Wednesday, 28 January 2015

Dari KLIA 2 ke Terengganu

Sebenarnya this is not my first time pergi Kuala Terengganu untuk jumpa my business partner in Terengganu..but it just that, this time around, Saf pergi Terengganu naik flight for the first time dari KLIA 2..Sebelum ni, Saf sanggup driving sebab jenis yang memang suka drive (kononnya) Actually,  bukan apa, bila drive, Saf boleh stop mana-mana  tempat yang ada jual food yang best-best and sedap! and then of coursela nak makan and explore new places to eat...hahahah itu jer sebenarnya..and yes sebab naik flight, Saf tak dapat nak makan my favourite otak-otak dekat Kemaman tu -___-
 
So, kali ni Saf sajela nak share my very first experience dari KLIA 2 (Kuala Lumpur International Airport 2) ke Kuala Terengganu, alone:)
 
 
Disebabkan this time around pergi sorang-sorang..so Saf decided naik flight jerla..sebab naik flight boleh feeling-feeling macam businesswoman yang berjaya..heheh...plus the flight cost is cheaper than traveling by car kot!
 
Tapi biasalah bila first time mesti ada clumsy moment kan? Masa tu Saf fikir manalah nak park my car and how much will be  the parking fee? Macam mana nak pegi KLIA 2 naik ERL?  What is the train schedule? Ya Allah macam-macamlah fikir bila travel sorang-sorang kan? But Alhamdulillah I am survived! *wink*
 
 
Lepas ni InshaaAllah makin kerap lah datang Terengganu :)
 
 
 Thank you to this THIS BLOG owner who have answered all my queries yang poyo tu :p Memang membantu sangat entry Eiza ni..hope it will help you guys too! :)
 
Macam Saf sendiri, terkejut jugak masa nak bayar parking dekat Putrajaya Sentral bila dah balik dari Terengganu..terkejut giler tengok harga parking RM6 jer!! Yerrr RM6 jerrr kalau you all tak percaya, inikan lagi diriku ini..hehhehe
 
 
Dari Putrajaya Sentral, you all naik jer ERL straight to KLIA 2 and tambang murah sangat! RM6.20 jerr (in fact lagi murah naik train sebab jimat duit toll + petrol) dari Putrajaya Sentral and access pun sangat senang..means taklah nak kena turun naik keluar bangunan ke ape..turun jer ERL memang you all dah sedia ada dalam KLIA 2 tu :)
 
Okaylah kalau you all nak jimat kan? Membazir sangatlah nak sedekah sampai RM100++ dekat parking KLIA 2 tu..baiklah duit tu buat makan or sedekah ke ape kan :)
 
 
Alhamdulillah trip kali ni Saf dapat share some knowledge about business and premium beautiful info with my team in Terengganu and yes the training is for FREE. Seronok tengok bila masing-masing dengan measurement tape belajar cara ukur and convert size Premium Beautiful  to ensure that our client will get the right size and akan pakai Premium Beautiful dengan sangat puas hati :)
 
 


Train the Trainer Session with Top Leaders Circle Terengganu : This is how you should wear your waist nipper Premium Beautiful
 
 

 


Train the Trainer Session : Cara Ukur Premium Beautiful

 
 

Train the Trainer Session : Sama-sama belajar cara ukuran yang betul untuk menentukan size Premium Beautiful
 
 
 
 
With my backbone of my business team in Terengganu :) DSM Liyana Tahar and DSM Qila Che Man..Alhamdulillah three of us are still together till today..I pray our friendship will last forever till Jannah..aamin :) I love both of you dearly! :)
 
 



Big love and thanks to all my business partner in Terengganu..InshaaAllah panjang umur kita jumpa lagi :)
 
 


I love to be with my business partners...we laugh, we cry, we stood up and we will InshaaAllah success together :)
Please pray the best for my team and I :)

 
Untuk pengetahuan you all, semua my business partners in Terengganu ni masih bekerja hakiki (makan gaji) tapi masih sempat lagi nak buat extra income dengan hanya berbisnes online :) Bestkan bila dengan bisnes online ni dapat extra cash RM500 - RM3000 sebulan? :)
 
If you all serious nak belajar cara menambah dan membaik pulih ekonomi keluarga dan diri sendiri, you are most welcome to be part of us :)
 
 
Contact :
013-3011330
(Whatsaap/Telegram)
 
 
 
Loves,
Saff
  

No comments:

Post a Comment