Monday, 24 August 2015

Promosi Harga Murah Premium Beautiful

Ada yang nak tak kalau Saf  offer promosi harga murah untuk set Premium Beautiful from August - November 2015.
 
Ni betul-betul tau. No joke punya :)
 
Walaupun Premium Beautiful ni ikut size badan you all, you all jangan risau atau susah hati sebab range discount you all bukan RM150, bukan RM200, bukan RM300...haaaaa murah dan jimat sangat tau kalau you all beli Premium Beautiful sekarang waktu promosi macam ni..lepas ni Saf tak berani nak janji boleh bagi murah and banyak discount macam ni :)
 
Ha kalau taknak menangis gigit jari, cecepatlah contact Saf :)
 
Lepas dah dapat Premium Beautiful you all nanti, bolehlah Nampak lebih awet muda, lebih slim and semakin disayangi yang tersayang kan?:)
 
Tengok macam cik adik yang pakai Premium Beautiful kat bawah ni :) Siapa berani nak marah Premium Beautiful lepas dah slim and makin cantik macam ni kan? :)
 
Hilang 20kg after 3 months pakai Premium Beautiful secara consistent.






Perut buncit, lemak bertingkat semuanya terpaksa hilang lepas pakai Premium Beautiful! :)
and she is a mother of two for your info :)
 
 
Whatsaap sekarang "PB PROMO" to :
 
013-3011330
SAFF
 
Loves,
Saff
 
 

Called Off For Bangkok

Morning you all :)
Alhamdulillah for another day and another chance to breath again :)
Setiap pagi kalau boleh, jangan bangun dengan marah-marah. Bangun, senyum dan bersyukurlah kerana Allah masih pinjamkan nyawa ini buat kita. Bersyukurlah kerana kita masih diberi peluang untuk bertaubat kepada Allah. Let's all of us say Alhamdulillah...Thank you Allah :)
 
As I'm writing this, Saf sepatutnya tengah berkecoh-kecoh, berselfie-selfie, berwefie-wefie dengan other Top Leaders Circle's Qualifiers at the KLIA while waiting for our MH728 to depart at 12.30pm to Bangkok from the KL International Airport for 4 days 3 night with other Top Leaders Circle's Bangkok Qualifiers.
 
Kita hanya mampu merancang, tapi ternyata Allah merupakan Perancang terbaik sebaik-baik perancang. Bangkok OFF due the current bombed incident whereby their target is the tourist (s).

Sebenarnya Saf bersyukur sangat company ambil inisiatif untuk cancel our trip to Bangkok sebab yerla siapalah yang boleh "have fun" dengan keadaan macam tu kan? Though Saf tahu sometimes media ni suka sangat "exaggerating" the news, but still I don't want to take the risk. Sian mak ayah Saf nanti tak lalu nak makan and tak boleh nak tidur fikirkan Saf kat Bangkok tu kan. Hence Alhamdulillah sangat sebab company decide to call-off the trip! Thank you Sahajidah Hai-O Marketing! You guys are the best! :)


Bangkok OFF.
Siap masuk paper lagi tau :) Terharu rasanya bila SHOM buat kenyataan yang nilai RM2 juta tu sangat kecil berbanding dengan nyawa dan keselamatan usahawan SHOM :) Wahhh I love you lah SHOM!


Bangkok OFF does not mean yang we all tak pergi mana-mana for FREE tau. InshaaAllah dalam sehari dua ni, SHOM akan announce new country to replace Bangkok! Yeayyyy can't wait for the news :) Sebenarnya, bukan tempat yang jadi ukuran. Tak kisah pun sebenarnya SHOM nak offer pergi negara mana sekali pun sebab after dah berusaha, berhempas pulas selama empat bulan berturut-turut untuk dapatkan Bangkok, so we badly in need for a holiday. Takmau holiday yang bayar-bayar tu. Nak yang FREE! :) Lagi best sebab setiap kali pergi trip, layanan SHOM memang tahap 6 stars tau! :) InshaaAllah kalau SHOM dah announce which country to replace Bangkok nanti, Saf akan share dengan you all kay? :)
 
Since Bangkok dah OFF, Saf nak jugak share gambar Top Leaders Circle Bangkok Qualifiers during the Iftar at the Sari Ratu Restaurant, Subang Jaya Branch on recently Ramadhan . InshaaAllah soon, these faces will be going to another country announced by the SHOM :)
 
 
With Malaysia Sohonita Icon and my top mentor, CDM Salha Zain.


With super humble multi-millionaire aka My Top Mentor; CDM Azlan Deraman.


 
With my dearest mentor, CDM Salleha Roslan.
 
 
 
 
Ada gaya happy family tak? lol


Sebahagian daripada Bangkok Qualifiers from the Crown-Diamond-Project from Top Leaders Circle who made for Bangkok! :) Theme mase Iftar ni is Batik. Hence, you saw all of us in Batik :)


 
With half of the Top Leaders Circle Bangkok Qualifiers after the Iftar.
See all of you soon at the KL International Airport! :)


 
So, while waiting for SHOM to announce the new country to go, let's work for Osaka pulak :)
 
Anyone berminat nak join FREE Trip to OSAKA, Japan tak? Kalau nak, jangan segan-segan tau whatsaap Saf :)
 
Bangkok OFF, OSAKA ON! :)
 
013-3011330
(SAFF)
 
 
Loves,
Saff
 



Saturday, 22 August 2015

Pakai Premium Beautiful Kena Sabar

Pakai Premium Beautiful corset ni memang kena sabar.
 
Tahu tak kenapa Saf cakap macam tu? Sebab Saf memang tak boleh nak jamin you all kurus dalam masa 2 hari. Apa yang Saf boleh confirmkan is, bentuk badan you all memang akan mengecil immediately after sarung Premium Beautiful one set. We called this as an instant shape! Tetibe jer lepas sarung satu set  Premium Beautiful, tetibe asset you all nah jadi up, punggung pun tetibe mantap, pinggang pun tetibe ade! Padahal sebelum pakai Premium Beautiful ni, pinggang tu straight jer  :p
 
 
Okay..so you all please bersabar tau. Especially yang badan plus size. It will take time depending on your metabolism and betapa patuhnya you all pakai Premium Beautiful ni. Since Premium Beautiful ni membantu you all sihat dan dapat bentuk idaman secara semulajadi, so memang you all kena sabar and teruskan pakai, pakai and pakai :)
 
 
Macam Saf sendiri, setahun lepas pakai Premium Beautiful, shape memang ade, cuma belum betul-betul kecik lagi. Tapi Saf sendiri terkejut bila tengok gambar Saf dari 2013, 2014 sampailah 2015..Ya Allah makin mengecik kot..bagus betul Premium Beautiful ni buat kerja diam-diam! :)
 
Pakai jer macam daily lingerie tu hari-hari and tak sangka makin slim and muka pun jadi awet muda sangat-sangat sampai orang tak percaya yang Saf ni sebenarnya dah nak masuk 30 tahun dah bulan November ni InshaaAllah :)
 
Jom baca summarize of my Premium Beautiful Journey :)
 
2013 - masa ni belum pakai istiqamah lagi. Pakai ikut rasa suka hati nak pakai. Kemain lagi badan macam kena pump
 
2014 - Alhamdulillah masa ni dah makin istiqamah. Badan pun makin ada curve. Masa ni PB still nak alihkan lemak-lemak badan tu balik rumah and sabar teruskan jer pakai.
 
2015 - Alhamdulillah perut makin flat. Badan makin solid and slim. Makan nasi 2 kali sehari pun still OK and berat badan takkan naik mendadak. Tak perasan makin kecik until Saf tengok gambar diri sendiri..PB ni memang buat kerja dalam diam!
 
 
My Premium Beautiful Journey in the sequence of photos. Alhamdulillah makin mengecil. I can't imagine kalau makin mengembang -____-



Takkan you all still nak tunggu, nak fikir and nak tengok lagi kan? Makin tunggu, makin fikir, makin tengok, tak sedar hari makan hari, bulan berganti bulan and finally tahun bertukar tahun. And berat kita makin _______??

Sebenarnya bukan badan kurus yang kita kena fikirkan, but cuba bayangkan bila kita kurus..InshaaAllah badan kita sihat, kita rasa ringan and sebenarnya sangat memudahkan urusan kita beribadat pada Allah. Bila badan gemuk ni, kita akan cepat rasa letih dan malas -___-


Untuk yang dah ada Premium Beautiful tu, just keep on wearing kay and bersabarlah tunggu hasil yang you all idamkan :)


013-3011330
(SAFF)


Loves,
Saff




 
 

Friday, 21 August 2015

Nasi Bamboo aka Nasi Buluh Sungai Klah, Sungkai

Tak tahu nak pergi mana weekend ni? Ha maybe you all boleh cuba nasi bamboo aka Nasi Buluh Sungai Klah, Sungkai ni for something different kan? Sebab routine is boring :p
Actually dah lama dah Saf nak share dengan you all about one stall yang jual nasi bamboo aka Nasi Buluh yang terletak di Sungai Klah, Sungkai Perak ni, tapi biasalah busy mengatasi segala-galanya :D
So, here you go baru sempat nak share :)
Kalau tak silap Saf pergi makan dekat kedai nasi bamboo Sungai Klah ni bulan May 2015 aritu. Honestly Saf tak tahu pun ada kedai nasi bamboo yang popular ni sebab waktu Saf passed by kedai nasi bamboo ni on Sunday, memang ramai sangat orang datang makan kat sini. Mostly memang orang luarlah..hehehe how come orang luar lebih tahu ada kedai makan sedap kat sini? :p
Owh Saf "ter"pergi Sungai Klah ni pun sebab my sister, Yen dapat first winner lucky draw during her company annual dinner and the prize was bercuti 2 hari 1 malam dekat Felda Residence Sungai Klah! hehehe so Saf tumpang enjoy jerlah :) Kalau untuk yang nak release tension and bertenang-tenang dalam suasana kampung, this resort is highly recommended! Saf suka sangat house yang kitaorang dapat tu...dalam tu ada private pool yang airnya suam-suam kuku! hehehe boleh bayangkan tak memang Saf dok berendam jer dalam jakuzi air suam tu..lega betul rasa badan :)
Okaylah back to nasi bamboo Sungai Klah! How to get here? 

Senang sangat you all :) If you all guna  lebuhraya utara selatan, just exit dengan Tol Sungkai and once dah exit turn left and carilah direction ke Felda Hot Spring Sungai Klah. Once you all sampai jer dekat junction Felda Hot Spring Sungai Klah tu, just drive about 150m-250m from the junction and InshaaAllah you guys not  gonna missed the stall sebab kedai nasi bamboo ni memang betul-betul dekat tepi jalan.

Updated 20.5.2016

For your info, Nasi Bamboo aka Nasi Buluh Sungai Klah Sungkai ni dah ada branch baru tau. Kali ni branch ni sangat dekat dengan Exit Tol Sungkai.

Immediately after you all exit tol Sungkai, just turn right after the traffic light menghala ke pekan Sungkai and you slowly you all akan pass-by satu jambatan. Slow down and you all boleh nampak on your left this new branch Nasi Bamboo aka Nasi Buluh Sungai Klah, Sungkai ni. 

Hope this info helps :)

Inilah nasi bamboo :) Nasi putih dibungkus dalam daun pisang and diletak dalam batang buluh camni.


Kalau you all ambik set nasi bamboo ni, the set will come together dengan sambal merah, telur masin and ulam-ulam.

Kalau tak silap Saf nama ayam bakar ni Ayam Bunian. heheh sorry kalau silap sebab Saf ingat-ingat lupa. Actually ayam ni dibakar jer dengan sos khas. Rasa ayam ni so-so. Not to my liking. Tapi kalau you all nak cuba, no harm..tryla maybe you all suke kan? :)

Banyak tak lauk-pauk yang kitaorang ambik? hehehe bukan senang tau nak jumpa masakan kampung pelbagai macam ni bila kat KL tu. Sekali dapat jumpa makanan kampung, haaa tu dia tak ingat dunia bila cedok dalam mangkuk :p
Ada sayur asam batang keladi, kerabu pucuk paku, kerabu manga, siput sedut masak lemak, kentang sambal, ikan sepat goreng bercili and ulam-ulam! :)
Yen with Abah :) Tak sabar dah abah nak makan nasi bamboo tu..ehheeh tapi kena paksa posing dulu sebelum makan :p

Me and mom!


Lepas dah ambik gambar semua, we all terus makan tak ingat dunia..heheh Alhamdulillah semua licin! :D

If anyone yang teringin nak cuba something different, bolehlah cuba nasi bamboo Sungai Klah, Sungkai ni. Overall Saf bagi 3.9 from 5 :) You all kena rasa sendiri experience keluarkan nasi bamboo tu dari batang buluh tu....hehhe macam my case, I is sooo jakun :D
and nanti jangan lupa ambik gambar wajib macam ni tau :p
Heheheh macam anak murid bomoh VIP tu tak? oppssss :p


Loves,
Saff

Thursday, 20 August 2015

Cara Bayaran Premium Beautiful Corset

Assalamualaikum you ols :)
 
 
Kali ni Saf nak share sikit cara bayaran Premium Beautiful Corset since ramai yang tertanya-tanya payment method yang Saf offer untuk yang berminat dengan Premium Beautiful corset ni :)
 
 
Ada beberapa cara bayaran yang boleh you all buat untuk dapatkan your Premium Beautiful set ni. Antaranya :
 
 
a) Bayaran secara Cash.
(normally Saf offer lotssss of discount for this payment method ^-^)
 
b) Bayaran melalui Credit Card.
 
 
c) Ansuran bulanan melalui RHB Easy atau AEON Credit. This payment option will offer you a monthly installment as low as RM85 per month :)
 
d) Melalui PayPal services. Kalau nak guna Paypal ni you all mesti ada account dengan PayPal. Kalau takde, memang wajib create one sebab once you all dah ada account PayPal ni, memang sangat mudah nak shopping online di ceruk rantau mana pun :) To register your Paypal account boleh klik --> Daftar Paypal NOW
 
 
 
Ha mudah kan bila dah tahu cara bayaran Premium Beautiful Corset ni? Lepas ni dah tak perlu nak pening-pening kepala dah sebab you all boleh pilih mana-mana cara bayaran yang you all suke :)
 
 
Bila dah tahu cara bayaran Premium Beautiful corset ni dah bolehlah senyum lebar and cecepat dapatkan your Premium Beautiful set today kan? :)
 
 
 
Whatsaap :
 
013-3011330
(SAFF)
 
 
Loves,
Saff
 
 
 
 


Wednesday, 19 August 2015

Premium Beautiful Experts Ke Kuantan Pahang

Alhamdulillah last week Saf sempat ke Kuantan, Pahang for two days untuk bantu rakan kongsi Saf, Kak Ujie and her new business partner, Kak Liza :)
 
So lepas ni orang Kuantan, Pahang bolehlah roger-roger Kak Liza untuk Premium Beautiful fitting percuma or kalau teringin nak rasa sendiri betapa bestnya fabric Premium Beautiful ni, boleh jer..jangan sesegan contact Kak Liza yer :)
 
Kak Liza - 013.969.6307


From the left : Kak Ujie, Myself and Kak Liza :)


Alang-alang dah sampai Kuantan, Saf ambik peluang untuk jumpa rakan kongsi Saf yang berada di Kuantan and Terengganu :) Yerlah bukan senang nak dapat peluang jumpa face-to-face kan? So bila dah dapat peluang macam ni, memang wajib jumpe. Thank you Qila, Yana and Sha yang sudi luangkan masa dengan Saf last week :)
 
Kali ni Saf share peluang bercuti PERCUMA ke OSAKA, Jepun! Bestnya bila dapat bercuti percuma kan? Semuanya ditanggung oleh syarikat and tugas kita cuma kena siapkan target jer.. and target ni tak susah mana pun sebab we have our simple and doable strategies whereby anyone boleh buat tak kisahlah you all surirumah ke, kerja busy sangat ke..semua tu tak kisah! Asalkan you all nak, semua mesti jadi boleh :)
 



Lepas habis kerja, Sha terus datang jumpe Saf dekat McD Indera Mahkota. Salute her spirit!


Selfie with my soon to be DDM Qila Che Man :)
Thank you Qila. Dari Terengganu terus datang jumpa Kak Saf jap before proceed balik KL. Alhamdulillah Qila ni salah seorang rakan kongs Saf yang masih setia dengan Saf. Doakan kejayaan Qila dalam business ni kay dearest :)





Dua orang gadis muda yang bercita-cita besar. Good luck Qila and Sha!

Alhamdulillah done hari pertama di Kuantan :)

Kemain lagi semangat kongsi info dengan Premium Beautiful Expert Kuantan yang baru, Kak Liza.


Tetiba ada paparazzi captured gambar Saf tengah ajar bakal DDM Liyana Tahar cara besarkan income for this month :D

Hehehehe inilah Paparazzi tu :p
Thank you Jek sebab temankan Na datang jumpa Saf kat Kuantan aritu :)


Terharu tengok gambar ni. Dulu Saf ajar Kak Ujie berniaga..sekarang ni Kak Ujie pulak ajar rakan kongsi Kak Ujie merasa apa yang Kak Ujie dah rasa dan dapat :) 



Alhamdulillah done for hari kedua di Kuantan. InshaaAllah panjang umur ,ada rezeki kita jumpa lagi :)


Sebelum balik KL, Saf and Kak Ujie sempat singgah Teluk Cempedak. Wahhh dah lama tau Saf tak datang sini. Last datang masa belajar kat Muadzam Shah, Pahang dulu..it was 5-7 years ago jugaklah...banyak betul perubahan jadi kat Teluk Cempedak ni :)





Loves,
Saff

Saturday, 15 August 2015

Dulu Gemuk, Sekarang SLIM

Hi everyone!
Sorry sebab lama sangat tak update my blog. Actually there's a lot of things Saf nak share dengan you all but all the stories are in my draft and left untouched -____- InshaaAllah Saf akan share one by one nanti kay :)
 
 
Actually Saf sedih sikit hari ni lepas Saf went through all the pictures of me..I am so GEMUKKKKK dulu..I mean Saf pernah sangat kurus dulu and pernah jugak sangat GEMUK. Masa kurus okaylah kan..no complaint..but masa GEMUK there's a lot to complaint about..right you all? -____-
Sorry gambar yang masa kurus dulu tak boleh nak share dengan you all sebab I was free hair last time :)
 
 
Hati Saf rasa macam retak seribu lepas tengok Saf yang dulu...heheheh drama queen sangatkan? But that's what I really felt tau -___-
 
Why nobody told me that I am gemuk? Hahahah drama lagi! Macamlah kalau kata Saf gemuk, Saf takkan buat apa-apakan? Thanks guy for not letting me know that I am gemuk but no thanks actually...uwaaaaaaaaa
 
Cer korang tengok gambar tu nanti..masa 2013 tu Saf belum pakai Premium Beautiful religiously. Alkisahlah beli my first set of Premium Beautiful tu (masa tu Saf belum buat business Premium Beautiful lagi), that agent tak share anything pun kebaikan Premium Beautiful ni and how to wear it right. Berapa lama nak pakai. Semua tu dia tak share! and all I know Premium Beautiful ni untuk kurus jer...huhuhu sedihkan? Sebab tulah anyone yang beli Premium Beautiful dengan Saf, Saf takkan izinkan benda-benda ni jadi sebab sedih tau..kita berharap untuk kurus..tapi akhirnya jadi hulkhogan -____-
 
 
So lepas Saf buat business Premium Beautiful ni in June 2013, Saf belajar cara pakai Premium Beautiful yang betul and apa kelebihan Premium Beautiful corset ni secara details. MashaaAllah Saf bertuah jumpa and pakai Premium Beautiful since then sebab memang Premium Beautiful ni inshaaAllah dapat bantu selesaikan 9/10 masalah kaum wanita macam masalah keputihan, masalah rahim jatuh, sembelit, period pain and banyakkkk lagi.
 
Takmaulah membebel pepanjangkan? You all tengoklah testimoni terbaru Saf ni...baru ambik pagi tadi sebelum pegi wedding...hehhehe thanks Mak sebab tolong snapkan gambar anak dara mak nih :)
 
 
 
 
Saf share gambar ni dengan En. Z aka my tunang (bila Saf tunang? lol InshaaAllah nanti Saf share jugak yer) , hahahah boleh tak dia just reply with icon yang gelak sampai keluar hingus tu? huhuhu takpe saya faham En. Z, kalau saya tak pakai Premium Beautiful ni confirm saya akan jadi lagi lebar kalah kelebaran lori pasir -___- Nasiblah En. Z replied with something promising...takyahlah share dia reply apa kan? But we both promised, as a husband and wifey nanti, both of us kena sama-sama jaga badan and penampilan masing-masing supaya rumahtangga kekal harmoni...haaa gitu kan...angan-angan sampai ke langit :p
 
 
Amacam you all...lainkan Saf..Dulu Gemuk, Sekarang dah Slim :)
 
 
Contact :
 
013-3011330
(SAFF)