Sunday, 1 September 2013

La Praise Vitalift Serum aka Serum Magic

Hello Sunday! :)

I feel a need to share this super magic and awesome serum that I just recently used and how I am totally in love with this super awesome serum! :) hahaha ya rite I punye in love tu macam jumpe boyfriend baru..ehem :p

Actually sebelum ni, Saff tak kisah sangat pun pasal serum ni..Dulu time keje near to KLCC, everytime lunch hour or after office, I'm sure will dropped-by at the beauty counter and try la anything yang my eyes can captured..hahaha nama pun perempuan kan? so inilah activities yang Saff suka, korang tak suke takpe :p..yang lagi best nak lepak kat counter-counter camni is biler kite dah kenal the girls behind the counter..so senang sikitla nak "manja-manja" try new products or dapat extra consultation on make-ups or skin health issues...so, I have tried so many serum in the market and normally sangat mahal okay! Just imagine ada serum yang harga dia MYR300++...arghhh I'm fainted..after all the maths went in, I decided to stop using the serum sebab mahal nak pengsan...better aku beli baju kan? :)

Alhamdulillah I don't have so much problems with my skin. I have asian woman skin colors, have no problems on pimples too! Tapi sad to say I have uneven skin tone at my face (bahagian tepi pipi kanan and kiri) and I also have freckles..nak kate minah salleh tak jugak...lol...and I notice kalau my face ade pimples, once the pimples are gone, sure lambat nak hilang kesan hitam tu -_-

BEFORE : Spotted 3 bintik hitam dekat my dahi tak? Tu lah bekas jerawat yang degil..Muka glowing sebab minum BB Plus Collagen ye kawan-kawan :)


Then, Saff tengok testimonial from one of my TLC's sister shared her experience using La Praise Vitalift Serum nih..dulu her skin macam kusam gitu and now dah makin cerah! Arghh mana aci lawa sorang-sorang kan? hehheheh then Saff terus check price..mak datuk MURAH GILER!!! I said this after my comparison with other brands in the market...dah la serum ni pakai teknologi Switzerland wei..pastu harga pun murah...so, cut the story short, I bought mine last week! :) yeayyy I'm a happy girl with serum! lol

La Praise Vitalift Serum  30ml and Formulated in Switzerland

KEPENTINGAN SERUM

  • Mengurangkan bintik hitam
  • Pemakaian secara berterusan menjadikan kulit tampak lebih sihat dan berseri.
  • Merangsang penghasilan kolagen. 
  • Pemakaian serum pada mata boleh membantu untuk mengurangkan lingkaran gelap dan sembap bawah mata
  • Menghilangkan garis halus dan kedutan pada kulit

KANDUNGAN UTAMA LA PRAISE VITALIFT SERUM

  1. Sel stem epal ( Ekstrak kultur sel buah-buahan Malus Domestica) 
    • Memelihara ketahanan sel stem kulit
    • Melewatkan kemerosotan sel penting
    • Memerangi kronologi penuaan
    • Mengekalkan keremajaan dan kesihatan kulit
  2. Sel stem daun Alp Rose ( Ekstrak kultur sel daun Rhododendron Ferrugineum)
    • Menggalakkan ketahanan sel stem kulit
    • Menguatkan ketahanan kulit
    • Memberikan perlindungan yang lebih baik untuk kulit khasnya terhadap tekanan iklim
  3. Estrak daun Camellia Sinensis (Pheno-SFE)
    • Epigallocatechin gallate (EGCG) dalam esktrak daun Pu-Erh, bertindak sebagai antioksidan membantu meneutralkan radikal bebas dan sekaligus membantu megurangkan serangan radikal bebas terhadap kulit, yang merupakan faktor luaran pemuaan kulit.

 CARA PENGGUNAAN

Sapu dengan rata pada muka dan leher sebaik sahaja mencuci muka dengan pembersih dan toner. Urut dengan perlahan-lahan. Gunakannya dua kali sehari; pagi dan malam.

KEBAIKAN LA PRAISE VITALIFT SERUM

  • Menjadikan kulit muka anda lebih anjal, tegang dan gebu
  • Menggalakkan pembaharuan, pemulihan dan pertumbuhan semula kulit
  • Mengaktifkan sel-sel kulit yang tidak aktif
  • Melancarkan sintesis kolagen dan peredaran mikro pada kulit
  • Mengembalikan keseimbangan lembapan kulit serta keseimbangan pH
  • Memberi perlindungn antioksidan terhadap ancaman UV dan radikal bebas
  • Melembutkan, menghaluskan dan melicinkan tekstur kulit
  • Menyegarkan, mencerahkan dan meremajakan wajah

AFTER : My face after 3 days of using La Praise Vitalift Serum! Can you spot the difference? 3 bintik hitam jerawat dah makin hilang! Yeayyy :) Kan Saff dah cakap serum ni best giler and paling best is results are guaranteed! 

Price/bottle

Semenanjung Malaysia = MYR 108
Sabah & Sarawak = MYR 110


andddd it is FREE POSTAGE you alls! :)

PM/WA Saff at 013-3011330

Dropships are welcome! :)

No comments:

Post a Comment