Wednesday, 22 April 2015

Top Leaders Circle Award : February - March 100K and 60K Sales Achievers


I hope it is not to late to wish a big congratulations to all the RM 100,000 and RM 60,000 sales achievers for the month of February and March 2015! Yeahhh you guys did it! Bestkan when you are not only achieved your sales target, but at the same time you get this kind of recognition from Top Leaders Circle :)



and yes, I was the emcee for the night :) Walaupun dapat short notification from my dearest mentor, CDM Kak Salha for the task, but Alhamdulillah I managed to get it done :) Honestly dulu waktu Saf still makan gaji, perkara paling Saf tak suka is bercakap depan crowd. Alhamdulillah after Saf buat business dengan Top Leaders Circle, I managed to overcome my problem. Tipulah kalau kata tak nervous bila bercakap kat depan crowd, but slowly after that I'm sure you are going to be called as "GILA MIC"  hehhehe
 



In action
 
 
 
Masa Top Leaders Circle Award night ni, banyak sangat surprises tau..One of them is for the RM100,000 award in April - May, the sales achievers will be getting the Chanel Brooch for FREE! Owh my God! I am so jealous because I have missed my chance to have the Chanel Brooch for FREE! Bestnya..kalau lah boleh dapat award RM100,000 tu banyak kali kan ? ;p Hehhehe but takpe, next is Saf harap my business partners pulak yang akan rasa sendiri apa yang Saf dah dapat and yes not to forget, you guys will be getting the Chanel brooch..Owh my Chanel!
 
 
Owh ada satu lagi proud moment, bila Kak Salha announced a good news on behalf of my mentor, CDM Kak Salleha who just got her Merc! SubhanaAllah I am sooooo happy for you Kak Sal and please pray for my turn soon ya :) You deserved it Kak Sal, after all the hardwork and struggles..I follow you 500%! :)
 
 

Ambik aura kunci Merc Kak Sal dulu while waiting for mine :)
 
 
Okayla, jom layan gambar kitaorang malam tu :)
 
 
 

 
Congratulation Ana for the RM100K award :)
OK who will be next to own this priceless watch? :)
 
 
 
Congratulation Arni, Ana and Dila for the RM100K and RM60K award :)
 

Malam tu, Saf on duty with Kak Isma. She was the speaker for the night. Honestly terbaik sangat tips from Kak Isma on how to share the business and how she is selling the Premium Beautiful Elegance on a cash basis!
*panasssss*



My emcee's uniform for the night...teheheheh

Can't remember why we laughing
 
 
 
Muka lega lepas habis duty :)



After kelas malam tu, we all memang tak boleh tidur lepas dengar segala tips from Kak Isma. She said, " business ni senangggggggg sangat. Asalkan you buat apa yang perlu." And I agreed with her!
 
Senang sangat bila kita sendiri jelas dengan matlamat kita and bulat hati dengan guru kita. InshaaAllah hasilnya pasti dapat bulat-bulat jugak :)



Loves,
Saff

Wednesday, 8 April 2015

Testimonial Premium Beautiful : Instant Shape dalam 5 Minit!

Hello dearest,
hari ni Saf nak share pasal testimonial premium beautiful yang boleh bantu you all dapatkan badan idaman you all dalam 5 minit! Kenapa? Tak percaya? Hehehe tolonglah percaya sebab semua testimonial ni memang berlaku depan mata we all tau :)
 
Yang lagi best sebab you all akan dapat bentuk badan yang ada shape tanpa makan ubat and tanpa melalui pembedahan yang menyakitkan. Bayangkan dengan just pakai bra, you all boleh dapat bentuk badan hourglass!
 
 
Malas nak cakap banyak, jomlah tengok sendiri semua testimonial ni...ni Saf letak a few jer sebab terlaluuuuu banyak...inshaaAllah from time to time Saf akan share dengan you all lagi kay? For now jom tengok all these testimonials first :)
 
 
 
Testimonial Premium Beautiful : Perut Buncit hilang immediately lepas sarung Premium Beautiful.

Bayangkan kakak ni dah beranak 5 tau...before this dah sapu macam-macam lotion and cream untuk hilangkan masalah perut buncit, tapi tak berkesan langsung.. bila pakai Premium Beautiful, tuan badan sendiri pun terkejut perut buncit dah hilang! Kalau tahu, dah lama sarung Premium Beautiful katanya! :)

 
 
Testimonial Premium Beautiful : Baju kurung lama dah boleh sarung balik!

Client ni sangat excited  bila boleh pakai balik baju kurung favourite yang dah lama disimpan dalam almari sebab ketat pada bahagian perut dan pinggul. Immeidately lepas sarung Premium Beautiful, phewwww terus jadi makin kemas bahagian perut dan pinggul tu :)

 

Testimonial Premium Beautiful : Berpantang dengan Premium Beautiful.

Client Premium Beautiful ni nak pakai Premium Beautiful lepas beranak anak kedua. Sebab rasa diri semakin mengembang and asset makin out of place, so she decided nak pakai Premium Beautiful. Nampak tak perbezaan immediately lepas sarung Premium Beautiful? Yang jatuh semua jadi UP and bahagian perut dan pinggang makin kemas dan eh eh tetibe ada pingganglah! :)

 
 
 
Testimonial Premium Beautiful : No more Bongkok!

Client Premium Beautiful ni sebenarnya dah kurus tau. Ikutkan memang tak perlu pakai Premium Beautiful. But she decided nak pakai Premium Beautiful sebab ada masalah postur aka masalah bongkok. Boleh Nampak tak immediate result after dah sarung the whole set Premium Beautiful? Alhamdulillah dah tak bongkok and eh eh kenapa punggung nampak mantap yer? :)



Testimonial Premium Beautiful : Semua jadi up and badan jadi makin kemas.

Client Premium Beautiful ni berminat nak pakai Premium Beautiful sebab taknak badan jadi makin mengembang. Almaklumlah usia dah 3-series, kalau tak jaga memang bersepah lah segala lelemak kat badan kita ni kan..boleh nampak tak perbezaan before and after? Before pakai Premium Beautiful, badan client ni straight jer and asset nampak "jatuh". Tapi bila dah sarung Premium Beautiful, wahhhh terus ada shape and yang "jatuh" tu semua dah up nampaknya :)




Macam mana? Cukup tak testimonial ni? Ada banyak lagi tau sebenarnya..yerlah nak-nak Saf dah pakaikan lebih dari 300 client Premium Beautiful sejak Saf mula jadi usahawan Premium Beautiful in June 2013..ikutkan semua nak share dengan you all sebab semua testimonial ada cerita dan masalah tersendiri tau :)

Okaylah..kalau you all nak tahu more about Premium Beautiful and apa yang Premium Beautiful boleh buat dekat you all, apa kata you all contact Saf at :


013-3011330
SAFF
(Whatsaap /Telegram ONLY)
*FREE fitting and consultation is available


Loves,
Saff

Tuesday, 7 April 2015

Testimonial Premium Beautiful : Hamil Selepas Dua Bulan Pakai Premium Beautiful

Alhamdulillah!
Hamil selepas dua bulan pakai Premium Beautiful secara consistent. Consistent ni maknanya is pakai Premium Beautiful setiap hari, minimum 8 jam sehari..lebih 8 jam pun takpe :)



Hati perempuan mana yang tak happy bila disahkan hamil kan? Nak-nak bila dah setahun mencuba tanpa henti. Akhirnya bila dah cuba pelbagai cara, kawan Saf, Ana decided nak pakai Premium Beautiful lepas setahun berkahwin. Masalah utama Ana is bila Ana sendiri mengalami masalah period yang tak teratur.

Saf sendiri sebak bila dengar perkongsian Ana. Bayangkan Ana sampai menangis after setiap kali buat pregnancy test, the result is NEGATIVE. Ingatkan bila tak period, Ana hamil. Rupanya Ana mengalami masalah hormone yang tidak seimbang yang menyebabkan period jadi tak teratur. Baru Saf faham, situation macam ni pun boleh mendatangkan stress pada kita tau. Bila dah stress memang one of the result is hormone kita akan jadi tak balance and actually macam-macam penyakit lain boleh datang bila kita stress.




KISAH BENAR FARHANA RAMLI

~setelah 1tahun perkahwinan kami belum dikurniakan zuriat lagi...so Ana cari solution utk masalah period tidak teratur dgn memakai premium beautiful...

~memakai premium beautiful selama 2 bulan..Alhamdullilah April 2013 Ana disahkan hamil...syukur sgt..semua nye atas kuasa Allah kita hanya berusaha...

~December 2013 baby zahin lahir dan ana berpantang bersama premium beautiful...

 
 
 
 

BAGAIMANA PREMIUM BEAUTIFUL DAPAT MEMBANTU UNTUK HAMIL?


1. Untuk penghidap atau bekas pesakit fibroid, Premium Beautiful dapat membantu membersihkan cyst and fibroid dalam ovari.
 
2. Premium Beautiful membantu menyeimbangkan hormone wanita.
 
3. Dengan memakai Premium Beautiful, kedudukan rahim akan lebih stabil, "kukuh", "kuat", dilindungi dan disokong sepenuhnya sebagaimana fungsi bengkung ketika dalam pantang. Malah lebih baik lagi! You all akan rasa sangat selesa tau bila pakai girdle Premium Beautiful ni sebab Long Girdle Premium Beautiful ni takkan menekan ovari or rahim you all at all. In fact you all akan rasa macam kene "peluk". Feels so grip and tight but yet soooo comfortable. Faham tak? Takpe dah pakai Premium Beautiful nanti, InshaaAllah akan faham :)
 
4. Bila rahim you all sihat dan dalam keadaan yang baik, chances untuk hamil akan lebih tinggi! :)
 
5. Selain tu, salah satu masalah sukar untuk hamil adalah masalah berat badan yang berlebihan. Bila kita obese, hormone kita akan terganggu and sekaligus menyebabkan kita sukar hamil. Untuk you all yang tak sempat nak bersenam, sangat-sangat digalakkan memakai Premium Beautiful sebab Premium Beautiful sangat membantu mengawal berat badan.
 
6. Membantu menyelesaikan masalah period yang tak consistent and mengurangkan masalah senggugut atau period pain.
 
7. Mengurangkan masalah keputihan. Haaaa hati-hati tu sebab masalah keputihan yang tidak normal adalah petanda kepada rahim yang tidak sihat. Bestnya Premium Beautiful ni is, ada jaring pada bahagian long girdle Premium Beautiful yang fungsinya adalah untuk mengurangkan masalah keputihan dan berfungsi sebagai perapat!
 


 
If you all dah cuba pelbagai alternative but still tak berhasil, why not you all ikhtiar dengan pakai Premium Beautiful pulak? InshaaAllah dengan izin Allah mana tahu Premium Beautiful boleh menjadi asbab you all hamil kan? We never know until we have tried :)
 
 
 
To get your Premium Beautiful set today, kindly contact me at :
 
013-3011330
SAFF
(Whatsaap/Telegram ONLY)

*Free fitting and consultation is available



Loves,
Saff


5 Things Succesful People Does

Great articles and I strongly believed it gotta be shared with you guys coz I want you to be a successful one too one day InshaaAllah ;)

Actually after my reading..I can conclude orang yang nak berjaya ni sebenarnya above all, he or she FIRSTLY need to be successful in terms of how they are handling their emotions and how do they react to any situations which do not go well as their plan :) 

To me..once you remains calm and believe Allah know best for you, Saf rasa you all memang dah berjaya dah..kalau dalam bahasa "profesional"nya they called it as Emotional Intelligence...so congrats guys! You have done it and pat on your back ! :)

Kalau you all nak baca the whole article, you guys can read it HERE but I am kind enough to have summarized it for all of you :) 

We successful people do this : )

1. We lived in the present. We are not being shadowed by our past and believing the mistakes are fine and it is part of learning :)

2. We do not dwell on things and we do not hold grudge. We forgive people and we MOVE ON :)

3. We do not say YES to everyone. We can say NO easily without saying 'I think I can't' because we acknowledge our commitment in fulfilling our dreams.

4. We do not surround ourself with the complainers because people who always complaints are definitely a TOXIC to us.

5. We do not strive for perfection! Because we realized perfection does not exist :) We achieved our goals by enjoying every single journey to succeed and we definitely love what we are doing! :)


I don't realized actually Saf dah buat semua 5 points ni and honestly I feel so amazing..Of course ada halangan and cabaran..but Saf percaya halangan and cabaran takkan datang tanpa sesuatu kejayaan atau hikmah behind it..betul tak? Saf pernah terdengar dekat radio ikim.fm..sorry sebab Saf tak ingat the whole sentences..but lebih kurang macam ni lah ayat dia :

" Di saat kau pohon kesabaran dan kekuatan Allah hadirkan ujian buatmu agar kamu belajar menjadi sabar dan kuat dalam menghadapi ujian Allah. Di saat kamu memohon agar Kau diberikan Kejayaan..Allah hadirkan kesempitan agar kau berusah bersungguh-sungguh dalam mengubah nasib hidupmu..." 

Setiap kali Saf berdepan cabaran..I always says to myself , " Saf, Allah loves you..Allah nak bagi kejayaan besar and that is why Allah uji macam ni..and Allah nak Kau jadi kuat supaya in the future kalau ada ujian macam ni happen lagi..at least you know what you need to do "..

Cubalah...InshaaAllah you will feel something difference compared to before ;)


Loves, 
Saff

Sunday, 5 April 2015

Masak Lemak Udang Nanas Paling Marvelous

Ha..just in case you all taktau nak masak apa for lunch kan, masak lemak udang paling marvelous ni adalah highly recommended..sebab dalam satu dish ni dah ada sayur and lauk..so sangat jimatkan masa kita nak memasak kat dapur tu..kiranya balance lah untuk orang yang tak boleh makan nasi kalau takde sayur..macam Saf ^-^
 
Since balik kampung baru ni mak ada bagi sebijik nanas and dalam fridge ada pulak udang laut dalam yang perghhh marvelous segar, Saf beli dekat Bagan Pasir, Kuala Selangor..so apa lagi..terus teringat sedapnya kalau dapat makan nasi dengan masak lemak udang nanas nih :) Lagipun senang sangat cara nak masak lemak udang nanas  ni...hope you all sudilah cuba kay? Kalau sedap bagitau..kalau tak sedap you all senyap-senyap jer lah :p
 
Owh just nak share, Saf memang masak tak guna MSG or Aji-Naik-Moto tau...sebab dari kecik lagi memang di ajar balancekan rasa masakan guna gula dan garam :) Kalau you all dah terbiasa guna Aji-Naik-Moto tu, by all means silakan :)
 
 
BAHAN-BAHAN UTAMA :
- Of courselah UDANG.
(size udang ikut preference masing-masing kay? )
- Nanas
(Kalau tak reti nak kupas kulit nanas tu, you all beli jer yang dah siap kupas dekat pasar tu..balik rumah tinggal nak potong kecik-kecik jer..but janganlah halus sangat sampai tak Nampak rupa nanas tu tau -_- )
- 1 Kotak Santan
(Nak pakai yang fresh pun boleh)
- 1 batang serai
- 1 sudu kecil serbuk kunyit.
(Nak pakai kunyit hidup pun boleh. Tapi kena tumbuk dulu tau kunyit tu)
- Sehelai daun kunyit
(kalau takde pun takpe..kalau ade, lagi best bau masak lemak you all)
- Garam
- Gula
 
BAHAN TUMBUK :
- bawang kecik merah
( letak seulas pun dah OK)
- Cili api
(Saf suke pedas..so saf letak dalam 4-6 biji)
- Udang kering
 
 
CARA MASAK :
 
1. Tumbuk kesemua bahan tumbuk sampai lumat. Kalau tak rajin, you all blend jer semua tu. Dah siap blend letak dalam periuk.
2. Masukkan serai, serbuk kunyit dan daun kunyit
3. Letak sikit air dalam periuk yang dah ada bahan tumbuk/blend tu and masukkan nanas. Rebus nanas dalam 5-10 minit camtu sebab nak bagi nanas tu lembut.
4. Bila you all nampak nanas tu macam dah lembut sikit, masukkan santan kotak. Masa masukkan santan kotak ni, kalau kuah tu agak pekat, you all kena tambah air tau..agak-agak jer supaya kuah tu tak cair sangat and tak pekat sangat. And make sure you all selalu kacau supaya tak pecah minyak.
5. Lastly masukkan udang, garam dan gula. Tunggu sampai udang masak and kuah mendidih.
 


Tadaaa dah siap dah masak lemak udang nanas paling marvelous nih! Kalau makan ni, confirm mak mertua lalu pun you all tak perasan..ahaks!


Selamat mencuba you all!
 
 
 
 
Loves,
Saff.

Saturday, 4 April 2015

2015 SM/SSM Award Celebration

Alhamdulillah and well done to all the Sales Manager (SM) and Senior Sales Manager (SSM) on the award received for the total group sales of RM20,000 and RM60,000 during the 2015 SM/SSM award at the MCA Hall Jalan Ampang, Kuala Lumpur.

Congratulations again!

Walaupun, RM20,000 and RM60,000 nampak "kecil" tapi ianya bukan mudah tau, nak-nak most of the award achievers are still working and buat business dengan Top Leaders Circle secara part-time :) and this is actually a starting point untuk income yang lebih besar dan gemuk!
(Yer betul..biar poket kita yang gemuk, kita takyah gemuk sangatlah yer -____-)

Of courselah sebagai seorang mentor, nothing make me more happier  than seeing my business partners happily smiling on the stage while receiving their respective awards..the feeling is priceless! No wonder dulu-dulu, my teachers always cakap.."cikgu taknak anything pun...cikgu just nak kamu dapat A dalam subject ni." and I really understand what does it mean now :)

To my protégé (s) and beloved business partners, Alhamdulillah and congratulations again! This is not the end..it is just a beginning to something awesome and bigger! Let's do this together! :)

Let's enjoy and layan gambar-gambar comel kitaorang sewaktu award berlangsung :)




Congratulatons to All! Next is to aim for Diamond Stage pulak tau? :)



One with my dearest mentor, CDM Salleha Roslan..she's pretty kan? :)



With Multi-millionaire mentor yang sangat humble, CDM Azlan Deraman. Thank you CDM Abg Lan yang sporting melayan karenah kami yang suke berposing nih...Abg Lan memang sempoi :)



A picture with the award receivers! So proud with all of you..Kalau nak tahu all of them, masih bekerja tau..and mind you bukan kerja biasa-biasa..most of them are from professional sector tau...hebat kan all of them? :)

My outfit during the award.



From left : Kuza, Kak Ujie, CDM Salleha, Myself, Qila and Lela.
 


 
Heheheh Kak Ujie buat ape tu? :p





Wahhhh ramainya TLCians kan? Dah nak penuh tangga dah ni..InshaaAllah bulan September ni kita penuhkan semua level tangga Dewan MCA tu nak tak? lol
Apapun congratulations again to All the award receivers for the hardwork and never give up spirit!
You guys are truly amazing!




" Lebih baik letih dalam kerja keras, daripada letih dalam penyesalan - Mario Teguh"
 
 
Loves,
Saff