Wednesday, 17 July 2013

2013 Ramadhan yang Indah :)

Salam semua! :)

Pejam celik pejam celik dah lapan hari kita berpuasa di bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ni kan? Alhamdulillah :) but it means kita hanya ada 22 hari je lagi bersama bulan Ramadhan ni..sayu pulak tiba-tiba -_-

To be honest with you guys, Ramadhan tahun ni paling sentimental for me. Ramadhan tahun ni bagi Saf banyak peluang untuk memperbaiki hubungan Saf dengan Allah dan sesame manusia yang lain :)

Syukur Alhamdulillah. Sejak berbusiness nih, Saf dapat bahagikan masa dengan sebaik-baiknya antara dunia dan akhirat. Sekarang ni senang je nak bangun Qiamulai. Dulu masa kerja, memang sangat susah nak bangun. Kadang-kadang Allah dah kejutkan kita pada 2/3 malam untuk Qiamulai tapi kita tak bangun pun sebab kita fikirkan "esok aku kerja and takut terlelap kat office"..huhuhu sampai macam tu sekali...padahal Allah rindukan kita and rindu nak dengar tangisan hambanya yang bertaubat, tapi kita buat derk je.

Ramadhan jugak buat kita berusaha menjadi hamba yang baik. Yang suka memberi dari menerima. Yang sabar atas segala ujian Allah dan percaya Allah ada sesuatu yang sangat baik untuk kita :)

Lepas ni cuba try sedekah even MYR1.00 and then tell me ape yang you rasa. I believe you can't explain the feelings because the feelings are so beautiful until no words can describe it :)


Alhamdulillah...apa kata kita ambik peluang bermula dari Ramadhan tahun ni kita jadi semakin baik and hope it will last forever :)

Ameen ya Rabb :)


Loves,
Wanie/Saff





No comments:

Post a Comment