Monday, 14 December 2015

Kon'nichiwa Osaka!

Assalamualaikum and hello there! :)
 
Ya Allah lamanya Saf tak update my blog kan? Alhamdulillah masih ramai yang sudi singgah blog Saf ni and beli Premium Beautiful dengan Saf :) Thank you all and please continue your support for me kay :)


Do what your soul shine :)
Miss all of you dearly :)
 
 
Actually Saf busy sangat for the past 4 months..busy untuk qualifykan diri ke Osaka for FREE! Alhamdulillah I got to fly to Osaka, Japan next year and inshaaAllah it will be right after the Chinese New Year :)
 
Honestly Saf sangat excited sebab Japan is one of my dream country to visit to and tak sangka bila jual baju dalam ni boleh pulak dapat melancong ke Osaka secara PERCUMA :)
 
 
Tau tak sebenarnya on my journey to qualify for the trip, actually tak senang tau. Maksud Saf tak mudah tu dari segi kita nak pasakkan dalam minda luar sedar kita yang kita memang dah sampai Osaka and akan dapat Osaka. Sebab salah satu tips nak capai impian kita adalah, kita kena make sure impian kita jelas!
 
How right? Sebab Saf pernah sampai Korea jer pun Negara yang bersalji. So Saf jadikan pengalaman dekat Korea tu as a start. Saf ingat balik macam mana bau salji masa dekat Korea tu.

And then setiap malam Saf akan tengok you tube about Osaka and scrolling pinterest tengok tempat-tempat menarik dekat Osaka. Saf terpaksa buat macam ni sebab Saf nak make sure impian Osaka Saf tu jelas.
 
Amazingly bila buat macam tu, memang minda sedar kita terus focus and bertindak untuk siapkan target Osaka. Masa tu memang tak fikir segala halangan and cabaran dah sebab masa tu Saf dah nampak dengan jelas yang kaki Saf akan jejak dekat airport Kansai yang terapung tu.
 
 
 Cuba you all play this clip.
Memang feelings dia is like you were the one on the flight and was ready to land at the Osaka Kansai International airport :)
 
 
 
Seriously Saf excited sangat nak tengok bunga sakura, Osaka Castle, Kansai International Airport, Universal Studio Osaka, Dotonburi (syurga makanan) and many more! InshaaAllah kalau takde aral melintang, Saf akan holiday dekat Osaka secara PERCUMA untuk 6 hari 4 malam. And Saf janji Saf akan share pengalaman Saf ke Osaka tu dengan you all kay :)
 
 
Sakura and Fuji Mount :)
p/s: Not sure if I can see the Fuji Mount since it is located quite far from Osaka.
 
 
 
Foodie must find this special skyroll. Skyroll ni limited tau sebab boleh jumpa dekat Kansai Airport jer. Nyummmssss :D

Okaylah cukupla share gambar-gambar yang ambik dekat google ni kan. Nanti share gambar dari camera sendiri baru best :)

Till then, please do take care of yourself kay sebab weather tengah tak menentu sekarang ni. Sekejap panas and sekejap hujan. And yours truly ni pun tengah demam actually tapi dah tak larat asyik baring jer. So here I am to say hello to all of you :)


Loves,
Saff
 

No comments:

Post a Comment