Monday, 20 October 2014

20 sen jerr







20 sen jerrr.

" Seminggu nanti lupalah! "

Creative sunnguh video parody dari Mr. Bie dan Adik C ni..:)

20 sen jerrr.
Macam kecik, macam murah.
But Saf tak sure kalau you all akan rasa 20 sen tu kecik dan murah lepas baca apa yang Saf nak share ni.

Kenapa Saf cakap macam tu?
Masyarakat macam dah lali bila tahu harga minyak naik 20 sen baru ni. Lali sebab kalau bersuara pun, takkan ubah apa-apa pada nilai minyak dan duit poket kita.
 
Saf sendiri tak kuasa nak protest sebab buang masa dan tenaga jer..Lebih baik kita buat sesuatu yang boleh tambah duit poket kita sebab segala harga barang dan keperluan takkan pernah turun. Harga barang dan keperluan akan sentiasa dan terus akan naik sampai.




 
 
Baru-baru ni, mentor Saf ada explain mengenai impak 20 sen yang buat mulut Saf sendiri ternganga! and cerita 20 sen tu betul-betul buat Saf nak buat income solid 5 figures a month! Wajib buat!
 
Setiap tahun, kalau you all bekerja makan gaji, you all akan terima kenaikan gaji bukan? Kalau Saf ingat balik zaman makan gaji dulu, kenaikan gaji Saf bergantung kepada gaji pokok Saf dalam bentuk percentage.

Contohnya :
 
Base Pay : RM 8, 000
Increment Percentage : 15% dari gaji pokok
Jumlah Increment : RM 1,200 untuk setahun
Gaji Baru : RM 9, 200
 
Wowwwww nampak macam banyak kan? Alhamdulillah memang banyak. Kalau you all perasan RM1,200 tu untuk 12 bulan tau..maknanya kenaikan gaji you all sebulan hanya RM100!
Belum tolak EPF, Tax dan sebagainya!

 
 
Berbalik pada cerita 20 sen tu :
 
Katalah 1 hari, petrol = RM30
Setahun = 365 hari
 
Jumlah Petrol SETAHUN = RM 30 X 365 hari
                          = RM 10,950
 
 
Phewwww...Boleh tak you all bayangkan?
Kenaikan Gaji kita VS Petrol naik 20 sen?
RM 1,200 setahun vs RM 10,950 setahun.
 
Mampu tak kenaikan gaji RM1,200 setahun tu tampung kos perbelanjaan petrol kita?

 In fact, jumlah Petrol yang kita gunakan melebihi jumlah gaji kita!
 
 
Okay.

Sekarang cuba bayangkan kalau you all berpeluang buat side income minimum
RM1,200 sebulan.

Setahun you all akan dapat
 RM 14, 400!
 
Lebih dari cukup untuk Kos Petrol you all kan? Siap anda lebihan untuk saving lagi!






 
 
Tak perlu nak pening kepala berfikir sebab kalau kita asyik jadi AHLI FIKIR, memang takkan ubah nasib poket kita. Apa yang you all perlu buat sekarang adalah BERTINDAK!
 
 
Berminat untuk Saf bantu cara buat side income? Boleh SMS / Whatsaap 013-3011330.
 
 
Loves,
Safriza Azwani
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment