Tuesday, 26 January 2016

Breakfast Sedap Di Kuantan Pahang

Assalamualaikum semua :)

Hari tu Saf dah share, kat mana nak cari breakfast paling sedap kat Terengganu kan? click SINI 

Ha! kali ni Saf nak share kat mana pulak you all boleh cari breakfast sedap di Kuantan Pahang.

Actually warung ni not exactly in Kuantan. Since kedai ni ada di area Pekan, Pahang, you all kena drive about 30 minutes jugak kalau you all stay in Kuantan. Tapi percayalah the journey is totally worth it! :)


Ha..Inilah kedai breakfast sedap yang Saf cakap tu. Kedai Nasi Dagang Ubai. You all kalau nak datang tempat ni, senang jer..You all boleh waze or google maps jer "NASI DAGANG UBAI". InshaaAllah takkan sesat sebab kedai ni betul-betul tepi jalan and you won't miss it out. 


Nama jer Nasi Dagang Ubai, tapi ada banyak lagi menu breakfast sedap kat kedai ni. Dah nama kedai nasi dagang, of courselah ada nasi dagang kan? :) 

Besides that, ada nasi lemak, nasi minyak, lontong, soto and macam-macam lagilah! Tu tak termasuk lauk-pauk kat kedai ni lagi..Ada ayam gulai, daging rendang, sambal ayam and macam-macam lagi you all...Sampai pening Saf nak pilih nak makan apa tau :D 

Best kalau pegi kedai nasi dagang ubai ni ramai-ramai sebab boleh ambik semua jenis makanan and then boleh rasa-rasa ^_____^



Kuih-Muih pun banyak you all. Masa ni Saf and Qila dah intai-intai dah nak makan kuih apa...eheheh nampak sangat lah we all suka makan..seriously kalau takde Premium Beautiful ni as our perisai, tak tahulah badan sekarang ni jadi macam mana kan? >____<

Tapi akhirnya tak beli pun kuih-kuih ni sebab we all terlalu kenyang sebab food portion dekat kedai nasi dagang ubai ni banyak you all! 



Finally after dah banyak kali tanya diri sendiri nak makan apa, Saf decided nak makan nasi lemak ayam goreng jer..heheh boring kan? Tapi nak buat macam mana, nasi lemak memang my favourite! :D

And Qila ambik nasi minyak lauk ayam gulai. 

Seriously nasi lemak and nasi minyak kedai nasi dagang ubai ni sedap giler! Sambal nasi lemak tu, Saf siap tambah 2 kali tau..sebab sedap dia lain macam..Nasi minyak pun sedap sangat. Haishhh dah terliur dah sekarang ni tau bila Saf share semua food ni dengan you all >___<




Pose dulu sebelum ngap! 
Hehehe masa ni kalau abang sado lalu pun dah tak pandang dah kat abang sado tu sebab nasi lemak kedai nasi dagang ubai ni lagi menarik daripada abang sado tuh :p

Cuba you all tengok portion nasi lemak tu.. seriously banyak giler okay! Kenyang sampai malam makan macam tu punya kuantiti :D

Total breakfast Saf pagi tu is less than RM7.00..Murah dan berbaloi pada Saf sebab makanan sedap, portion pun banyak. Nyum nyummmm :D


So, tunggu apa lagi you all? Takkan tak teringin nak rasa sendiri kesedapan breakfast sedap di Kuantan Pahang ni kan? Seriously kalau you all ada dekat Kuantan tapi tak cuba breakfast dekat kedai Nasi Dagang Ubai ni, you all memang dalam kerugian yang besar..hehehe



Loves,
Saff


No comments:

Post a Comment