Tuesday, 6 February 2018

LIMA Sebab Pakai Premium Beautiful Tak Kurus-Kurus

Pakai Premium Beautiful Korset tapi tak kurus-kurus? 
Dah lama ada Premium Beautiful korset tapi badan masih sama jer takde shape. Shape bulat adalah! >___<

Biasakan dengar keluhan macam ni?
Actually Saf sendiri waktu 1-2 tahun pertama pakai Premium Beautiful Korset ni masih lagi belum "nampak" dan "rasa" kurus.

Tapi yang Saf nampak jelas, walaupun belum kurus waktu tahun pertama dan kedua pakai Premium Beautiful ni, is I have SHAPE. Bukan rounded shape yer sayang. Tapi HOURGLASS SHAPE.

Haaaa penting hourglass shape ni sebab bila pakai Premium Beautiful Korset ni, tak kisah apa shape you all, mesti you all terpaksa jugak dapat bentuk badan HOURGLASS.


With my ex-boss while I was working with ExxonMobil Corporation.
This picture was taken in 2013. Ni kiranya lunch meraikan 5 tahun dah Saf kerja bersam Exxon and dalam masa yang sama meraikan my last days in ExxonMobil.
Masa ni dah sarung Premium Beautiful Korset tau. 
Hmmmm taknak cakap banyak but memanglah tak kurus lagi masa ni. 




Melalui pengalaman tahun pertama dan kedua Saf pakai Premium Beautiful dulu, Saf perasan LIMA sebab kenapa dah pakai Premium Beautiful Korset Tapi Tak Kurus-Kurus :

5 Sebab Pakai Premium Beautiful Korset Tapi Tak Kurus-Kurus :

1/ Pakai Premium Beautiful Korset bila rasa nak pakai.
- Hmmmm ni paling ketara sangat. Macam Saf dulu, waktu mula-mula pakai Premium Beautiful Korset ni, Saf dapat size yang kurang tepat sebab maybe agent tu tak berapa nak expert agaknya. 

Kita yang tak tahu anything ni redha jerlah sebab ingatkan korset ni kena pakai ketat-ketat! Ingatkan lagi ketat lagi bagus. tapi rupanya Saf silap!

 Premium Beautiful korset ni memang kena pakai selesa dan sedap-sedap supaya kita boleh pakai konsisten setiap hari. Minimum 8 jam sehari.










  Waktu ni (tahun 2013) Saf masih lagi pakai size yang kurang tepat. Dah kurus skit dari gambar sebelum ni but bahagian atas masih besar and sebenarnya perut pun masih buncit >___< 

Luckilylah bila Saf mula berniaga
 Premium Beautiful Korset ni, Saf dapat direct access to Madam di stokist B32. 

Masa tu Saf tanya Madam kenapa Saf pakai Premium Beautiful tapi rasa macam "hulk" especially pada bahagian atas >___< 

Orang lain pakai elok jer body nampak cantik and kurus-kurus semuanya. But why not me?

Madam pun terus ukur dengan tangan Madam and Madam kata you kena pakai size besar ni. 
Kena tukar size. Size ni kecik and sebab tu you jadi makin bulat and macam hulk. 
T______________T

Fine masa tu Saf memang berat tau. Close to 85kg my berat at that time. Tak perasan pun gemuk sampai macam tu sebab jenis yang jarang ambik gambar. Now bila tengok balik gambar-gambar tu, rasa sedih and stress. lol


Since dapat size yang tepat dan betul tu, Saf terus konsisten pakai Premium Beautiful Korset ni setiap hari termasuklah weekend and public holiday. Tak boleh berenggang. 

Since, Premium Beautiful korset ni bukanlah ubat dan bukan magic, makanya kenalah bersabar. Dan hasilnya Alhamdulillah at this 33, I'm so happy with my shape. 
This year January waktu my trip ke Kuala Terengganu.
Still working hard on my weight. Nak kurus and nak sihat :)
 Alhamdulillah Saf happy sangat dengan perubahan yang Saf dapat sejak 2013 sampai sekarang consistent pakai Premium Beautiful Korset ni. 

Since Saf dah mula jaga pemakanan started in August 2017, Saf nampak sikit sebanyak it helps turunkan my berat. Yang bestnya orang lain losing weight, kulit kendur sana sini. But Premium Beautiful sangat-sangat membantu Saf to stay in hourglass shape :)


Surprisingly Premium Beautiful Korset ni memang terpaksa buat ramai orang salah anggap pada Saf. Orang ingat kita 20-an tapi sebenarnya dah nak masuk mid-30s dah >___<

Tapi takpelah Saf redha :D


2/ Makan ikut sedap mulut >____<



- Hmmmm yang ni sebenarnya penyumbang terbesar kepada kenapa pakai Premium Beautiful Korset dah konsisten tapi tak kurus-kurus! 

To be honest, memanglah betul bila pakai Premium Beautiful Korset ni, kita masih boleh makan tanpa sekatan. Tapi kalau nak sihat, kita perlu jugak tengok dan pandai pilih makanan yang buat badan kita sihat.


Saf cerita pengalaman Saf dulu waktu mula-mula pakai Premium Beautiful. Janji jangan gerun lepas baca eh? Ini antara menu yang memang Saf always makan almost everyday. DULU >___<


Pagi - Breakfast Nasi Lemak/Roti Canai/Roti Telur and Nescafe Tarik. Kadang-kadang tak breakfast. Nak kurus tak boleh skip breakfast. Tapi bila cakap macam tu bukanlah bermakna you all boleh breakfast nasi lemak setiap hari.

Lunch - Nasi putih, lauk dan sayur. Normally memang pilih lauk yang pedas-pedas, goreng-goreng, berkuah dan nampak sedap di mata. 

Dinner - Jarang makan.

Supper - Sebab tak dinner and kadang-kadang lepas meeting habis around 10pm-11pm mesti lepas tu pegi makan. Dah sampai rumah terus tido. 

Hmmmm tengok tu pinggan breakfast dulu kala >__<
Sekarang pun makan jugak nasi lemak tapi taklah macam yang dalam gambar tu. Sekarang ni lebih sedar diri :D
Air pun sekarang minum yang tak letak gula. 
lol healthy tak?


Haaaa inilah jadual makan dulu. Sedih tau bila ingat balik. Patutlah makin bulat. Tu jangan cerita bab dessert. Sebab Saf sejenis yang suka chocolate cake and anything yang ada cheese. >____<

Tak cerita lagi bab Fries MCD. Almost everyday dulu lepas balik kerja and rasa lapar, drivethru lah penyelamat perut Saf. 

Now Alhamdulillah, I learned my lesson and Saf happy that my meal plan makin sihat dan totally dah tak macam dulu. Makin berusia ni, makin penting jaga apa yang masuk dalam perut kita sebab ibu penyakit bermula daripada PERUT. 

InshaaAllah nanti Saf share dengan you all apa yang Saf makan untuk cepatkan proses shaping and lose weight ni :)

3/ Kurang minum air masak.

Air sangat penting untuk badan kita. 70% tubuh kita adalah air dan perlukan air untuk semuanya berfungsi dengan baik.
Setiap dewasa disarankan minum 1.5L-3L air setiap hari.

Air ni maksudnya air putih tau you all.
Bukan air sirap! :D


Saf personally minum 2L-2.5L sehari. 
Sebab pernah rasa sakitnya Dehydrate dulu sebab kurang minum air, so sis insaf. 

Now memang Saf kurang dah nak minum air manis-manis and always pilih plain water bila dahaga atau makan di luar.

Lagi satu bonus bila minum air putih ni, kita dapat jimat calories. Yerlah air putih ni kan zero calories. So bolehlah gunakan calories tu untuk makan makanan yang lebih kenyangkan perut ni ha ^__^

Selain tu, kulit kita pun jadi lembap dan glowing jer bila dapat bekalan air yang secukupnya :)

4/ Pakai Premium Beautiful korset TAK LENGKAP.

 Ni Saf share pengalaman Saf sendiri. Saf pernahlah test, consistent pakai long bra dan girdle (seluar) Premium Beautiful Korset setiap hari tapi tak pakai bengkung. 

Gedik sangat masa ni sebab perasanlah 
perut tu tak sebuncit dulu. So gatal pegi skip tak pakai bengkung.

You all tahu tak apa jadi?
First rasa perut tu senang sangat nak jadi buncit balik! and secondly shape pinggang takde lekuk tu. Tak bestlah bile suami nak peluk kan? Sebab pinggang tu macam straight jer.

 Pastu dekat bahagian tepi perut tu or orang putih panggil LOVE HANDLE, makin nampak terkeluar. Huhuhuh taubat terus taknak skip-skip dah. Now Saf pakai balik one set.

Arghh best gila sebab perut makin flat and no more love handle! :)

5/ Malas bersenam!


 Hmmm memanglah pakai Premium Beautiful ni tak perlu bersenam boleh kurus. Tapi kalau makan tak jaga, bersenam malas hmmmm lambatlah sikit nak kurus tu.

You all nak tahu rahsia tak? 
Berzumba dengan Premium Beautiful ni, lagi cepat kurus tau! 
Tak percaya BACA NI
sebab itu pengalaman Saf sendiri berzumba 2 kali pakai Premium Beautiful Korset, laju jer pinggang Saf mengecik! :)


Bersenam ni tak wajib. Tapi ianya pilihan kalau kita nak stay fit and kalau kita sayangkan jantung kita. Bonusnya terpaksa kurus dan lebih happy. 
Ingat, healthy life, happy life :)

Activities yang Saf selalu buat is, walking 30mins-40mins, pilates, tabata, strength training adn HIIT. 3 kali seminggu jer Saf bersenam. 

Setiap session 30 minit jer sebab sejenis yang tak rajin pun sebenarnya nak exercise. Tapi Saf kuatkan diri sebab I want to stay fit at this 30s. 

Nanti you all boleh jer youtube semua exercise tu. Saf buat kat rumah jer pun. Sejenis yang anti social bila bab bersenam nih :p

So, bila dah baca 5 sebab kenapa pakai Premium Beautiful Korset ni tak kurus-kurus ada tak dalam 5 sebab ni, perkara-perkara yang you all terbuat tanpa sengaja? Kalau takde bagus :)
Kalau ada, jom betulkan and let's jadikan tahun 2018 ni tahun kita semakin sihat, cantik dan confident demi orang yang tersayang.

My recent picture :)
Ubah lima sebab kat atas tu and you will see lots of changes happen to your body and life :)
Hmmm sibuk jer Tobby tu interframe my ootd >__<

p/s : 
Saf ada buat promosi Premium Beautiful Korset tau. Kalau berminat jangan segan-segan terus whatsaap Saf okay? Saf peramah and tak makan orang :)


Whatsaap NOW :
013-3011330

(Saff)

Loves,

Saff.


Monday, 29 January 2018

Thank you 2017 and Hello 2018!

Assalamualaikum and hello everyone!
My very first entry in 2018! 
Dah 29 hari berlalu in 2018, baru harini berkesempatan nak say hello in here :) Hope it's not toooo late to wish you all a happy and amazing 2018 ahead InshaaAllah :)


So many things happened in 2017. 
Good(s) and not so good. I treasured it with the name of Allah. 
Saf anggap segala cabaran yang datang adalah salah satu proses untuk mematangkan Saf, tak kisahlah dalam personal life mahupun bisnes.

Yang baik, Alhamdulillah. Mesti buat 10 kali ganda lebih baik.
Yang kurang baik, kita ambil pengajaran dan jangan ulang lagi untuk kedua kali.


This year 2018, I refuse to bring with me perkara-perkara yang tak best in 2017. In 2018 ni nak perkara-perkara yang happy, positive dan membina jer. 
Means that kalau nak perkara yang happy,positive and saling lift-up each other, first and foremost I must change my environment and how I do things everyday! That will include my circle too.

Ya Allah, tolong jaga kami.

Bila kita bercakap pasal circle, bukanlah bermakna kita putuskan talian silaturrahim. But it's more spend less time with those yang tak membantu kita jadi lebih baik. Spend less hours with those yang encourage kita buang lebih banyak masa tanpa perkara yang berfaedah.

In 2018 ni jugak I wanna live life in peace and no more drama. I am too old for drama :p
To be honest, tengok drama dekat TV pun dah tak berapa minat, inikan pulak drama depan mata. Enough is enough. Chin up and life goes on :)

There are too many things I want to accomplish in 2018. Baik dalam personal, family, business, financial, health and I want to give back (more) to the society. Doakan yang baik-baik for everyone so that kita pun dapat yang baik-baik jugak. 

Sebab doa itu melantun!
Doa baik dapat baik.
Doa tak baik dapat tak baik.

Alhamdulillah for the opening 2018. There were so many things happened and I believed apa yang Allah aturkan tu adalah sebaik-baik rancangan for me and the team.

Last day in 2017, Saf berkesempatan duduk semeja bersama Sifu Multimillionaire yang Saf hormati dan segani, iaitu CDM Haji Azlan Deraman. 
Rasa macam mimpi boleh duduk semeja untuk discuss about Top Leaders Circle 2018 plans and the vision for the team.
"Sabar sebelum syabas!" 
Itulah pesan my mentor. Short but deep.

Hasil yang besar, perlukan masa, sabar dan usaha tanpa henti. Semoga Allah permudahkan segala impian dan usaha kami untuk bantu team kami di Top Leaders Circle. Aamiin.


Saf doakan semoga 2018 you all ni sentiasa dalam rahmat Allah dan dimakbulkan segala hajat baik you all dunia akhirat! 

p/s:
Apa yang orang cakap pasal kita itu tak penting. Yang penting adalah apa yang kita cakap pada diri kita sendiri. Got it? :)

There's many more to update and stay tune okay? :)


Loves,
Saff :)



 


Wednesday, 27 December 2017

Premium Beautiful Korset : Jangan Tertipu!


Assalamualaikum and hello everyone! 

Premium Beautiful Korset, Jangan tertipu!


Bulan Oktober baru ni , Saf dapat whatsaap from one of my friend yang informed Saf that my Premium Beautiful testimoni picture has been using by someone yang takde ethics dalam berniaga. 

Sanggup si founder ni gunakan gambar testimoni Saf semata-mata nak dapat untung. 
This founder claimed that Saf ambil pil kurus yang beliau jual untuk dapat bentuk badan yang Saf ada sekarang.

 To be honest, since Saf dah mula pakai Premium Beautiful Korset ni, Saf memang tak ambil langsung pil kurus or anything yang Saf kena makan untuk kurus.

Sharing with you guys this irresponsible products yang claimed Saf makan pil provencaps untuk kurus. Lepas tu dengan senang hati letak watermark dekat my picture as if it belongs to them. 
Saf dah watermark dah gambar ni and still they bravely misused my picture.

Sebab bile makin berumur ni, Saf pilih untuk turun berat badan and get in shape dengan cara yang SELAMAT tanpa perlu memudaratkan kesihatan Saf. 

Zaman sekarang ni macam-macam jenis penyakit yang canggih disebabkan pil kurus ni. So, Saf memang tak ambil langsung pil kurus.

Ade "pro and cons" nya benda ni terjadi pada Saf and my friends yang pakai Premium Beautiful (apparently not only me yang kena).

Pro(s) nya adalah Saf tahu yang testimoni Premium Beautiful Saf tu berjaya. Dengan hanya pakai secara consisten setiap hari selama 8 jam, boleh nampak hasil.

Yang "cons"nya adalah. Saf tak sanggup tengok ramai tertipu dan berharap dapat kurus bila makan pil kurus yang Founder tersebut jual.

I have contacted the person yang posted my pictures and tahu tak apa yang this person reply to me? She said "Owh, I tak tahu itu testimoni you sebab I ambil from Internet."

Sangat sedih bila dapat reply macam ni. Apparently produk kurus ni sangat baru di pasaran and in order for them to lariskan jualan produk kurus ni, mereka main rembat jer testimoni yang ada dekat Internet tu.

So be careful girls! Jangan tertipu! 

Luckily this girl kind enough to rectify the mistake and she deleted all the pictures yang related to testimoni Premium Beautiful. But I'm not sure if ada lagi dalam IG produk yang sama sebab Internet ni terlalu luas untuk Saf control. If ada, please do let me know.

The least I could do is to tell you that Saf tak pernah makan pil kurus tersebut! 

Saf hanya jaga makan and pakai PREMIUM BEAUTIFUL secara konsisten 8 jam sehari.
I never skipped my Premium Beautiful walaupun masa tu holidays or balik rumah my parents.

Saf berharap sangat dengan entry ni dapat bantu you all semua jangan tertipu! 

Please choose your own way to lose weight. Make sure cara yang you all pilih tu tak mendatangkan mudarat pada kesihatan you all.

Make sure jugak you get your Premium Beautiful set only from the those yang betul-betul pakai dan tunjukkan hasil yang real.

InshaaAllah tahun 2018 ni tahun ke-5 Saf pakai Premium Beautiful korset untuk control my weight and get in shape.
InshaaAllah Saf akan setia dengan Premium Beautiful Korset ni selamanya selagi diizinkan Allah.
Nampak sangat beza dekat part peha tu kan? >__<




Dapatkan FREE Consultation and harga promosi sekarang!

Whatsaap :
013-3011330 
(Saff)


Loves,
Saff

Monday, 20 November 2017

Testimoni Premium Beautiful : Masalah Rahim Jatuh dan Sakit Belakang Hilang Lepas Pakai Korset Premium Beautiful

Assalamualaikum and hello everyone!
Dah lama tak share testimoni premium beautiful dekat my blog ni kan?

So hari ni Saf teruja nak share testimoni terbaru premium beautiful korset yang one of my business partner share dengan Saf baru-baru ni. Her name Ain and masih single. Tapi available ke tak? Itu kena tanya tuan badan :D

Ni lah Ain yang sebelah Saf tu.
 Gambar ni both of us captured in August 2017 di Kota Kinabalu. Masa ni Ain belum lagi pakai Premium Beautiful. Sekarang ni Ain dah makin slim you all. Jangan menangislah kalau you all tengok gambar terbaru Ain nanti :D


Actually Saf macam teruja dengan perkongsian testimoni Premium Beautiful Ain ni sebab Saf ingatkan Ain ni pakai Premium Beautiful Korset ni sebab nak selesaikan masalah berat badan jer. Rupanya Ain ada masalah lain selain daripada masalah berat dan bentuk badan. 

Nak tahu apa yang Ain kongsikan dengan Saf? Nah baca sendiri kay? Ini memang purely perkongsian Ain to me :

" Ini cerita ikhlas perjalanan Ain bersama Premium Beautiful (PB). 

Sebelum pakai PB.. Ain sering alami 'rahim jatuh', apalagi selepas selalu angkat benda berat.. Cuba juga elak dari angkat benda berat tapi kadang-kadang keadaan memaksa..Akibatnya sendiri yg rasa sakitnyaaaa bila Rahim Jatuh 😞

Pernah sampai satu tahap, Ain menangis sebab terlalu sakit. Sakit tu berlarutan sehingga 2-3hari.

Ain bukan setakat ada masalah rahim jatuh. Sakit belakang pun ikut sekali menyerang dalam masa yang sama. Memang sakit 😭

Ain minat menjahit dan mekap. Tapi bila dah duduk di mesin jahit tu seharian atau berdiri dan membongkok semasa mekap pelanggan, sakit belakang pula bertandang.

Ain takut nak mkn ubat ubatan ni yang banyak dijual di pasaran tu. Ain takut kesan di masa akan datang. 

Tapi bila Ain kenal Premium Beautiful ni..Ain teruja nak cuba.

Ingtkan korset biasa rupanya PB ni memang korset yg LUAR BIASA! Sejak pakai PB ni simptom rahim jatuh dah makin jarang berlaku. sakit belakang juga jarang bertandang sebab PB jaga postur badan Ain supaya tak bongkok. 

dan paling TAK SANGKA dan paling buat ain HAPPY, Ain dapat SHAPE yg selama ini Ain just angan agankan je.. 

Baju lama dah longgar dan terpaksa alter bagi kecik sikit sebab dah macam baju pinjam dah baju tu😂😂😂

Tak Sangka Betul Ain boleh sihat dan cantik dengan just tukar kepada baju dalam yang betul jer 😍 "

Haaaa teruja tak baca perkongsian testimoni Premium Beautiful Ain ni? Sedih kan kalau Saf tak share kebaikan Premium Beautiful ni dekat mereka yang ada masalah sama macam Ain, Saf akan buat life orang macam Ain ni menderita sakit dalam dia.

So, you all yang dah pakai Premium Beautiful and dah rasa sendiri perubahan dari segi kesihatan, please do share with your loved ones kay? :)



Ain ni jauh lebih muda dari Saf tau. 
Tapi diri sendiri rasa tak yakin sebab rasa macam berumur sangat bila badan sendiri berisi. Sampaikan orang ingatkan Ain ni dah berkahwin dan ade anak. Padahal Ain ni masih anak dara lagi you all >__<
Jahat eh mulut makcik and pakcik bawang tu?
babab nanti! 



Ni gambar terbaru Ain. 
Baju yang sama pada tahun 2015 tu Ain pakai masa attend dinner.

Paling teruja is baju yang sama tu terpaksa alter sebab terlalu longgar! And terpaksa letak "lisu" sebab dah nampak macam baju pinjam dah :D
Tahun 2015 tu terpaksa redha jer baju tu besar sebab taknak nampak perut buncit terjojol keluar >___<

Alhamdulillah waktu Saf tulis entry ni, Ain baru jer sebulan 1 minggu pakai Premium Beautiful secara konsisten and kesannya sangat POSITIVE!

Kak Saf so happy for you Ain and Kak Saf doakan impian sihat dan cantik Ain dengan Premium Beautiful Korset ni dipermudahkan dan dimakbulkan. Aamiin :)


For free consultation or any inquiries jangan segan-segan contact Saf okay? It is okay kalau you all nak tanya-tanya dulu. No problem at all sebab Saf happy nak explain and share kebaikan Premium Beautiful Korset ni.


Whatsaap/Telegram : 013-3011330 (Saff)

p/s : Kalau you all berminat nak jana pendapatan sampingan dengan jadi agent premium Beautiful korset ni pun boleh jer tanya Saf okay? InshaaAllah I can guide you to success :)


Loves,
Saff

Wednesday, 15 November 2017

Harga Min Kaffe (Mineral Coffee) Promosi 2018



Siapa peminat coffee kat sini? 
Sehari tak minum coffee rasa macam tak lengkap sehari. 

Saf memang penggemar coffee. Dalam sehari mesti nak minum dua kali. Waktu breakfast and waktu minum petang. 
Before this favourite coffee Saf of courselah jenama "N". 

Tapi yang tak bestnya bila minum coffee jenama "N" ni, mesti Saf akan dapat sakit kepala and lepas tu buatkan Saf kerap ke tandas buang air kecil. Hmmmm tu yang tak bagusnya sebab itu petanda, kandungan kalsium dalam badan jadi berkurangan. Lagi tak best bila after urine tu, ade bau coffee >___<

Now sejak tahun 2014, Saf dah bertukar kepada Min Kaffe or dulu lebih dikenali sebagai Mineral Coffee. Min Kaffe ni seriously sedapppp giler and since then Saf tak minum coffee lain selain daripada min kaffe ni.

Bau min kaffe ni sangat menenangkan tau. Bau caramel and buat minda jadi tenang jer bila bau min kaffe ni. 

Tu baru bau tau! Belum lagi rasa min kaffe yang sedap sangat ni. Rasa min kaffe ni macam ade karamel tau dalam min kaffe ni. Memang sumpah sedap! 



Lagi best min kaffe ni sangat mudah untuk disediakan. Tak payah letak susu atau gula sebab min kaffe ni dah perfect and sedap as it is :)


Aroma istimewa Min Kaffe berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea.
 Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. 
Min Kaffe bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.
Ramuan utama Min Kaffe:
- Kopi Robusta
- Garam Buluh dari Korea

KHASIAT MIN KAFFE (MINERAL COFFEE) KOPI TANPA GULA

1. TANPA GULA. Rasa kopi yang tetap enak tanpa risiko kencing manis atau darah tinggi.

2. GARAM BULUH. Kopi Garam Buluh. Diperkaya dengan garam buluh organik semulajadi dari Korea yang terbukti berkhasiat dan kaya dengan bahan mineral seperti magnesium (menggalakkan penyerapan kalsium)

3. LAWAS. Majoriti pengguna Min Kaffe dah tahu, lepas minum jer Min Kaffe ni confirm cepat rasa nak toilet. Yes this part I totally agreed :D

4. AROMA ISTIMEWA. Bancuh jer Min Kaffe terus naik bau kopi yang best. Memang membangkit dan menyegarkan mata.

5. KOPI KURUS. Secawan pagi mampu mengelakkan rasa lapar sehingga waktu makan tengahari. Sesuai untuk yang tengah berdiet dan nak kuruskan badan.
6. HANDBAG FRIENDLY. Bungkusan Min kaffe kecil, senang dibawa dan mudah disediakan untuk dinikmati pada bila-bila masa.


CARA PENGAMBILAN MIN KAFFE:
- Bancuhkan sebungkus Mineral Coffee dengan 150ml air panas. 
-Boleh diminum selepas dikacau dengan rata.
SIAPA YANG WAJIB MINUM MIN KAFFE?
Lelaki/wanita tua/muda/kanak-kanak pun boleh amalkan Min Kaffe.
Ibu dalam pantang / ibu mengandung pun sgt di galakkan minum min kaffe. Sebab kandungan Magnesium yg tinggi (menggalakkan proses penyerapan kalsium) dan memberikan energy, InshaaAllah tiada masalah untuk baby.
Student yang seringkali keletihan, kelesuan badan & minda boleh amalkan min kaffe setiap pagi mahu pun malam utk mendapat energy dan tampil lebih ceria, cergas, cerdas & bersemangat.

Pesakit kencing manis (diabetis) , pesakit darah tinggi, migrain pun boleh minum min kaffe...kerana sifat uniknya yang tiada gula, tiada bahan pengawet dan tiada kolesterol.
✅Individu yang seringkali berhadapan dengan keletihan, kelesuan badan pun sgt bagus amalkan min kaffe yg memberikan aroma mengasyikkan malah memberikan tenaga sepanjang hari
✅Mereka yg seringkali kebas-kebas kaki, tekanan emosi yg kurang stabil

HARGA MIN KAFFE
Harga Official Pasaran bagi sekotak Min Kaffe ialah

RM33 (Semenanjung)
RM35 (Sabah, Sarawak)

*Tidak termasuk postage

Untuk pembelian 12 kotak dan ke atas, you all layak dapat harga borong.
Untuk Harga Istimewa KHAS untuk blog reader Saf, boleh Whatsapp / SMS / Telegram “MinKaffe”kepada
 013-3011330

*Agent Min Kaffe diperlukan diseluruh negara.

ORDER MIN KAFFE SEKARANG!

Whatsapp / SMS / Telegram “MinKaffe” kepada 013-3011330

Loves,
Saff

Monday, 16 October 2017

Resipi Sotong Goreng Tepung Sedap Dan Tak Meletup!


Assalamualaikum everyone! 

Harini Saf rajin pulak nak share dengan you all resipi sotong goreng tepung yang sedap and tak meletup bila digoreng.

Lol penting you all part tak meletup tu disebut sebab nangislah kalau muka comel tu dah tak comel gara-gara sotong kan? >__<


So yes! This resipi sotong goreng tepung sedap and tak meletup ni di jamin selamat untuk muka comel you all :)

By the way, weekend baru ni Saf sempat balik Perak and since my mom kebetulan ada mesyuarat JKKK beliau, maka dapur mak tu jadi dapur Saflah for that day :p

Hehehe Saf memang jarang masak makanan berat dekat KL ni sebab time ni lah boleh jaga makan. 
So bila balik Perak, memang Saf suka masak dekat dapur mak ni sebab serba lengkap. Sebut jerlah you all nak ape. Semua ade :D

So cut story short. 
Masa tu temankan mak beli ikan dekat Pantai Remis sebab mak mengadu ikan-ikan dekat pasar tu "ikan ais" and tak fresh sebab banyak sangat letak ubat awet mayat. Mak kate rasa tak sihat makan ikan-ikan dekat pasar tu. Makanya sejam setengah jugaklah kena drive dari rumah ke Pantai Remis. 

Sampai-sampai jer ikan dah sedia ada and fresh-fresh belaka! Selain tak guna ubat awet mayat, paling penting lagi is harganya yang lebih murah dari harga ikan mayat dekat pasar tu :D

Tapi sedihnya Saf lupa nak ambil gambar sebab excited tengok ikan-ikan segar tu.

Sempat jugaklah Saf request mak pilihkan sotong sebab sebenarnya nak tunjuk dekat mak yang Saf boleh masak sotong goreng tepung yang tepung tak lekang dari sotong and crunchy walaupun dah sejuk. Hahahah macam lah mak tak tau kan? Tapi saja suka nak mak puji :p

By the way apa yang istimewa pasal sotong goreng tepung Saf ni?:

1/ Of courselah SEDAP! lol 
Tak percaya nanti you all try la. Walaupun dah sejuk, tapi masih crunchy tau! :)

2/ Saf tak pakai tepung segera yang banyak giler MSG tu. 
Pening kepala bau MSG yang terlampau banyak and garam pun banyak jugak. Masin ya amat lepas goreng. Ishhh garam macam ni tak bagus sebab ni garam yang boleh sebabkan gemok uols! ^__^

3/ Saf buat sendiri tepung celup sotong ni. Kos pun murah jer and paling penting NO MSG , NO AJINOMOTO

4/ Lagi satu sotong goreng tepung Saf ni tak meletop masa you all goreng. Penting ok part tak meletop ni sebab habislah muka comei tu nanti kalau muka dah kena minyak. Asset pemberian Allah tu kena jaga uols :D

5/ Sotong dan tepung tak bercerai-berai dalam kuali. Selalu kan kalau you all goreng sotong celup tepung tu mesti at the end tinggal sotong jer kan? Tepungnya tah ke mana-mana. 
Haaaa sotong goreng tepung Saf ni THORBAIK. InshaaAllah tepung dan sotong bersatu sampai lah masuk ke dalam mulut dan perut you all :D

6/ Murah dan jimat. Kalau takde anak ramai pun puas makan you all. Sebab boleh goreng banyak.

Okaylah mesti you all dah tak sabar nak tahu resipi sotong goreng tepung sedap dan tak meletup ni kan?
Haaaa meh Saf share. 

Bahan-bahannya :

1/Sotong
Ini pelakon utama. Takde ni tak jadi resipi you all :p 




Basuh sotong bersih-bersih and potong bulat-bulat camni. Kalau tak suke bulat, potonglah ikut bentuk yang you all suke :D



Lepas dah basuh bersih, tuang la sesudu atau dua sudu cuka buatan ni dekat sotong yang dah dibersihkan tu. 
Gaulkan sama rata supaya semua sotong terkena cuka ni. 
Jangan you all rendam pulak dengan cuka ni sebab kite bukan nak buat sotong jeruk yer.
Function cuka ni adalah untuk keluarkan air dalam sotong. so bila you all goreng sotong tu taklah sotong tu meletup-letup.

(P/s : Besar tak botol cuka rumah mak Saf? Heheh she loves to cook ikan masak cuka and bila masak memang akan masak banyak. So memang takde istilah botol kecik kat rumah my mom :D )




Ok bila dah letak cuka tu. Kite basuh balik sotong kesayangan ni dengan air biasa. Bilas dan toskan macam kat atas tu. Biar sotong tu kering.

Saf normally akan siang sotong ni awal-awal supaya bila nak masak sotong ni dah kering dari air.
kalau you all nak cepat,lap lah sotong tu dengan tisu dapur pun boleh. Takde masalah.




Bahan-bahan tepung :
1/ Tepung gandum
2/ Tepung Jagung
3/ Sedikit garam
4/ Lada hitam atau Lada sulah 

Yang hitam tu lada hitam yang Saf tumbuk tau.

Cara-cara:
- Sukatan Saf ikut sotong. Kalau banyak sotong, banyaklah tepungnya. 

- Tepung gandum mesti lebih dari tepung jagung yer. Tepung jagung tu pun agak-agak jer letak.

- Asalkan tak sama banyak dengan tepung gandum dah okay dah. 

- Garam tu sikit jer kalau you all tak suka masin. 

- Lada hitam atau lada sulah tu optional. Ikut la yang mana ada kat rumah you all.

Bahan seterusnya adalah TELUR.
Ni Saf pakai 3 biji size A. Pastu tak habis. Buat je telur dadar lepas tu. Jangan membazir.


Telur ni uols jangan pukul beria ok? Just pukul manja-manja jer sebab function utama telur ni adalah untuk lekatkan sotong dengan tepung yang kita dah 
buat kat atas tu.


Okay bila semua bahan-bahan dah ready, now time to menggoreng! :)

1/ Panaskan minyak. Tak perlu banyak pun sebab kite kena amalkan konsep berjimat.

2/ Masukkan sotong dalam telur. Kacau sotong tu biar semua sotong kena telur yang dah dipukul tu. Saf normally akan masukkan sikit-sikit. 


3/ Bila sotong semua dah disalut telur dengan sempurna, guna penyepit untuk salutkan sotong dengan tepung yang kite dah bancuh tadi.

Jangan guna tangan yer you all. Sebab takut tepung tu melekat kat tangan jer lebih. 

4/ Dah salut tepung, masuk kan dalam kuali and gorenglah sampai masak. Kene rajin balik-balikkan supaya tepung jadi rangup krup krap krup krap ^__^


5/ Ulang proses 2-4 sampai semua sotong habis di masak.





Tadaaaaa inilah hasilnya selepas di goreng! 

Sedap yaaaa amat! Abah Saf makan sampai licin pinggan :D
Termasuklah adik bongsu Saf. Heheheh seronok tengok orang selera makan hasil air tangan kite :)

Ishhhh lapar pulak masa tulis post ni sebab teringat betapa sedapnya sotong goreng tepung nih
 ^___^






Hari yang sama, Saf terlebih rajin so, Saf masaklah jugak sambal telur and sayur kangkung goreng belacan.
Alhamdulillah banyak Saf makan sebab dua-dua masakan favourite! Hahah aiyooo nasiblahhhh sarung Premium Beautiful. Boleh jugak bagi warning bila perut dah penuh :D


Selamat mencuba resipi sotong goreng tepung sedap dan tak meletup ni ok? 
Cost semua ni tak sampai RM30 pun.
Yerlah sotong pun bukan murah kan? Kalau makan kat kedai, satu senduk sotong goreng tepung dah RM5.00, then baiklah masak sendiri.


Jimat dan sihat!
sedap pulak tu.
hehhehe

Okaylah selamat mencuba ok?
Kalau dah cuba and you all suka resipi ni, bagitau Saf ok? 

Loves,
Saff