Tuesday, 1 July 2014

Sihat dan Kurus dengan Bio Velocity Alfalfa Concentrated






Haaa, jangan tak percaya yang Alfalfa produk terbaru ni boleh membantu menyihatkan badan kita dan at the same time merampingkan aka menguruskan kita!

Sebab, Saf dah try Alfalfa ni and memang Alfalfa ni TERBAIK!
Sebelum try Biovelocity Alfalfa Concentrated nih, Saf risau jugak kalau rasa Alfalfa ni pahit and tak sedap..But, AMAZINGLY! masa my first time try Alfalfa ni, memang langsung takde bau and Alfalfa ni TASTELESS! Means rasa dia macam plain water yang kita minum hari-hari tu..seriously no kidding! After I've tried Alfalfa, terus Saf belikan sebotol lagi for my parents and they love it! They told me takde sakit-sakit lutut lagi and badan rasa bertenaga sangat! Once Saf dah tahu banyakkkk sangat kebaikan Alfalfa nih, terus Saf jadikan Alfalfa ni sebahagian dari my daily supplement to stay healthy and energetic for the whole day!

Kalau sebelum Ramadhan, Saf akan minum Alfalfa ni dua kali sehari. Before breakfast sekali and before tidur sekali. But for Ramadhan, Saf ambik sekali jer sehari. Saf minum Alfalfa sebelum masuk tidur :)

anddddd GOOD NEWS for those yang nak kurus! Rugi sangat kalau korang tak minum Alfalfa ni sebab I can feel the difference around my stomach! Memang perut TERPAKSA FLAT! I almost tak percaya until my sister confirmkan for me :) *wink wink* 

So, I say YES! to Alfalfa :)


Apakah itu Alfalfa? 

  • Alfalfa adalah tumbuhan berbunga dalam kumpulan kekacang yang hidup antara empat hingga lapan tahun tetapi boleh menjangkau sehingga 20 tahun, bergantung kepada jenis baka dan cuaca. 
  • Tumbuhan berbunga kecil berwarna ungu ini boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter.
  • Alfalfa mempunyai akar yang sangat panjang dengan sistem akar yang berselirat sehingga menjangkau 15 meter yang menjadikan alfalfa begitu hebat dalam menyerap mineral dan vitamin yang berada jauh di dalam tanah yang sukar dicapai oleh tumbuhan biasa yang lain. 
  • Selain itu, akarnya yang panjang dan berselirat menjadikan ia mampu bertahan semasa kemarau. 

Fakta Khasiat Alfalfa :


  • Alfalfa secara semula jadi kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuklah vitamin A, D, E, K di samping mengandungi semua kumpulan vitamin B, biotin, asid folik, potasium dan lain-lain. 
  • Selain itu, alfalfa kering sangat kaya dengan protein. 
  • Perkataan alfalfa berasal daripada bahasa Arab dengan suku kata al-fak-fakah, yang bermaksud “Bapa semua makanan” kerana ia sangat kaya dengan mineral penting yang menjadikan alfalfa  makanan tambahan yang sangat berkhasiat untuk kesihatan manusia. 
  • Herba alfalfa dipercayai mempunyai keistimewaan yang boleh mengurangkan tahap kolestrol kerana memiliki khasiat pelbagai vitamin dan mineral penting. 
  • Herba alfalfa juga sangat berkesan dalam menyahtoksid dan membersihkan darah dan seterusnya memulih serta memperbaharui sel-sel badan. 
  • Hasilnya, pengambilan alfalfa secara tetap boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan menyeimbangkan hormon. 
  • Sekiranya diamalkan secara berterusan, alfalfa dapat bertindak sebagai alternatif kepada ubat sakit kepala ataupun migrain kerana kandungannya yang tinggi kalsium dan magnesium. 


Enam (6) Keistimewaan Alfalfa :


1. Menyahtoksid :

Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan. 

2. Menggalakkan sistem penghadaman yang baik

Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

3. Mengalkalikan badan

Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

4. Menghilangkan bau nafas

Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan. 

5. Mengurangkan haba badan yang berlebihan

Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

6. Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting

Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.



Price : 
MYR 78 sebotol 
(exclude postage)


For special price, please contact me via Whatsaap/SMS at 013-3011330.


Loves,
Saff :)



No comments:

Post a Comment