Thursday, 4 July 2013

COZUMA : Bedak Ajaib gabungan produk penjagaan kulit dan kosmetik

Salam Dearest! :)

I'm so excited nak story about our new product called Cozuma or "Bedak Ajaib". Tapi sebelum tu, Saf nak tanya la you all tau tak ape tu "BB"? It is obviously not "BlackBerry" kay -_-

BB means Beauty balms or Blemish Balm. So, let's get to know this magical BB kay?

History:
- First formulated in Germany by Dr. Christine Schrammeck in the 1960's as a product to protect skin, and still provide coverage similar to makeup or foundation, post-surgery. BB Cream hit Korea in the 1980's with Dr. Jart Black Label Detox BB Beauty Balm as one of the first which set the craze ablaze thanks to prominent actresses who called it their "secret" for beauty.

What BB do to your skin?
The balms give the same amount of coverage as your typical tinted moisturizer, much less heavy than a foundation or concealer, but boast additional added benefits.

Many Beauty Balms, in addition to light coverage, also have treatments benefits and function as a primer, an anti-aging serum, an anti-inflammatory, a sunscreen from UVA and UVB rays, tone-evener for redness, dark spots and blemished and moisturizer all-in-one. Best of all, over time, these multi-taskers promise to rejuvenate skin and brighten complexions.

Kalau nak more info on BB, you can read it HERE kay? :)

Okay now nak cerita la sikitkan :) Saf sendiri since pakai BB cream ni, Saf memang tak pakai foundation dah. Saf started to fall in love with BB cream after Saf borong banyak BB Cream in Seoul, Korea. Hahahah seriously murah kay compared to KL. Nama pun perempuan kan? Bab jimat cermat ni sangat bijak :)

Okay back to my BB cream, so many thing yang Saf suka pasal BB Cream nih sebab its light texture. Kalau you put it on your face kan, you rasa ringan je. Takla rasa macam tepung gomak kan? heheheh..plus nak pakai pun senang je. Lepas tu paling best sebab it helps to protect your skin with its own SPF and buat your skins brightened. Means kulit you tak Nampak kusam langsung! Bestkan? :)

Dalam dok jatuh hati kat BB cream nih, skali company announced about Cozuma aka Bedak Ajaib.


Jom kenali Cozuma :)

Cozuma Background :
  • Product yang mengaplikasikan teknologi "Krim BB ke Bedak BB".
  • Diformulasikan dengan adunan ekslusif ramuan semulajadi (Estrak Royal Jelly & Collagen), Minyak Squalance (minyak hati ikan yu) & Cape Aloe (ramuan aktif yang kuat dari segi kuasa resapan)
  • Menjadikan kulit tona lebih sekata, mengecilkan liang roma dan mengembalikan keserian dan kemulusan kulit wajah.
  • Kulit lebih segar, halus dan berseri.
  • Sesuai digunakan lelaki dan wanita for all skin types.

Tag line Cozuma ni pun best. " Satu Bedak, Pelbagai Keistimewaan". Nak tau kenapa? :
  • Bedak asas dan penutup cela
  • Pelindung sinaran matahari dan mengurangkan kerosakan kulit akibat sinaran UV (SPF 25 PA+++) - lagi banyak +++ means lagi bagus in term of protecting your skin from the sun.
  • Ejen penghalus liang roma.
  • Ejen pembangkit seri wajah
  • Memastikan tona kulit yang sekata
  • Ejen anti-kedutan kulit
  • Ejen peransang pembinaan kolagen kulit
  • Kualiti terjamin by its own cover "bekas kedap udara"

Followings are the steps for each skin types :
 
  • Normal Skin :
    • Letak COZUMA pada jari telunjuk dan oleskan pada 5 bahagian muka ( dahi, pipi kiri and pipi kanan, dagu, and hidung)
    • Sapu dengan sekata dengan gerakan bulatan ( Digalakkan sapu dengan tangan kerana haba daripada jari tangan akan mempercepatkan resapan COZUMA)

  • Oily Skin :
    • Letak COZUMA pada jari telunjuk dan oleskan pada 5 bahagian muka ( dahi, pipi kiri and pipi kanan, dagu, and hidung)
    • Sapu dengan sekata dengan gerakan bulatan ( Digalakkan sapu dengan tangan kerana haba daripada jari tangan akan mempercepatkan resapan COZUMA)
    • Tepuk wajah secara lembut dan sekata supaya COZUMA dapat menghasilkan kesan tekstur wajah lebih halus.
 
  • Dry Skin :
    • Sapu "Day Cream" atau "Krim Pelembap" terlebih dahulu pada muka dengan sekata.
    • Letak COZUMA pada jari telunjuk dan oleskan pada 5 bahagian muka ( dahi, pipi kiri and pipi kanan, dagu, and hidung)
    • Sapu dengan sekata dengan gerakan bulatan ( Digalakkan sapu dengan tangan kerana haba daripada jari tangan akan mempercepatkan resapan COZUMA)
    • Tepuk wajah secara lembut dan sekata supaya COZUMA dapat menghasilkan kesan tekstur wajah lebih halus.

Nak tutorial about how to apply COZUMA ala-ala artis Korea? Jom check it out this video HERE! :)
 
Best tak? Simple je kan nak apply? Tak payah nak bayar mahal-mahal nak belajar makeup ala-ala Korea gitew. hehehhe confirm saham korang meletop-letop raya nih kalau pakai COZUMA :)
 
Now tengah ada promotion tau. Pembelian kedua COZUMA dapat 50% diskaun. So, you all boleh la kalau nak share dengan your friends. Memang jimat and berbaloi! :)

Ada 2 colors tau you all. Natural and Beige. You all pilih je ikut skin tone you all. Nak dua-dua pun boleh jugak :)
 
PM me at 013-3011 330
or email at safrizaazwani@gmail.com
 


 

No comments:

Post a Comment