Monday, 16 March 2015

Seminar Diamond Dolomite 2015

Seminar Diamond Dolomite 2015! Seminar of the year!



Alhamdulillah, I felt lucky to have been part of the long awaited Seminar of the year, Seminar Diamond Dolomite 2015. Setahun sekali jer tau seminar Diamond for protégé CDM Haji Azlan Deraman ni diadakan and tak semua orang yang bertuah boleh pergi ke Seminar ni..you have to be a DIAMOND first.
 
Alhamdulillah I am a DIAMOND. Don't worry if you guys are not now, but eventually you will be a DIAMOND too one day :) Just keep going and as per what our top mentor, CDM Haji Azlan Deraman reminded us all the time, whatever it takes, JALAN TERUS :)
 
 
Remember, DIAMOND only can happen under good pressure. Lagi banyak pressure, lagi berkualiti lah diamond tu :)
Sabar, sabar dan sabar teruskan perjalanan you all kay? :)
( From : Google)
 
 
Seronok sangat bila dengar kisah kejayaan otai-otai dalam business ni. Most of them dah berniaga lebih 10 tahun and all of them are still here :) So itu membuatkan Saf makin yakin dengan business ni. This business is no joke! If you are willing to do what it takes to be a millionaire like CDM Haji Azlan Deraman, you can be like him too! Syukur sangat Allah jodohkan Saf bersama Top Leaders Circle dan CDM Haji Azlan Deraman :) 
 
From left : CDM Zura, CDM Ramzi, CDM Azlini, CDM Hamisah dan CDM Haji Azlan Deraman.
( All of them, asalnya kerja biasa-biasa sebelum bergelar jutawan)




CDM Haji Azlan Deraman in action! Seronok dan bertuah bila Abg Lan berkongsi rahsia bagaimana beliau menjadi seorang multi-millionaire selepas 3 tahun bersama SHOM :)
 
 
 
Sebenarnya keyword dalam business ni is ILMU. Bila dah dapat ilmu, wajib buat TINDAKAN LUAR BIASA. Sebab ilmu tanpa tindakan, takkan menghasilkan anything yang luar biasa  dan kalau tindakan kita biasa-biasa jer, mana boleh kita dapat result luar biasa kan? :) and satu perkara best yang takde dalam business lain adalah RUJUK atau POST-MORTEM. Business ni seronok sebab Saf tak perlu fikir apa nak buat sebab jalan kejayaan dah ditebas oleh mentor-mentor yang dah berjaya. Tinggal lagi kita berani atau tak nak lalui jalan kejayaan tu :)
 
One day we will be seated on these chairs and sharing our own story how do we get here :) InshaaAllah :)
 
We had fun everytime we met each other! Such a strong and high spirit team we had! :)

 

Alhamdulillah it were finally done with success!
 
 
 
 
 
 
Semoga segala impian dan cita-cita Saf and my business partners tercapai hendaknya...Aamin :)
 
Doakan kami tau! :)



 
Loves,
Saff
 
 

No comments:

Post a Comment