Tuesday, 28 October 2014

Waist Nipper Premium Beautiful Legakan Sakit Belakang

FAKTA SAKIT BELAKANG
 
 
- Boleh dikatakan semua orang pernah sakit belakang terutama di bahagian pinggang, sekurang-kurangnya sekali seumur hidup.
 
- Dianggarkan 80 peratus orang pernah mengalami sakit belakang yang menyebabkan kerja dan aktiviti harian terganggu.
 
- Sakit belakang juga antara punca utama ketidakupayaan bekerja dan penyumbang besar kepada pengambilan cuti sakit atau nama popularnya MC.
 
- Sakit belakang menduduki tangga kedua dalam masalah neurologikal (sistem saraf), kata Pakar Bedah Tulang Belakang, Dr Siow Yew Siong.
 
- Sakit belakang adalah PETANDA ada yang tidak kena dengan saraf kita.
(Note : Saraf sihat sepatutnya bergerak bebas di dalam badan bagi memastikan bekalan darah, pertukaran cecair badan dan khasiat makanan berlaku dengan sempurna. )
 
 
BAGAIMANA SAKIT BELAKANG TERJADI?
 
- POSTUR (kedudukan) badan yang tidak betul
- Melakukan aktiviti di luar kebiasaan
- Mengamalkan gaya hidup tidak aktif.
- Terlalu banyak rehat
- Duduk terlalu lama. kerana ketika duduk, kita memberi tekanan paling tinggi kepada bahagian bawah tulang belakang.
 
 
Famous Blogger, Fatin Liyana yang menggunakan Wasit Nipper untuk membaiki postur badan beliau.
 
 
 
 
P/s :
Cegah sebelum terlambat! Waist Nipper Premium Beautiful boleh membantu you all mendapatkan postur badan yang baik dan mencegah dari sakit belakang.
 
 
Contact : 013-3011330.

Monday, 20 October 2014

20 sen jerr







20 sen jerrr.

" Seminggu nanti lupalah! "

Creative sunnguh video parody dari Mr. Bie dan Adik C ni..:)

20 sen jerrr.
Macam kecik, macam murah.
But Saf tak sure kalau you all akan rasa 20 sen tu kecik dan murah lepas baca apa yang Saf nak share ni.

Kenapa Saf cakap macam tu?
Masyarakat macam dah lali bila tahu harga minyak naik 20 sen baru ni. Lali sebab kalau bersuara pun, takkan ubah apa-apa pada nilai minyak dan duit poket kita.
 
Saf sendiri tak kuasa nak protest sebab buang masa dan tenaga jer..Lebih baik kita buat sesuatu yang boleh tambah duit poket kita sebab segala harga barang dan keperluan takkan pernah turun. Harga barang dan keperluan akan sentiasa dan terus akan naik sampai.




 
 
Baru-baru ni, mentor Saf ada explain mengenai impak 20 sen yang buat mulut Saf sendiri ternganga! and cerita 20 sen tu betul-betul buat Saf nak buat income solid 5 figures a month! Wajib buat!
 
Setiap tahun, kalau you all bekerja makan gaji, you all akan terima kenaikan gaji bukan? Kalau Saf ingat balik zaman makan gaji dulu, kenaikan gaji Saf bergantung kepada gaji pokok Saf dalam bentuk percentage.

Contohnya :
 
Base Pay : RM 8, 000
Increment Percentage : 15% dari gaji pokok
Jumlah Increment : RM 1,200 untuk setahun
Gaji Baru : RM 9, 200
 
Wowwwww nampak macam banyak kan? Alhamdulillah memang banyak. Kalau you all perasan RM1,200 tu untuk 12 bulan tau..maknanya kenaikan gaji you all sebulan hanya RM100!
Belum tolak EPF, Tax dan sebagainya!

 
 
Berbalik pada cerita 20 sen tu :
 
Katalah 1 hari, petrol = RM30
Setahun = 365 hari
 
Jumlah Petrol SETAHUN = RM 30 X 365 hari
                          = RM 10,950
 
 
Phewwww...Boleh tak you all bayangkan?
Kenaikan Gaji kita VS Petrol naik 20 sen?
RM 1,200 setahun vs RM 10,950 setahun.
 
Mampu tak kenaikan gaji RM1,200 setahun tu tampung kos perbelanjaan petrol kita?

 In fact, jumlah Petrol yang kita gunakan melebihi jumlah gaji kita!
 
 
Okay.

Sekarang cuba bayangkan kalau you all berpeluang buat side income minimum
RM1,200 sebulan.

Setahun you all akan dapat
 RM 14, 400!
 
Lebih dari cukup untuk Kos Petrol you all kan? Siap anda lebihan untuk saving lagi!






 
 
Tak perlu nak pening kepala berfikir sebab kalau kita asyik jadi AHLI FIKIR, memang takkan ubah nasib poket kita. Apa yang you all perlu buat sekarang adalah BERTINDAK!
 
 
Berminat untuk Saf bantu cara buat side income? Boleh SMS / Whatsaap 013-3011330.
 
 
Loves,
Safriza Azwani
 
 
 
 
 

Saturday, 11 October 2014

Testimonial Premium Beautiful : Cyst Ovari

L


MASALAH DIHADAPI : CYST OVARY
Dalam rahim dia ada banyak ketumbuhan cyst , effectnya dia selalu berlaku pendarahan berpanjangan.Selalu sakit bahagian perut.Alhamdulillah bila diperkenalkan PB bersetuju untuk pakai.Pakai dalam 3 bulan , buat pemeriksaan dengan Dr. bila Dr scan didapati saiz cyst dia mengecut dan masalah pendarahan dah berkurangan.Jadi dia sangat heppy kerana kesakitan yang dialami dapat dipulihkan dengan penggunaan PB.Walaupun PB mahal tapi kualiti dan keberkesanannya dapat menjimatkan kos perubatan lain seperti operation

Aisyah Alba
Pengguna Premium Beautiful
013-3011330
Loves,
Safriza Azwani

Friday, 10 October 2014

Premium Beautiful Buat Wajah Makin Berseri

Haaaa berita baik untuk kaum hawa yang tak berapa nak rajin buat rawatan wajah sebab takut muka kena picit-picit..hahaha like me..this is really a good news!!
 
You all nak tahu tak??
 
Premium Beautiful mampu buat wajah si pemakai jadi makin berseri-seri dan glowing-glowing gitu...haaaa you all tak nak ke kulit jadi berseri-seri?

Yours truly before pakaiPremium Beautiful...
Hahaha makcik mana nih? -____-

 
 
 
Ni Rahsia yang ramai orang tak tahu..
 
Sebenarnya kulit wajah jadi makin berseri-seri selepas pakai Premium Beautiful sebab Premium Beautiful ni kan ada FIR..dan tindakbalas FIR ini membantu kelancaran peredaran darah dan sekaligus menyebabkan kulit  you all kelihatan bertambah berseri.
 
Fungki FIR dalam premium beautiful ni seolah-oleh berfungsi sebagai multivitamin ke atas tubuh  you all lah kiranya dan sebab tu lah siapa pakai Premium Beautfiul, you all akan sentiasa kelihatan berseri dan cantik ^______^




 
Yours truly AFTER wearing Premium Beautiful..Memang Nampak sangat bezanya you ols...
p/s : Pinjam Danish aka anak Kak Salleha Roslan yang comel ni ajak selfie :D



FREE CONSULTATION :
013-3011330
 
 
Loves,
Safriza Azwani

Wednesday, 8 October 2014

Premium Beautiful Bebaskan Masalah Selulit

GEMPAR!!
 
Gempar sekejap bila dapat tahu Premium Beautiful membantu membebaskan masalah selulit! 
Okay siapa yang dah pakai Premium Beautiful, go and check your selulit now..got difference or not? 

Kalau yang tak consistent pakai 8 jam setiap hari tu, takyah lah check sebab memang confirm takkan nampak apa-apa perubahan..seriously no jokes sayang.
-_____-
So, kalau nak nampak perubahan silalah pakai SETIAP HARI minimum 8 JAM sehari :)

Okay meh nak cerita..selulit dengan wanita dah macam musuh ketat dah..takde sorang wanita dekat dunia ni yang suka kulit dia ada selulit..sampai ada yang bagi gelaran perempuan "kulit oren"..melampau sungguh tau..

One thing yang you all kena tahu, selulit ni tak pilih bentuk badan, berat badan dan jantina. Bukan orang yang gemuk berisi jer ada selulit...yang kurus pun tak terkecuali...urghhhh selulit sangat membencikan...just imagine bila kita depan suami and suami boleh pulak question "sayang, kenapa dengan kulit you ni sayang?"

 OMG korang please jangan terjun katil okeh? :p

Selulit aka Stretch Mark selepas bersalin

Huhuhu kesian tau mummy, dahla struggle nak hilangkan berat badan yang makin bertambah..tapi at the same time pening kepala fikirkan masalah selulit yang buruk tu..

Ok ok takmau nak nangis or sakit kepala sampai migrain fikirkan masalah selulit you all tu kay? Sebab Saf ni kan Premium Beautiful Expert..InshaaAllah you all takkan menyesal pakai Premium Beautiful ni sebab bila you all pakai Premium Beautiful ni, you all akan dapat BONUS selulit you all HILANG!!

Apa kaitan Premium Beautiful dengan selulit?
Okay you all kena tahu, salah satu penyebab selulit ni wujud adalah sebab masalah pengedaran darah dalam badan kita. Haaa..dah boleh nampak tak apa kaitan Premium Beautiful dengan selulit? 

Premium Beautiful ni kan ada Far Infra-Red (FIR) which FIR ni membantu menggetarkan molekul air dalam kulit kita dan sekaligus tindakan ni akan dapat membantu darah berjalan lancar dalam badan kita..So, bila darah berjalan lancar dalam badan kita, selulit pun takkan wujud lah pada kulit kita :)





Tapikan bukan nak cakap orang lain..Saf sendiri terkejut tengok my selulit dah GONE!! 
 
Tanpa segan silu saf nak bagitahu Saf ada selulit dekat belakang betis tu..haishhh tak cantik langsung..sebab tu lah dulu masa tak bertudung tak pernah pakai skirt pendek you all..sebab kaki iols tak cantik...but now kaki dah cantik takde selulit pun Saf takkan tunjuk sesuka hati pada yang bukan muhrim yer...so you all jangan risau :)

Serious memang BONUS sangat..pakai Premium Beautiful ni taklah sampai ke betis tu..pakai sampai peha jer...tapi eh kesan dia boleh plak sampai ke betis kan? Yerla memang logik sangat selulit tu hilang bila darah dah berjalan lancar dalam badan :)


 
 
 
Bestkan bila Premium Beautiful ni memang betul-betulkan bebaskan masalah selulit.
and I'm one of the satisfied user! :)


Berminat nak dapatkan your own Premium Beautiful, jangan segan-segan to contact me at :
 

 
 
Loves,
Saff :)






Saturday, 4 October 2014

Selamat Hari Raya Aidiladha!

Assalamualaikum lovelies!
 
It has been a while tak update my blog kan? Busy a bit dengan business sharing membantu kawan-kawan yang nak menambah pendapatan keluarga :)
 
Since, lemang, ketupat, rendang dan kuah kacang semua dah siap masak, jom kita update blog! ^______^
 
I would like to thank you guys sebab sudi singgah my blog and read my entries! You guys are really awesome! :)
 
Sempena Aidiladha ni, I would like to take this opportunity to wish all Muslims, Selamat Hari Raya Aidiladha :)
 
Please please be safe guys...biar lambat asalkan selamat..and eat right too! :)
 
Yang ada Premium Beautiful Corset, please please jangan lupa sarung that BFF you all tu kay? It helps a lot to control your body weight and shape! Jangan lepas raya nanti you all nangis pulak sebab "terkembang" dengan sangat mendadak :p So, better prevent before it happens for real right? :)






Apepun,
Enjoy Aidiladha with your loved ones dearest!:)
 
 
 
Loves,
Safriza Azwani Janudin
013-3011330