Wednesday, 28 January 2015

Buat Dengan Betul, Buat Betul-Betul

Buat dengan betul dan buat betul-betul.
 
 
I'm glad since kecil lagi memang my parents akan marah kalau menipu..they always said to us bila we all buat salah "OK..kalau mengaku salah, mak takkan marah."
 
 
and since then it has been my value untuk mengaku salah kalau memang salah. So boleh faham tak kenapa Saf tak suka sangat berkawan dengan si penipu? To me it is a serious damage done to me kalau you menipu...so please don't try ok -____-
 
 
Bila Saf kerja makan gaji dekat ExxonMobil dulu pun, the environment of buat dengan betul and buat betul-betul memang dah jadi amalan. So, it strengthen my value on kalau nak buat anything, biarlah lambat, biarlah tanya banyak kali asalkan kita buat dengan cara yang betul dan tak menipu!
 
 
Bila dah jadi sebati dengan diri Saf, Saf dapat rasa bila kita buat dengan cara yang betul dan buat betul-betul, hidup jadi lagi aman and kerja kita jadi lebih mudah sebab kita tak perlu nak takut kita buat kesalahan.
 
 
So, memang tak stress la kan? Menipu dalam bekerja ni memang boleh selamatkan kita..but it will be for short period of time. Lama-lama yang tak baik tu akan keluar jugak...lagipun kan dah ada pepatah yang cakap " sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga."
 
 
 
Jadi, jomlah kita jadikan amalan buat dengan betul dan buat betul-betul dalam setiap perbuatan kita :)
 
InshaaAllah semuanya akan selamat..dunia akhirat :)
 
 
Loves,
Saff 

No comments:

Post a Comment