Wednesday, 31 July 2013

Herba Maharani : Rahsia Kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis


HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
 (Kredit to CDM Norazlin Nordin)

Ni cerita asal usul maharani..jom baca kasi habis kalo nak setiap mlm anda adalah mlm pertama!!!..bak kata clien...
t saya suami dia tgk kotak maharani pun dah tk senang duduk..haha hebatkn penangan maharani nihhhhh jom layan..panjang pun takper ilmukan... 




 Sejarah Herba Maharani : Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I've been there twice, Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg 'huru hara' itu...hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. 

Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huhu..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. 

Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. Tau tak kenapa sy boleh tau kisah dia?

 Sb biz partners sy, CDM Shima pakaikan dia Premium Beautiful dan supply Herba Maharani kat dia... That's prove, kita boleh lambatkan putus haid...

Apa lagi kehebatan Herba Maharani ni?

 1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sendi dan lutut.
4. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
7. Memberi kebahagiaan kepada pasangan.
8. Anti-penuaan dan awet muda.
9. Kecantikan dan kesuburan
10. Menegangkan payudara.
11. Menegang dan memberi keanjalan pada kulit
12. Amalan semasa berpantang.
13. Meningkatkan kadar metabolisma
14. Menambah sel darah
15. Mengimbangi tekanan darah.
16. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
17. Melancarkan peredaran darah.



Price = MYR 98 ONLY (Price exclude postage)

PM/WA  013-3011330
Saff

Loves,
Saff

Monday, 29 July 2013

Fakta tentang Garam and Why Garam Buluh is my choice :)

Tahukah anda, garam adalah sejenis mineral? Dalam bahasa kimia ia dipanggil sodium klorida. Garam bertindak sebagai bahan perisa kepada makanan dan bahan pengawet. Garam adalah satu-satunya jenis 'batu' yang boleh di makan manusia. Apa saja jenis garam sama ada  garam bukit, garam laut atau garam putih datang dari alam semula jadi. Kaedah pemprosesan selepas itu  menjadikan garam ini berbeza-beza.


 
Asal-usul Garam :

Garam Putih
  • Berasal dari lautan atau batu dari gunung.
  • Garam jenis ini sebenarnya sudah diproses atau 'dibersihkan' agak keterlaluan. Sama seperti memproses gula tebu untuk dijadikan gula putih.
  • Garam jenis ini boleh didapati di kedai-kedai runcit biasa.
  • Walaupun is berasal dari alam semulajadi, ia sudah pun melalui proses kimia dan menjadikan ia tidak sesuai untuk tubuh manusia.
  • 99% pengguna di negara ini masih menggunakan garam jenis ini untuk masakan.

Garam Laut
  • Garam laut ini berasal dari lautan.
  • Warnanya agak kelabu tidak seperti garam putih yag berwarna putih 'bersih'.
  • Garam laut didapati dari lutan dan dikeringkan melalui proses evaporasi cahaya matahari untuk mendapatkan Kristal.
  • Ia hampir 100% asli dan lebih baik dari garam putih.

Garam Bukit
  • Berasal dari gunung-ganang.
  • Warnanya pula kemerahan atau merah jambu lembut.
  • Garam Himalaya paling banyak berada di pasaran. Digali dari batu mineral di pergunungan Himalaya.
  • Garam jenis ini adalah 100% asli dan hampir tidak diproses.
  • Garam bukit asli ini juga boleh diperoleh di kawasan pergunungan negara-negara Eropah.






Garam dan amalan Rasulullah SAW 

Amalan Rasulullah SAW memakan secubit garam sebelum dan selepas makan kini dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut  daripada menyerap  racun.

Rasulullah SAW setiap kali mengembara akan memamah sedikit garam sebelum mengambil makanan atau minuman. Ini bertujuan untuk menstabilkan badan kerana bumi mempunyai udara, magnetic dan haba yang berlainan. Dalam kitab perubatan Islam ada menyebut ia dapat mengembalikan tenaga yang hilang semasa perjalanan. Cara Rasulullah ini telah menjadi amalan oleh pengembara dan penuntut ilmu atau sesiapa sahaja yang bermusafir.

Banyak ayat-ayat Al-Quran menyebut bahawa semua kejadian di muka bumi ini adalah untuk manfaat atau kegunaan manusia sejagat. Hadis Nabi Muhammad SAW menyebut GARAM adalah penghulu segala masakan dan makanan untuk manusia. Manusia dijadikan dari empat unsur ; Tanah, air, api dan angin. Garam berasal daripada unsur tanah, laut dan bukit.

Fakta Garam
  • Garam meningkatkan kadar metabolism dan memecahkan rangkaian lemak dan kolestrol.
  • Melancarkan perngaliran jus hempedu dan penting dalam pengawalan berat badan.
  • Dapat menyahkan toksin dan asid urik, dengan itu dapat merawat masalah gout dan sakit tumit.
  • Garam mengandungi unsur pembersih, penghilang lender, bersifat penyerap dan mencegah bau busuk dan kerosakan lantas mengelakkan keracunan dalam perut.
  • Garam mampu menyerap gas-gas lengai dalam perut dan usus.
  • Garam meransang kelenjar tiroid yang penting dalam pembinaan tulang yang kuat (bone mineralization)
  • Bersifat pengalir yang efficient
  • Garam melancarkan system saraf dan pengaliran neuro transmitters yang menghantar isyarat kepada otak.
  • Sifat penyerapan garam adalah factor yang penting dalam rawatan kanser yang merupakan penyakit dasar.
  • Garam menambahkan kandungan oksigen dalam darah yang sangat diperlukan untuk melemahkan virus kanser.


 
As for myself, Saf memang mengamalkan minum 1 sachet garam buluh Hai-O setiap pagi. Sebelum ni, Saf minum garam buluh ni mainly sebab nak control berat badan..hehehe yela since I know garam buluh ni mampu membantu meningkatkan kadar metabolisme badan kita kan? But after I've found more info and facts, I feel SubhanaAllah..banyaknya benefit garam ni..
 
 

For your info, garam buluh ni di ambil dari lautan Korea sebelum dibersihkan dan dijemur di bawah cahaya matahari


 
 
For your info, Abah Saf ade sakit kencing manis but not at the stage yang kena cucuk insulin tu... Saf sedih bila tengok kaki abah bengkak yang jenis berair tu and abah susah sangat nak jalan masa tu..bayangkan masa tu pijak apepun tak rasa k? yela you guys know kan, penyakit kencing manis ni matikan all the nerves and that's why abah tak rasa pape masa tu...bila kaki luka ke sure lambat nak baik..and orang yang ada penyakit kencing manis ni, dorang memang cepat rasa letih...TAPI tu dulu..sejak bulan April 2013, Saf dah bagi abah minum garam buluh ni..memang abah amalkan minum garam buluh setiap pagi lepas breakfast..ALHAMDULILLAH to my surprise abah dah makin active and banyak tenaga eventhough masa bulan puasa :) Paling best sebab sekarang kaki abah dah mula 'rasa' kalau orang geletek kaki dia..to all of us, this is miracle and of course we all feel so happy to see the improvements and hope abah akan makin sihat in the future :)
 
 
 

 
 
 
Hai-O mengeluarkan 2 jenis garam buluh (bamboo salt) :
1. Hai-O Garam buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder (200g/bottle)= RM 53 (exclude postage)
2. Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink *=(40 sachets/box) = RM 128 (exclude postage)
 
 

Garam Buluh keluaran Hai-O Marketing Sdn Bhd

 
 
 
Berminat?
PM or WA   013-3011 330
 
Loves,
Wanie/Saff



 
 
 
 
 

Wednesday, 17 July 2013

Pre-Menstrual Syndromes (PMS) : Cara Menanganinya dengan Herba Maharani

Diari hidup wanita yang sarat dengan pelbagai tanggungjawab, tugasan and events menuntut lebih daripada kesabaran, kecekalan dan kekuatan dari segi fizikal dan mental.

Kesibukan wanita dalam menunaikan tanggungjawab terhadap keluarga, kerjaya, diri sendiri, dan masyarakat sedikit sebanyak memberi kesan kepada emosi dan kesihatan wanita.

Antara masalah kesihatan yang biasa di alami adalah tekanan, sakit kepala, sakit badan, tidur tidak lena dan kerisauan yang tak menentu. Tambahan pula, keghairahan memburu impian serta gaya hidup yang tidak sihat adalah antara factor yang memburukkan lagi keadaan sehingga mengganggu kesejahteraan dan kesihatan wanita.


Pre-menstrual syndromes (PMS) yang menganggu kehidupan dan kesihatan wanita. 

PMS selalu dianggap normal dan tidak berbahaya. Maka tidak hairanlah, ramai wanita tidak bersungguh-sungguh untuk menangani gejala tersebut. 

Tambahan pula, salah satu punca gejala tersebut adalah perubahan hormone yang tidak dapat dikawal yang berpunca daripada gaya hidup yang tidak seimbang.

Malangnya, kita tak dapat mengubah gaya hidup dalam masa yang singkat untuk menyeimbangkan hormone dan seterusnya menghapuskan gejala ini.

 Antara kesan negative yang biasa dialami akibat gejala ini adalah perubahan emosi atau "mood", payudara tidak selesa, mengidam sesuatu makanan, kelesuan, kerisauan dan kemurungan. 

Hampir 75% wanita mengalami gejala PMS terutamanya wanita yang berumur antara 20-35 tahun.

Perubahan fizikal dan emosi semasa gejala ini berlaku biasanya berubah dari bulan ke bulan bergantung kepada individu tersebut. Antara gejala yang biasa dialami adalah :

Perubahan tingkah-laku dan emosi:
  • Kerisauan atau kebimbangan
  • Kemurungan
  • Suka mengeluh
  • Perubahan emosi (mood swings) dan cepat marah
  • Perubahan selera makan
  • Tidur yang tidak lena (insomnia)
  • Kurang focus
  •  
Tanda-tanda fizikal :
  • Sakit sendi dan otot
  • Sakit kepala
  • Keletihan
  • Pertambahan berat badan akibat water retention (penakungan air)
  • Pembengkakkan badan
  • Payudara tidak selesa
  • Kemunculan jerawat
  • Sembelit atau diarrhea


Walau bagaimanapun, dianggarkan 10% wanita mengalami masalah sakit puan berkaitan haid yang kronik, antaranya :

  • Dismenorea
    • Adalah kesakitan dan kekejangan yang teruk semasa haid. Dianggarkan 50% wanita mengalami masalah ini dengan gejala kekejangan ringan yang berlaku pada awal kedatangan haid dan hilang selepas satu hingga dua hari tanpa menjejaskan aktiviti harian. Sebanyak 10% wanita dikatakan mengalami kekejangan yang teruk pada bahagian bawah abdomen dan diikuti oleh rasa mual, muntah, cirit-birit, sakit kepala dan pening.

    • Masalah dismenorea dikelaskan kepada primer atau sekunder. Dismenorea primer berlaku kerana pengecutan otot Rahim yang disebabkan oleh masalah penyakit tertentu. Sebaliknya, dismenorea sekunder berlaku akibat masalah tertentu seperti endometriosis, fibroids (ketumbuhan otot-otot pada bahagian Rahim) atau penyakit inflamasi pelvik.

  • Menoragia
    • Adalah pendarahan yang banyak semasa haid. Ia menimpa 9-14% wanita dan boleh mengakibatkan beberapa masalah yang lain. Walaupun pembekuan darah biasa berlaku semasa pendarahan yang banyak, namun ia tidak berbahaya kepada wanita yang mengalaminya. Walaupun begitu, wanita perlu berjumpa doctor sekiranya pendarahan berlaku pada waktu bukan haid ataupun semasa mengandung.

  • Amenorea
    • Merupakan masalah tidak didatangi haid (primer) atau kurang didatangi haid (sekunder). Sesetengah wanita tidak didatangi haid selama lebih tiga bulan.Amenorea primer selalunya dikaitkan dengan kegagalan didatangi haid pada usia 18 tahun. Is biasanya dikaitkan dengan kegagalan fungsi kromosom, pituitary, ataupun ovary. Pesakit yang mengalami primer dan sekunder perlu berjumpa doctor. Amenorea sekunder biasanya disebabkan oleh kehamilan, penyusuan badan, menopaus dan pemberhentian pil perancang keluarga. Faktor penyebab lain adalah gangguan pada bahagian hipotalamus (bahagian otak), kelenjar pituitary, kelenjar adrenal, ovary dan uterus.

  • Pendarahan dan kesakitan semasa bukan waktu haid:
    • Berlaku di antara waktu kitaran haid dan terjadi selama beberapa jam sehingga beberapa hari. Kesakitan dan pendarahan mungkin berlaku serentak. Terdapat hubungan antara kesakitan antara waktu haid, pendarahan dan ovulasi (penghasilan telur). Ramai wanita mengalami pendarahan dan kesakitan yang singkat diantara kitaran haid. Ketidakselesaan ini biasanya disebabkan oleh ovulasi. Sekiranya masalah ini berlarutan dan menjadi semakin teruk (melebihi dua hari), penghidap perlu mendapatkan rawatan doctor.

Walaupun punca sebenar PMS belum dapat dikenalpasti, namun terdapat  beberapa factor yang mungkin menjadi penyebab gejala ini :

  • Perubahan kitaran hormone
    • Gejala awal haid berubah mengikut perubahan hormone dan akan hilang apabila wanita itu mengandung atau putus haid.

  • Perubahan tindak balas kimia dalam otak
    • Perubahan tindak balas kimia dalam otak yang dikenali sebagai serotonin boleh mempengaruhi perasaan atau mood seseorang. Serotonin adalah neurotransmitter (penyampai saraf) yang memainkan peranan penting dalam cetusan perasaan gembira dan ceria. Kekurangan bahan kimia ini akan menyebabkan kemurungan, keletihan, kekeliruan, makan berlebihan dan sukar tidur lena.

  • Kemurungan sedia ada
    • Sesetengah wanita mengalami gejala PMS mengalami tahap kemurungan yang serius tanpa disedari oleh orang lain. Walau bagaimanapun, keadaan menjadi bertambah kronik ketika kedatangan haid.

  • Tekanan
    • Tekanan akan memburukkan lagi gejala-gejala yang berkaitan.

  • Pemakanan yang tidak sihat
    • Gejala awal haid mungkin disebabkan oleh kekurangan bekalan vitamin dan mineral dalam pemakanan. Pengambilan makanan yang tinggi kandungan garam (sodium) akan menyebabkan penakungan air,manakala pengambilan alcohol dan minuman yang mengandungi kafein akan menyebabkan perubahan mood dan menurunkan tahap tenaga.

CARA MENGATASI GEJALA PMS
  • Mengurangkan pengambilan makanan yang masin atau tinggi kandungan garam untuk mengelakkan daripada terjadinya pembengkakkan badan.

  • Memilih makanan yang kaya dengan karbohidrat kompleks seperti serat, bijiran, sayur-sayuran dan buah-buahan.

  • Makan makanan yang kaya dengan kalsium seperti produk tenusu, keju, dan makanan yang ditapaikan. Bagi mereka yang vegetarian, ambillah suplemen kalsium sebagai makanan tambahan.

  • Elakkan minuman bergas dan yang mengandungi kafein

  • Aktiviti bersenam akan meningkatkan kesihatan badan serta mengurangkan tahap kesakitan dan kemurungan yang diakibatkan oleh gejala PMS.

  • Kurangkan tekanan melalui rehat dan amalkan cara-cara berkesan dalam mengawal emosi.

  • Amalkan pengambilan suplemen seperti ubat-ubatan herba dan pil-pil suplemen bagi menyelaraskan hormone dalam tubuh. Sebagai makanan kesihatan yang dipercayai oleh Maharani China disamping hasil kajian terhadap 5,000 wanita di seluruh dunia, Herba Maharani mampu mengatasi masalah kesihatan berkaitan haid, selain meningkatkan kesejahteraan wanita,



 MYR 98.00 / box
(Tidak termasuk postage)


To purchase herba Maharani, 

SMS or WA me at 013-3011330

Loves,
Wanie/Saff



2013 Ramadhan yang Indah :)

Salam semua! :)

Pejam celik pejam celik dah lapan hari kita berpuasa di bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ni kan? Alhamdulillah :) but it means kita hanya ada 22 hari je lagi bersama bulan Ramadhan ni..sayu pulak tiba-tiba -_-

To be honest with you guys, Ramadhan tahun ni paling sentimental for me. Ramadhan tahun ni bagi Saf banyak peluang untuk memperbaiki hubungan Saf dengan Allah dan sesame manusia yang lain :)

Syukur Alhamdulillah. Sejak berbusiness nih, Saf dapat bahagikan masa dengan sebaik-baiknya antara dunia dan akhirat. Sekarang ni senang je nak bangun Qiamulai. Dulu masa kerja, memang sangat susah nak bangun. Kadang-kadang Allah dah kejutkan kita pada 2/3 malam untuk Qiamulai tapi kita tak bangun pun sebab kita fikirkan "esok aku kerja and takut terlelap kat office"..huhuhu sampai macam tu sekali...padahal Allah rindukan kita and rindu nak dengar tangisan hambanya yang bertaubat, tapi kita buat derk je.

Ramadhan jugak buat kita berusaha menjadi hamba yang baik. Yang suka memberi dari menerima. Yang sabar atas segala ujian Allah dan percaya Allah ada sesuatu yang sangat baik untuk kita :)

Lepas ni cuba try sedekah even MYR1.00 and then tell me ape yang you rasa. I believe you can't explain the feelings because the feelings are so beautiful until no words can describe it :)


Alhamdulillah...apa kata kita ambik peluang bermula dari Ramadhan tahun ni kita jadi semakin baik and hope it will last forever :)

Ameen ya Rabb :)


Loves,
Wanie/Saff





Premium Beautiful : Fungsi and Kebaikan Waist Nipper aka Bengkung Ajaib

Hello peeps! :)

Yeayyy finally this is the last post about each part of Premium Beautiful :) This last part sama penting macam Long Girdle and Long Bra Premium Beautiful in my previous post. :) dah baca ke belum? Kalau belum boleh click kat link atas ni ye :)


Fungsi dan keistimewaan Waist Nipper Premium Beautiful ni :


Pandangan hadapan dan belakang Waist Nipper Premium Beautiful aka Bengkung Ajaib

  • Menyokong tulang belakang dan membantu mendapatkan postur tubuh yang lebih baik. Means takde masalah badan bongkok for long term nanti.


  • Membantu melegakan pesakit yang mengalami masalah "slip-disc" or in malay we call it "tulang belakang lari".
" There was a testimonial from my business partner in Top Leaders Circle group yang pernah accident teruk on her way from Terengganu to Johor (using Rompin route). In the accident, She had a very bad experience with "slip-disc" and Alhamdulillah after wearing Waist Nipper Premium Beautiful, she has recovered from the "slip-disc" and now she's has been one of the top agent of the Premium Beautiful Corset because she feel the responsibilities to share the goodness of this "Magic Corset" ".
Sakitnya kalau kita ade masalah slipped-disc ni. Nak berdiri pun susah. Baring pun sakit, Pendek kata buat apepun sakit.

  • Membantu mengempiskan perut. Teknology FIR pada waist nipper ni membantu melancarkan perjalanan darah sekitar abdomen and pemakaian yang consisten akan membuatkan perut kita kempis sama macam kita buat sit-up :) Results are guaranteed sebab it happened on me! :)
Say NO to perut buncit!


  • Menghilangkan strechmark from operations, selepas bersalin or kesan from "pengembangan bentuk badan" yang melampau.
" In 2009, I had an appendix operation and got it remove permanently from my body. Of course there was a stretchmark due the operation kan? Eventhough it is small but the stretchmark is there. Alhamdulillah after consistently wearing PB for at least 8 hours a day, the stretchmark has gone PERMANENTLY! :) "

  • Membentuk pinggang yang ramping. Percaya atau tak, pinggang yang ramping membantu menjamin kebahagiaan rumahtangga anda? :) Yela, husband mana yang taknak tengok wife dia slim kan? pastu masa jalan together with wife, husband boleh letak tangan dia kat pinggang kita sebab ade curve kan? sure la bangga je husband kita tu kan? :)
Say YES to pinggang yang ramping!

  • Membantu mengurangkan sakit pinggang, lenguh tulang belakang sebab lama sangat duduk kat kerusi tu dan melegakan sakit-sakit sendi.

  • Membantu menngurangkan sakit kepala and migraine yang teruk. Caranya senang je, bentangkan waist nipper ni pada bantal (make sure bahagian renda tu is on top of bantal ye), then you guys baring je macam biasa. InshaAllah migraine or sakit kepala tu boleh dikurangkan :)
I have migraine and it always attacks me before my period. Seriously sakit giler. But now since, I use the tips to reduce migraine using the waist nipper, Alhamdulillah it helps a lot to reduce the pain.


  • Membantu mengurangkan lenguh kaki akibat banyak berjalan or berdiri terlalu lama.  Caranya senang je, ambik waist nipper and balut pada bahagian yang sakit tu. InshaAllah sakit tu beransur hilang. Petua ni sesuai untuk yang ade masalah tergeliat kaki jugak.

  • Membantu mengurangkan demam panas dan penyakit "Bilirubin" aka Demam Kuning. Caranya senang je, balut baby kita dengan waist nipper premium beautiful ni and biarkan baby kita tido dengannya. InshaAllah she/he will be recovered.

Ha cukup tak all these info? I hope its enough for now :)

Get your waist nipper Premium Beautiful today via :
  • Cash payment
  • Cash installment as low as MYR 150 at zero interest
  • Credit Card

Waist nipper Premium Beautiful comes with sizes. Hence body measurement is needed.

For free fitting and consultation, do contact or WA me at 013-3011 330.


Loves,
Wanie/Saff

Tuesday, 16 July 2013

Premium Beautiful : Fungsi dan Keistimewaan Long Bra

Hi Lovelies! :)
 
Okay part one, Saf dah share on functions of long girdle and now lets focus one the Long Bra Premium Beautiful :
 
 

Pandangan belakang dan hadapan long bra premium beautiful
 
Fungsi Long Bra Premium Beautiful :
 
  • Mengelakkan bengkak susu. Tak perlu nak letak kobis bagai kat breast kita semata-mata nak kurangkan bengkak susu tu :)
One of the testimonial from my beautiful client lepas pakai Premium Beautiful immediately after her confinement for 2 weeks. In fact the husband also love it! :)
 
  • Membantu mencegah Breast Cancer. Cup yang berbentuk pyramid pada long bra premium beautiful mencegah "retracted nipple" or in malay nipple masuk ke dalam.
 
  • Menyokong breast yang besar sebab tali long bra premium beautiful ni sangat lebar and tebal untuk meyokong payudara yang besar. Kalau you all pakai long bra premium beautiful ni sewaktu bersenam pun okay sangat sebab fungsinya yang menyokong breast kita. Almaklumla, breast kita ni bukannye otot. It just a jaringan lemak and kalau kita pakai bra yang salah, memang breast kita cepat "londeh" ..erkk
 
  •  Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil. Siapa yang teringin sangat nak besarkan payudara tanpa perlu menjalani pembedahan or suntikan yang menyakitkan, long bra premium beautiful ni adalah penyelesaiannya :)

  • Meransang  pengeluaran susu ibu.


  • Bahagian tengah long bra premium beautiful (bahagian hadapan yang berenda) mempunyai kandungan FIR yang tinggi. So kalau korang pakai long bra ni premium beautiful ni memang akan cover the whole area of your abdomen. Hence, long bra premium beautiful ni boleh membantu mengurangkan sakit gastrik yang kronik. Kalau masa puasa you all pakai long bra premium beautiful ni, inshaAllah tak rasa lapar at all :)

  • Memejal, menganjalkan dan mencantikkan payudara. Seriously part ni memang kena jaga betul-betul! Asset tu! :)

 
Bila badan dah cantik, pakai apepun cantik you ols! :)


 
Payment mode :
  • Cash
  • Cash Installment serendah MYR 150 with zero interest
  • Credit Card

For free fitting, call or message me at 013-3011 330

Loves,
Wanie/Saff

 

Premium Beautiful : Fungsi dan Keistimewaan Long Girdle

Salam All.

In this post, I would like to share more  info on the functions of each part of Premium Beautiful Corset. I'm sure everyone out there yang dah ade Premium Beautiful or still thinking of buying the Premium Beautiful nak sangat tahu about this "Magic Corset" kan ? :) Okay jom explore!

Satu set Premium Beautiful Corset ada tiga bahagian :

  1. Long Girdle Premium Beautiful
  2. Long Bra Premium Beautiful
  3. Waist Nipper Premium Beautiful
So for this post, lets focus on the functions of Long Girdle Premium Beautiful :


Pandangan hadapan and belakang Premium Beautiful Long Girdle


Functions :
  • Bahagian hadapan long girdle premium beautiful "berbentuk rahim" berfungsi menyokong rahim selepas melahirkan anak. Pernah dengar tak istilah " rahim jatuh" ? Yes, fungsi long girdle ni memang membantu "mengangkat" rahim dan menyokong sepenuhnya bahagian rahim.

  • Membantu mencegah kanser rahim dari peringkat awal.


  • Technology FIR pada premium beautiful membantu untuk menstabilkan hormone wanita. To those yang ada masalah period tak teratur or masalah period yang banyak dan tak berhenti, anda boleh cuba long girdle nih.

  • Mengurangkan senggugut or "period pain"
Ada tak experience period pain sampai camni and korang terpaksa ambik MC sebab sakit giler?


  • Bahagian belakang long girdle premium beautiful berbentuk "heart shape" membantu mencantikkan dan menaikkan punggung. Means kalau you all dah beranak tiga orang pun, asset korang yang satu ni, cantiknya cam punggung anak dara! :)
 

  • Fungsi jaring pada bahagian tengah long girdle premium beautiful adalah untuk menarik keputihan yang berlebihan pada bahagian faraj wanita. Cecair putih dari bahagian faraj akan keluar dan melekat pada jaring ini dan long girdle premium beautiful akan menukarkan cecair likat ini kepada habuk (macam bedak).  Keputihan ni la yang menyebabkan masalah faraj berbau!

  • Technology FIR membantu melancarkan aliran darah dalam badan dan sekaligus mengurangkan pengumpulan toksin dalam badan.


  • Menguatkan otot pelviks. Membantu anda mencapai tahap seksual yang diinginkan bersama pasangan anda yang halal. 

  • Mengurangkan kesan-kesan stretch mark, appendix operation and pembedahan selepas bersalin.
Scary and geli tak kalau kita ada this kind of stretch mark?


  • Mengecilkan peha.

  • Mengeluarkan angin yang berlebihan dalam badan. Healing crisis pada yang first time pakai long girdle premium beautiful. akan selalu kentut! baguskan? :)

Korang nak tak dapat body camni? It is possible with long girdle premium beautiful ! :)


 


Payment mode :
  • Cash
  • Cash Installment serendah MYR 150 with zero interest
  • Credit Card

For free fitting, please call or message me at 013-3011 330

Loves,
Wanie/Saff

Sunday, 14 July 2013

Lets go Gold Coast, Australia for FREE!

Oi Oi Oi..
 
Siapa kat sini yang suka melancong? OR ada impian untuk melancong? Melancong yang Saf maksudkan ni is melancong kat oversea kay? Bukan melancong kat dalam Malaysia tau! Well to me once you guys boleh pegi melancong kat oversea, so local vacation should be not a problem at all! kan? :)
 
In 2012, I have promised myself that I have to go on vacation at least ONCE a year! But guys, rezeki Saf, sohobiz Saf ni bagi free trip for 3 times a year! VVIP lagi kay? Yeayyyyyy best gilerrrr! :)
 
Siapa nak pegi Gold Coast, say YES! Oppsss ni bukan Gold Coast, Sepang ye harap maaf. Ni Gold Coast Aussie you all!!! Fuhhhhh...
 
 
Amacam best tak video tu? Haaa tula activities-activities yang kita boleh buat kalau kita pegi Gold Coast, Australia! :)
 
 
Dolphin! I admire the fish since I was small :)

Can you imagine seeing and touching this kangaroo by yourself? Feeding the kangaroos. Taking pictures with the kangaroos? I can imagine myself doing all these! lol



 

For those who are adventurous can try this!

 

This one too!
 

 
 
 This one also!

 
 and paling best is the view of the beach in Gold Coast..SubhanAllah cantik sangat :)


Cantikkan?


Tau tak you all can get all these with NO COST at all? Flight tickets, 5 stars hotel, theme park ticket, foods, etc are fully sponsored! Best and cool giler kan? So lets Aussie with TLC! :)

Kalau you all nak tau how to get 2 free tickets to Gold Coast,
do contact me at 013-3011 330
 
Loves,
Wanie/Saff 

Wednesday, 10 July 2013

Ramadhan datang lagi..Alhamdulillah :)

Alhamdulillah..

Ramadhan datang lagi :) Bersyukur Allah still bagi kesempatan untuk Saf and kawan-kawan semua berjumpa lagi dengan bulan yang penuh barakah ni :)
 
Jom ikut sunnah and amalan Rasulullah saw di bulan Ramadhan :)
 
Semua orang tau, masa bulan Ramadhan ni, semua syaitan di ikat and syaitan tak boleh nak ganggu manusia untuk beribadat kepada Allah. So, kalau kita malas nak solat or tambah amalan dunia and akhirat, itu bukan keje syaitan tau. Itu maknanya you all tak berjaya lawan nafsu "PEMALAS" tu. Wallahualam.

Tapi cuba kita fikir dari sudut yang lebih besar. Betapa Allah sayangkan kita, sampai diikatnya syaitan supaya tak kacau kita untuk doublekan pahala kita di bulan puasa. SubhanaAllah :) So, jom grab peluang ni sebaik-baiknya k?

Subhanallah... banyaknya ganjaran Ramadhan :)

 

Masa bulan puasa ni, bukan masa nak tambah or cukupkan credit hour TIDO ye


Saf nak wish everyone Selamat Berpuasa and semoga amalan baik yang kita buat sepanjang Ramadhan nih akan berkekalan sampai hujung nyawa :) Anggaplah bulan puasa ni as a training month for us to be a better muslim than before :)

Lastly, masa berbuka puasa tu, jangan sampai membazir makanan k? Kawal nafsu bila pegi bazar Ramadhan nanti. Cuba bayangkan kalau makanan yang banyak tu akhirnya masuk tong sampah? Membazirkan? Just imagine saudara muslim kita yang tengah kelaparan dekat bumi Palestine or dalam Malaysia sendiri..confirm kita takkan membazir makanan. Ingat tau, bulan puasa bukan bulan pesta makanan. Bulan Ramadhan is a pesta tambah amal ibadat :)



p/s : Korang dah ade idea nak masak ape petang nih? Hmmmm Saf tengah dok pk lagi nih..Jap lagi nak pegi market jap tengok ape yang best nak masak for berbuka petang nanti :)

Selamat berpuasa semua! :))

Loves,
Wanie / Saff