Wednesday, 30 September 2015

Tips Mudah Kurus dan Langsing Dengan Premium Beautiful

Ramai betul yang tanya Saf apa rahsia atau tips Saf jadi makin kurus dan langsing.
 
Hmmm actually memang Saf tak pernah berahsia pun tips Saf kurus dan langsing dengan you all. Sebab rasanya kalau you all dah baca blog Saf, Saf memang tak berahsia lagi yang Saf memang pengguna tegar Premium Beautiful Corset ni sejak pertengahan tahun 2013 lagi.
 
Ada yang tanya Saf diet ke? Rajin bersenam ke? or ada makan supplement lain tak? Honestly ada tapi tak pernah istiqamah >___<
 
Pada Saf diet bukan bermakna kite kena paksa diri tak makan. Pada Saf diet is all about eating right. Bila pakai Premium Beautiful ni, bukan bermakna kita boleh makan ikut sedap rasa mulut kita tau. Sebab memang badan boleh kurus, tapi nanti sakit lain pulak yang datang macam penyakit kencing manis, darah tinggi, kolestrol tinggi and macam-macam lagi. Takkanlah you all nak badan kurus tapi berpenyakitkan?
 
So bila pakai Premium Beautiful, you all mesti make sure you maintain your eating habit. I mean your healthy eating habit. Saf pun baru jer nak watch out apa yang Saf makan sebab umur makin meningkat ni, penyakit memang senang nak hinggap kalau kita silap langkah.
 
Exercise?
Okay firstly Saf taknak you all ada satu perception yang bila pakai Premium Beautiful ni you all tak perlu exercise at all. 
 
Pada Saf Exercise still penting sebab kita takkan dapat jantung yang sihat tanpa exercise. Cumanya bila pakai Premium Beautiful ni waktu exercise, kita tak perlu lah beria sangat buat high-intense punya exercise.
 
You all zumba, menari, Qigong (Chi-Gong), walking on a threadmill for 20mins-30mins per session pun dah okay sangat dah. Macam Saf, Saf normally buat kat rumah jer..kalau ada masa, Saf ambik peluang hirup udara segar sambil brisk walk dekat Taman Tun Dr. Ismail, Damansara.
 
Jogging?
 Memang not at all :) So, you all please buat activity fizikal jugak tau for your own heart. One thing kalau you all memang nak kurus lagi cepat, jawapan dia memang wajib exercise sambil pakai Premium Beautiful.
 
 
Supplement?
Before pakai Premium Beautiful, YES. Tapi after pakai Premium Beautiful ni, memang Saf dah tak ambik dah supplement. For now all my supplement is just to reduce my cholesterol level jer. Alhamdulillah cholesterol level Saf memang okay..cuma bila kita jaga masa still okay ni, cost dia lagi murah :)
 
Siapalah yang tak jealous pada Che Ta kan?
Pada usia 40-an, badan masih bergetah. Pinggang Che Ta tu size 24 you all..huhu memang nangis dengar.
 
 Saf sendiri jealous dengan Che Ta and mengidam nak bentuk badan macam Che Ta. Tapi jealous and teringin jer tak cukup you all.
 
Apa yang Saf belajar dari Che Ta ni, perempuan tak kira usia and bentuk badan, memang wajib jaga penampilan diri. Bila kita makin sihat dan cantik, secara automatic kita rasa yakin dengan diri kita sendiri :)
 
So, Che Ta, Saf memang nak jadi macam Che Ta! :D
 
Okaylah Saf nak share my latest picture after consistently pakai Premium Beautiful ni :)
 
September 2012 tu size pinggang dah hampir nak cecah size 29 tau >___< Padahal waktu mula-mula kerja dulu, size pinggang Saf 26 jer..huhuhu sedih betul. Semua baju and seluar waktu mula-mula kerja dulu semua dah tak muat! >____< 
 
Kalau Saf tahu about Premium Beautiful ni dari awal dulu, inshaaAllah sekarang dah jadi macam Che Ta dah..heheh
 
Better late than never :)
 
Saf consistent pakai Premium Beautiful ni sejak 2014 and hasilnya pada September 2015, pinggang Saf makin kecik! Seluar size 27 pun Saf dah boleh pakai sekarang :)
 
Yeayyyy seriously thanks to Premium Beautiful sebab makin mengecikkan size badan Saf and kalau dapat pinggang size Che Ta, why not kan? :)
 
Saf bukan nak kurus and cantik untuk sesiapa. Saf nak sihat, kurus dan cantik untuk kepuasan diri Saf sendiri. Bila badan ringan, kita pun makin mudah nak bergerak and ibadat kita jadi makin mudah, InshaaAllah :)


My latest testimonial on Premium Beautiful. I love myself more than before.
If I can, you can too :)




Jangan sedih kalau orang kutuk you all gemuk, buncit, berisi, macam orang tua hari ni. Sebab it will never too late for you all to wear Premium Beautiful :) InshaaAllah, Premium Beautiful ni is an investment seumur hidup yang berbaloi for a lifetime :)
 
Premium Beautiful corset is still on promo. Get yours today while the promo is still on-going! :)
 
 
013-3011330
SAFF
 
 
Loves,
Saff
 

No comments:

Post a Comment