Wednesday, 27 January 2016

Business Trip To Kuala Terengganu Dan Pahang - Part 2

Assalamualaikum everyone :)

Saf dah janji in previous entry nak continue sharing about my business trip to Kuala Terengganu Dan Pahang kan? So, here it is the part 2! :) 

Those yang terlepas part 1, boleh click SINI :)

The last day Saf in Pahang, Saf lebihkan masa untuk pantau gerak kerja my future Double Diamond Manager (DDM) to ensure duplication berlaku secara 500%. 

Alhamdulillah memang Saf bangga sangat dengan future to be DDM Qila bekerja, Tiba-tiba ternampak Saf waktu Saf berada pada pangkat Diamond Sales Manager dulu. Bertuah rakan kongsi Qila sebab mempunyai seorang mentor yang kuat dan sangat komited dalam membantu rakan-rakan kongsinya berjaya.


Pagi lepas dah habis breakfast, klik SINI and after dah check out, we all terus gerak ke Pekan, Pahang dari Kuantan. Jarak dari Kuantan ke Pekan taklah jauh mana. Cuma 30 minute perjalanan. Tak sempat nak enjoy view sekeliling, tiba-tiba dah sampai Pekan.

Aviator girls are ready to rock the day! ^____^

Sambil tunggu rakan kongsi yang datang dari area Rompin, Pahang, Saf sempat monitor progress Qila and tajamkan lagi strategi yang dah sedia ada. Post-mortem dalam business ni memang wajib buat setiap hari sebab ianya akan memudahkan urusan mentor untuk membantu rakan kongsi capai apa yang mereka inginkan.

After 30 minutes berpost-mortem, akhirnya bakal Senior Sales Manager (SSM) Ina pun sampai. So, Saf bagi peluang Qila untuk one-to-one coaching Ina dulu sebelum Saf tambah mana yang patut untuk make sure Ina capai pangkat SSM dalam masa terdekat ni.

One-to-one coaching in progress.
So amazing how last time Qila yang zero knowledge about business sekarang ni boleh bimbing rakan kongsi untuk capai apa yang Qila dah capai dalam business ni.
That's the beauty of this business, dari tak tahu jadi tahu. Dari tak pandai, boleh jadi pandai.Asalkan sudi belajar dan sanggup mengajar :)

Ambik peluang catch up dengan Ina.
Salute betul Saf dengan semangat Ina ni. Orangnya kecil tapi semangatnya besar.
So, Ina macam yang Ina janji, next trip to Beijing,  Ina wajib ada dalam flight TLC tau :)

After done all the one-to-one coaching, Saf ambil peluang untuk teman dan bantu Qila and Ina sharing Premium Beautiful Corset dengan one of Ina's friend. Baik dan peramah orangnya. Sayangnya gambar waktu fitting tu terlalu sexy, makanya tak bolehlah nak share dengan you all kat sini :) 

Tapi kalau you all nak tahu apa itu Premium Beautiful? You all boleh baca details kat SINI.



So, orang Rompin and Pekan, Pahang yang berminat nak belajar cara jana pendapatan secara online bersama Top Leaders Circle, tolonglah jangan segan-segan contact Ina kay? 
Ina boleh dihubungi di 017-9475521


Finally habislah segala urusan business untuk 4 hari 3 malam Saf di Kuala Terengganu and Pahang. So, before we all balik ke Kuala Lumpur malam tu, we all sempatlah singgah dinner di Kedai Nasi Kukus My Mama yang popular kat Pekan, Pahang tu.


Saf ambil Nasi Kukus Special Set. Ada Nasi Putih + Ayam Goreng + Telur Masin + Pajeri Nanas 2 ketul + Sambal.
Air mineral 1 botol
Total : RM 10.05

Inilah rupa nasi kukus set special My Mama tu. Special ke idak?
Dekat Damansara Perdana tanpa telur masin, it only cost me for RM6.00 jer sebungkus nasi kukus >____<

Overall Saf suka ayam goreng nasi kukus my Mama ni sebab digoreng garing. Cumanya hari tu termasin sikit. But it is OK bila makan dengan nasi. Kalau saja-saja datang nak rasa experience makan nasi kukus my Mama ni boleh jer. 

Untuk peminat "sambal lebih", dekat Nasi Kukus My Mama ni kalau you all request "sambal lebih" it is NOT FREE tau you all. Kena bayar. Saf tak ingat it was for RM0.55 or RM0.85. Tapi tu belum termasuk GST and kuantiti sambal yang di beri memang tak munasabah dengan kuantiti nasi and ayam goreng yang besar tu.

Well ini cuma pendapat Saf jerla :) It will be nice bila nasi yang dah sampai RM10 tu dapat tambah sambal ikut kesukaan si pemakan sambal macam Saf ni :)

Overall, it was a good experience to me. Out of 5, Saf bagi 3.5 for Nasi Kukus My Mama.

Saf nak ambil kesempatan ni untuk ucapkan berbanyak terima kasih kepada semua rakan kongsi Saf yang berada di Terengganu, Kelantan dan Pahang yang sudi luangkan masa untuk sama-sama belajar for improvement in this business.

InshaaAllah sama-sama kita di puncak kejayaan! :)

Loves,
Saff

No comments:

Post a Comment