Wednesday, 31 December 2014

Terima Kasih 2014, Assalamualaikum 2015

Today is the last day in 2014!
Alhamdulillah..Terima Kasih Allah sebab masih berikan Saff peluang untuk bernafas di bumi ini and inshaaAllah I will be a better muslimah then before...Aamin :)
 
 
So in 2015, soalan paling popular is "apa azam baru you all? " betul tak? and most of facebook status semua asyik bercakap pasal azam baru tahun 2015 (including me!) :)
 
Yerla..tak boleh dinafikan hidup kita ni perlu ada hala tuju...barulah kita tahu dan focus on apa yang kita nak buat..betul tak? and it is normal bila 10 dari 30 azam yang you all list kan tu tak tercapai and it is totally OK untuk you all carry forward to next year :)


Idea yang menarik! Tulis all our dreams for 2015 and fold them nicely. Put them in a jar and at the end of 2015, let's open it. Mana dreams yang dah tercapai, take them out and yang belum tercapai, put it back in the jar for 2016! Let's have fun in chasing our 2015 dreams! :)
 
 
 
 
So, apa azam 2014 yang akan you all carry forward to 2015? As for me, few (or maybe not few..bahahah) akan di carry-forward ke 2015 :) Antaranya :
 
- Get married!
- Buy a nice house
- Get my dream business car
- Get my previous body weight during my Uni. time..lols (dah berapa kali carry forward..but it is OK sebab now dah pakai PB kan :)
 
 
and
 
my 2015 dreams other than listed above are :
 
- Start to eat healthy food and exercise regularly!
- Start saving for my Long Term Financail Freedom Fund
- Of course, I want to be a good servant to Allah and better muslimah.
- I want to perform Umrah with my parents
- To achieve high rank in my business. Crown Diamond Manager to aim for! :)
 
 
Banyak lagi..and this is only one third of the list :) Cukuplah until now sebab Saff taknak you all pengsan pulak nak membaca my long list dream for 2015 :)
 
Apepun, please please please doakan my dreams will come true okay? and I will pray the same for you too! :)
-
 
 
Terima Kasih 2014
 
and
 
Assalamualaikum
2015
 
 
Loves,
Saff :)

Tuesday, 30 December 2014

Testimonial Premium Beautiful : Pengakuan Berani Bekas Pesakit Fibroid


" Pembedahan yang amat perit dan sakit sebagai seorang wanita yang masih bujang apabila perut rahim kita dibuka seperti orang yang dibedah bersalin cesarean.
 
Itu kata Kak Ujie. Pengakuan berani bekas pesakit Fibroid sewaktu berkongsi cerita di sambutan akhir tahun Top Leaders Circle baru-baru ini.


Kak Ujie berkongsi kisah mengenai Fibroid


 

Mendengar cerita Kak Ujie, memang buat Saff rasa sangat ngeri dan buatkan Saff lebih menghargai pemberian Allah yang paling bernilai buat seorang wanita iaitu RAHIM. Bayangkan, kita cuma ada SATU RAHIM dan kalau kita kehilangan Rahim, mana mungkin kita akan ada zuriat sendiri kan? -____-

Sedihnya terutama untuk orang yang masih belum berkahwin atau mereka yang sedang berusaha mendapatkan zuriat sendiri. Ya Allah, pengakuan berani kak ujie mengenai fibroid, memang buat Saff insaf dan inshaaAllah akan berusaha menjaga pemberian Allah ni dengan sebaik mungkin.


Apa itu FIBROID?

Fibroid ialah sejenis ketumbuhan yang berlaku pada dinding Rahim. Bagaimanapun ianya tidak berbahaya dan bukan sejenis kanser.

Fibroid tumbuh sama ada satu biji besar atau beberapa biji kecil tetapi dalam bilangan yang banyak. Bagaimanapun fibroid boleh membesar sebesar biji tembikai.


Apakah tanda-tanda FIBROID?

Kebanyakan penghidap fibroid, tidak menunjukkan tanda-tanda mereka menghidapi fibroid.

Macam Kak Ujie sendiri share, Kak Ujie langsung tak rasa sakit pada bahagian abdomen kak ujie. Cuma Kak Ujie perasan ada sesuatu yang "keras" setiap kali kak ujie tekan bahagian abdomen (perut) beliau. Tapi tak sakit.

Dan kejadian kedua yang Kak Ujie hadapi adalah bila Kak Ujie mengalami period yang non-stop selama sebulan! but again Kak Ujie ingatkan period non-stop tu sebab hormone inbalance.

Yup. Memang kebanyakkan penghidap fibroid tidak menunjukkan tanda-tanda mereka menghidapi fibroid.


Secara amnya, tanda-tanda penghidap fibroid adalah :
- Wanita yang berumur antara 30 hingga 50 tahun.
 
- Wanita yang mengalami pendarahan yang banyak dan berpanjangan KETIKA datang haid.
 
- Wanita yang mengalami pendarahan pada masa SEBELUM hari yang sepatutnya datang haid.
 
- Wanita yang mengalami senggugut yang teruk
 
- Wanita yang mengalami sakit dalam perut semasa melakukan hubungan intim dengan suami.
 
- Wanita yang mengalami perut yang buncit, rasa tidak selesa pada abdomen atau rasa sakit kejang pada abdomen bawah.
 
- Wanita yang mengalami sembelit (akibat tekanan fibroid pada saluran najis) dan rasa kerap buang air kecil (Akibat tekanan pada pundi kencing.)
 
- Wanita yang sering keguguran dan mengalami masalah sukar hamil
 
 
 
Ini hanyalah panduan jer tau..Kalau you all ada tanda-tanda macam yang Saf share ni please please please pergi jumpa doctor kay?  InshaaAllah banyak yang boleh diselamatkan kalau kita bertindak awal :)
 
 
 
 
Cerita details mengenai sejarah hitam Kak Ujie yang menghidap fibroid, boleh klik link kat bawah tu.
 
 
Gambar fibroid yang Saff share ni sangat menakutkan kan? -_____-
 
Lebih memeranjatkan bila Kak Ujie, bagitau
"Inilah Fibroid akak, Saff."
 
Allahuakbar!..kuatnya Kak Ujie hadapi ujian dari Allah

 
Gambar ihsan from Kak Ujie

Gambar ihsan from Kak Ujie

Gambar ihsan from Kak Ujie
 
 
 
Selepas pembedahan fibroid, Kak ujie mengalami masalah rahim yang jatuh dan doktor menyarankan Kak Ujie untuk mencari rawatan alternative untuk naikkan balik rahim yang "jatuh" sebab Kak Ujie masih bujang dan masih berpeluang mempunyai zuriat sendiri pada masa akan datang.

Alhamdulillah selepas DUA MINGGU menggunakan Premium Beautiful, doktor mengesahkan rahim Kak Ujie dah OK dan sudah kembali ke tempat yang sepatutnya. Selain itu, Premium Beautiful buatkan kitaran haid Kak Ujie kembali normal dan darah haid yang berketul-ketul sebelum ni mengalir dengan lancar.

  
Alhamdulillah, tiada apa yang lebih membahagiakan hati Saff bila melihat Kak Ujie semakin sihat :)

Saff setuju dengan Kak Ujie. Mencegah lebih baik dari mengubati. Tetapi jangan putus asa kalau you all disahkan menghidapi fibroid atau pernah menghidapi fibroid sebab rawatan alternative memang ada. Cuma kalau boleh, Saff suggest you all lebih bijak memilih rawatan alternative tersebut :)







Kak Ujie and me sewaktu 2014 Year End TLC Celebration. Makin cantik Kak Ujie sekarang :)



Anda penghidap fibroid macam Kak Ujie? Ingin rasa sendiri pengalaman yang sama macam Kak Ujie alami selepas berpremium beautiful?
 
 
 
Boleh hubungi :
 
013-3011330
SAFF
(Whatsaap/Telegram/LINE)
 
 
Loves,
Saff :)

Monday, 22 December 2014

Testimonial Premium Beautiful : Berjaya Capai Berat Badan Ideal

Siapa kata orang yang kurus tak perlu pakai Premium Beautiful? Kurus tak bermakna tanpa berat badan yang ideal. Setuju tak? Dulu Saf tak faham kenapa dah kurus, sibuk nak beratkan dan nak bagi badan tu sedikit berisi..but now Saff sangat faham selepas dengar perkongsian Kak Zaza last week. Saff sendiri teruja dengan testimonial Premium Beautiful berjaya mendapatkan berat badan yang ideal.
 
Best kan bila orang dah tak panggil kita sebagai "ranting", "tiang lampu" atau papan lapis :)
 
Soalan popular yang orang akan tanya pada orang kurus yang pakai Premium Beautiful adalah, "You dah kurus, tapi kenapa you pakai Premium Beautiful?"
 



Kak Zaza sewaktu berkongsi bagaimana Premium Beautiful membantu beliau mendapatkan berat badan yang ideal



Ha tula..Premium Beautiful ni bukan untuk kecantikan semata-mata. Sebenarnya Premium Beautiful ni boleh dikatakan best friend kepada kaum wanita macam Saff...sebab Premium Beautiful ni sangatlah membantu dari segi kesihatan seperti unbalance hormone, masalah keputihan, rahim jatuh, badan berbau, cancer detector dan banyak lagi.
 
So, dalam kes Kak Zaza, she's wear Premium Beautiful sebab nak dapatkan berat badan yang ideal. Before this her weight just 40kg and makan banyak macam mana pun berat still underweight. Selain tu, orang yang terlalu kurus sangat senang mengalami masalah bongkok atau postur badan yang melengkung.
 
Kak Zaza sebelum memakai Premium Beautiful. Kurus dan underweight.
 
 
Perubahan ketara pada Kak Zaza selepas memakai Premium Beautiful adalah :
 
  • Kak Zaza berjaya mendapatkan berat badan ideal, 45 kg and yang membuatkan Saff lagi jealous is bila Kak Zaza mentioned, makan apepun berat maintain 45kg!
  • Pinggang pun maintain size 24 inchi jer..ape kes ni Premium Beautiful?? Pinggang tak mengembang langsung!
  • Terpaksa nampak lebih muda dari usia! Bayangkan umur Kak Zaza is 35 years old kot you all. But she doesn't look like 35 at all!
  • Posture badan jadi makin cantik and tak Nampak bongkok lagi.
 
Pinggang Kak Zaza yang maintain 24 inci jer! Arrrrr jealous!
 
 
 
Saff sendiri setuju 200% bila Kak Zaza mentioned,
"masa kurus ni lah lagi senang nak jaga."
 
 
Bestkan? Makin berusia, makin sihat..makin cantik!
 
Kalau you all ada masalah underweight and dah cuba makan macam-macam supplements tapi masih underweight..why not you all cuba Premium Beautiful untuk mendapatkan berat badan ideal you all? Sebab apa, Premium Beautiful ni 100% bebas bahan yang membahayakan organ dalaman you all especially wanita...
 
 
 
Contact me via
SMS/Whatsaap/Telegram
 
013-3011330
 
 
 
 
Loves,
Saff
 
 
 
 
 
 

Sunday, 21 December 2014

Premium Beautiful PENIPU

Premium Beautiful PENIPU!
 
Tipu sangat premium beautiful ni, bila pinggang Saff makin kecil lepas 2 kali berzumba! Can you guys imagine? Saff zumba biasa-biasa jer tau..means bukan yang beria penuh semangat tu..My intention berzumba is just to keep myself fit..so that taklah termengah-mengah bila naik tangga stokist B32 and most important thing, taklah termengah-mengah bila jumpa new business partner :p
 
 
But seriously, Saff sendiri terkejut tengok result berzumba dengan Premium Beautiful..dari size 82 for Waist Nipper, now terpaksa pakai size 76! Menipukan Premium Beautiful ni?
 
Ni belum berzumba sampai 10 kali...rasa-rasa boleh bayangkan tak result dia? Tapikan, Saff rasa best sangat bila pinggang makin mengecil! Sebab bila pinggang makin kecil, that's mean lelemak kat perut tu makin nipis and almost flat! Yeayyyyy sukanya!!
 
 
 
See!! Menipu kan Premium Beautiful ni?
 
 
From my own experience berzumba atau bersukan dengan memakai Premium Beautfiul ni, banyak sangat tau kebaikannya :
 
1. Membantu mempercepatkan proses pembakaran kalori
2. Mempercepatkan proses mendapatkan bentuk badan ideal.
3. Yang best lagi adalah, bila kita bersukan dengan memakai Premium Beautiful ni, Alhamdulillah Saff tak rasa langsung sengal-sengal badan atau sakit pinggang! Risau jugak sebab Saff dah almost 3 tahun tak berzumba..risau sakit badan but Alhamdulillah I was fine! :)
 
 
Owh ya! One more thing kalau ada yang kata, bila pakai korset, badan akan jadi macam robot..haaa you all lagilah penipu...sebab Premium Beautiful ni takkan buat you all macam robot! Kalau tak, kenapa Saff exercise dengan Premium Beautiful right? :)
 
 
Apepun sampai hari ni Saff masih tak percaya betapa Penipunya premium beautiful ni :)
 
Berminat untuk mendapatkan perut kempis dan pinggang ramping idaman you all?
 
 
SMS/Whatsaap/Telegram
 
013-3011330
(SAFF)
 
 
 
Loves,
Saff :)
 
 
 
 
 
 
 

Manisnya Cinta di Cappadocia Yang Manis

 
 
 
Have you guys watched Manisnya Cinta di Cappadocia? I did early of this week and all I can say is Manisnya Cinta di Cappadocia sangat manis! ^-^
It reminds me about my first love! Owh yes J I believed everyone ada kisah cinta pertama kan? So did I J and it does not matter how the first love end up, but as long as it is your first love, it will remain as it is..so, kisah cinta pertama you all manis tak? J
Mine is so sweet and I can remember every single detail about it. Though it doesn’t end up as what we want it to be, but the treasure is priceless!  Well, Manisnya Cinta di Cappadocia pun starting with love at the first sight! So, to those who believed in the love at the first sight like me, Manisnya Cinta di Cappadocia  is really us! *high-five*
Honestly Fazura, sangat cantik dalam movie ni and I wanted to be like her! Effortless beauty! Not to mentioned, Cappadocia is so so so beautiful! I bet you guys kalau tengok movie ni CONFIRM rasa nak naik hot balloon dengan your loved ones and feeling cheesy on it J
 
Love her make-ups and hair-do! :)


 

Lisa Surihani and Fazura yang sangat cute!
 
 
 
Another thing that I super love is the Original Sound Track!
Nyanyian group Sixth Sense..the lyrics is so beautiful .
 
“ Cintamu ini sudah meracuniku,
Seakan telah mengalir dalam darahku
Dan memaksa malamku terus memikirkanmu
Masuk dalam mimpi-mimpiku”
 
 
Seriously taknak tulis banyak-banyak sebab you all kena pergi tengok sendiri and ‘feel’ the sweetness on your own J
 
After tengok movie ni, I feel wanna be in love again! :p
 
And this time mudah-mudahan jadi cinta hakiki hingga ke jannah.
 
Aamiin J
 
 
 
 
 
 

Tuesday, 16 December 2014

Premium Beautiful Selesaikan Masalah Buncit

You all mengalami masalah perut buncit tak? Badan kurus tapi perut buncit? Kalau you all mengalami masalah macam ni, TOLONG jangan berlengah sarung Premium Beautiful sebab Premium Beautiful memang boleh selesaikan masalah perut buncit you all tu!

Perut buncit serta merta hilang..taknak ke? :)

Kesan amazing immediately lepas you all sarung jer Premium Beautiful ni ialah :

1. TIBA-TIBA ADA PINGGANG! Bila ada pinggang means ada shape! maknanya taklah straight macam tiang lampu kan kan?

2. TIBA-TIBA PERUT BUNCIT HILANG! Ha jangan salah faham tau..Premium Beautiful ni tak menekan lemak you all or yang selalu orang cakap setakat 'sorok" lemak...Kalau dia cakap camni, confirm dia tak pakai Premium Beautiful lagi..sebab apa tau? Sebab bila you all pakai Premium Beautiful ni, lama kelamaan lemak pada kulit akan jadi nipis...bila nipis maknanya PERUT JADI FLAT! Tak suka ke you all? Tak buat sit up pun boleh FLAT?? Ha ni nak bagitau...Premium Beautiful jer yang boleh buat macam tu :)

3. TIBA-TIBA ADA BREAST! Sorry ini memang KENYATAAN! Just imagine eh, dari you all ada breast ketiga dan keempat kat bahagian belakang badan you all, lebih baik you all alihkan lemak-lemak belakang badan tu ke bahagian depan. Biar asset kita jadi firm and cantik terletak macam Che Ta and bahagian belakang flat takde lemak...barulah macam Che Ta you all! :) And paling penting, tak "kendur" lagi >-<

Cantik kan badan Che Ta? Kalah anak dara you all >-<
*Picture from google*
 
 4. TIBA-TIBA ADA PINGGUL aka punggung. Especially you all yang dah kahwin dan dah bergelar ibu..masalah punggung hilang shape dan "jatuh" sangat normal...tapi perlu ke you all hidup dalam kebiasaan tu kan? Rasanya memang tak perlu sebab takkan you all umur baru awal 30-an tapi bila tengok punggung sendiri dah sama macam punggung makcik-makcik yang 50-an tu...OK except makcik-makcik yang pakai Premium Beautiful :) InshaaAllah punggung mantap and LOVE SHAPE gitu :)


Kesan Serta Merta Selepas Memakai Premium Beautiful. Asset terus "up"





Kesan serta-merta selepas sarung Premium Beautiful. Dari macam "tiang lampu" terus jadi "hour-glass" shape.

Yang penting segala kesan serta-merta Premium Beautiful ni adalah selamat dan jimat! Bayangkan tanpa pembedahan terus you all shape yang cantik. Saf jamin, kalau you all belanja sampai RM 10,000 pun belum tentu dapat shape macam ni tau! :)
 
 
So tunggu apa lagi? Jangan biarkan perut buncit mengganggu kebahagian you all. Jangan biarkan perut buncit menghilangkan keyakinan you all..

Say NO to perut buncit and let me, Premium Beautiful Expert bantu selesaikan masalah perut buncit you all tu :)


SMS/WHATSAAP

013-3011330
Safriza Azwani


Loves,
Saff