17 November 2018

33 and young!

Assalamualaikum and hello everyone!
Alhamdulillah syukur pada 13 November 2018 baru ni, genaplah umur Saf 33 tahun.

I'm old dah. Walaupun ramai yang teka umur Saf between 26-27, but hakikatnya Saf kena terima yang Saf dah tak berapa nak muda lagi.

Kalau dulu waktu umur 20-an, seronok celebrate birthday. Excited nak tiup lilin, makan kek and celebrate somewhere special for memory. But once dah masuk alam 30-an ni, birthday membuatkan Saf jadi lebih banyak bersyukur dengan apa yang Saf ada. 
Maybe dari segi material ada banyak lagi yang Saf belum dapat. Tapi yang ada depan mata Saf ni, Saf sangat-sangat hargai.

Saf bersyukur sebab at this at age, I still have my parents while some of my friends dah tak punya mak ayah. Sesungguhnya bila makin banyak umur ni, bila kita masih ada mak ayah dan doa-doa mereka, itu sebenarnya HADIAH paling termahal dalam hidup. 

Thank you mak sebab mengandungkan, melahirkan, menyayangi dan membesarkan anak mak ni penuh kasih sayang. Thank you Abah sebab sentiasa berusaha mencukupkan apa yang anak-anak abah perlukan sejak kami kecil lagi.

Kawan-kawan yang terbaca post ni, mohon doakan mak ayah Saf dipanjangkan usia dan sihat tubuh badan yer. 
Ada banyak lagi impian Saf with both of them masih belum dapat Saf tunaikan. I pray Allah will ease my plans.
 Aamiin :)

My siblings, my in laws, my relatives, my friends yang sentiasa mendoakan for me. Ini jugak rezeki besar daripada Allah. At this age, I just want a life yang tenang dan penuh kasih sayang. That's all yang Saf nak. 

Bila umur makin banyak ni. itu tanda ajal pun dah makin hampir. Mengingati mati itu bagus sebab itu akan jadi motivation kita untuk perbaiki ibadat kita pada Allah. 
Takut bila Saf bayangkan sorang-sorang dalam kubur tu. Jadi, selagi berpeluang buat baik, buat apa yang Allah suka, InshaaAllah I want to do it.

Saf nak ambil peluang ni untuk ucapkan banyak-banyak terima kasih pada semua yang sudi luangkan masa hantar whatsaap, sms, messenger dan post di wall FB Saf wish birthday dan doa yang baik-baik.
Thank you so much!

Indeed Saf happy baca setiap message dan doa-doa kalian. Ketahuilah, sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang mengembirakan hati orang lain.
InshaaAllah Saf doakan pahala kebaikan buat kalian.
Aamiin.


Loves,
Saf :)

Wednesday, 24 October 2018

Doa Rasulullah SAW Sebelum Memulakan Solat Malam


Assalamualaikum sahabat-sahabat yang sudi melawat blog Saf :)

Moga-moga information dalam blog Saf ni dapat memberi manfaat pada uols semua ya? 
Aamiin:)


Dalam entry kali ni Saf nak kongsikan sedikit ilmu daripada Ustaz Hj Jafri bin Abu Bakar Mahmoodi dalam rancangan Tanyalah Ustaz baru-baru ni sebagai rujukan Saf dan sahabat-sahabat semua. 
InshaaAllah kita amalkan yer :)
.
.
.
.
.

Doa Rasulullah berlindung dari kesempitan Mahsyar
Nabi Muhammad s.a.w sering memohon perlindungan kepada Allah dari kesempitan serta kesusahannya pada hari kiamat. 

Sebagaimana yang tercatat dalam hadith yang dikeluarkan oleh Imam Ahmad dari Rabi’ah al-Jarasy r.a, beliau mengatakan:
«سَأَلْتُ عَائِشَةَ فَقُلْتُ مَا كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ إِذَا قَامَ مِنْ اللَّيْلِ وَبِمَ كَانَ يَسْتَفْتِحُ 
قَالَتْ كَانَ يُكَبِّرُ عَشْرًا وَيُسَبِّحُ عَشْرًا وَيُهَلِّلُ عَشْرًا وَيَسْتَغْفِرُ عَشْرًا 
وَيَقُولُ اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَاهْدِنِي وَارْزُقْنِي عَشْرًا 
وَيَقُولُ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الضِّيقِ يَوْمَ الْحِسَابِ عَشْرًا» 
[أخرجه أحمد]
“Aku pernah bertanya kepada Aisyah r.ha:
 ‘(Do’a) Apakah yang biasa Rasulullah sebutkan pada ketika solat malam? 
Dan dengan bacaan apakah baginda membuka (do’a)nya?

Maka Aisyah r.ha menjawab:
“Adalah baginda mengucapkan:

Takbir (Allahu Akbar) sepuluh kali,
Tasbih (Subhanallah) sepuluh kali,
Tahlil (La ilaha ilallah) sepuluh kali,
Istighfar sepuluh kali.
Kemudian baginda berdo’a:
 “Ya Allah ampunilah diriku, berilah aku petunjuk dan rezeki” Sebanyak sepuluh kali.
Lalu berdoa lagi: 
“Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada–Mu dari sempitnya pada hari pembalasan”. Sebanyak sepuluh kali”. (Ahmad)
Jadikan amalan setiap qiamullail kita mencontohi amalan Rasulullah s.a.w ini.
1. Allahu akbar 10 kali
2. Subhanallah 10 kali
3. Laa ilaha illallah 10 kali
4. Istighfar 10 kali

5. Membaca doa 
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَاهْدِنِي وَارْزُقْنِي
Ya Allah ampunilah diriku, berilah aku petunjuk dan rezeki - 10 kali

6. Membaca doa kedua
اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الضِّيقِ يَوْمَ الْحِسَابِ
Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu dari sempitnya pada hari pembalasan - 10 kali
Ustaz ada kongsi jugak dalam tanyalah ustaz yang ada 7 golongan akan dapat naungan Arasy dan salah satu darinya adalah mereka yang istiqamah bangun solat malam.

Solat Malam tak semestinya perlu dilakukan pada pukul 2-3 pagi.
Kita cuma perlu bangun awal sikit jer dari biasa.
Kalau sebelum ni kita bangun pukul 5.30am untuk bersiap ke tempat kerja, apa kata mulai sekarang kita cuba bangun pukul 5.00am pulak.

Nak bangun awal perlulah tidur awal. Ustaz Ebit ada pesan baru-baru ni, tidur sebelum pukul 12 malam akan buat kita lebih sihat. Tidur tak perlu lama. 6 jam pun dah cukup InshaaAllah :)

Lain rasanya bila kita bangun seawal 5.00am ni. Badan rasa kuat dan tak rasa mengantuk lemau jer pagi-pagi.
Kalau rasa mengantuk, boleh tidur sekejap dalam 5-15 minit sebelum Zuhur.
 InshaaAllah badan rasa segar lepas tu. 

Jom sebelum tidur malam nanti, kita sama-sama berdoa pada Allah untuk Allah pilih jadi tetamu Tahajud.
Aamiin :)

Loves,
Saff

Tuesday, 16 October 2018

Tiga Cara Mudah Nak Tahu Badan Kita Semakin Berisi Atau Semakin Kurus.

Hi everyone! :)
Harini Saf nak share dengan you all semua, TIGA cara mudah nak tahu badan kita semakin berisi atau semakin kurus.

Yerlah dah beria diet and exercise bagai, tapi takde pun orang nak tegur nampak makin kurus.
Macam takde perubahan jer.
Siapa pernah alami masalah macam ni?

I did!
Sebab masa mula-mula pakai Premium Beautiful Korset, Saf tak rasa ade perubahan sangat pun pada bentuk badan Saf. Rasa "sama" jer beratnya >___<

Hehehe tapi bila Saf cuba salah satu daripada tiga cara mudah nak tahu kita semakin berisi atau semakin kurus ni, Saf yakin Premium Beautiful did an amazing job to my body! 

Alhamdulillah! Syukur tak give up awal-awal dulu! :p

TIGA CARA MUDAH NAK TAHU BADAN KITA SEMAKIN BERISI ATAU SEMAKIN KURUS :

1/ Timbang dan rekodkan berat badan you all.

- Haaa kalau nak turunkan atau nak naikkan berat badan, weight scale ni dah jatuh wajib ada dekat rumah. 
Tak perlu timbang setiap 1 jam atau setiap hari. Timbang seminggu sekali pun dah cukup. 
Tetapkan satu hari dalam seminggu hari untuk kita check progress kita. 

Contohnya setiap hari Isnin. 
Nak timbang berat ni wajib dilakukan pada waktu pagi yer. 
Seeloknya selepas bangun daripada tidur dan dalam keadaan perut kita belum berisi makanan atau minuman
Bila dah timbang berat badan kita, wajib rekod dalam buku! 
Jangan sekadar rekod dalam minda jer sebab rekod nilah yang akan buat kita sedar kita sebenarnya semakin berisi atau semakin kurus!

2/ Ukur lilitan badan dan rekod.
- Ada jugak sesetengah daripada kita yang tak mengalami penurunan berat tapi berlaku pengurangan dari segi inch loss. 
Pada Saf inch loss lebih baik sebab itu petanda lemak dalam badan kita pun hilang sama kalau you all berhasrat nak kurus!  :)


So, kalau naik weight scale tapi angka tu macam sama jer tak berubah, then cuba ambil pita pengukur aka measurement tape dan ukur lilitan badan you all.
Selalunya kawasan yang kita ukur tu adalah pada bahagian pinggang, puncak punggung, lilitan peha dan puncak dada.
Jangan lupa rekodkan ukuran yang dah you all buat ok? 
Sebab ini penting sangat untuk kita measure progress kita.

3/ Ambil gambar dan bandingkan.
- Ini cara paling mudah nak tahu kita semakin berisi atau semakin kurus. Bandingkan gambar sebelum kita mula amalkan gaya hidup sihat dan bandingkan dengan gambar sekarang selepas kita amalkan gaya hidup yang lebih sihat. 
InshaaAllah mesti you all akan nampak bezanya! 

Yours truly :)
Alhamdulillah tahun 2018 adalah tahun kelima Saf jaga bentuk badan Saf dengan konsisten pakai Premium Beautiful Korset. Pakai jer macam pakaian dalam kita tu and tak sangka, makin lama makin dapat my dream shape.

Bila dah makin berumur ni memang kena admit tahap metabolism tu dah tak sama macam masa muda-muda dulu. 
Nak gemuk tu mudah tapi nak kurus tu sangat-sangat mencabar.
Saf malas nak pening-pening. 
Sarung jer Premium Beautiful Korset. Diam-diam Premium Beautiful Korset buat kerja dia. 

Saf sendiri tak perasan sebenarnya Saf semakin mengecil!
Bila compare gambar lama dan gambar sekarang, baru nampak banyakkkkk sangat beza tahun 2016 vs tahun 2018 tu >___<

Nak tahu lebih details mengenai tips mudah kurus dengan premium beautiful korset?
Click SINI.


Mudahkan cara nak tahu kita semakin berisi atau semakin kurus? 
Bila dah tahu tiga cara mudah nak tahu kita semakin berisi atau semakin kurus ni, barulah kita boleh mulakan langkah seterusnya sama ada untuk kuruskan badan atau naikkan berat badan :)

p/s:
Untuk info mengenai Premium Beautiful Korset dan promosi yang sedang dijalankan, 
sila click link kat bawah ni kay?


Loves,
Saff

Saturday, 6 October 2018

Fungsi, Kelebihan Dan Harga Promosi Long Girdle Premium Beautiful Corset

Assalamualaikum and hello everyone!
Kali ni Saf nak share dengan you all salah satu bahagian dalam Premium Beautiful Corset yang jadi my favourite since 2013 till now! :)


Saf akan share dengan you all tentang fungsi, kelebihan dan harga PROMOSI Long Girdle Premium Beautiful Corset ni in details.
Hope you guys will love my sharing! :)




Okay first and foremost, you all wajib tahu yang Long Girdle Premium Beautiful ni ada DUA JENIS:

1/ Long Girdle Premium Beautiful Classic
- Fungsi long girdle Premium Beautiful classic ni adalah :
 "menempatkan" lebihan lemak ke bahagian yang sepatutnya.

Hasilnya kalau you all konsisten pakai antara 1 - 6 bulan, you all akan nampak bentuk badan semakin berbentuk "hourglass shape"
Yang badan straight and dah tak berapa nak nampak bentuk badan pun terus nampak perubahan pada bentuk badan.
Yang penting tanpa operation dan kos yang mahal!:)


2/ Long Girdle Premium Beautiful Elegance

- Fungsi long girdle premium beautiful elegance pulak adalah untuk"menetapkan" kedudukan lemak pada tempat yang betul.
Maksudnya, long girdle premium beautiful elegance ni akan kekalkan bentuk punggung dan peha idaman you all once you all dah dapat shape yang you all nak.

Makanya, Saf tak suggest long girdle premium beautiful elegance ni pada mereka yang mempunyai berat lebih daripada 70kg ke atas.
Kalau berat 70kg ke atas, Saf suggest, kita "pulangkan" balik lemak-lemak tu ke tempat asalnya dulu dan long girdle premium beautiful classic adalah pilihan terbaik! :D

Tapi kalau you all memang dah sedia comel and berat bawah daripada 70kg, long girdle premium beautiful elegance sesuai untuk you all :)
Especially yang ada masalah sikit-sikit jer dekat area punggung dan peha tu.


Ni lah sebab kenapa Saf suka sangat dengan long girdle premium beautiful corset.
Jahitannya kemas dan kukuh.
Fabrik berkualiti yang diimport khas dari Taiwan/Korea.

Paling best, setiap bahagian pada Long Girdle Premium Beautiful Corset ni ada fungsinya yang tersendiri.
Sihat dapat.
Cantik pun dapat :) 

Belum pernah lagi Saf jumpa korset yang dapat sihat dan cantik dalam satu masa.
Kebanyakan corset dekat pasaran tu focus pada cantik semata.
Apa guna cantik kalau keputihan kita banyak dan rahim kita "sakit".
Betul tak? >___<


Kelebihan Long Girdle Premium Beautiful Corset:

1/ Mengurangkan masalah punggung "jatuh" dan peha "lebar".

2/ Mengurangkan masalah perut buncit.
Haa ni memang Saf akui. 
Dulu perut Saf buncit semacam jer. Stress rasanya bila perut buncit nih T__T

3/ Menyokong dan menguatkan rahim
Yang ni paling Saf bersyukur. 
Sebab rahim kita ni Allah bagi satu jer. Memang wajib jaga hadiah Allah ni sebagai tanda syukur kita.
Saf dulu ada masalah period tak teratur. Lepas konsisten pakai Long Girdle Premium Beautiful, Alhamdulillah period lancar setiap bulan. 

Paling best pakai Long Girdle Premium Beautiful corset ni time period sebab memang darah haid tu keluar lancar jer. 
Terasa bersih sangat-sangat rahim ni.
Alhamdulillah :)

4/ Mengurangkan masalah keputihan dan miss "V" berbau.
- Ni pun best. 
Lubang angin pada long girdle premium beautiful corset ni ada jaring-jaring tau.
Fungsi jaring-jaring tu adalah untuk "tarik" keputihan yang ada pada dinding rahim kita supaya keluar. 

Saf sendiri alami keputihan especially sebelum period datang.
Paling penting keputihan yang keluar tu tak berbau dan warnanya sihat.
Bahaya kalau keputihan mula berbau dan berwarna kuning kehijauan. 
Itu tanda rahim kita dijangkiti kuman. Memang bahaya untuk jangka masa panjang kalau tak dirawat segera.

5/Mengurangkan masalah peha berlaga.
Sedih kalau ingat masalah peha berlaga ni. 
Sebab dulu time 2013, peha Saf memang besar sangat. 
Of course bila dah besar, confirmlah berlaga kan?
Pedih jer memalam bila dah balik dari kerja.
Masa tu tak suke pakai skirt atau kain sebab peha berlaga.
Kalau pakai skirt atau kain, mesti pakai seluar lain kat dalam kain tu supaya peha tak berlaga T_____T

Gambar before tu tahun 2013, masa peha masih lagi peha gajah T____T
Berat betul nampaknye kat situ kan? >___<
Alhamdulillah Saf bersyukur sangat-sangat, sekarang ni peha gajah tu tinggal kenangan.
Taknak dah Saf ada peha gajah lagi.
Masa 2013 tu punya payah nak shopping seluar.

Rasa nak giveup shopping sebab bila jumpe seluar yang berkenan kat hati, part kaki, pinggang semua dah OK tapi bila part punggung dan peha boleh pulak tak muat! Sedih sangat time tu.

Now Alhamdulillah Saf dah boleh beli seluar idaman hati sebab long girdle premium beautiful corset dah selamatkan peha Saf dari terus jadi peha gajah! 

Saf suka kongsi pengalaman Saf sendiri sebab Saf memang pakai consisten Long Girdle Premium Beautiful Corset ni everyday.
Sejak 2013 sampailah sekarang.
Alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab makin pakai makin dapat kaki idaman!

My beautiful client :)
Nampak tak beza sebelum dan selepas pakai long girdle Premium Beautiful Corset?
My client ni pakai long girdle Premium Beautiful corset ni sebab ada masalah peha yang besar.

Look at her now!
Makin slimkan kaki my client ni?
Dahlah orangnya tinggi.
Memang shape terus cantik bila sarung fullset Premium Beautiful Corset ni.

 Berminat nak dapatkan Long Girdle Premium Beautiful Corset?
Boleh bagi ukuran puncak punggung dan pinggang pada Saf yer.
Ukur macam gambar kat atas tu dalam CENTIMETER.
Kalau ukur bahagian pinggang tu, jangan tahan nafas tau!
Relax jer sebab Saf nak you all dapat saiz long girdle premium beautiful corset you all yang betul dan selesa:)

Berita baik untuk pembaca blog Saf yang tersayang! :)
Ada special discount sebanyak 25% kalau you all dapatkan Long Girdle Premium Beautiful Corset ni sekarang.
Tawaran harga promosi long girdle premium beautiful corset ni istimewa untuk pembeli cash atau credit card :)
Banyak tau beza harga sebelum dan selepas diskaun!
Paling penting memang you all akan JIMAT banyak duit you all.

Selain tu you all akan dapat PERCUMA:
- 1 botol pencuci khas Premium Beautiful Corset
- 1 set trial perut kempis
- LIFETIME warranty. 
(Rosak boleh repair PERCUMA seumur hidup)

Jom dapatkan long girdle Premium Beautiful Corset you all sekarang!

Click link whatsaap
bawah ni untuk pembelian harga promosi :)



Loves,
Saff