Sunday, 24 January 2016

Business Trip To Kuala Terengganu dan Pahang - Part 1

Selamat tengahari everyone! :)

Kali ni Saf nak share about my latest business trip to Kuala Terengganu and Pahang. Since Saf on business trip for 4 days 3 nights, makanya Saf terpaksa share dalam dua part. So kali ni Saf share part 1 dulu kay? :)

It has been my routine untuk turun padang and jumpa my business partner seluruh Malaysia. Especially yang jauh di mata tapi selalu dekat di hati :)  

Last week (Jan.17th-20th), Saf berkesempatan ke Kuala Terengganu dan Kuantan, Pahang untuk berjumpa dengan rakan-rakan kongsi Saf yang berada di area Pantai Timur.

Saf mulakan dengan meeting up with rakan kongsi di Kuala Terengganu dulu sebelum Saf ke Kuantan dan Pekan, Pahang. 

Last minute ada yang tak dapat join the group coaching sebab ada emergency. So, kita proceed dengan yang ada :)
Thank you Sha yang sanggup drive dari Kuantan and Anis yang drive all the way from Kelantan, semata-mata nak upgrade ilmu. Tak lupa jugak pada rakan-rakan kongsi Terengganu yang sudi sepnd time belajar last weekend.
InshaaAllah Allah nampak usaha kalian and Allah pasti akan bagi apa yang kalian nak bila mana kalian berusaha mencari ilmu lillahitaala :)

2 jam tu macam tak puas tau belajar ilmu business sebab we all belajar secara santai, happy-happy jer :) 

Ada tu yang kena halau balik sebab Saf risaukan keselamatan rakan kongsi yang kena drive balik Kuantan sorang-sorang...hehehe itulah kami. The relationship bukan sekadar rakan kongsi dalam business jer tapi it is more than that. 

Future to be Diamond Sales Manager, Sha yang Saf terpaksa halau balik sebab risau Sha drive sorang-sorang balik dari Kuala Terengganu ke Kuantan .

Anyone yang berada di Pahang khususnya Kuantan and nak belajar berniaga, boleh contact Sha directly at 019-9173517.


Dah rasa sayang sangat dah dekat rakan-rakan kongsi Saf ni. We all dah macam adik-beradik :) Saf doakan relationship ni akan bawak kami ke Jannah. Aaamiin :)


Thank you everyone! Till we meet again! :)


 Esoknya lepas breakfast,(nak tahu kat mana breakfast sedap kat Terengganu? klik SINI and after dah check out hotel, Saf ambil peluang untuk one-to-one coaching with one of my key leader in Terengganu, future to be Double Diamond Manager, Liyana Tahar.


"If you fail to plan, you plan to fail"
Checking progress and making sure all the plan is on track. Nak berjaya, bukan kita yang tunggu masa, tapi kita yang perlu adakan masa dan perlu kejar masa :)


Orang Terengganu kalau nak belajar cara tambah pendapatan isi rumah, boleh contact Yana directly 
at 010-6273397. 

After dah selesai segala urusan coaching dengan business partners in Terengganu, Saf and Qila terus gerak balik ke Rantau Abang sebelum gerak ke Kuantan after maghrib.

With one of my key leader in Terengganu. Soon to be Double Diamond Manager Qila Che Man.
Hebat Qila ni tau you all, sebab selain dari mempunyai pekerjaan yang hakiki, Qila jugak adalah student di USM tau.

Bayangkan hebat tak Qila manage her timing? Actually everything will be managable bila you really focus on what you want and really plan you work. Once dah plan, wajiblah follow so that taklah stress sangat :)

So anyone yang nak belajar berniaga dengan Qila, boleh contact Qila at 017-5691754


My first time pegang Penyu. Untunglah rakan kongsi kerja dengan Kementerian Perikanan, so merasalah pegang penyu kan? :)
Kelakar sebab mula-mula Saf taknak pegang bila Qila offer nak bawak tengok penyu sebab Saf ni penggeli. Macam-macam bayangan Saf fikir sebelum pegang penyu tu. Ingatkan penyu tu akan gigit tangan kitalah and so whatever lagilah kan?
Heheheh tapi langsung tak.

Penyu ni penyu betina and sangat manja. Cara dia bermanja is dia akan splashkan air dalam kolam tu sampai kena muka, tudung and baju you all >____<
Ha cuba you all bermanja dengan orang tersayang guna cara penyu ni bermanja..hehehe 


One to one coaching with Kak Liza. Improve mana yang lemah, baiki mana yang kurang betul supaya kita selalu biasakan yang betul untuk berjaya :)
Saf salute dengan semangat Kak Liza ni, walaupun busy dengan kerja hakiki, tapi masih boleh berniaga online dengan Top Leaders Circle.

Orang Kuantan kalau nak belajar cara tambah pendapatan bulanan, boleh contact Kak Liza
at 013-9696307
Mudahnya berniaga dengan Top Leaders Circle ni adalah sebab kita ada dedicated mentor yang sentiasa akan bantu dan pantau perkembangan business kita secara PERCUMA.

Syaratnya mudah jer bila nak berjaya ni. You all mesti relakan diri dicanai oleh mentor you all and mesti sanggup belajar sebab hanya ilmu yang mampu buatkan perniagaan kita berkembang maju dan bertahan lama.

Okayla setakat tu dulu kay Saf share business trip empat hari 3 malam Saf ni..InshaaAllah in the next entry Saf share the part 2 pulak :)

Until then, stay tune! :)

Loves,
Saff

No comments:

Post a Comment