Monday, 19 December 2016

Testimoni Premium Beautiful : Hilang 11kg Lepas Pakai Premium Beautiful Korset

Hi you all :)
Lamanya Saf tak share testimoni terbaru premium beautiful korset ni kan?

Ada yang personal message Saf tanya if Saf still jual premium beautiful korset ni gara-gara dah lama tak update blog..ngeee I know my bad T____T

Hehehe you all jangan risau kay, Saf masih jual Premium Beautiful Korset ni sebab Saf memang pengguna tegar Premium Beautiful korset. 

So, sayang sangat rasanya bila dah pakai dan rasa kesan hebat dari Premium Beautfiul Korset ni, Saf nak stop sharing kebaikan premium beautiful ni kan..InshaaAllah segala persoalan you all about Premium Beautiful Korset ni, akan Saf jawab sebaik mungkin :)

Okaylah. Kali ni bukan cerita pasal Saf tau. Kali ni Saf nak share testimoni hebat premium beautiful korset by one of our Top Leaders Circle's sister yang berjaya hilang 11kg selepas consistently pakai Premium Beautiful ni 8 jam sehari setiap hari.

Sama macam ubat. Kalau doctor pesan suruh makan 3 kali sehari untuk cepat baik and kita follow, InshaaAllah kita akan cepat sihat dan baik. Betul tak? :)

So sama macam premium beautiful korset ni. Kalau Premium Beautiful Expert pesan pakai setiap hari minimum 8 jam sehari, so mestilah ikut tau kalau nak result yang sama macam we all experienced ni :)





Okay actually kali ni Saf nak share perkongsian dan pengakuan sebenar Ain Afiqah lepas berPremium Beautiful Korset.

 Saf ingatkan Ain ni dah kahwin tau before this. Rupanya she still single and muda remaja lagi. Tapi cuba tengok fizikal and muka Ain sebelum pakai Premium Beautiful Korset ni. 

Memang jauh nampak lebih berusia dari usia sebenar kan? Nasiblah Ain dah pakai Premium Beautiful Korset. Makin comel, lawa and awet muda sekarang ni..Ni kalau lalu sebelah Saf pun, Saf tak kenal sebab dah cantik sangat :)


Jom sama-sama baca perkongsian daripada Ain lepas pakai Premium Beautiful Korset ni :)

"Ain start pakai PB mase bulan 6, 2016. Mase tu bulan puasa. Berat Ain sebelum pakai Premium Beautiful Korset ialah 70 kg. 

Sekarang berat badan Ain keep turun and berat terkini Ain is 59kg. 

Honestly, Ain booster kan lagi dengan shake me dan min kaffe selain daripada konsisten pakai Premium Beautiful Korset setiap hari. Tu yang Ain dapat pakai dress tu 👆.

Korset Premium Beautiful ni memang the best korset ever yang pernah Ain jumpa tau. Mana taknya, baru beberapa bulan guna Premium Beautiful korset ni, Ain dah lost 11kg. Dan yang paling penting spare tyre xde dah. Kalau dulu, ya ampun.. Lemak sana sini weyh... 
😥😥😥😥... 

Nak jog xde mase. Nk diet?? Alamak sedap nye makanan-makanan kat Malaysia ni. Kan? Pakai je Premium Beautiful Korset. Takyah diet and jogging teruk2. 1 jam bakar 900 kalori. Kalau sehari suntuk waktu bekerja uolls pakai, x ke beribu kalori terbakar. Mudah je kan?

Ni antara kesan Premium Beautiful kat diri Ain sebagai pengguna tegar Premium Beautiful korset. Cewaaah:

1. Berat badan turun dari 70kg ke 59kg.
2. Hilang sakit belakang
3. No spare tyres
4. Badan fit and firm
5. Postur badan dah tak bongkok
6. Dah boleh pakai dress cantik2.. 😍😍😍

Makin lawakan Ain sekarang? Untung muda-muda dah pakai Premium Beautiful Korset :)


Haaa itulah pengakuan and cerita sebenar pengakuan Ain yang sekarang dah hilang 11kg daripada berat asal 70kg

Jealous tak? Hehehe nasiblah Saf dah pakai Premium Beautiful, minum shake me and Min Kaffe macam Ain, so kuranglah sikit rasa jealous tu ^___^

Now 2016 dah almost come to an end. Saf harap kita tak carry forward azam untuk kurus tu setiap tahun tanpa tindakan apa-apa. 

Sebab macam Saf sendiri, setiap tahun carry forward azam nak kurus sampaikan tak sedar diri Saf makin lama makin besar and bila dah makin besar and makin berat, memang kena sabarlah melalui proses nak slim balik kan? >____<

Ni Saf nak offer harga menarik dan murah untuk you all yang beli 1 set Premium Beautiful Korset secara cash ataupun credit card. You all akan jimat almost RM600 if you all beli Premium Beautiful Korset sekarang

Tu tak termasuk free gift yang Saf akan bagi you all nanti. Rugi sangat kalau tak grab your Premium Beautiful Korset sekarang.

So, tunggu apa lagi? 
Nak sihat, cantik dan slim? 
Cecepat contact Saf di :

013-3011330
 (Whatsaap Only)
SAFF


Loves,
Saff :)

Thursday, 8 December 2016

Promosi Harga Murah dan Testimoni SHAKE ME Haio

Assalamualaikum and Hi everyone! 

Kali ni Saf nak share dengan you all, product terhangat di pasaran yang baru jer launched last month.

Saf sendiri teruja dengan product ni tau sebab it helps to reduce weight at a very MINIMUM COST!

Minum SHAKE ME ni memang paling kurang pun boleh hilang 2kg sebulan..best tak? :)


Siapa tak suka kan bila kita boleh kurus dengan product yang dijamin selamat and lepas tu harga pun murah! :)



Nama product ni adalah SHAKE ME!
Nanti Saf akan share lebih details lagi ape itu SHAKE ME kay.

Apepun SHAKE ME ni adalah sejenis pengganti makanan yang berasaskan soya. Protein shake la senang nak faham kan? :) 

SHAKE ME ni bukan supplement. So, you all jangan risau kalau you all ada ambik supplement lain kan? InshaaAllah takkan ganggu badan you all :)

So, bila dah namanya protein drink, SHAKE ME ni memang kena shakelah baru segala protein-protein yang ada dalam serbuk SHAKE ME tu boleh larut dengan baik and lebih mudah untuk dihadam nanti.



3 ramuan utama dalam Shake Me:
- Protein Soya
-Garam Buluh
-L-carnitine 
(agent pembakar lemak. So, bila dah slim nanti, taklah kulit tu menggelebeh>__<)

Shake Me or Shake M3 ni berkonsepkan 3M tau. Ape 3M tu? 

1. MINERAL - Shake me provide mineral yang secukupnya untuk badan sewaktu proses penurunan berat badan.

2. MAINTENANCE - Shake Me akan membantu proses maintaining your ideal weight.

3. METABOLISM - Shake Me membantu meningkatkan kadar metabolism dalam badan. Bila kadar metabolism kita tinggi, makan apepun senang jer makanan-makan tu terbakar dalam bentuk tenaga.So, taklah kita gemuk! :D



APA KEISTIMEWAAN SHAKE ME?

1. Rendah kalori.
 Setiap packet SHAKE ME cuma mengandungi 90kcal jer you all. Kalau compare dengan breakfast nasi lemak, nasi kerabu, nasi dagang, nasi kuning, roti canai memang SHAKE ME ni jauh lebih rendah calorinya berbanding sume yang Saf tulis kat atas tu :)

2. Tinggi Protein dan Serat.
Dalam SHAKE ME ni ada protein daripada kacang soya, oat protein, dan whey protein powder yang boleh membekalkan serat dan protein yang baik untuk kesejahteraan tubuh kita.

3. Sumber Calcium dan Magnesium
Kandungan soya dalam SHAKE ME membekalkan calcium yang baik untuk tulang dan gigi. Magnesium pulak datang dari campuran garam buluh yang terdapat dalam SHAKE ME ni.


4. Diperkaya dengan garam buluh, L-carnitine, vitamin dan mineral.


Best tau bila ada garam buluh ni, means that SHAKE ME ni dah ada agent detoxification. Jimat dah kat situ sebab 2 in 1. Bila nak slim ni, usus tu kena dibersihkan dulu barulah mudah usus tu nak absorb segala nutrient yang ada dalam SHAKE ME ni. Bila usus tu dah absorb nutrient baik dari SHAKE ME ni barulah boleh hilang berkilo-kilo! :)

5. Tiada gula tambahan.
SHAKE ME sesuai untuk mereka yang menghidapi Diabetes. Sebab dah tak perlu nak tambah gula dah dalam SHAKE ME ni. 

6. Tiada pewarna sintetik.




SIAPA YANG PATUT MINUM SHAKE ME?
- You all yang mengalami BMI badan berlebihan.
- You all yang ingin mendapatkan berat badan ideal.
- You all yang ingin menurunkan berat badan dengan cara sihat, selamat, berkesan dan murah.
- You all yang selalu tak sempat nak makan atas faktor sibuk menguruskan kerja dan rumah tangga.
- You all yang mementingkan kesihatan badan untuk sentiasa berada dalam keadaan yang optimum.
- Pendek kata, SHAKE ME ni sesuai untuk SEISI KELUARGA :)





Waktu yang sesuai untuk kita sarapan pagi adalah antara pukul 7.00am-8.30am.
Ni cadangan jer tau untuk breakfast yang sihat. 
Puasa la kejap makan nasi lemak ayam goreng berempah extra sambal tu kay? Nanti dah turun 3kg, rewardlah diri dengan nasi lemak tu :)




Ha ni pulak cadangan minum pagi. Waktu yang sesuai adalah antara pukul 10.00am-10.30am.
Kenapa kena minum pagi?
Minum pagi ni wajib sebab untuk elakkan kita over eating waktu makan tengahari nanti. Kiranya kita isi perut dulu sebelum lunch. Tapi janganlah pegi belasah pizza pulak waktu minum pagi tau >__<





Lunch time is the best hour of the day! Setuju? :)
Waktu lunch ni seriously better you all makan nasi. Sebab badan kita perlukan tenaga untuk kerja sampai petang and sambung ke malam dengan kerja rumah pulak kan? So, kalau you all makan so called "light lunch", confirm malam nanti you all akan makan macam tak ingat dunia sebab lapar >___<
Nak slim boleh jer ambil nasi, tapi kena perhatikan PORTION. It's all about portion portion portion!
Memang susah nak makan segenggam nasi. Tapi lama-kelamaan mesti boleh.
Saf sekarang ni memang tak boleh dah nak makan nasi penuh pinggan. It's all about biasakan diri buat benda yang betul. 
Kalau susah sangat nak tau segenggam tu banyak mana, nanti you all ambil nasi guna sudu makan. 3 sudu makan tu lebih kurang segenggam nasi.



Ni cara you all nak anggarkan size seggengam, sebesar ibu jari, sepenumbuk dan sebagainya.




Ha ni pulak cadangan waktu minum petang.
Bagusnya minum petang ni, adalah bila waktu dinner nanti kita takkan terlebih makan benda-benda yang tinggi kalori.
Bagus jugak minum petang ni kalau you all ada hajat nak exercise lepas office hour sebab badan kita perlu tenaga sebelum exercise tau.

Baru boleh exercise dengan lebih berkesan :)









Ni pulak cadangan untuk makan malam.
Macam Saf, Saf akan minum SHAKE ME and Min Kaffe jer untuk dinner. Sebab tu pun dah kenyang sangat dah :)


Saf suka sangat bau SHAKE ME ni tau sebab sangat wangi. Dia macam bau "nestum" tapi lagi sedap :) Peminat soya mesti akan jatuh cinta dengan SHAKE ME ni :)




Normally Saf akan campur SHAKE ME dengan Min Kaffe and dengan cold water and shake them well. Seriously rasa dia sedap sangat macam MOCHA SHAKE tau..kalau tak percaya, silalah cuba. 
(P/s : Pantang larang SHAKE ME ni is you all tak boleh guna air panas tau. So, you all boleh guna air at room temperature or cold water)

Haaa ini testimoni SHAKE ME Saf sendiri tau :)
YES my weight was 71.7kg okay >____< 

Saf percaya Saf naik berat badan ni sebab makan ikut sedap mulut and banyak minum dan makan makanan manis >____<

Saf cubalah SHAKE ME ni and alhamdulillah dalam seminggu Saf berjaya hilang 2kg! 

Yeayyy bukan senang tau nak hilang 2kg tu tanpa exercise. Masa ni Saf sempat exercise 3 kali jer seminggu. Itu pun buat pilates jer. No cardio sebab risau badan yang berat tu akan buatkan lutut Saf sakit.

So, saf cuma amalkan makan yang betul pada waktu makan yang betul and tukar breakfast and dinner Saf dengan SHAKE ME.


Now alhamdulillah Saf dah berjaya hilang 6kg dalam masa 2 bulan setengah and size pinggang Saf mengecik dari size 30 ke size 27 you all..hehehe bestnyaaa semua jeans lama-lama dah boleh sarung balik! ^__^

Cuma yang tak best is, baju-baju semuanya jadi terlalu longgar sampaikan segan nak pakai sebab nanti orang ingat baju pinjam >___<

Tengoklah Saf waktu 2014 dulu. Macam opah kan? >___<

Gambar masa 2014 tu adik Saf send kat Saf masa Saf tengah sibuk buat kerja. Rasa nak nangis tengok diri sendiri masa tu. What have I done to myself?

Kalau yerrrpun putus cinta waktu tu, tapi kenapa sampai perlu gemuk? >___< hahaha emo kan?

Alhamdulillah 2016 Saf makin kecik! Semoga Saf terus istiqamah dengan perubahan lifestyle ni. Saf cuma nak hidup sihat. Biarlah dalaman dan luaran Saf ni sama sihat. Jangan luar nampak macam 26 tahun tapi dalaman macam 62 tahun. Bila dalaman macam 62 tahun, tu yang badan cepat lesu and macam-macam penyakit datang menyinggah >___<

Saf masih dalam proses mendapatkan my ideal weight. My target is to get to 54kg. So it is still a long journey and I don't rush it sebab gemuk dah bertahun tapi nak kurus dalam masa sebulan hilang 18kg tu adalah DIET! 

I don't do diet. I change my lifetsyle to something right and healthy. Bila kita tukar lifestyle kita ni, itu adalah tanda kita sayang diri kita. So, inshaaAllah hasilnya akan lebih kekal dan takkan ada masalah untuk kita consistent :)

Tapi mesti ada target tau. Kalau takde target berapa banyak nak hilangkan and bila nak capai target tu. Target dan plan tu mesti REALISTIC. Jangan main letak jer tau you all. Nanti you all jugak yang akan sedih and stress bila tak capai target.


Pipi pun terpaksa hilang lemak ! >__<


Walaupun ada SHAKE ME, Saf tak pernah lupa untuk sarung my PREMIUM BEAUTIFUL 
Waktu proses losing weight ni, badan kita akan "lembik" sikit tau. So, bila pakai Premium Beautiful it helps to reshape balik badan kita :)




Beranganlah kan semoga bila ada anak sendiri badan tu nanti maintain kecik and ada shape :)

InshaaAllah dengan Premium Beautiful and Shake Me, that is soooo possible :)

Okaylah ni special offer untuk mereka yang BELI 1 set Premium Beautiful Corset secara CASH/CREDIT CARD, Saf akan bagi these 4 items secara PERCUMA :
* Pencuci PB Wash
* 10 packets SHAKE ME
* 10 packets Min Kaffe
*Poslaju




Yang ni pulak promosi SHAKE ME haio if you all belum ada budget lagi nak beli premium beautiful :) 


Whatsaap me now at :

013-3011330
(SAFF)

Wednesday, 23 November 2016

Harga Herba Maharani HaiO aka Jamu Ayam Hitam

Assalamualaikum everyone :)

Kali ni Saf nak share dengan you all, about this one supplement yang Saf dah ambil sejak 2013 till now. 

Alhamdulillah my period makin teratur since then and paling penting, Saf rasa bertenaga sangat setiap kali makan herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni.

Yerla bila makin berusia ni, badan makin cepat letih dan lesu. Baru kerja dalam 6 jam pun Saf dah rasa letih sangat. Alhamdulillah herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni sangat membantu Saf untuk kekal cergas dan active.

Jom Saf share sikit apa sebenarnya herba Maharani HaiO akak Jamu Ayam Hitam ni and kenapa setiap wanita WAJIB amalkan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni kalau you all nak semakin disayangi dan digilai oleh para suami :)




Apakah itu Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam?

Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te 
Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. 

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. 

Maharani  menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan

Herba Maharani aka Jamu Ayam Hitam ini menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.


Kandungan Utama Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam 

Kalau you all nak tahu,Herba Maharani ni mengandungi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga seperti :

- Pati ayam hitam
-Concha Ostrea Gigas 
- Cornu Cervus Nippon
- Radix Astragalus Membranaceus 
- Radix Panax Ginseng 
- Rhizoma Cyperus Rotundus
-Radix Angelica Sinensis 
- Radix Paeonia Lactiflora 
- Radix Rehmannia Glutinosa 
- Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
-Radix Salvia Miltiorrhiza
-Rhizoma Dioscorea Opposita
-Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa tu dia berbelit lidah nak sebut nama semua jenis ginseng ni kan? And for your info, ginseng-ginseng ni sangat mahal dan berkhasiat tau. Tapi Alhamdulillah Herba Maharani ni murah jerrr..taklah semahal harga-harga ginseng ni :)


Kesan pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Menambahkan tenaga dan darah.
- Menyelaras kitaran haid
- Mengawal keputihan
- Melegakan tekanan dan kesakitan.

 (p/s: Secara kesimpulannya, Herba Maharani ni biasanya digunakan untuk merawat masalah lemah badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya )

Selain itu, herba Maharani juga memberi berita baik dan menambahkan peluang untuk mengandung.


Kebaikan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Melegakan masalah wanita & gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan)
  • Amalan yang baik kepada wanita selepas bersalin (menguat & mengecutkan otot rahim, saluran peranakan)
  • Melegakan sakit pinggang & belakang, sakit sendi & lutut, angin dalam badan dan sebagainya
  • Mengaktifkan hormon estrogen, progestron & androgen wanita
  • Awet muda, menegang & memberi keanjalan kulit
  • Menghilangkan keletihan, meningkatkan kadar metabolisme


Keberkesanan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Cara Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

> Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

> Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

> Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

> Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. 

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani 
 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari 
(habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Inilah rupa herba Maharani Haio aka Jamu Ayam hitam ni. Memang senang sangat nak telan :)



SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani. 

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas 
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all  boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 

- Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. 

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. 

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all  boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. 

Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari. 



Harga = RM98 Sahaja!
Postage : 
RM 7 - Semenanjung 
RM12 - Sabah Sarawak



Ada yang tanya, kenapa saya jumpa Maharani lagi murah, RM68 jerrr..


Untuk pengetahuan semua, RM65 tu harga lama 3 tahun yang lepas. Sekarang, sekotak RM 98.

Macamana nak dapatkan herba Maharani menyengat ni..

Whatsaap Sekarang:
013-3011330
Saff

Bank In Before Delivery (BBD):
 Shah Alam, Setia Alam, Klang


Loves,
Saff

Promosi Harga Murah Celgynic Gold

Assalamualaikum everyone :)

Wah lamanya Saf tak update blog. Lepas my wedding day aritu, Saf busy pulak dengan closing Beijing, makanya memang banyak sangat entry yang tengah queue dalam draft ni >___<

Tapi Saf appreciate sangat pada you all yang sudi singgah my blog. Doakan Saf sentiasa ada masa dan ruang untuk update blog Saf ni kay? :)



Okayla..Asyik share pasal Premium Beautiful Corset jer kan? So, kali ni Saf nak share dengan you all about this one supplement yang diperbaharui oleh SHOM. 

Namanya CELGYNIC GOLD

Celgynic Gold ni Saf makan at first just untuk control kolestrol jer. Tapi tak sangka banyak sangat kelebihan Celgynic Gold ni tau.


Last week on Monday (June 20th, 2016) bertempat di HQ SHOM di Klang, Saf dan TLC Master Trainers yang lain belajar lebih details lagi mengenai Celgynic Gold ni. Thank you Jay Ann for the knowledge and info! :)

Seriously memang sangat menarik tau Celgynic Gold ni especially untuk you all yang ambik berat tentang kesihatan masing-masing:)

You all tahu tak, most of our foods yang kita makan mengandungi asid yang sangat tinggi. Boleh tak you all imagine apa yang jadi kat dalam badan kita if those foods tak properly keluar daripada badan kita?

That is why kenapa badan kita senang letih, mudah dijangkiti penyakit and lama-kelamaaan akan menyebabkan penyakit kronik yang akhirnya boleh meragut nyawa kita. Seriously takutkan? >___<

Saluran darah dalam badan kita ni berfungsi membawa bekalan oksigen and nutrient yang penting untuk badan kita. Bila saluran darah kita "bersih", inshaaAllah badan kita akan berada pada tahap kesihatan yang optimum.

And you all tahu tak?
Makanan yang tinggi garam dan asid akan lama-kelamaan akan membuatkan saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit". 



Ni lah contoh bila saluran darah kita makin "keras" dan "sempit" akibat daripada makanan yang kita makan. Cuba you all tengok "lambakan kolestrol" tu. Just imagine dah berapa puluh tahun kita asyik makan dan makan. Boleh imagine tak saluran darah kita macam mana? >____<

Saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit" disebabkan terlalu banyak toxin dalam badan kita. So, kita perlukan something yang boleh "lembutkan" dan "bersihkan" saluran darah kita. 

Lepas Saf tahu kepentingan dan kebaikan Celgynic Gold ni, Saf rasa sangat bersyukur sebab Saf dah mula ambil langkah awal untuk jaga kesihatan Saf. 

Jom Saf share sikit dengan you all,
 APA ITU CELGYNIC GOLD?


Celgynic Gold adalah Gabungan UNIK lesitin & herba traditional yang berharga


KANDUNGAN CELGYNIC GOLD :

1. Lesitin (ekstrak kuning telur)


- Lesitin ni pada awalnya diasingkan daripada kuning telur pada tahun 1846 oleh Theodore Gobley (ahli kimia Perancis)

- Kalau you all nak tahu, Lesitin ni adalah satu komponen sel penting yang terdapat dalam setiap sel badan.

- Lesitin kaya dengan nutrient penting seperti choline yang penting untuk fungsi mental dan perkembangan otak.


Berikut adalah beberapa dakwaan kesihatan yang mengatakan bahawa lesitin mempunyai kelebihan seperti:
üMeningkatkan kesihatan kardiovaskular
üMenguatkan hati dan sel fungsi
üPengangkutan dan metabolisme lemak
üRawatan yang lebih baik untuk batu karang
üMeningkatkan daya ingat, kebolehan pembelajaran dan masa tindak balas
üPertumbuhan rambut yang sihat dan kulit
üMeningkatkan komunikasi sel
üPrestasi fizikal dan daya tahan otot yang lebih baik

üPelepasan arthritis

2. Lingzhi

You all pernah dengar tak Lingzhi? Lingzhi ni actually cendawan tau and banyak digunakan  dalam perubatan traditional Cina.
(Source : Google Image)

-     - Lingzhi dalam Celgynic Gold mengandungi sebatian aktif yang dikenali sebagai polisakarida.

- Ini dapat meningkatkan fungsi imunisasi badan dengan merangsang sel-sel darah putih (leukosit).

- -Penyelidikan telah menunjukkan bahawa beta-glucan & gula kompleks yang terdapat dalam Lingzhi boleh mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser.

 - Lingzhi dalam Celgynic Gold mempunyai spectrum yang luas terhadap aktiviti antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus dalam sel badan manusia.


3) Cordyceps

Actually cordiceps ni adalah ulat beluncas yang bila ulat beluncas ni mati, ulat ni akan bertukar menjadi satu fungus yang membawa banyak kebaikan pada kesihatan manusia. 

Uniknya cordiceps ni hanya boleh didapati di kawasan gunung dan bersalji. Dan cordyceps ni hanya boleh "dituai" pada musim panas jer tau. Best kan, Celgynic Gold ada kelebihan cordyceps ni? :)

- Secara tradisionalnya, cordycets telah dianggap sebagai ejen utama bagi memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan tahap kualiti hidup.

KEBAIKAN CORDYCEPS dalam Celgynic Gold :
- Meningkatkan tenaga 
- Mengurangkan keletihan
- Menguatkan sistem imun
- Meningkatkan stamina
- Memperbaiki sistem pernafasan.

4) Goji Berry

Goji Berry, The healthiest dried food
Source : Google Image

- Goji Berry mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan kalori yang rendah.

- Selain itu, Goji Berry kaya di dalam Celgynic Gold kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata.

5) American Ginseng

Ginsenosides (Saponin)  yang terkandung dalam ginseng telah memberikannya ciri-ciri perubatan.



KEBAIKAN AMERIKAN GINSENG dalam Celgynic Gold :

- Meningkatkan sistem imunisasi badan.

- Meningkatkan prestasi dan kesihatan mental. Elok untuk mereka yang mengalami masalah mudah lupa.

- Menghalang pertumbuhan tumor.

6) Duzhong

- Duzhong berasal daripada kulit kering dari Eucommia atau pokok getah.

- Duzhong dalam Celgynic Gold Menguatkan tulang dan otot.

- Selain itu, Duzhong dalam Celgynic Gold mengurangkan tekanan darah.

8 SEBAB KENAPA ANDA PERLU AMALKAN CELGYNIC GOLD DALAM SUPPLEMENT HARIAN ANDA :

1. Menyembuhkan & memperbaiki membrane sel
• Lesitin – komponen utama dari membran sel

Membantu menyembuhkan & memperbaiki membran sel

Mencegah pengerasan membran sel

Sel sihat = Badan yang lebih sihat


2.Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah
Membantu mengurangkan LDL dan trigliserida & meningkatkan HDL

Menghambat pembentukan plak pada dinding arteri 
- mencegah aterosklerosis dan penyakit jantung

3.Menguatkan daya ingatan dan kebolehan pembelajaran.

Sumber choline yang sangat baikpenting untuk pelbagai fungsi otak

Menjana semula dan menghidupkan sel-sel otak.

Meningkatkan daya tumpuan dan kebolehan pembelajaran.

Menguatkan daya ingatan.

4.  Menggalakkan kulit dan rambut yang sihat

Melembutkan & melembapkan kulit dan
rambut.
Menggalakkan pertumbuhan
kulit & rambut yang sihat.

5. Ejen pengemulsi yang semula jadi
• Bertindak sebagai pemecah lemak
supaya mencairkanlemak kerasdan
meningkatkan metabolisme lemak yang
lebih efisien. ----> Ini yang paling best kan? Especially untuk perempuan yang sangat particular about weight loss..Like me  ^_____^

6. Membantu dalam penyerapan Vitamin A, D, E & K
7. Meningkatkan sistem imun & ketahanan fizikal
Kombinasi lesitin dengan herba
traditional cina yang berharga
menguatkan stamina tubuh badan

8. Memelihara kesihatan hati 
mengurangkan risiko pembentukan batu karang


CARA PENGAMBILAN CELGYNIC GOLD :

1 Botol Celgynic Gold mempunyai 120 biji softgels.


• 2 kali sehari selepas makan.
• Diambil pada waktu pagi dan waktu malam.
• Setiap kali 4-6 softgel.



Saf dah mula amalkan Celgynic Gold ni dalam supplement Saf. Maybe it is still too early to notice the benefits but at least for long term, Saf tahu jantung Saf dilindungi :)

Murah jer harga sebotol Celgynic Gold ni you all :

RM153 sahaja
*Free Postage 

Tapi untuk you all yang my blog readers, jangan lupa directly whatsaap Saf kay sebabnya Saf akan selalu bagi special price for you all :)

Hurry up get yours today sebab Celgynic Gold tersangatlah laris tau :)

Whatsaap :
013-3011330
(Saff)

Loves,
Saff :)