Thursday, 21 August 2014

Sabun Marine aka Sabun Ketiak Murah






Korang dah cuba sabun marine aka Sabun Ketiak ni ke? Nama jer sabun ketiak sebab banyak testimonial yang kitaorang dapat memang TERBUKTI mencerahkan ketiak! ^-^ 
 
Apepun sejak setahun lebih berkenalan dengan sabun marine aka Sabun Ketiak ni, memang Saf tak pandang dah sabun lain. Sebab skin Saf jenis yang kering tau..so bila pakai shower gel yang banyak sangat chemical, lama-lama memang kulit jadi makin kering -____-
 
So bila pakai sabun marine ni, memang kulit jadi moist sangat sebab kandungan Aloe Vera dan Gliserin dalam sabun marine aka Sabun Ketiak nih! and YES, Alhamdulillah masalah kulit kering Saf dah hilang :)
 
 And Saf pakai sabun ni untuk muka jugak tau! Memang best sangat sebab bekas parut jerawat batu dah hilang dan kulit muka jadi makin putih dan licin! and Alhamdulillah jerawat pun makin susah nak hinggap lepas pakai sabun marine aka sabun ketiak nih!
 
So, korang yang belum cuba memang wajib cuba sebab memang best tahap dewa! and yang paling penting harga berbaloi dengan kesan selepas guna sabun nih! :)

Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!
 
 

BAHAN-BAHAN UTAMA SABUN MARINE aka SABUN KETIAK :

 
Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
 
Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.
 
Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.
 
Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
 
Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.
 
Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

         CARA PENGGUNAAN SABUN MARINE aka SABUN KETIAK :

 
1. Basahkan sehingga berbuih.
2. Kemudian sapukan kepada kulit (Macam Saf, saf akan sapu pada seluruh badan termasuk muka . Memang Saf tak risau sebab semua bahan yang digunakan dalam sabun marine ni menggunakan bahan-bahan semulajadi yang tak membahayakan kulit. )
3. Bilaskan dengan air sehingga bersih.
 
 

 

CARA SIMPAN SABUN MARINE aka SABUN KETIAK :

1. Simpan di tempat yang dingin dan kering selepas penggunaan.
 
2. Jangan biarkan di dalam kereta yang berjemur sebab sabun marine ni boleh cair tau. Tapi kalau cair, don't worry sebab you all boleh panaskan balik sabun yang cair tu and then letak dalam any bekas..Once dah keras, tadaaaa dah boleh pakai macam biasa :)

No comments:

Post a Comment