Tuesday, 17 March 2015

BB Plus Collagen : Kolagen Terbaik di Malaysia

 
 
BB Plus Collagen : My favourite collagen since 2013
 
 
You all tahu tak, BB Plus Collagen merupakan Kolagen Terbaik di Malaysia. Saf dah consumed BB Plus Collagen ni since June 2013 and I love it! My main reason minum BB Plus Collagen ni adalah untuk hilangkan masalah sakit lutut -___-
 
Sebelum ni Saf takde masalah sakit lutut, but after balik from my Korea trip in December 2012, Saf terus sakit lutut. Maybe sebab Saf jalan terlalu banyak jalan kot :p
Alhamdulillah lepas cuba BB Plus Collagen ni since June 2013, Saf tak rasa sakit lutut dah..kalau tak dulu nak pakai heels pun tak berani...
 
So ni nak cerita sikit kenapa Saf kata BB Plus Collagen ni adalah Kolagen terbaik di Malaysia.
 
You all tahu tak,   kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus Collagen? 
- BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi.
 
- Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia.
 
- Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.
 
- Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Bagaimana BB Plus Collagen Bertindak?Mod tiga tindakan:


1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah.

2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida.

3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
 
 


 Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?


 
- Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas.
 
- Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit.
 
- Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?



 Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
 
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.
 
 
Keberkesanan BB Plus Collagen :
 
- BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan.
 
- Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

 

7 Hasil Kulit Cantik

 1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari
 
 
 
3 simple steps to enjoy BB Plus  Collagen :
 
 


1.Bukak sachet bbplus   collagen. 

 2.Tuang dalam mug berisi air sejuk (air panas dilarang tau) sebanyak 150ml dan kacau  sampai larut.
(Note : takyah pun nak pakai shaker bagai) 

 3.Dah bancuh takkanlah you all nak buangkan ? Minum la sampai tekak you all terasa  blackcurrent,  rosselle and serat apple tu sampai habis :)

 
 
Ramuan Utama BB Plus Collagen :
 
- Kolagen ikan terhidrolisis
- Ekstrak biji anggur
-  Vitamin C
- Jus bunga roselle
- Jus buah blackcurrant
- Serat epal
- Inulin.
 
Tanpa Gula dan KolesterolGula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.
 
 
Nampak tak perubahan skin Saf lepas consistently minum BB Plus Collagen? Ish ish..tak sanggup nak tengok muka sendiri before minum BB Plus Collagen nih -___- But now Alhamdulillah...satu bekas jerawat pun takde dah and paling best bila impian nak kulit putih pinkish tu makin tercapai :)
 
 
 
 
Sekotak BB Plus Collagen ada
 20 sachets.
Harga : RM 198 only
 
 
Contact :
013-3011330
(Saff)
 
 
Loves,
Saff.
 

No comments:

Post a Comment