Tuesday, 17 March 2015

My Success Story : RM100,000 milestone

Alhamdulillah..
Eventhough the award celebration dah lepas 2 minggu sudah but the memories remain fresh on my mind :) Alhamdulillah for the RM100,000 sales in a month. Indeed it is a milestone in this business. Sebab tak semua orang mampu buat sales RM100,000 sebulan. Tapi tak mustahil jugak semua orang boleh buat asalkan tahu cara dan sanggup buat tindakan yang sangat luar biasa :)
 
First of all, Saf nak ucapkan jutaan terima kasih pada Mak, Abah and family. Sebab setiap hari masa Saf keluar nak siapkan RM100,000 sales ni, setiap saat Saf mintak mak abah doakan Saf. Doa mak abah sebenarnya memudahkan lagi perjalanan RM100,000 ni :)
 
Kedua of course to my mentor(s), CDM Kak Salleha Roslan, CDM Kak Salha Zain dan CDM Abg Al-Faath..sebab kalau takde all of them, perjalanan RM100,000 mungkin takkan semudah ini. Pengalaman dan tips from all of them sangat penting pada Saf :) Semoga mereka sentiasa sihat dan dirahmati Allah agar sentiasa dapat membimbing Saf dan kawan-kawan lain di Top Leaders Circle :)
 
Apa pentingnya RM100,000 sales in a month ni? Ini sebenarnya adalah petanda yang kita dah bersedia untuk terima income lima angka selepas ni. Ini jugak petanda yang kita ada team yang kuat dan growing. InshaaAllah..Saf kalau boleh nak maju bersama kumpulan...I want to be in a strong group. I don't want to stand strong alone :) If you got what I mean :)
 
Honestly if you ask how I feel lepas dapat award RM100,000 ni? Saf rasa makin yakin dengan business ni...makin " Nampak " dengan jelas masa depan Saf dalam business ni. Memang betul cakap orang yang dah buat bisnes ni before Saf...apa yang mentor kita dapat, kita pasti dapat. Syaratnya kena pandai "TIRU".
 
 
RM100,000 award ni is just a beginning for me.. There's still a lot to achieve and I won't look back to Yesterday..apa yang penting, kita jalan terus! :)
 
 

So jom lah layan gambar-gambar sekitar majlis penganugerahan RM100,000 award and RM60,000 award baru-baru ni :) Congratulations to all! :) 
 
 
 

My precious RM100,000 TLC Award
(It supposed to have only single D on my dad's name. But still this plaque is mine :)



Sewaktu first RM100,000 award celebration di Dolomite Class. Masa ni CDM Abg Lan cakap, tahniah akhirnya Saf dapat award pertama ni :)
Thank you CDM Abg Lan, I follow you rapat-rapat! :)




Love both of them so much! They are my inspiration in this business! Thank you my mentor CDM Salleha Roslan and CDM Salha Zain. I follow you! :)



Happy dapat second award from CDM Haji Azlan Deraman at our Training Center.
Dari kiri : CDM Salleha Roslan, Me, CDM Haji Azlan Deraman and CDM Salha Zain.
ALL OF THEM ARE MY FUTURE :)
I FOLLOW! :)
 



With my team. Thank you for coming all the way from Terengganu, Kuantan and Kuala Lumpur of course :)
Next you will be the RM100,000 award achiever too! :)
#ilovemyteam


Congratulation to my business partner, Liyana Tahar for the RM60,000 sales award :)



Congratulation Kuza on your RM60,000 award! :)
I'm not alone for RM100,000 award..Congratulation Kak Isma on your Rm100,000 award! :)

January RM100,000 award achievers bergambar dengan mentor masing-masing and multi-millionaire CDM Haji Azlan Deraman.
(From left : CDM Salleha Roslan, Me, CDM Haji Azlan Deraman, CDM Salha Zain, Ismalina Ishak, CDM Izyan)

Yours truly with ever pretty CDM Salha Zain :)

 

OOTD for RM100,000 award celebration :)



Gambar wajib setiap kali lepas kelas :)
Be with people who lift you up and inspire you a lot!
Love you Top Leaders Circle! :)


Lastly, Saf just nak say millions thanks to all yang wish congrats to Saf :) You guys are too awesome and amazing. Thank you for being so supportive through-out my journey. My journey is yet to finish, so please please keep on praying for my success ya :)
 
To my business partners, apepun jadi please don't stop now. Keep going, keep doing coz one day you will be there too :)
 
 
Contact :
013-3011330
(Saff)
 


Loves,
Saff



Aku Jatuh Cinta

 
 
 
 
My first time dengar lagu ni masa Azmil Juara Mentor nyanyi lagu ni waktu pertandingan Mentor baru ni. Honestly suka sangat dengan music, lyrics and suara Azmil masa nyanyi lagu ni :)
 
I think Azmil sang this song much better than the singer itself, Tompi from Indonesia. Maybe sebab suara Azmil ada serak-serak basah sikit :)
 
Apepun jom layan lagu ni sambil buat kerja yang tak pernah habis tu :)
 
------------------------------
 
 
Hari ini aku telah jatuh cinta
Tak kan mampu aku menyangkalnya
Jatuh cinta kepadamu
Sosok yang sering menjengkelkan aku
Sering menggangguku
Kau permainkan rasa hatiku
Namun kini aku berbalik
Jatuh cinta dan bernyanyi

la la la la la la la (2x)

Reff
Aku jatuh cinta kepada dirimu
Orang yang tak pernah ku bayangkan
Tak pernah ku mimpikan
Untuk bisa menjadi pacarku

(GUITAR MELODIC)

Malam ini aku berniat
Untuk mengatakan rasa cintaku
Semoga tanganku berjodoh
Untuk bertepuk dengan cintamu

Reff
Aku jatuh cinta kepada dirimu
Orang yang tak pernah ku bayangkan
Tak pernah ku mimpikan
Untuk bisa menjadi pacarku

Jadi pacarku... jadi pacarku

Reff
Aku jatuh cinta kepada dirimu
Orang yang tak pernah ku bayangkan
Tak pernah ku mimpikan
Untuk bisa menjadi pacarku

Reff
Aku jatuh cinta kepada dirimu
Orang yang tak pernah ku bayangkan
Tak pernah ku mimpikan
Untuk bisa menjadi pacarku
 
 
Loves,
Saff

Testimonial Premium Beautiful 2015 : Darah Nifas Berbau Busuk

Wahhh hangat dari oven. Testimonial terkini Premium Beautiful 2015, darah nifas berbau busuk.
 
Sorry kalau you all tengah baca blog Saf sambil makan. Memang bila dengar rasa geli. Tapi pada Saf kalau tak share testimonial ni, nanti kejadian ngeri pulak akan jadi -____-
 
Client Premium Beautiful ni actually pakai Premium Beautiful sebab ada masalah postur atau senang cerita masalah badan yang bongkok sebab dia terlalu kurus. Tak sangka lepas pakai Premium Beautiful, lain pulak jadinya. Sebenarnya Su (bukan nama sebenar) baru lagi bersalin anak ketiga and now dah dua bulan habis berpantang. Lepas 3 hari jer pakai Premium Beautiful satu set, keluar darah yang banyak sampai Su sendiri confused yang keluar tu darah nifas atau darah period. Yang pasti darah yang keluar tu banyak and berbau busuk dan hanyir...
 
First masa dengar feedback Su ni, Saf bersyukur sangat sebab Alhamdulillah dengan pakai Premium Beautiful Saf tahu Rahim Su akan jadi makin sihat dan "terjaga". Bayangkan apa kemungkinan yang akan terjadi kalau darah nifas tu tak keluar habis daripada rahim kita? Banyak sangat kemungkinan yang akan terjadi. Antaranya kemungkinan kita akan mendapat fibroid, cyst atau paling sedih kalau kita terkena kanser rahim..Saf doakan semoga kita sentiasa dilindungi Allah.
 


Testimonial Premium Beautiful : Darah Nifas keluar selepas 3 hari pakai Premium Beautiful


Mencegah lebih baik dari mengubati.


Sayangi rahim you all before it is too late.


Contact :

013-3011330
(Saff)


Loves,
Saff

BB Plus Collagen : Kolagen Terbaik di Malaysia

 
 
BB Plus Collagen : My favourite collagen since 2013
 
 
You all tahu tak, BB Plus Collagen merupakan Kolagen Terbaik di Malaysia. Saf dah consumed BB Plus Collagen ni since June 2013 and I love it! My main reason minum BB Plus Collagen ni adalah untuk hilangkan masalah sakit lutut -___-
 
Sebelum ni Saf takde masalah sakit lutut, but after balik from my Korea trip in December 2012, Saf terus sakit lutut. Maybe sebab Saf jalan terlalu banyak jalan kot :p
Alhamdulillah lepas cuba BB Plus Collagen ni since June 2013, Saf tak rasa sakit lutut dah..kalau tak dulu nak pakai heels pun tak berani...
 
So ni nak cerita sikit kenapa Saf kata BB Plus Collagen ni adalah Kolagen terbaik di Malaysia.
 
You all tahu tak,   kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus Collagen? 
- BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi.
 
- Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia.
 
- Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.
 
- Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Bagaimana BB Plus Collagen Bertindak?Mod tiga tindakan:


1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah.

2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida.

3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
 
 


 Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?


 
- Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas.
 
- Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit.
 
- Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?



 Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
 
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.
 
 
Keberkesanan BB Plus Collagen :
 
- BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan.
 
- Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

 

7 Hasil Kulit Cantik

 1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari
 
 
 
3 simple steps to enjoy BB Plus  Collagen :
 
 


1.Bukak sachet bbplus   collagen. 

 2.Tuang dalam mug berisi air sejuk (air panas dilarang tau) sebanyak 150ml dan kacau  sampai larut.
(Note : takyah pun nak pakai shaker bagai) 

 3.Dah bancuh takkanlah you all nak buangkan ? Minum la sampai tekak you all terasa  blackcurrent,  rosselle and serat apple tu sampai habis :)

 
 
Ramuan Utama BB Plus Collagen :
 
- Kolagen ikan terhidrolisis
- Ekstrak biji anggur
-  Vitamin C
- Jus bunga roselle
- Jus buah blackcurrant
- Serat epal
- Inulin.
 
Tanpa Gula dan KolesterolGula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.
 
 
Nampak tak perubahan skin Saf lepas consistently minum BB Plus Collagen? Ish ish..tak sanggup nak tengok muka sendiri before minum BB Plus Collagen nih -___- But now Alhamdulillah...satu bekas jerawat pun takde dah and paling best bila impian nak kulit putih pinkish tu makin tercapai :)
 
 
 
 
Sekotak BB Plus Collagen ada
 20 sachets.
Harga : RM 198 only
 
 
Contact :
013-3011330
(Saff)
 
 
Loves,
Saff.
 

Monday, 16 March 2015

Cinderella 2015

 
 
Sekarang tengah hot movie Cinderella ni..That day ternampak ramai kawan-kawan facebook Saf buat post one of the dialogue from the movie " You need to have courage and be kind."
 
So since dari kecik lagi memang suka dekat Cinderella (ahhaha actually berangan nak jadi pwincess jer sebenarnya), so Saf pergi lah tengok movie ni dengan Iynas and Kak Zaza dekat TGV The Strand Mall. Nasiblah tiket kalau beli dengan Maybank Card dapat murah sikit..macam we all aritu kena bayar RM10 jer instead of RM15..murahkan? Lagi RM5 tu boleh beli popcorn sebab kalau tengok movie tak makan popcorn, it's like you tengok movie dekat rumah sendiri :p
 
Okayla..so satu jer nak cakap about Cinderella 2015 ni..BORING -_____-
I almost fell asleep dalam movie tu. Tak surelah kalau Iynas perasan kan...hehhehe
 
Jalan cerita semua sama. Tak tukar langsung dengan yang cartoon tu. Which is good. Cuma baju-baju yang berlakon dalam Cinderella ni semua tak lawa including Cinderella herself! Yang cantik is mak tiri Cinderella..hahaha yup seriously Saf suka almost semua baju mak tiri Cinderella..Siap plan nak buat baju macam tu...hahah boleh tak?
 
 
Sorry Cinderella 2015 to have wrote this. But let's be transparent kay? :) If you guys ask me mana lagi best antara yang real vs cartoon? I choose cartoon! berapa puluh juta kali ulang pun tak bosan :) Maybe sebab Cinderella dalam cartoon tu betul-betul cantik and the prince truly charming :)
 
But I do agree to always have courage and be kind no matter what it takes :)
 
 
Loves,
Saff
 

Seminar Diamond Dolomite 2015

Seminar Diamond Dolomite 2015! Seminar of the year!



Alhamdulillah, I felt lucky to have been part of the long awaited Seminar of the year, Seminar Diamond Dolomite 2015. Setahun sekali jer tau seminar Diamond for protégé CDM Haji Azlan Deraman ni diadakan and tak semua orang yang bertuah boleh pergi ke Seminar ni..you have to be a DIAMOND first.
 
Alhamdulillah I am a DIAMOND. Don't worry if you guys are not now, but eventually you will be a DIAMOND too one day :) Just keep going and as per what our top mentor, CDM Haji Azlan Deraman reminded us all the time, whatever it takes, JALAN TERUS :)
 
 
Remember, DIAMOND only can happen under good pressure. Lagi banyak pressure, lagi berkualiti lah diamond tu :)
Sabar, sabar dan sabar teruskan perjalanan you all kay? :)
( From : Google)
 
 
Seronok sangat bila dengar kisah kejayaan otai-otai dalam business ni. Most of them dah berniaga lebih 10 tahun and all of them are still here :) So itu membuatkan Saf makin yakin dengan business ni. This business is no joke! If you are willing to do what it takes to be a millionaire like CDM Haji Azlan Deraman, you can be like him too! Syukur sangat Allah jodohkan Saf bersama Top Leaders Circle dan CDM Haji Azlan Deraman :) 
 
From left : CDM Zura, CDM Ramzi, CDM Azlini, CDM Hamisah dan CDM Haji Azlan Deraman.
( All of them, asalnya kerja biasa-biasa sebelum bergelar jutawan)




CDM Haji Azlan Deraman in action! Seronok dan bertuah bila Abg Lan berkongsi rahsia bagaimana beliau menjadi seorang multi-millionaire selepas 3 tahun bersama SHOM :)
 
 
 
Sebenarnya keyword dalam business ni is ILMU. Bila dah dapat ilmu, wajib buat TINDAKAN LUAR BIASA. Sebab ilmu tanpa tindakan, takkan menghasilkan anything yang luar biasa  dan kalau tindakan kita biasa-biasa jer, mana boleh kita dapat result luar biasa kan? :) and satu perkara best yang takde dalam business lain adalah RUJUK atau POST-MORTEM. Business ni seronok sebab Saf tak perlu fikir apa nak buat sebab jalan kejayaan dah ditebas oleh mentor-mentor yang dah berjaya. Tinggal lagi kita berani atau tak nak lalui jalan kejayaan tu :)
 
One day we will be seated on these chairs and sharing our own story how do we get here :) InshaaAllah :)
 
We had fun everytime we met each other! Such a strong and high spirit team we had! :)

 

Alhamdulillah it were finally done with success!
 
 
 
 
 
 
Semoga segala impian dan cita-cita Saf and my business partners tercapai hendaknya...Aamin :)
 
Doakan kami tau! :)



 
Loves,
Saff
 
 

Wednesday, 11 March 2015

Kota Kinabalu, Sabah Yang Happening

Hello Everyone!
 
Actually, Saf sempat ke Kota Kinabalu, Sabah pada February 28th - March 2nd, 2015 to meet up with my business partners in Kota Kinabalu, Sabah. This is my first time datang Sabah (yang mase kecik tu tak boleh ambik kira eh sebab memang tak ingat pape selain mabuk laut and pegi Sepilok -___-)
 
So, Saf did the plan with my key leader Sabah who stay in KL, Kak Ujie to go to Sabah and Alhamdulillah everything went well as per planned :) Saf did the hotel and flight booking, while Kak Ujie did all the arrangement for the meeting up with the team :)
 
So many storylah happened masa Saf nak pegi Kota Kinabalu ni and paling takkan boleh lupa is pengalaman PERTAMA kena tinggal flight! T_______T
 
 
I was supposed to fly with Kak Ujie at 7.22am on the February 28th,2015 and you all tau tak, I just woke up from my sleep at 6.30pm T______T
 
 
YES! Memang Saf capai jer apa yang Saf Nampak and YES for the first time masuk airport dalam keadaan tak mandi..hahah it is OK..bila lagi nak feeling NATURAL BEAUTY kan? :p
 
 
So, to cut the story short, memang tak sempat lah nak kejar flight 7.22am tu kan? and I finally did the good-bye wave to Kak Ujie from the PETRONAS Station dekat tepi highway KLIA tu...taktaulah Kak Ujie perasan tak Saf kat bawah tu :p
 
Dalam keadaan serabut, semamai, comot and clumsy..I took a look at the departure board and saw that AirAsia have a flight to Kota Kinabalu at 9.25am...boleh bayangkan tak masa tu my eyes terus blink-blink :) So zup-zap-zup-zap...Alhamdulillah dapat tiket ke Kota Kinabalu tapi kena bayar lah jawabnya kan? So terbanglah RM281 pada pagi Sabtu yang penuh sejarah tu -_____-
 
Rupanya bila sembang-sembang dengan kawan-kawan kat facebook and kelas after balik dari Sabah, rupa-rupanya it is NORMAL kena tinggal flight bila pegi Sabah...bahahahahah thank you for at least Saf rasa Saf NORMAL :p
 
 
So, sampai jer Kota Kinabalu...lepas dah checked-in hotel, kerja pun bermula :) Seronok sangat dapat bertentang mata dengan rakan kongsi di Sabah. Saf perlu turun sebab terlalu banyak permintaan Premium Beautiful di Sabah and rugi kalau my premium beautiful expert tak cukup ilmu Premium Beautiful ni...memang lain sangat belajar melalui whatsaap dengan belajar face-to-face :) Alhamdulillah lega bila dapat berkongsi sedikit ilmu dan pengalaman Saf dengan Premium Beautiful dan bisnes online ni :)
 
 


My business team in Sabah




Team Coaching and Discussion with Premium Beautiful Expert Sabah
 
 
Dah habis kerja, kita wajiblah take a break kan? :) So let's explore Kota Kinabalu! :)
 
Ape yang bestnya kat Kota Kinabalu nih?
 
Ya Allah, TERLALU BANYAK yang best..the food, the people and the view, SubhanaAllah amazing!
 
Saf first time makan lokan and Saf makan lokan 2 hari berturut-turut ok! Sedap and sooooo juicy! Sekali makan 3 dulang..ahahah mampu tak? -____-
Nasiblah pakai Premium Beautiful sepanjang kat Kota Kinabalu tu..otherwise balik semenanjung terus jadi macam ikan buntal -____-
 
Ok back to Lokan story..murah sangat okay harga lokan nih..lokan jenis besar sedulang RM12 jerrrr...mana nak dapat murah and sedap macam ni kan? Masa tulis ni pun Saf wish lokan tu ada depan mata..
 


Lokan Bakar, Kampung Salut, Kota Kinabalu Sabah
 
Lokan ni ade pasangan dia tau..Saf suka lepas makan lokan and cicah dengan sambal yang sedap tu..last skali makan puding kelapa yang dorang letak dalam buah kelapa tu sendiri...serious sedap sangat bila dapat makan masa musim panas ni..Air kelapa bakar pun ada jugak...tapi Saf lagi suka puding kelapa sebab dessert lover of course pilih puding kan ? :)

Okay, lokan bakar ni rasanya sama jer. Yang bezanya is the sambal itself :) Saf paling suka sambal dekat kedai Seri Menanti. So nanti bila you all sampai Kampung Salut, cari kedai ni tau :) Kalau dating dari arah Kota Kinabalu, kedai ni will be on your right and towards the end of the row.
 


Must try Puding Kelapa Kampung Salut


 
 


Lepas makan, kita fitting PB :) Orang Sabah ni suka melawa tau tak? :)


Hari kedua kat Sabah, Kak Ujie sempat bawak Saf ke pasar tamu Kota Belud Sabah and dekat pasar tamu ni actually sama macam pasar tani biasa di Semenanjung. Saf suka sebab dapat tengok banyak makanan traditional masyarakat Sabah. Paling best sebab harganya murah sangat-sangat! Saf sempat borong udang kering or kalau di Sabah masyarakat di sini panggil udang kering ni as "bubuk". Honestly murah sangat. For 200g udang kering ni, Saf bayar RM2.40 sahaja! Tau tak masa Saf survey di Pasar Philipine, for 200g harganya RM35! Memang melampau sangat peniaga tu cuba nak ketuk orang yang datang dari luar Sabah.


Kak Aida and me. Kebetulan Kak Aida free pagi tu...so ajak Kak Aida jalan-jalan ke Kota Belud dengan kami :)



Itu bukan ikan hangus yer.Saf lupe nama ikan tu tapi orang Sabah kata ikan ni sama macam ikan pekasam.



We had our business group coaching sekali lagi lepas balik dari Kota Belud and after that for the last night in Kota Kinabalu, we had our dinner at Dataran Todak. Honestly you all akan rambang mata tengok all the seafood choices kat sana. Kebanyakannya memang tourist jer la yang makan dekat area ni :) Jangan risau about the price sebab harganya sangatlah berbaloi. Malam tu we had dinner for 5 people and we paid for RM90 only! Murah kan? :)



Sayur kalian ikan masin. Harga : RM10
(a bit mahal sebab dekat pasar philipine we only paid for RM7.00 per plate)

Ikan Bakar. Tak ingat ape nama ikan ni..Tapi tolong jangan pilih ikan ni sebab rasa ikan a bit tawar lepas bakar. Price tak ambik tau :p



Butter Prawn! This is the winner of all :) For setengah kilo udang ni, harganya RM25 sahaja! Udangnya manis, fresh and makan sampai kembung :p
 


Apepun, Saf tak sabar nak datang ke Kota Kinabalu again :) Maybe kali ni datang for honeymoon pulak ke? kan?:)

Pray for only good things for me ya? :)


Loves,
Saff