Monday, 29 September 2014

Amalan Diet Pelik dan Menyakitkan Untuk Kurus

Pelik tapi benar! 
Menjijikkan dan menyakitkan.
 
Sanggupkah anda amalkan diet-diet pelik dan ekstrem ini hanya kerana ingin mendapatkan bentuk badan idaman anda tanpa menambil kira faktor kesihatan dan nyawa anda?

Anda mungkin tak mahu percaya. Tapi inilah hakikatnya. Ada individu yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan tubuh badan yang langsing tanpa mengambil kira faktor keselamatan dan kebersihan sesetengah amalan diet.

Walaupun kebanyakkan diet pelik ini tidak diiktiraf oleh badan perubatan kerana memudaratkan kesihatan, ianya tetap diamalkan demi mencapai bentuk badan idaman.

Jika anda rasakan mereka yang mengalami Bulimia (memuntahkan semula makanan untuk kurus) itu sebagai sesuatu yang tidak masuk akal, anda mungkin akan berasa lebih pelik dengan kaedah diet pelik yang lebih ekstrem ini.
 
 

1. Diet Cacing Pita

 

Iye cacing! Kaedah diet cacing pita ini telah wujud sejak era 1920-an di dunia Barat. Cacing pita sejenis parasit yang tinggal di dalam usus binatang seperti anjing, kuda dan kucing termasuk sesetengah individu yang memilikinya secara tidak sengaja.

Parasit ini boleh mencapai kepanjangan sehingga hampir 20 kaki dan berbetuk leper seperti reben atau pita. 

Ia digunakan di Amerika Syarikat dan Eropah secara meluas pada abad ke-20 kerana dipercayai membantu usaha untuk kurus. Cacing pita dikatakan menghadamkan nutrisi, lemak dan gula berlebihan dalam perut sebelum diserap oleh tubuh.

Cacing Pita. Sanggupkah anda memakannya? - Picture from Google
 













 










Caranya, mereka yang ingin membela cacing pita perlu memakan daging yang tercemar dan memunyai anak cacing itu atau memakan pil cacing yang mengandungi telur cacing dan ianya akan membesar di dalam perut.

Selepas sekian waktu, cacing itu akan keluar sendiri atau individu terbabit harus memakan pil untuk membunuhnya dan ia akan dikeluarkan melalui dubur.

Namun pakar perubatan menganggap cara itu sebagai mengarut, sekaligus tidak mengiktirafnya dalam bidang perubatan.



2. Diet 'Ikat Perut'
 
Kaedah mengetip atau megikat organ perut melalui kaedah pembedahandan selepas pembedahan perut aka terbahagi kepada dua bahagian.

Bahagian atas perut yang dijadikan lebih kecil akan berfungsi sebagai perut utama. Ia dilakukan untuk menghadkan jumlah makanan yang boleh diambil oleh individu terbabit.

Selepas perut diketip, seseorang itu hanya boleh makan 3/4 atau 1 cawan penuh pada sesuatu masa. Makanan perlulah dikunyah sehingga betul-betul lumat. Jika muntah dan pening selepas makan, itu menunjukkan individu itu terlebih mengambil makanan daripada yapa yang telah dihadkan.

Ia antara kaedah diet ektstrem yang diiktiraf oleh beberapa pakar perubatan di beberapa buah negara dan dijadikan alternatif rawatan kepada mereka yang mengalami masalah obesiti melampau.


Keadaan perut yang menjadi dua bahagian selepas menjalani proses "ikat perut". Kuantiti makanan yang boleh anda ambil tidak boleh melebihi had yang boleh diterima oleh " Small Stomach Pouch" anda. Jika berlebihan, anda akan berasa loya, pening dan muntah. Untuk pengalaman "ikat perut " ini, anda boleh ikuti sendiri di blog saudara Labu. www.labusayungku.blogspot.com
 - Picture from Google





3. Diet bakteria
 
Tidak cukup dengan cacing, ada antara individu yang sanggup menjamah makanan yang dipenuhi bakteria semata-mata untuk kurus.

Teorinya adalah makanan yang penuh dengan serat diperam atau ditapai dalam satu jangka masa tertentu menghasilkan bakteria baik yang dapat membantu penghadaman makanan dalam perut.

Bintang Hollywood, Madonna dikatakan mengamalkan diet bakteria ini Tukang masak khas selebriti itu akan memastikan makanan yang diambil Madonna mengandungi banyak bakteria baik ini.


4. Pil Uri
 
Diet memakan uri atau plasenta diamalkan di China sejak berkurun dulu. Ia dikatakan mempunyai nutrisi yang bagus, apatah lagi dianggap penyambung nyawa pada bayi dalam kandungan dari pada ibu. 

Terdapat individu yang megupah pembuat makanan, bebas memproses uri mereka untuk dijadikan pil uri yang akan mereka amalkan untuk kurus.


Pelakon Amerika, January Jones dikatakan mengamalkan diet ini untuk mengelak daripada gemuk selepas bersalin dan mendapatkan kulit yang cantik. 


5. Diet Sumbat Tiub



Bersediakah anda untuk memasukkan tiub melalui hidung anda sehingga ke bahagian perut anda semata-mata untuk cepat kurus?
- Picture from Google
 


Satu lagi kaedah diet pelik yang popular adalah, dengan menyumbat tiub dalam badan.

Tiub disumbat dari lubang hidung ke saluran pernafasan hingga sampai ke perut dan ianya akan kekal di dalam badan individu itu.

Selama 10 hari, mereka tidak dibenarkan makan sama sekali. Minuman dengan rumusan tinggi protein dan rendah karbohidrat di masukkan melalui tiub. Ia mengandungi 800 kalori sahaja setiap hari. Ianya merupakan teknik yang diilhamkan daripada cara pesakit yang tidak dapat menelan makanan mereka.

Ianya dikatakan jalan pintas buat bakal pengantin di Eropah dan Amerika Syarikat untuk nampak kurus pada hari perkahwinan mereka.




6. Diet Telan Bebola Kapas
 
Pakar diet dari New York, Dr. David Edelson berkata, sesetengah peragawati dan penari bertindak menelan bebola kapas untuk berasa kenyang dan tidak mahu makan.

namun kapas tidak boleh dihadam dengan baik  oleh tubuh manusia dan ianya jelas akan memberi masalah kepada sistem penghadaman manusia untuk jangka masa panjang.


7. Diet Makan Sampah
 
Sanggupkah anda makan sampah untuk kurus?
Ada sesetengah sanggup! Sampah yang dimaksudkan adalah merupakan makanan berlebihan atau left-over makanan rakan atau orang sekeliling mereka agar mereka tidak makan secara berlebihan. Nama popular diet ini adalah "Diet Freegan" yang bermula di San Francisco, Amerika Syarikat.

Sesetengah pengamal diet ini, bertindak lebih ekstrem dengan memunggah tong sampah dan memakan tumbuhan yang tumbuh di sekeliling mereka sehingga mereka seolah-olah kelihatan seperti makan sampah!


Mana satu pilihan anda?
For me, Saf tak sanggup langsung nak pilih any of those listed diet yang memang pelik, menyakitkan dan menjijikkan -______-

Pilihan Saf dari dulu, kini dan selamanya untuk kekal sihat, langsing dan cantik is always Premium Beautiful Corset.

Sebab apa nak tahu tak? Sebab bila pakai Premium Beautiful ni;


1. Saf tak perlu mengamalkan diet yang menyakitkan sampai perlu "ikat perut". Premium Beautiful ni bertindak sebagai "auto stopper" bila kita sedang makan. From my experience, memang kita takkan makan berlebihan. 

2. Premium Beautiful Corset membuatkan Saf lebih menghargai nikmat makan sebab kita makan macam biasa tanpa perlu sekat apa makanan yang ingin kita makan. Kenapa kita harus kufur nikmat bila Allah dah anugerahkan nikmat makan pada kita? Betul tak? So, I say NO to "penyumbat tiub".

3. Tak perlu makan pil, tak perlu suntikan, tak perlu menjalani pembedahan untuk kekal langsing. Dan hanya Premium Beautiful yang mampu berikan anda semua ini :)


Apepun untuk kesan optimum, pemakaian Premium Beautiful corset ini haruslah dipakai setiap hari sekurang-kurangnya 8 jam sehari dan pemakaian 1 set ( Long Bra + Long Girdle + Waist Nipper) sangat-sangat dicadangkan untuk kesan yang lebih umpppphhhhh :)
 
 
My humble  experience and transformation before and after wearing Premium Beautiful Corset.
 
 
 
Apepun pilihan anda, pastikan ianya berbaloi untuk kesihatan anda dalam jangka masa yang panjang. Badan yang langsing dan kurus, takkan bermakna tanpa kesihatan tubuh badan yang baik. Pilihlah pilihan yang tepat!

Free Consultation/Free Fitting :
safrizaazwani@gmail.com


Loves,
Safriza Azwani Janudin



Sunday, 28 September 2014

Premium Beautiful Corset Untuk Siapa?

Premium Beautiful Corset,  Untuk Siapa?

" Saya dah kurus dah, so tak perlu pakai Premium Beautiful Corset ni lagi."

"Saya tak sakit apa-apa buat masa sekarang dan saya tak perlukan Premium Beautiful Corset ini."

Haaaa ini antara ayat-ayat rejection standard yang Saf dengar dari mereka yang digelar wanita mengenai Premium Beautiful Corset ni. Apepun apa yang mereka cakap tu tak salah actually. Sebab mereka tak tahu bahawa Premium Beautiful Corset ni bukan korset biasa tau..For your info, Premium Beautiful ini 70% fungsinya adalah untuk kesihatan dan hanya 30% untuk kecantikan. So, can you guys imagine dengan pemakaian Premium Beautiful Corset ini, ianya dapat membantu kita kekal sihat dari dalam :)

Si kurus pun boleh memakai Premium Beautiful Corset ni sebab si kurus pun belum tentu bebas dari masalah-masalah kesihatan seperti keputihan, period pain, sakit belakang dan sebagainya.

Untuk si "comel", lagilah anda perlu pakai Premium Beautiful corset ini sebab dikhuatiri anda akan makin bertambah "comel" jika dibiarkan -_____-


So kali ni Saf nak share siapa yang patut memiliki Premium Beautiful Corset ni :)


  • Jika anda seorang yang sibuk dan mencari sesuatu yang praktikal untuk kekal sihat, cantik dan langsing, pakai Premium Beautiful Corset 8 jam sehari setiap hari akan membantu tubuh anda membakar kalori sebanyak 350-500 kalori setiap hari! 
  • Jika anda ingin mendapatkan bentuk badan idaman anda TANPA PERLU DIET yang kejam :)
  • Jika anda wanita yang hampir kepada umur lewat 30-an dan akan memasuki awal 40-an. Kenapa? Sebab pada waktu ini, kadar metablism wanita semakin menurun dan kadar metabolism yang menurun ini akan mempengaruhi hormon badan seseorang wanita. So, lama-kelamaan badan akan jadi cepat letih, lesu, berat makin bertambah jika ia dibiarkan. Premium Beautiful corset sesuai untuk anda yang ingin meningkatkan kadar metabolism tubuh anda. Bermula awal pada usia 20-an adalah terbaik! :)
  • Jika anda ingin hamil. Premium Beautiful Corset telah berjaya membantu pasangan suami isteri yang menginginkan zuriat dengan izin Allah SWT. Ini terjadi apabila rahim anda sihat. Tahukah anda bahawa memakai Long Girdle Premium Beautiful Corset setiap hari secara konsisten, akan membantu rahim anda kekal sihat dan kuat. Selain itu, ianya juga membantu peranakan anda berada pada tempat yang sepatutnya.
  • Wanita yang dalam pantang. Tak kisah lah anda melahirkan secara normal ataupun melalui pembedahan, Premium Beautiful memang wajib ada di dalam checklist berpantang anda. Ini kerana pemakaian Premium Beautiful Corset sewaktu berpantang akan membantu pengaliran darah kotor keluar dengan lancar, mengeluarkan angin dan peluh-peluh bisa dari badan. Selain itu, pemakaian Long Bra Premium Beautiful Corset sewaktu berpantang akan membantu mengurangkan kesakitan akibat bengkak susu. 


Kembali langsing elepas 2 bulan berpantang dengan Premium Beautiful Corset
Aishah, Johor,28 tahun
(Ibu Beranak dua)

 


  • Jika anda mengalami masalah haid tidak teratur dan senggugut yang menyakitkan. 
  • Jika anda mempunyai masalah berat badan dan anda inginkan berat badan idaman tanpa perlu exercise dan tanpa kos pelansingan yang mahal.
  • Jika anda mempunyai masalah back pain dan sakit slip disc. Pemakaian waist nipper Premium Beautiful mampu menyokong tulang belakang dan mengurangkan kesakitan yang anda alami.
  • Jika asset-asset utama and "jatuh" dan kelihatan tidak menarik. Pemakaian Premium Beautiful Corset secara konsisten sekurang-kurangnya 8 jam sehari setiap hari akan membantu meng"up"kan asset-asset anda tanpa perlu suntikan yang menyakitkan.
  • Premium Beautiful Corset juga digelar sebagai Corset Abang Sayang. Ini kerana, bila anda memakai Premium Beautiful ini, suami anda turut sama akan merasai kebaikkan hasil pemakaian Premium Beautiful Corset ini. 
  • Jika anda mengalami masalah keputihan dan mengganggu aktiviti harian anda.

So, in conclusion jika anda seorang WANITA yang mementingkan kesihatan dan dalam masa yang sama ingin kekal langsing pada harga yang sangat-sangat berpatutan tanpa melalui pembedahan yang menyakitkan, PREMIUM BEAUTIFUL CORSET memang untuk anda :)


Loves,
Safriza Azwani
safrizaazwani@gmail.com


Tuesday, 23 September 2014

Air Basuhan Premium Beautiful Jadi Hitam dan Keruh




" Saf, kenapa air basuhan Premium Beautiful akak jadi hitam and macam keruh sikit yer?" 

Hehehe Saf senyum jer bila dapat message from my client yang baru seminggu pakai Premium Beautiful corset ni..biasalah awal-awal pemakaian Premium Beautiful Corset, memang banyak persoalan yang comel-comel dari my clients...Its totally fine with me sebab it is the indicator showing that she's wearing it ;)

Okay back to the panic question from my client mengenai air basuhan Premium Beautiful jadi hitam dan keruh tu...Ni Saf nak share ;)

JANGAN PANIK...keep calm and smile! :)


Why smile?


Sebab itu tandanya, teknologi F.I.R pada Premium Beautiful anda berfungsi seperti sepatutnya :)

And paling penting yang anda perlu tahu adalah ini bukan bermakna Premium Beautiful corset anda luntur warna.. 


Dan yang paling best, air basuhan Premium Beautiful hitam dan keruh itu menunjukkan bahawa badan anda sedang mengeluarkan toksid dan peluh berasid (peluh yang tidak sihat).
 
Cuba anda monitor air basuhan Premium Beautiful anda setiap kali anda mencuci Premium Beautiful anda..selepas air basuhan Premium Beautiful anda tidak lagi hitam dan keruh, sila perhatikan tekstur kulit anda..Saf jamin kulit anda akan terasa lebih halus, berseri, bercahaya dan warna kulit juga sekata :)
 
Cubalah :)




 
 
Get yourself Premium Beautiful NOW.
Saff.


Monday, 22 September 2014

Kesan F.I.R Premium Beautiful Corset Kepada Asset Wanita

Hello lovelies! 

Rata-rata mesti ramai dah tahu yang Premium Beautiful Corset ini mengandungi teknologi F.I.R dan tahukah anda bahawa F.I.R. Ini sangat baik untuk kesihatan badan manusia? Terutamanya pada kaum wanita :)

Bayangkan dengan hanya memakai, Premium Beautiful Corset selama 8 jam sehari dan setiap hari anda mampu memiliki badan yang sihat dari dalam dan juga kecantikan yang terserlah diluaran! Best tak? Saf sangat excited sebab dah jumpa Premium Beautiful Corset ni awal-awal lagi before I found my lucky man! :p

Tapi untuk yang dah berkahwin, takde istilah terlambat untuk sihat dan cantik untuk suami anda okay? :)

Jom read through apakah kesan dan kebaikan F.I.R pada Rahim, Vagina, Payudara dan tulang belakang wanita. Saf percaya lepas anda baca dan fahami kebaikan F.I.R ini pada kesihatan "asset" wanita, pasti anda tak sabar ingin memiliki set Premium Beautiful anda sendiri :)

 
Kesan F.I.R. Ke Atas Rahim Dan Vagina Setiap Wanita:
  • Membantu mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal
  • Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim
  • Membantu merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur
  • Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan
  • Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)
  • Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi
Kesan F.I.R. Ke Atas Payudara Wanita:


  • Dapat mencairkan susu lama yang telah lama beku di dalam payudara. Susu beku telah diketahui adalah akar-umbi kepada ‘cyst’ dan boleh mencetuskan sel-sel kanser
  • Membantu membanyakkan penghasilan susu (sesuai untuk ibu-ibu menyusukan anak pada jangka masa yang lama)
  • Membantutkan sel-sel kanser pada payudara
  • Mencerahkan warna puting payudara
  • Menegangkan payudara
  • Membetulkan postur payudara
  • Membentuk payudara agar lebih sesuai mengikut size badan

Kesan Waist Nipper Ke Atas Tulang Belakang Wanita:


  • Menegakkan tulang belakang anda
  • Membetulkan posture anda
  • Membaiki kedudukan tulang anda dengan betul
  • Seterusnya anda tampak tinggi lampai seperti model
  • Apabila anda berdiri, duduk, rukuk, berjalan anda berada pada kedudukan tegak sentiasa
  • Tanpa rasa kesakitan sedikit pun, malahan tanpa sedar, anda sebenarnya sudah tampak segak dan tinggi
Facebook / Instagram : safriza azwani

Bau Badan Hilang Selepas Menggunakan Sabun Marine Essence

Bau Badan Hilang Selepas Menggunakan Sabun Marine Essence!
 
Wahhhh..
 
Saf teruja nak share dengan anda semua tentang satu testimonial from my dearest client yang dah pun mencuba Sabun Paling Laris di pasaran iaitu Sabun Marine Essence!
 
Alhamdulillah!!
Sabun Marine Essence berjaya membantu masalah bau badan my client nih! Siapa tak happy kan bila badan yang berbau jadi wangi and the best part is wangi tu boleh kekal seharian! and untuk pengetahuan anda, my client ni baru pakai Sabun Marine Essence ni 5 hari sahaja! Bestnyaaa...kurang dari seminggu dah nampak hasil yang super positive!
 
 
 
 
 
Tak seronok kan bila kita dah lawa, dah stylo bagai..tapi badan kita berbau! Especially for a girl, memang is a BIG NO NO! -_____-
 
Saf teringat kisah masa Saf belajar di Uniten dulu..waktu tu kelas Statistic and kebetulan ada one of my friend yang mempunyai masalah bau badan duduk next to and through out the class, Saf duduklah menahan sakit kepala and immediately after class, I straight away run to the toilet and yessss muntah terus! I'm so sorry dear..bukan nak malukan anyone but I'm sharing the truth -____-
 
 
Let say, Sabun Marine Essence ni dah wujud waktu tu, memang Saf akan bagi Sabun Marine Essence nih as a gift to "him/her" :)
 
 
Tapi anda sangat beruntung tau..sebab dengan adanya Sabun Marine Essence ni, InshaaAllah masalah bau badan anda hilang!
 
Selain tu bekas parut pada badan and parut jerawat pada muka pun boleh hilang sekali tau! So, can you guys imagine, dahla makin wangi..lepas tu eh eh..makin cantik pulak! :)
 
 
Harga Sabun Marine ni pun terlebih berbaloi kalau nak di bandingkan dengan result yang anda akan perolehi selepas menggunakan Sabun Marine Essence ni!
 
Harga :
 
SEKETUL :
 RM 40 (Semenanjung)
RM 45 ( Sabah Sarawak)
 
SEKOTAK ( Ada 3 KETUL) :
 Beli sekotak lagilah jimat sebab Saf selalunya akan bagi "SPECIAL PRICE"
 
RM 105 SAHAJA!
 
 
Berminat?
 
SMS/WhatsApp :
013-3011330
 
FB/Instagram :
Safriza Azwani
 
 
 
 
 
 

Sunday, 21 September 2014

Harga Premium Beautiful Corset

Hello lovelies!
 
This entry, Saf nak share sikit tentang Harga Premium Beautiful Corset nih :) Saf percaya ramai kat luar tu tertanya-tanya tentang Harga Premium Beautiful Corset nih kan?
 
Okay, sebenarnya Harga Premium Beautiful Corset ni bermula daripada RM 676 sehingga RM2,600 depending on which part of Premium Beautiful Corset yang anda inginkan :)
 
So, kalau nak tahu lebih tepat Harga Premium Beautiful Corset anda, anda perlu measure dulu badan anda.  Kenapa perlu ambik measurement ni? Ada 2 sebab kenapa Saf perlukan measurement dari anda..sebab-sebabnya adalah :
 
1. Premium Beautiful Corset ni adalah custom made. Means kita ada size untuk setiap bahagian Premium Beautiful Corset. Unlike corset biasa di pasaran yang hanya mempunyai size XS, S, M, L, XL..Premium Beautiful Corset akan lebih selesa di pakai dengan adanya bantuan daripada measurement ni :)
 
2. Untuk tentukan dengan lebih tepat Harga Premium Beautiful anda. Jadi anda takkan terlebih bayar atau terkurang bayar harga premium beautiful corset anda! Win-win situation kan? :)
 
 
Jangan risau sebab tak susah pun nak buat measurement ni, sebab Saf just perlukan empat bahagian sahaja untuk tentukan Harga Premium Beautiful anda. Of course sebelum ambik measurement anda perlukan TALI TAPE, PEN dan KERTAS :) Bahagian-bahagian yang perlu diukur adalah :
 
1. Puncak Dada
2. Bawah Dada
3. Pinggang ( Ambik pada paras siku anda untuk lebih tepat)
4. Punggung (Bahagian puncak punggung)
 
(Boleh refer gambar dekat bawah ni kay? :)


* Measurement perlu di ambil dalam centimeter (CM) kay? :)


ATAU
 
 anda perlukan bantuan Saf untuk ambil measurement anda? Boleh jer sebab FREE of charge jer service ambil measurement anda ni :)
 
Boleh hubungi Saf di :
 
SMS/ WhatsApp ONLY:
 013-3011330
 
Facebook/Instagram :
Safriza Azwani

Thursday, 4 September 2014

Harga Tuala Wanita Bioseleza



Hi Everyone,
Actually Saf nak update sikit about harga terbaru tuala wanita Bioseleza ni :) 

Kalau you all masih ingat, Sahajidah Hai-O Marketing dah pernah selaraskan harga baru untuk tuala wanita bioseleza ni pada bulan February 2015 yang lepas.

Disebabkan keadaan ekonomi yang mencabar dan masih ingin mengekalkn tahap kualiti yang tip-top, Sahajidah Hai-O Marketing sekali lagi terpaksa menyelaraskan harga baru bagi tuala wanita Bioseleza ni bermula  March 1st, 2016 baru ni.
So rasanya dah jatuh wajib Saf inform you all semua berapa harga baru bagi tuala wanita bioseleza ni sebab ada yang terkejut bila Saf bagitau harga yang lain dari harga Saf tulis kat dalam blog Saf ni :)


So here you go harga baru 2016 bagi tuala wanita Bioseleza :)



Bioseleza Pantyliner

- Ada 6 bungkus satu kotak.
- Setiap bungkus ada 30 keping pantyliner.

Harga : RM174 only




Bioseleza Day Safe

- Ada 6 bungkus dalam 1 kotak
- Setiap bungkus ada 10 keping pad.

Harga : RM 160 only






Bioseleza Mixed

- Dalam 1 kotak ada :

* 2 bungkus bioseleza pantyliner
* 2 bungkus bioseleza day safe
* 1 bungkus bioseleza night safe
* 1 bungkus night safe- extra long


Harga : RM 164 only




Bioseleza - Night Safe


- 1 kotak ada 6 bungkus bioseleza - Night Safe
- 1 bungkus bioseleza night safe ada 8 pad.

Harga : RM 160 Only



The best thing now, you all boleh pilih 6 jenis bioseleza kegemaran you all and akan dapat percuma 1 kotak Bioseleza mixed bernilai RM164! :)




Berminat nak jana income dengan menjadi pengedar tuala wanita bioseleza?
Boleh KLIK SINI



p/s : 
Those yang beli sekotak, inshaaAllah akan dapat harga special jauh lebih murah daripada yang Saf mention kat atas tu. So jangan segan-segan contact Saf kay? :)



 Whatsaap me at  :

013-3011330
(Saff)



Loves,
Saff.




----------------------------------------------------------

(PENGEDAR DIPERLUKAN) 

Rawat Keputihan dengan Tuala Wanita BioSeleza

APA ITU KEPUTIHAN?
Keputihan atau Fluor Albus merupakan sekresi vaginal abnormal pada wanita. Keputihan yang disebabkan oleh infeksi biasanya disertai dengan rasa gatal di dalam vagina dan di sekitar bibir vagina bagian luar.
 
Yang sering menimbulkan keputihan ini antara lain bakteria, virus, jamur atau juga parasit. Infeksi ini dapat menjalar dan menimbulkan peradangan ke saluran kencing, sehingga menimbulkan rasa pedih saat si penderita buang air kecil.

CIRI-CIRI KEPUTIHAN YANG TIDAK NORMAL
  • Keluarnya cairan berwarna putih kekuningan atau putih kelabu dari saluran vagina. Cairan ini bersifat cair atau kental, dan kadang-kadang berbuih. Bagi sesetengah wanita, gejala ini merupakan proses yang normal sebelum atau sesudah haid.
  • Tetapi bagi sesetengah wanita yang mengalami masalah keputihan ini, akan terdapat rasa gatal yang menyertainya.


Biasanya keputihan yang normal tidak disertai dengan rasa gatal.  Sebagian besar cairan tersebut berasal dari leher rahim, walaupun ada yang berasal dari vagina yang terdedah kepada infeksi.



PUNCA-PUNCA KEPUTIHAN PADA WANITA

  • Kerap memakai tisu ketika membasuh bahagian alat sulit selepas proses membuang air kecil atau besar. 
  • Memakai seluar dalam yang ketat dari fabrik yang tidak menyerap peluh
  • Tidak menukar panty liner dengan kerap dan menggunakan tuala wanita yang salah.
  • Kurang mengambil berat tentang kebersihan alat sulit
  • Tidak menukar tuala wanita dengan kadar segera ketika datang haid
  • Sering mandi dengan cara berendam dalam air panas. Bakteria atau kulat senang membiak dalam situasi ini
  • Hormon yang tidak seimbang
  • Kadar gula yang tinggi dalam tubuh
  • Diet dan pemakanan yang tidak seimbang
  • Sering menggaru alat sulit
  • Keputihan yang tidak dirawat dari awal 
  • Kerap bertukar pasangan
  • Wanita yang badannya terlalu letih

KESAN-KESAN KEPUTIHAN KEPADA WANITA
  • Cepat murung
  • Hilang keyakinan diri untuk berdepan dengan suami dan masyarakat akibat bau yang busuk akibat keputihan yang teruk
  • Kesukaran untuk mendapatkan zuriat
  • Potensi untuk mendapat kanser rahim / pangkal servik serkiranya dibiarkan berlarutan


Picture
Keputihan yang kronik, boleh membawa kepada masalah rumahtangga dan hubungan suami isteri.

CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN

1. Rebus segenggam daun sirih dalam 20-30 minit. Basuh miss V anda dengan air rebusan sirih  dalam keadaan suam-suam kuku.
2. Bertangas
3. Elak dari menggunakan seluar dalam yang ketat dan tidak mempunyai pengaliran udara.
4. Amalkan gaya hidup yang sihat
5. Jumpa doctor anda sekiranya masalah semakin kronik.
Selain dari lima (5) cara merawat keputihan seperti diatas, masalah keputihan turut boleh dirawat dengan menggunakan tuala wanita bioseleza.
 
 
 
 

KEISTIMEWAAN TUALA WANITA BIOSELEZA :

- Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
 - Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK 
kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid.

- Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah

[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]


TUALA WANITA BIOSELEZA SESUAI UNTUK SIAPA?
 
✔ Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
✔ Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
✔ Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR

✔ Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'cool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migraine

 
 
 

Kelebihan memakai Tuala Wanita Bio Seleza 

(+) Fungsi pembasmian bakteria
(+) Fungsi penyahbauan
(+) Menyelaras fungsi fisiologi tubuh badan
(+) Melegakan masalah sakit puan
(+) Mencegah pertumbuhan sel kanser


Harga Tuala Wanita Bio Seleza 

 
 


Bioseleza Pantyliner

- Ada 6 bungkus satu kotak.
- Setiap bungkus ada 30 keping pantyliner.

Harga : RM150 only




Bioseleza Day Safe

- Ada 6 bungkus dalam 1 kotak
- Setiap bungkus ada 10 keping pad.

Harga : RM 139 only
 
 
 
 
 


Bioseleza Mixed

- Dalam 1 kotak ada :

* 2 bungkus bioseleza pantyliner
* 2 bungkus bioseleza day safe
* 1 bungkus bioseleza night safe
* 1 bungkus night safe- extra long


Harga : RM 142 only


 


Bioseleza - Night Safe


- 1 kotak ada 6 bungkus bioseleza - Night Safe
- 1 bungkus bioseleza night safe ada 8 pad.

Harga : RM 139 Only



The best thing now, you all boleh pilih 6 jenis bioseleza kegemaran you all and akan dapat percuma 1 kotak Bioseleza mixed bernilai RM142! :)



Berminat nak jana income dengan menjadi pengedar tuala wanita bioseleza?
Boleh KLIK SINI



 Whatsaap / Telegram me at  :

013-3011330
(Saff)



Loves,
Saff.
 



----------------------------------------------------------

(PENGEDAR DIPERLUKAN)