Thursday, 17 December 2015

Bond With Top Leaders Circle

Morning All :)
 
InshaaAllah this coming Saturday 19th, December 2015 Top Leaders Circle akan adakan satu project yang sangat grand and inshaaAllah it will be a yearly event from now onwards :)
 
Special invitation for the Dinner :)
Tahun ni CIK lagi.
InshaaAllah next year boleh letak MR. and MRS pulak :)
 
Tinggal lagi 3 hari and Alhamdulillah semua persiapan dah ready :) Tak sabar nak dress up ala-ala bond girl. Tapi version muslimah lah :D

Cantik tak banner yang CDM Abang Alfaath design ni? He such a creative person kan?
Saf bangga sangat ada mentor yang memang expert in IT :)




Paling excited sekali sebab Mark Adam will be the special guest artist on the night! Yeayyy..inshaaAllah nanti Saf belanja selfie dengan Mark Adam kay? :)
 
Dengar cerita Mark Adam akan dress up ala-ala Bond tau malam tu..heheheh mintak Saf bersabar dan jaga tatasusila yer :p
 
InshaaAllah Saf will be the emcee for the night together with DDM Kak Lynn Syukor. Walaupun dah biasa jadi emcee, tapi still nervous sebab malam tu akan ada ramai sangat VVIP. So tanggungjawab tu jadi double berat..heheheh luckily boleh share nervous tu together with Kak Lynn :)
 
CDM Kak Salha requested the emcee(s) to sing a song. Tapi rasanya macam both of us akan betul-betul me"nyumbang"kan lagu tu kot. And lagi nervous bila lagu pun both of us tak decide lagi what song to sing on the night..hahaha wish us luck kay? :D



Thank you CDM Kak Salha Zain sebab pilih Saf jadi sebahagian daripada committee for the event. It such an honor to be part of the Organizer :)

Bahagia betul jalan-jalan dekat The Curve waktu orang lain sibuk kerja kat Office.
Sebab tu boleh snap picture macam ni :)

I told my mentor, CDM Kak Salleha yang gambar ni macam tengah jalan-jalan dekat Universal Studio Osaka :D

Okaylah..Saf nak siap-siap and shopping special gift for TLCians yang bertuah dapat hadiah dari Saf nanti :) Tunggu kay...hopefully Saf dapat jumpa something yang unik and useful :)
 
To TLCians, be ready and I can't wait to have fun with all of you! Don't forget to dress to kill okay? :)
 
 
Loves,
Saff.

Wednesday, 16 December 2015

Keburukan Premium Beautiful Corset

Assalamualaikum and hello all! :)
 
Haaa kali ni Saf nak share mengenai keburukan Premium Beautiful corset ni pulak. The thing is ada ke keburukan pada Premium Beautiful corset ni?
 
Kalau Tanya Saf, jawapannya ADA.
.
.
.
.
Ada keburukan kalau you all decide taknak pakai Premium Beautiful ni :)
 
Nak tahu tak apa kesan-kesan keburukan kalau you all tak pakai Premium Beautiful ni dari SEKARANG? Ok meh  sini Saf tolong listkan keburukan kalau you all tak sarung Premium Beautiful ni SEKARANG :
 
1. Bentuk badan you all confirm melebar.
- Ramai sangat client Saf yang mengadu ada masalah pada bahagian peha dan pinggul. Peha dan pinggul makin melebar dan makin besar. The main reason kenapa boleh jadi macam ni adalah sebab kita terlalu banyak duduk! Cuba you all ingat balik, dalam sehari berapa jam you all duduk? and sekarang cuba darab dengan 365 hari and darab lagi dengan jumlah tahun you all bekerja.
Haaaa boleh agak tak kenapa kakak-kakak kita yang dah kerja lebih 6-15 tahun hatta 25 tahun sekalipun peha dan pinggul all of them makin melebar dan besar?
The best thing bila pakai Premium Beautiful corset ni, peha dan pinggul memang tak dibenarkan melebar sama sekali. Tengok jerlah peha and pinggul Che Ta you all! ^____^


Look at her! Pakai Premium Beautiful 8 jam sehari jer boleh kecik macam ni :)
Boleh agak tak kalau tak pakai Premium Beautiful Corset ni apa akan jadi pada bahagian peha and pinggul cik adik ni?


2. Perut makin buncit! >_______<
 
Haaaa ini paling sensitive kan? Especially untuk perempuan la. And again terlalu banyak duduk pun adalah salah satu punca kenapa perut kita makin buncit! >__<
 
Besides that, postur badan yang bongkok and cara duduk yang melengkung (bukan 90 darjah) pun antara salah satu sebab perut jadi buncit.
Bila pakai Premium Beautiful corset ni, yang paling best adalah kita memang takde chance nak membongkok and perut buncit pun hilang tau :)
 
Ada yang Tanya, kalau pakai Premium Beautiful corset ni, kita jadi macam robot ke? Jawapanya TIDAK :)
 
Saf siap boleh solat, exercise and tidur dengan Premium Beautiful ni. See? Betapa selesanya Premium Beautiful Corset ni kan? Tapi make sure you got your right sizing kay kalau nak betul-betul selesa :)


<
Yours Truly >______<
Ya Allah tolonglah tengok perut Saf tu >___<
Masa 2013 tu umur Saf baru 28 tahun tau. Nangis tengok badan sebelum pakai Premium Beautiful ni
Alhamdulillah 2015 orang asyik ingat umur Saf 26 tahun jer :p
 



3. Asset makin jatuh dan semakin kendur!
 Hmmmmm paling takut bila asset kita makin jatuh and makin kendur >___<
Keyakinan diri boleh hilang tau bila asset utama kita jatuh, lembik and kendur >___<
 
Macam Saf sendiri, walaupun belum berkahwin tapi Saf dah mula jaga dari sekarang sebab badan perempuan ni banyak lemak dari muscle tau you all. Lagi satu you all kena tahu yang bila kita makin berusia, collagen semulajadi dalam badan akan berkurangan. So, kalau you all tak makan any supplement untuk ganti balik collagen yang hilang tu, memang asset you all akan jatuh, lembik dan kendur >____<
 
Tapiiii untuk orang yang suke "terlupa" nak makan supplement, memang elok sangatlah you all pakai Premium Beautiful Corset ni. Hehehe takkanlah you all lupa nak pakai bra jugak kan? :D
 
Saf suka betul testimonial ni.
Lepas sarung satu set Premium Beautiful, asset yang "jatuh" terus up and Nampak sangat kemas.
Bahagian pinggang pun terus kecik and baju yang tak boleh kancing, terus boleh kancing! :)
Premium Beautiful jer yang boleh buat macam ni you
all :)


Okaylah..enough for now :)
Saf rasa dah cukup dah Saf share dengan you all keburukan-keburukan kalau tak pakai Premium Beautiful ni SEKARANG.
 
So, you all pun dah boleh nilai sendiri, wajib ke tidak you all pakai Premium Beautiful corset ni kan? :)
 
Let say you all nak dapatkan special price for the corset, you all cuma perlu mention jer yang you all dapat contact no. Saf from my blog..InshaaAllah harga memang special sangat yang Saf bagi pada you all as an appreciation sebab you all sudi singgah blog Saf :)
 
 
Contact me NOW :
 
013-3011330
(SAFF)
 
 
Loves,
Saff
 
 
 

Tuesday, 15 December 2015

Testimonial Premium Beautiful : Perut Berlapis Hilang Sekelip Mata

Wahhhhh Saf sendiri teruja nak share dengan you all, testimonial terbaru Premium Beautiful. Percaya tak, perut berlapis hilang sekelip mata lepas sarung satu set Premium Beautiful! ^____^
 
You all just imagine, 5 tahun buat sit-up tak hilang-hilang pun lemak yang bertingkat-tingkat and berlapis-lapis dekat area perut tu >____<
 
Tapi pakai PB ni 5 minit jer perut berlapis tu terus hilang! and siapa tak happy bila baju favourite dah boleh disarung tanpa fikirkan bonjolan lelemaks dekat area perut tu kan? ^____^
 
Seronok tau bila Saf dapat buat client Premium Beautiful Saf tersenyum happy sebab badan tiba-tiba ada curve and sendirian berhad rasa seksi :D
 
Yang bestnya client Premium Beautiful Saf kali ni is my own best friend waktu zaman sekolah teknik dulu. Thank you Yani sebab percayakan Premium Beautiful and percayakan Saf untuk cantikkan badan Yani :)
 
See! Nampak tak perbezaan before and after pakai premium beautiful ni?
Nak pakai baju kurung yang jenis licin macam ni pun confident jer sebab perut berlapis dah hilang :)
 
Ada jugak yang cakap, "Alaaa nanti bukak berlapis lah balik perut tu."
 
Well obviously akan berlapis balik sebab baru sarung 5 minit dik. Tapi kalau you all sarung setiap hari, 8 jam sehari minimum and for 5 years..Saf berani jamin you all bukak corset tu pun badan you all maintain macam tu jer. Maintain macam bentuk corset tu tau :)
 
 
Tapiiii kalau you all tak pakai Premium Beautiful ni, you all pun boleh agaklah badan you all akan maintain shape apa kan? >_____<
 
Based on my own experience with Premium Beautiful ni, in a week jer badan dah ada shape tau. Sampaikan ada yang sanggup "meraba" badan Saf sebab nak make sure Saf pakai Premium Beautiful ke tak..ehheheheh well as a Premium Beautiful expert, mestilah Saf pakai you all! :)
 
And jangan nangis tau kalau Saf kata, badan Saf memang akan shape macam tu jugak walaupun Saf bukak Premium Beautiful ni :) Nak tahu macam mana shape badan Saf? Click SINI :)
 
 
Last week Saf dapat Whatsaap from Yani. Surprise betul whatsaap Yani..hehehhe but I am soooo happy for her sebab Yani dah pregnant anak kedua! :D
 
Saf memang dah cakap dah dekat Yani, yang Saf tak jamin kalau dia boleh pakai Premium Beautiful ni lama (Normally yang dah kahwin, memang akan ada good news after pakai Premium Beautiful)..
 
and Alhamdulillah dengan kuasa Allah, exactly 2 months after pakai Premium Beautiful ni (Yani start pakai Premium Beautiful from October 6th,2015) Yani is pregnant! I am soooo happy for her :)
 
Jom kita sama-sama doakan semoga Yani diberi kesihatan yang baik selama pregnant nanti kay :) and Yani sila gantung Premium Beautiful tu for 9 months kay? Nanti lepas dah deliver boleh sambung berpantang dengan premium beautiful pulak supaya makin cepat slim and sihat luar dalam of course! :)
 
Thank you Yani for shopping your Premium Beautiful Set with me :)
Untung sebab Yani grab Premium Beautiful ni masa Saf tengah buat promo last month :)


 
Baik sangat Yani and husband tau. Siap masakkan mee goreng yang sedap ni lagi.
and this friend is sooo tak malu siap mintak tapau :D
 
If you all ada masalah yang sama macam Yani sebelum ni; yang dah buat sit-up bertahun tapi perut masih berlapis and makin bertingkat-tingkat, why not if you all try this superbrand corset yang dah lebih 20 tahun dalam pasaran and dah bantu cantikkan ramai wanita kat luar tu.
 
Kan best kalau wanita-wanita bertuah itu, kita :)
 
 
p/s: Just tell me that you are coming from my blog to get promo price for a set of Premium Beautiful Classic and Premium Beautiful Elegance kay lovelies? :)
 
 
 
013-3011330
(SAFF)
 
 
Loves,
Saff

Monday, 14 December 2015

Kon'nichiwa Osaka!

Assalamualaikum and hello there! :)
 
Ya Allah lamanya Saf tak update my blog kan? Alhamdulillah masih ramai yang sudi singgah blog Saf ni and beli Premium Beautiful dengan Saf :) Thank you all and please continue your support for me kay :)


Do what your soul shine :)
Miss all of you dearly :)
 
 
Actually Saf busy sangat for the past 4 months..busy untuk qualifykan diri ke Osaka for FREE! Alhamdulillah I got to fly to Osaka, Japan next year and inshaaAllah it will be right after the Chinese New Year :)
 
Honestly Saf sangat excited sebab Japan is one of my dream country to visit to and tak sangka bila jual baju dalam ni boleh pulak dapat melancong ke Osaka secara PERCUMA :)
 
 
Tau tak sebenarnya on my journey to qualify for the trip, actually tak senang tau. Maksud Saf tak mudah tu dari segi kita nak pasakkan dalam minda luar sedar kita yang kita memang dah sampai Osaka and akan dapat Osaka. Sebab salah satu tips nak capai impian kita adalah, kita kena make sure impian kita jelas!
 
How right? Sebab Saf pernah sampai Korea jer pun Negara yang bersalji. So Saf jadikan pengalaman dekat Korea tu as a start. Saf ingat balik macam mana bau salji masa dekat Korea tu.

And then setiap malam Saf akan tengok you tube about Osaka and scrolling pinterest tengok tempat-tempat menarik dekat Osaka. Saf terpaksa buat macam ni sebab Saf nak make sure impian Osaka Saf tu jelas.
 
Amazingly bila buat macam tu, memang minda sedar kita terus focus and bertindak untuk siapkan target Osaka. Masa tu memang tak fikir segala halangan and cabaran dah sebab masa tu Saf dah nampak dengan jelas yang kaki Saf akan jejak dekat airport Kansai yang terapung tu.
 
 
 Cuba you all play this clip.
Memang feelings dia is like you were the one on the flight and was ready to land at the Osaka Kansai International airport :)
 
 
 
Seriously Saf excited sangat nak tengok bunga sakura, Osaka Castle, Kansai International Airport, Universal Studio Osaka, Dotonburi (syurga makanan) and many more! InshaaAllah kalau takde aral melintang, Saf akan holiday dekat Osaka secara PERCUMA untuk 6 hari 4 malam. And Saf janji Saf akan share pengalaman Saf ke Osaka tu dengan you all kay :)
 
 
Sakura and Fuji Mount :)
p/s: Not sure if I can see the Fuji Mount since it is located quite far from Osaka.
 
 
 
Foodie must find this special skyroll. Skyroll ni limited tau sebab boleh jumpa dekat Kansai Airport jer. Nyummmssss :D

Okaylah cukupla share gambar-gambar yang ambik dekat google ni kan. Nanti share gambar dari camera sendiri baru best :)

Till then, please do take care of yourself kay sebab weather tengah tak menentu sekarang ni. Sekejap panas and sekejap hujan. And yours truly ni pun tengah demam actually tapi dah tak larat asyik baring jer. So here I am to say hello to all of you :)


Loves,
Saff