Tuesday, 17 February 2015

Testimonial Premium Beautiful 2015 : Perkongsian Ikhlas Dari Hati Seorang Pensyarah

Assalamualaikum and hello everyone! :)
 
First of all, sorry sangat sebab almost a month tak sempat nak update blog..I miss you all...even tak pernah jumpa but thanks a lot sudi singgah blog Saf! :) Hope one day kita dapat bersua muka :)
 
 
Actually Saf nak share testimonial Premium Beautiful 2015 mengenai perkongsian ikhlas dari hati seorang pensyarah.. Saf and Nurul jumpa dari blog and dua tiga hari lepas berwhatsaap, we agreed to met up sebab Nurul dah tak sabar nak pakai Premium Beautiful ni! Honestly Saf suka sangat dengan energy Nurul ni..sangat lah positive and she is super duper active one :) Thank you Nurul sebab sangat sporting bila Saf mintak Nurul share pengalaman Nurul dengan Premium Beautiful :)
 
Nak tahu apa yang Nurul kongsikan? Jom read it through :)

Assalamualaikum and Hai :)
Firstly let me introduce myself, my name is Nurul Ashykin, I am from Johor and in short u can call me Nurul @Shykin J ...Sy bekerja sebagai tenaga pengajar di salah satu well known IPTA di Kelantan..huuuhuu...dan sy berusia 27 tahun dan bakal mendirikan masjid Insyallah xlama je lagi.. hehehe(malu pulak )..tu je lah kot a little bit about myself...klu nak tahu details whatsapp ...hahaha (xpayah ok!!)
Secondly, before sy berkongsi pengalaman sy selepas memakai Premium Beautiful Korset @PB , I think its better if share what happen to me actually...huuuhuu.
 
Utk pengetahuan semua, sy ada melakukan operation tonsil pd tahun 2013 yang menyebabkan sy tidak berselera makan sehingga hampir 8 bulan akibat kesakitan dan kesukaran, lalu menyebabkan berat sy turun sehingga 52kg pada waktu tu...time tu sy happy la sebab sy kurus dan ringan..haha... tetapi jeng..jeng.. pada awal tahun 2014, selepas sy pulih sepenuhnya dan mula boleh makan seperti biasa, sy agak rakus makan sehingga xingat dunia... (nak balas dendam la kan sbb year before xdpt makan sgt)..
 
haha...akibat dari tu berat sy yang 52 kg tu menjadi semakin naik hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan dan seterusnya...huuu.. dan selepas hari raya tahun 2014, berat sy naik sehingga 57 kg dan waktu itu sy mula risau dan memikirkan cara, oleh itu sy bnyk try mcm2 produk utk turunkan berat..huuu.saya xde la gemuk sgt cuma nampak berisi , perut buncit, tembam dan tambahan pula sy sukar nak buang air besar @lawas sehingga perlu makan pil utk bg sakit perut....huu (sedihkan :’( )..huu...
Thirdly, pada penghujung Disember 2014, negeri tempat sy tinggal (Kelantan) dilanda banjir besar dan sy juga jd salah sorang mangsa banjir ..huu..kerana menumpang makan di rumah org, sy xkawal pemakanan sy..waktu tu sy makan 8kali sehari sbb sy takut x dpt makan lg sbb banjir makin teruk dan bekalan makan semakin berkurang pada waktu itu..huuu.. (teruk kan sy..)..huu.
Dan pada Januari 2015, officially berat sy 59.7!!!! OMG!! Gila xrisau!!!Sebenarnya sy mmg ade intention nak pakai korset..tp sebab previous experience kebanyakan korset yg sy beli, harap harga je mahal...pastu berlipat kat perut then panas x hengat kau!! Then, sy msg ke kembar sy (sy kembar seiras ok!!)..kembar sy tu lecturer jgak cam sy...shuweet kan..huu.. kembar sy pnah beli PB dlm tahun 2013 if xsilap sy sbb masa tu dia nak khwin.. kembar sy kata kat sy mahal la dan seller yg jual tu pun x friendly dan x follow up pun progress customer ok!! So, sy pun jd 50-50..

Next, pd satu malam tu..jeng..jeng..huu tibe2 tergerak hati sy nak dapatkan info..then sy pun amek  Ipad sy dan start search...sy baca sume address blog yg kluar hasil dr google ttg PB ni..then 1 blog ni betul2 menarik perhatian sy bila sy baca hasilnye..then sy xfikir panjang sy terus text through whatsapp pd Sis Safriza..then sy pun pam pung pang...mcm2 soalan sy tanya kan pd kak saf (lecturer mmg gitu suka tanya soalan psycho)..hahaha.. akhirnya sy rasa puas hati coz in term of service yg Kak Saf bg meet my question in my mind...huuu.then sy terus buat appointment dan I am start wearing PB on 2nd Feb 2015 kat Airport Subang.. (haa hebat kan..ko mampu?) ..haha..



On our very first time meeting up at the Subang Airport :)

 
On that time, I said to myself “Nurul Ashykin give chance to urself, stop taking any medicine, be natural”..ok..then sy balik ke Kelantan...sy pakai PB tu almost 24 hours everyday sbb melalui pembacaan sy di kebanyakan blog penjual PB, its better to wear it for more than 8 hours..

Then, after 7 days..Alhamdullillah I am very satisfied with the results...
- sy rasa badan sy lebih segar bila bangun dr tidur...
- pembuangan sy secara semulajadi dan lawas...
- sy rasa emosi sy lebih stabil..
- sy rasa lebih yakin...
- sy rasa tabiat makan sy lebih baik...
- sy jarang rasa lapar sebab sejak pakai PB sy akan pastikan sy minum air mineral at least 5-6 liter sehari...
- sy rasa perut sy semakin kempis...
- saya lebih yakin bila bermain badminton apabila pakai pb coz even sy melompat ke (nak smash bola la konon2...)..huu, even sy terkehel kat peha ke, tp alhamdullillah sy rasa cepat recover....
 
dan hari ini 8 Februari 2015 ,berat sy pada hari ini ialah 56 kg!!OMG....how EXCITED i am!!!huuu...Dan dengan itu, sy juga nekad menyuruh cik abang sy untuk memakai PB sebab sy nak dia rasa happy, confident dan handsome!!haha....Insyallah... sy x sabar nak tgk result dia after a week!! EXCITED lg!!!huu...now i want to thank Kak Saf for good service and advice yawww :)..
 

Testimonial Premium Beautiful 2015 : Perkongsian Ikhlas Dari Hati Seorang Pensyarah
 
Bestkan baca perkongsian Nurul ni? :) Rasa macam baca blog Nurul pulakkan? Jom doakan mana tahu one future day Nurul ada blog sendiri kan? :) Sebab she's really fun to be with :)
 
Thank you Nurul for your sharing on the testimonial Premium Beautiful 2015 and Kak Saf doakan semoga urusan perkahwinan Nurul dipermudahkan and congrats in advance! :)
 
Anyone yang berminat untuk lalui pengalaman yang amazing bersama Premium Beautiful macam apa yang Nurul dah lalui, jangan segan-segan contact Saf kay?:)
 
013-3011330
(Whatsaap/Telegram/LINE)
(Saff)
 
Note : Kalau nak special price for Premium Beautiful, kena bagitau Saf you all is one of my blog reader tau..so that Saf boleh bagi better price for you :)
 
Loves,
Saff :)
 
 
 
 

 
 

No comments:

Post a Comment