Wednesday, 27 January 2016

Business Trip To Kuala Terengganu Dan Pahang - Part 2

Assalamualaikum everyone :)

Saf dah janji in previous entry nak continue sharing about my business trip to Kuala Terengganu Dan Pahang kan? So, here it is the part 2! :) 

Those yang terlepas part 1, boleh click SINI :)

The last day Saf in Pahang, Saf lebihkan masa untuk pantau gerak kerja my future Double Diamond Manager (DDM) to ensure duplication berlaku secara 500%. 

Alhamdulillah memang Saf bangga sangat dengan future to be DDM Qila bekerja, Tiba-tiba ternampak Saf waktu Saf berada pada pangkat Diamond Sales Manager dulu. Bertuah rakan kongsi Qila sebab mempunyai seorang mentor yang kuat dan sangat komited dalam membantu rakan-rakan kongsinya berjaya.


Pagi lepas dah habis breakfast, klik SINI and after dah check out, we all terus gerak ke Pekan, Pahang dari Kuantan. Jarak dari Kuantan ke Pekan taklah jauh mana. Cuma 30 minute perjalanan. Tak sempat nak enjoy view sekeliling, tiba-tiba dah sampai Pekan.

Aviator girls are ready to rock the day! ^____^

Sambil tunggu rakan kongsi yang datang dari area Rompin, Pahang, Saf sempat monitor progress Qila and tajamkan lagi strategi yang dah sedia ada. Post-mortem dalam business ni memang wajib buat setiap hari sebab ianya akan memudahkan urusan mentor untuk membantu rakan kongsi capai apa yang mereka inginkan.

After 30 minutes berpost-mortem, akhirnya bakal Senior Sales Manager (SSM) Ina pun sampai. So, Saf bagi peluang Qila untuk one-to-one coaching Ina dulu sebelum Saf tambah mana yang patut untuk make sure Ina capai pangkat SSM dalam masa terdekat ni.

One-to-one coaching in progress.
So amazing how last time Qila yang zero knowledge about business sekarang ni boleh bimbing rakan kongsi untuk capai apa yang Qila dah capai dalam business ni.
That's the beauty of this business, dari tak tahu jadi tahu. Dari tak pandai, boleh jadi pandai.Asalkan sudi belajar dan sanggup mengajar :)

Ambik peluang catch up dengan Ina.
Salute betul Saf dengan semangat Ina ni. Orangnya kecil tapi semangatnya besar.
So, Ina macam yang Ina janji, next trip to Beijing,  Ina wajib ada dalam flight TLC tau :)

After done all the one-to-one coaching, Saf ambil peluang untuk teman dan bantu Qila and Ina sharing Premium Beautiful Corset dengan one of Ina's friend. Baik dan peramah orangnya. Sayangnya gambar waktu fitting tu terlalu sexy, makanya tak bolehlah nak share dengan you all kat sini :) 

Tapi kalau you all nak tahu apa itu Premium Beautiful? You all boleh baca details kat SINI.



So, orang Rompin and Pekan, Pahang yang berminat nak belajar cara jana pendapatan secara online bersama Top Leaders Circle, tolonglah jangan segan-segan contact Ina kay? 
Ina boleh dihubungi di 017-9475521


Finally habislah segala urusan business untuk 4 hari 3 malam Saf di Kuala Terengganu and Pahang. So, before we all balik ke Kuala Lumpur malam tu, we all sempatlah singgah dinner di Kedai Nasi Kukus My Mama yang popular kat Pekan, Pahang tu.


Saf ambil Nasi Kukus Special Set. Ada Nasi Putih + Ayam Goreng + Telur Masin + Pajeri Nanas 2 ketul + Sambal.
Air mineral 1 botol
Total : RM 10.05

Inilah rupa nasi kukus set special My Mama tu. Special ke idak?
Dekat Damansara Perdana tanpa telur masin, it only cost me for RM6.00 jer sebungkus nasi kukus >____<

Overall Saf suka ayam goreng nasi kukus my Mama ni sebab digoreng garing. Cumanya hari tu termasin sikit. But it is OK bila makan dengan nasi. Kalau saja-saja datang nak rasa experience makan nasi kukus my Mama ni boleh jer. 

Untuk peminat "sambal lebih", dekat Nasi Kukus My Mama ni kalau you all request "sambal lebih" it is NOT FREE tau you all. Kena bayar. Saf tak ingat it was for RM0.55 or RM0.85. Tapi tu belum termasuk GST and kuantiti sambal yang di beri memang tak munasabah dengan kuantiti nasi and ayam goreng yang besar tu.

Well ini cuma pendapat Saf jerla :) It will be nice bila nasi yang dah sampai RM10 tu dapat tambah sambal ikut kesukaan si pemakan sambal macam Saf ni :)

Overall, it was a good experience to me. Out of 5, Saf bagi 3.5 for Nasi Kukus My Mama.

Saf nak ambil kesempatan ni untuk ucapkan berbanyak terima kasih kepada semua rakan kongsi Saf yang berada di Terengganu, Kelantan dan Pahang yang sudi luangkan masa untuk sama-sama belajar for improvement in this business.

InshaaAllah sama-sama kita di puncak kejayaan! :)

Loves,
Saff

Tuesday, 26 January 2016

Breakfast Sedap Di Kuantan Pahang

Assalamualaikum semua :)

Hari tu Saf dah share, kat mana nak cari breakfast paling sedap kat Terengganu kan? click SINI 

Ha! kali ni Saf nak share kat mana pulak you all boleh cari breakfast sedap di Kuantan Pahang.

Actually warung ni not exactly in Kuantan. Since kedai ni ada di area Pekan, Pahang, you all kena drive about 30 minutes jugak kalau you all stay in Kuantan. Tapi percayalah the journey is totally worth it! :)


Ha..Inilah kedai breakfast sedap yang Saf cakap tu. Kedai Nasi Dagang Ubai. You all kalau nak datang tempat ni, senang jer..You all boleh waze or google maps jer "NASI DAGANG UBAI". InshaaAllah takkan sesat sebab kedai ni betul-betul tepi jalan and you won't miss it out. 


Nama jer Nasi Dagang Ubai, tapi ada banyak lagi menu breakfast sedap kat kedai ni. Dah nama kedai nasi dagang, of courselah ada nasi dagang kan? :) 

Besides that, ada nasi lemak, nasi minyak, lontong, soto and macam-macam lagilah! Tu tak termasuk lauk-pauk kat kedai ni lagi..Ada ayam gulai, daging rendang, sambal ayam and macam-macam lagi you all...Sampai pening Saf nak pilih nak makan apa tau :D 

Best kalau pegi kedai nasi dagang ubai ni ramai-ramai sebab boleh ambik semua jenis makanan and then boleh rasa-rasa ^_____^



Kuih-Muih pun banyak you all. Masa ni Saf and Qila dah intai-intai dah nak makan kuih apa...eheheh nampak sangat lah we all suka makan..seriously kalau takde Premium Beautiful ni as our perisai, tak tahulah badan sekarang ni jadi macam mana kan? >____<

Tapi akhirnya tak beli pun kuih-kuih ni sebab we all terlalu kenyang sebab food portion dekat kedai nasi dagang ubai ni banyak you all! 



Finally after dah banyak kali tanya diri sendiri nak makan apa, Saf decided nak makan nasi lemak ayam goreng jer..heheh boring kan? Tapi nak buat macam mana, nasi lemak memang my favourite! :D

And Qila ambik nasi minyak lauk ayam gulai. 

Seriously nasi lemak and nasi minyak kedai nasi dagang ubai ni sedap giler! Sambal nasi lemak tu, Saf siap tambah 2 kali tau..sebab sedap dia lain macam..Nasi minyak pun sedap sangat. Haishhh dah terliur dah sekarang ni tau bila Saf share semua food ni dengan you all >___<




Pose dulu sebelum ngap! 
Hehehe masa ni kalau abang sado lalu pun dah tak pandang dah kat abang sado tu sebab nasi lemak kedai nasi dagang ubai ni lagi menarik daripada abang sado tuh :p

Cuba you all tengok portion nasi lemak tu.. seriously banyak giler okay! Kenyang sampai malam makan macam tu punya kuantiti :D

Total breakfast Saf pagi tu is less than RM7.00..Murah dan berbaloi pada Saf sebab makanan sedap, portion pun banyak. Nyum nyummmm :D


So, tunggu apa lagi you all? Takkan tak teringin nak rasa sendiri kesedapan breakfast sedap di Kuantan Pahang ni kan? Seriously kalau you all ada dekat Kuantan tapi tak cuba breakfast dekat kedai Nasi Dagang Ubai ni, you all memang dalam kerugian yang besar..hehehe



Loves,
Saff


Sunday, 24 January 2016

Business Trip To Kuala Terengganu dan Pahang - Part 1

Selamat tengahari everyone! :)

Kali ni Saf nak share about my latest business trip to Kuala Terengganu and Pahang. Since Saf on business trip for 4 days 3 nights, makanya Saf terpaksa share dalam dua part. So kali ni Saf share part 1 dulu kay? :)

It has been my routine untuk turun padang and jumpa my business partner seluruh Malaysia. Especially yang jauh di mata tapi selalu dekat di hati :)  

Last week (Jan.17th-20th), Saf berkesempatan ke Kuala Terengganu dan Kuantan, Pahang untuk berjumpa dengan rakan-rakan kongsi Saf yang berada di area Pantai Timur.

Saf mulakan dengan meeting up with rakan kongsi di Kuala Terengganu dulu sebelum Saf ke Kuantan dan Pekan, Pahang. 

Last minute ada yang tak dapat join the group coaching sebab ada emergency. So, kita proceed dengan yang ada :)
Thank you Sha yang sanggup drive dari Kuantan and Anis yang drive all the way from Kelantan, semata-mata nak upgrade ilmu. Tak lupa jugak pada rakan-rakan kongsi Terengganu yang sudi sepnd time belajar last weekend.
InshaaAllah Allah nampak usaha kalian and Allah pasti akan bagi apa yang kalian nak bila mana kalian berusaha mencari ilmu lillahitaala :)

2 jam tu macam tak puas tau belajar ilmu business sebab we all belajar secara santai, happy-happy jer :) 

Ada tu yang kena halau balik sebab Saf risaukan keselamatan rakan kongsi yang kena drive balik Kuantan sorang-sorang...hehehe itulah kami. The relationship bukan sekadar rakan kongsi dalam business jer tapi it is more than that. 

Future to be Diamond Sales Manager, Sha yang Saf terpaksa halau balik sebab risau Sha drive sorang-sorang balik dari Kuala Terengganu ke Kuantan .

Anyone yang berada di Pahang khususnya Kuantan and nak belajar berniaga, boleh contact Sha directly at 019-9173517.


Dah rasa sayang sangat dah dekat rakan-rakan kongsi Saf ni. We all dah macam adik-beradik :) Saf doakan relationship ni akan bawak kami ke Jannah. Aaamiin :)


Thank you everyone! Till we meet again! :)


 Esoknya lepas breakfast,(nak tahu kat mana breakfast sedap kat Terengganu? klik SINI and after dah check out hotel, Saf ambil peluang untuk one-to-one coaching with one of my key leader in Terengganu, future to be Double Diamond Manager, Liyana Tahar.


"If you fail to plan, you plan to fail"
Checking progress and making sure all the plan is on track. Nak berjaya, bukan kita yang tunggu masa, tapi kita yang perlu adakan masa dan perlu kejar masa :)


Orang Terengganu kalau nak belajar cara tambah pendapatan isi rumah, boleh contact Yana directly 
at 010-6273397. 

After dah selesai segala urusan coaching dengan business partners in Terengganu, Saf and Qila terus gerak balik ke Rantau Abang sebelum gerak ke Kuantan after maghrib.

With one of my key leader in Terengganu. Soon to be Double Diamond Manager Qila Che Man.
Hebat Qila ni tau you all, sebab selain dari mempunyai pekerjaan yang hakiki, Qila jugak adalah student di USM tau.

Bayangkan hebat tak Qila manage her timing? Actually everything will be managable bila you really focus on what you want and really plan you work. Once dah plan, wajiblah follow so that taklah stress sangat :)

So anyone yang nak belajar berniaga dengan Qila, boleh contact Qila at 017-5691754


My first time pegang Penyu. Untunglah rakan kongsi kerja dengan Kementerian Perikanan, so merasalah pegang penyu kan? :)
Kelakar sebab mula-mula Saf taknak pegang bila Qila offer nak bawak tengok penyu sebab Saf ni penggeli. Macam-macam bayangan Saf fikir sebelum pegang penyu tu. Ingatkan penyu tu akan gigit tangan kitalah and so whatever lagilah kan?
Heheheh tapi langsung tak.

Penyu ni penyu betina and sangat manja. Cara dia bermanja is dia akan splashkan air dalam kolam tu sampai kena muka, tudung and baju you all >____<
Ha cuba you all bermanja dengan orang tersayang guna cara penyu ni bermanja..hehehe 


One to one coaching with Kak Liza. Improve mana yang lemah, baiki mana yang kurang betul supaya kita selalu biasakan yang betul untuk berjaya :)
Saf salute dengan semangat Kak Liza ni, walaupun busy dengan kerja hakiki, tapi masih boleh berniaga online dengan Top Leaders Circle.

Orang Kuantan kalau nak belajar cara tambah pendapatan bulanan, boleh contact Kak Liza
at 013-9696307
Mudahnya berniaga dengan Top Leaders Circle ni adalah sebab kita ada dedicated mentor yang sentiasa akan bantu dan pantau perkembangan business kita secara PERCUMA.

Syaratnya mudah jer bila nak berjaya ni. You all mesti relakan diri dicanai oleh mentor you all and mesti sanggup belajar sebab hanya ilmu yang mampu buatkan perniagaan kita berkembang maju dan bertahan lama.

Okayla setakat tu dulu kay Saf share business trip empat hari 3 malam Saf ni..InshaaAllah in the next entry Saf share the part 2 pulak :)

Until then, stay tune! :)

Loves,
Saff

Breakfast Paling Sedap Di Kuala Terengganu

Hehehe siapa yang selalu google macam tajuk entry Saf kali ni? "Breakfast Paling Sedap Di Kuala Terengganu" ^_^ 

Baik mengaku cepat :)

Saf normally bila bercuti ataupun outstation tempat yang Saf jarang pergi, itulah keyword yang Saf akan google setiap kali sampai waktu nak makan..hehehe sebab pada Saf bila dah seharian kerja, dapat makan makanan yang sedap and best, it is like a reward to me :) 

Saf percaya pada tagline, 
"Happy Tummy, Happy Me" ^_____^

Last weekend Saf ada business trip in Terengganu. So wajiblah ambik peluang try local food kan? :)

Dipendekkan cerita Saf pun googlelah "Breakfast paling sedap di Kuala Terengganu" and keluarlah about Kedai Nasi Dagang Kak Pah. 

Tengok review semua cakap wajib try..makanya teruslah Saf cakap dengan Qila let's go breakfast since pagi tu both of us quite free since our business appointment semua start at 12.30 noon. So, aktiviti paling best selain tidur adalah aktiviti mengembangkan badan >___<


Feeling-feeling Dilwale sikit lepas kenyang makan kat warung nasi dagang Kak Pah kat belakang tu :D


Famous rupanya Kedai Nasi Dagang Kak Pah ni sampai masuk paper lagi.



Pilihan Jalan-Jalan Cari Makan jugak you all. So memang tak salahlah pilihan Saf nak makan kat sini pagi ni :)

Gigih join the long queue semata-mata nak rasa sedap sangat ke Nasi Dagang Kak Pah ni ^___^



Ramai kan orang breakfast dekat Kedai Nasi Dagang Kak Pah ni?
 Tapi you all jangan risau pasal seat sebab konsep kedai Kak Pah ni free seating. You all boleh duduk jer kat mana-mana seat yang ada sebab 1 block kedai tu memang ada kedai Kak Pah jer yang bukak..so jangan risau pasal takde seat kay :)

Eh, macam Anis jer tu :D

Ha inilah bila Premium Beautiful experts dah mula makan. Tak retilah nak mintak nasi separuh ke ape.. Nasi macam biasa you all ^_____^

Senyum lebar Qila bawak penuh 1 dulang dengan 3 pinggan nasi dagang and 1 pinggan nasi lemak.



Kalau you all order nasi dagang dalam quantity yang banyak, normally they will put in one bowl ikan tongkol ataupun ikan aye yang besar and then you all boleh share sesama kawan.
Sharing is caring kan? :)


Acar timun untuk dimakan dengan nasi dagang Kak Pah

Disebabkan Saf tak makan sangat nasi dagang, so saf order nasi lemak jer.
Tapi tak sangka sangat tau, nasi lemak dekat kedai nasi dagang Kak Pah ni, sambalnya is sambal ikan tongkol.
Best sangat ikan dekat kedai Kak Pah ni semunya fresh. So memang boleh rasa manis segar isi ikan tu.


Tak cukup nasi lemak and nasi dagang, we all order roti canai pulak ^____^


Kalau you all nak order roti canai gebu ni, you all boleh order dekat kedai roti canai corner yang terletak betul-betul bersebelahan dengan Kedai Nasi Dagang Kak Pah ni.



Kalau dah licin macam ni, memang confirmlah sedap Nasi Dagang Kedai Kak Pah ni kan? :)



Based on review from my Terengganu's friends, memang Kedai Nasi Dagang Kak Pah ni highly recommended kalau you all nak rasa pure nasi dagang terengganu dengan harga yang sangat murah tapi sedap.

Bayangkan sepinggan nasi dagang Kedai Kak Pah ni cuma berharga RM4.00 jer! 

Total Saf breakfast pagi tu cuma RM4.80..Air teh-O panas cuma RM0.80 jer..OMG memang tak jumpa dah kan breakfast harga macam ni kat KL >___<


So, if you all ada kat Terengganu sekarang ni or ada plan nak bercuti ke Terengganu, you all mesti includekan Kedai Nasi Dagang Kak Pah ni in your iternary tau :)

Senang jer nak cari kedai Nasi Dagang Kak Pah ni. You all boleh google maps or waze " Nasi Dagang Kak Pah". Kalau you all from Kuala Terengganu, it will take about less than 10 minutes to get to Kedai Nasi Dagang Kak Pah ni.

Last but not least, selamat mencuba! :)


Loves,
Saff


Saturday, 23 January 2016

Harga Premium Beautiful Corset 2016

Assalamualaikum and happy Saturday everyone! :)

Buat apa weekend ni? Saff ada kat Perak at the moment. Cuti panjang macam ni, normally Saf akan ambik peluang spend time dengan my family and at the same jumpe my business team in Perak :)

Dah alang-alang cuti ni kan..Saf nak sharelah sikit pasal harga Premium Beautiful corset ni. Since ramai yang tanya kan? :)

Dah 22 hari berlalu meninggalkan tahun 2015. Mesti ramai tertanya-tanya about harga Premium Beautiful untuk tahun 2016 ni kan? :)

GOOD NEWS! :)
Takde sebarang kenaikan harga Premium Beautiful mulai tahun 2016. So, jangan tunggu lama-lama sangat berfikir nak pakai Premium Beautiful or taknak pakai..sebab Saf tak berani nak jamin yang harga Premium Beautiful corset ni akan kekal murah dan berbaloi macam ni :)

Khas untuk pembaca blog Saf :) Saf akan bagi special price and lotssss of discount if you guys let me know that you were coming from my blog :)

Let say if you all ada berdekatan Kuala Lumpur dan Selangor and tak pernah lagi tengok Premium Beautiful ni face to face, don't worry kay..just let me know and let's meet up :) InshaaAllah Saf takkan force if you all really taknak beli after dah bertentang mata dengan Premium Beautiful ni :)

Sometime Saf akan ada dekat area Perak jugak :) InshaaAllah kalau ada orang Perak yang berkenan dan berhajat nak mendapatkan Premium Beautiful ni secara exclusive daripada Saf, jangan segan-segan nak contact Saf kay :)


Apepun Saf nak ucapkan berbanyak terima kasih pada yang sudi shopping Premium beautiful dengan harga murah dan berbaloi daripada Saf sepanjang tahun 2015 yang lepas. 
Sayang you all! :)

Ni pun sebahagian jer gambar yang Saf larat nak collagekan sebab terlalu ramai and memang terlajak laris Premium Beautiful ni tau :) Sebab tu semakin ramai yang berminat nak jana pendapatan sebagai Premium Beautiful Expert ni :)

So, if you all nak tahu lebih details mengenai harga Premium Beautiful 2016 dan cara mendapatkan Premium Beautiul ni dengan harga yang murah dan berbaloi? Boleh click link SINI



Besides that boleh jugak contact Saf via Whatsaap kay :)


013-3011330
SAFF


Loves,
Saff




Friday, 22 January 2016

Gemuk Akibat Tersalah Pilih Baju Dalam

Hello all!
Amboi kemain lagi nak kontroversi jer kan tajuk entry kali ni :D
 
Kenapa tetiba pulak Saf nak cakap pasal akibat tersalah pilih baju dalam ni?
 
 
Ha adalah sebabnya you all.
 
You all tahu tak sebenarnya dengan pemilihan baju dalam yang betul mengikut size badan dan size payudara you all, you all dapat menyelamatkan bentuk badan you all daripada menggelebeh dan out of shape!
 
 
Dan sebenarnya jugak, lelemak dekat badan kita ni boleh diselamatkan atau ditempatkan pada tempat yang sepatutnya kalau you all pandai pilih baju dalam yang sesuai.
 
Tak percaya tengok testimonial Premium Beautiful 2016 yang paling terbaru ni. Ni rakan kongsi Saf sendiri daripada Kelantan tau. Tengoklah sendiri apa yang Premium Beautiful corset dah buat pada Anis.
 
 
 
 
 
 
Makin cantikkan badan anis?
 
Macam ni barulah betul umur tu macam 20-an and masih single. Masa sebelum pakai Premium Beautiful corset and salah pilih baju dalam tu, semuanya nampak "jatuh". Paling teruk bila Anis Nampak macam mak-mak orang jer >___<
 
So, cuba check baju dalam you all sekarang. You all pakai baju dalam yang sesuai ataupun tidak?

Self-check. Kita ada tak kawasan benjolan and longgokan lemak-lemak macam dalam gambar ni? If yes, itu tanda you wajib tukar baju dalam sekarang kepada Premium Beautiful.

Nak tahu lebih details about Premium Beautiful Corset ni?

Jangan segan-segan contact Saff kay :)


013-3011330
(SAFF)


Loves,
Saff
 

Tuesday, 5 January 2016

Thank You 2015, Hello 2016! :)

Assalamualaikum and Hello all :)
My first post in 2016 and I feel soooo excited for 2016 sebab banyak sangat impian and matlamat yang Saf nak capai..Saf harap you all tolong doakan Saf yer? :)

Despite nak capai azam baru in 2016, Saf bersyukur sangat-sangat sebab Allah makbulkan banyak sangat hajat, cita-cita dan doa Saf dalam tahun 2015 ni. Thank you Allah! :)
 
Saf nak flashback sikit kenangan manis sepanjang tahun 2015 dengan all of you yang sentiasa tak jemu mendoakan Saf :) Sayangggg you all :)



My first achievement in 2015 was to received the 100,000 sales in a month award!
Award ni bukan sekadar award. Pada Saf 100,000 award ni adalah permulaan kepada potensi kepimpinan dan kesediaan untuk terima income 5 angka setiap bulan!




Alhamdulillah dapat melancong secara PERCUMA ke Ho Chi Minh, Vietnam pada August 2015 bersama rakan kongsi Saf, DSM Liyana Tahar dan rakan TLC yang lain :)





Alhamdulillah another milestone in this business Saf berjaya capai dalam tahun 2015 which is pangkat Double Diamond Manager with total group sales of RM720,000. Bukan senang perjalanan menuju ke Double Diamond ni. Tapi memang tak mustahil bila kita jelas dengan apa yang kita nak capai.

Thank you Mak, Abah, adik-adik yang sentiasa mendoakan Saf and tak pernah jugak Saf lupa my own mentor yang selalu bagi kata-kata semangat pada Saf dalam menyiapkan pangkat kedua tertinggi dalam business ni on time.
Luckily Kak Sal dah tempuh perjalanan Double Diamond ni dulu sebelum Saf,. Makanya perjalanan Saf mudah sikit sebab Saf ikut jer jalan yang dah ditebas oleh my own mentor :)



Tahun 2015 jugak Saf jadi tunangan orang. Alhamdulillah sebab Allah masih hadirkan jodoh untuk Saf :)
Dengan kerja Saf yang tak menentu ni, memang Saf perlukan someone yang tak kisah tak berkepit, tak berwhatsaap, tak bergayut on the phone all the time. Alhamdulillah Allah know best. Hence, Allah takdirkan Mr. Z for me :)
To  Mr. Z, InshaaAllah after kahwin nanti kita dating sampai hijau yer >____<

At this point of time, Saf tak sempat langsung nak fikir about my wedding. Kursus nikah pun Saf tak pegi lagi tau. InshaaAllah Saf kena jugak adakan masa dalam bulan ni atau bulan February untuk pergi kursus nikah.
Doakan persiapan wedding Saf nanti dipermudahkan yer you all :)

 


Oklah dah settle throwback kenangan manis dalam tahun 2015, now Saf nak share impian besar untuk tahun 2016 pulak. Saf berdoa sangat semoga tahun 2016 ni adalah tahun yang bertuah dan terbaik untuk Saf. Aamiin.



Alhamdulillah 2016 starts with a very great news! OSAKA akhirnya milik Saf! Ya Allah seriously rasa nak melompat pun ada masa mak bagi surat ni kat Saf. Thank you mak, abah and adik-adik yang tak pernah putus mendoakan untuk Saf dapat Osaka ni. Doa kalian mempermudahkan perjalanan Osaka Saf ni. Thank you so much :)

Tak lupa jugak pada my own mentor, CDM Kak Sal yang selalu ingatkan dan tunjukkan cara macam mana nak siap. InshaaAllah dengan izinNYA, Saf akan terbang secara percuma ke OSAKA pada bulan February nanti :)
InshaaAllah nanti Saf story panjang sikit dalam my next entry about Osaka kay? :)




Doakan tahun 2016 ni Saf dapat keluarkan kereta business pertama Saf hasil daripada berniaga bersama TLC and SHOM :)
Drive kereta orang dengan drive kereta sendiri, memang lain feeling dia kan? InshaaAllah Saf dalam proses siapkan tabung kereta Saf ni. So please doakan for me ya? :)

 
Hmmmm banyak lagi Saf nak capai dalam 2016 ni. Antaranya :
 
- To achieve the highest position in this business which is CROWN DIAMOND MANAGER.
- To travel the world for FREE with my business partners because the more the merrier!
- To have RM50,000 in my saving.
- KAHWIN (Hehehhe yang ni by hook or by crook mesti kena tahun ni jugak. If not confirmlah kena bebel sampai hijau nanti >_____< )
 
 
Ada banyak lagi sebenarnya. Of course Saf ada impian tersendiri dalam menambah baik amalan Saf as a muslim but that will be too private to share. InshaaAllah Saf percaya all of us ada niat untuk jadi lebih baik dari sebelum ni tak kisahlah perkara yang melibatkan duniawi atau akhirat. Apepun Saf harap kita tak pernah lupa Allah dalam setiap perbuatan kita :)
 
 
To those yang belum berjaya capai apa yang you all cita-citakan dalam tahun 2015. Don't be sad. Bersyukurlah sebab Allah masih bagi kita kesempatan untuk berusaha perbaiki kelemahan kita dan jadi lebih baik pada tahun 2016 ni :)
 
 
Yang penting teruskan berusaha. Sebab Allah tak kejam. Allah akan bagi bila kita betul-betul dah bersedia dan pada yang betul-betul dah berusaha sehabis baik :)
 
 
Saf doakan tahun 2016 ni akan jadi tahun yang terbaik untuk Saf dan all of us.
 
Thank you so much for being so kind singgah blog Saf and shopping dengan Saf.
 
Last but not least, good luck all! 2016 will be great! :D
 
 
Loves,
Saff