Wednesday, 31 July 2013

Herba Maharani : Rahsia Kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis


HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
 (Kredit to CDM Norazlin Nordin)

Ni cerita asal usul maharani..jom baca kasi habis kalo nak setiap mlm anda adalah mlm pertama!!!..bak kata clien...
t saya suami dia tgk kotak maharani pun dah tk senang duduk..haha hebatkn penangan maharani nihhhhh jom layan..panjang pun takper ilmukan... 




 Sejarah Herba Maharani : Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I've been there twice, Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg 'huru hara' itu...hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. 

Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huhu..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. 

Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. Tau tak kenapa sy boleh tau kisah dia?

 Sb biz partners sy, CDM Shima pakaikan dia Premium Beautiful dan supply Herba Maharani kat dia... That's prove, kita boleh lambatkan putus haid...

Apa lagi kehebatan Herba Maharani ni?

 1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sendi dan lutut.
4. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
7. Memberi kebahagiaan kepada pasangan.
8. Anti-penuaan dan awet muda.
9. Kecantikan dan kesuburan
10. Menegangkan payudara.
11. Menegang dan memberi keanjalan pada kulit
12. Amalan semasa berpantang.
13. Meningkatkan kadar metabolisma
14. Menambah sel darah
15. Mengimbangi tekanan darah.
16. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
17. Melancarkan peredaran darah.



Price = MYR 98 ONLY (Price exclude postage)

PM/WA  013-3011330
Saff

Loves,
Saff

No comments:

Post a Comment