Tuesday, 5 January 2016

Thank You 2015, Hello 2016! :)

Assalamualaikum and Hello all :)
My first post in 2016 and I feel soooo excited for 2016 sebab banyak sangat impian and matlamat yang Saf nak capai..Saf harap you all tolong doakan Saf yer? :)

Despite nak capai azam baru in 2016, Saf bersyukur sangat-sangat sebab Allah makbulkan banyak sangat hajat, cita-cita dan doa Saf dalam tahun 2015 ni. Thank you Allah! :)
 
Saf nak flashback sikit kenangan manis sepanjang tahun 2015 dengan all of you yang sentiasa tak jemu mendoakan Saf :) Sayangggg you all :)



My first achievement in 2015 was to received the 100,000 sales in a month award!
Award ni bukan sekadar award. Pada Saf 100,000 award ni adalah permulaan kepada potensi kepimpinan dan kesediaan untuk terima income 5 angka setiap bulan!




Alhamdulillah dapat melancong secara PERCUMA ke Ho Chi Minh, Vietnam pada August 2015 bersama rakan kongsi Saf, DSM Liyana Tahar dan rakan TLC yang lain :)





Alhamdulillah another milestone in this business Saf berjaya capai dalam tahun 2015 which is pangkat Double Diamond Manager with total group sales of RM720,000. Bukan senang perjalanan menuju ke Double Diamond ni. Tapi memang tak mustahil bila kita jelas dengan apa yang kita nak capai.

Thank you Mak, Abah, adik-adik yang sentiasa mendoakan Saf and tak pernah jugak Saf lupa my own mentor yang selalu bagi kata-kata semangat pada Saf dalam menyiapkan pangkat kedua tertinggi dalam business ni on time.
Luckily Kak Sal dah tempuh perjalanan Double Diamond ni dulu sebelum Saf,. Makanya perjalanan Saf mudah sikit sebab Saf ikut jer jalan yang dah ditebas oleh my own mentor :)



Tahun 2015 jugak Saf jadi tunangan orang. Alhamdulillah sebab Allah masih hadirkan jodoh untuk Saf :)
Dengan kerja Saf yang tak menentu ni, memang Saf perlukan someone yang tak kisah tak berkepit, tak berwhatsaap, tak bergayut on the phone all the time. Alhamdulillah Allah know best. Hence, Allah takdirkan Mr. Z for me :)
To  Mr. Z, InshaaAllah after kahwin nanti kita dating sampai hijau yer >____<

At this point of time, Saf tak sempat langsung nak fikir about my wedding. Kursus nikah pun Saf tak pegi lagi tau. InshaaAllah Saf kena jugak adakan masa dalam bulan ni atau bulan February untuk pergi kursus nikah.
Doakan persiapan wedding Saf nanti dipermudahkan yer you all :)

 


Oklah dah settle throwback kenangan manis dalam tahun 2015, now Saf nak share impian besar untuk tahun 2016 pulak. Saf berdoa sangat semoga tahun 2016 ni adalah tahun yang bertuah dan terbaik untuk Saf. Aamiin.



Alhamdulillah 2016 starts with a very great news! OSAKA akhirnya milik Saf! Ya Allah seriously rasa nak melompat pun ada masa mak bagi surat ni kat Saf. Thank you mak, abah and adik-adik yang tak pernah putus mendoakan untuk Saf dapat Osaka ni. Doa kalian mempermudahkan perjalanan Osaka Saf ni. Thank you so much :)

Tak lupa jugak pada my own mentor, CDM Kak Sal yang selalu ingatkan dan tunjukkan cara macam mana nak siap. InshaaAllah dengan izinNYA, Saf akan terbang secara percuma ke OSAKA pada bulan February nanti :)
InshaaAllah nanti Saf story panjang sikit dalam my next entry about Osaka kay? :)




Doakan tahun 2016 ni Saf dapat keluarkan kereta business pertama Saf hasil daripada berniaga bersama TLC and SHOM :)
Drive kereta orang dengan drive kereta sendiri, memang lain feeling dia kan? InshaaAllah Saf dalam proses siapkan tabung kereta Saf ni. So please doakan for me ya? :)

 
Hmmmm banyak lagi Saf nak capai dalam 2016 ni. Antaranya :
 
- To achieve the highest position in this business which is CROWN DIAMOND MANAGER.
- To travel the world for FREE with my business partners because the more the merrier!
- To have RM50,000 in my saving.
- KAHWIN (Hehehhe yang ni by hook or by crook mesti kena tahun ni jugak. If not confirmlah kena bebel sampai hijau nanti >_____< )
 
 
Ada banyak lagi sebenarnya. Of course Saf ada impian tersendiri dalam menambah baik amalan Saf as a muslim but that will be too private to share. InshaaAllah Saf percaya all of us ada niat untuk jadi lebih baik dari sebelum ni tak kisahlah perkara yang melibatkan duniawi atau akhirat. Apepun Saf harap kita tak pernah lupa Allah dalam setiap perbuatan kita :)
 
 
To those yang belum berjaya capai apa yang you all cita-citakan dalam tahun 2015. Don't be sad. Bersyukurlah sebab Allah masih bagi kita kesempatan untuk berusaha perbaiki kelemahan kita dan jadi lebih baik pada tahun 2016 ni :)
 
 
Yang penting teruskan berusaha. Sebab Allah tak kejam. Allah akan bagi bila kita betul-betul dah bersedia dan pada yang betul-betul dah berusaha sehabis baik :)
 
 
Saf doakan tahun 2016 ni akan jadi tahun yang terbaik untuk Saf dan all of us.
 
Thank you so much for being so kind singgah blog Saf and shopping dengan Saf.
 
Last but not least, good luck all! 2016 will be great! :D
 
 
Loves,
Saff

No comments:

Post a Comment