Wednesday, 27 April 2016

2016 Diamond Night at Putrajaya International Convention Center (PICC)

Assalamualaikum everyone :)

Lamanya Saf tak update blog kan? Kalau dulu, paling kurang, setiap minggu ada satu entry, but right now sebulan satu entry. 

InshaaAllah lepas ni kena lebih bijak uruskan masa berblogging. Rindu sebenarnya dengan you all yang sentiasa sudi lawat blog Saf ni :)

Alhamdulillah, Sabtu lepas bersamaan dengan 23 April 2016, Saf telah diraikan secara besar-besaran dan meriah di Diamond Night yang diadakan di Putrajaya Internation Convention Center (PICC). 

Diamond Night ni diadakan khas untuk meraikan segala usaha dan penat lelah, usahawan-usahawan Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) yang telah berjaya mencapai target jualan sebanyak RM180K, RM720K dan anugerah khas Tabung Kereta.

Alhamdulillah Saf bersyukur sangat yang Saf adalah antara usahawan yang diraikan pada malam tu :) 

Tema Diamond Night untuk tahun ni adalah "Sparkling Like A Diamond".
Haaaa memang yang datang malam tu semuanya bergemerlapan macam berlian tau. 

My dress for the Diamond Night.
Thank you Kak Anne for turning my dream dress to real.


Cantik-cantik dan handsome-handsome semuanya. Maaflah kalau Saf tak perasan you all tau. Sebab memang semuanya bertukar wajah sebab terlalu cantik lepas dapat sentuhan MUA pilihan hati masing-masing :)

Ready to go :)


Untuk Diamond Night kali ni agak special sikit sebab it started as early as at 5.30pm and habis pada pukul 11.30pm. Lama tak? But we have break from 7.00pm - 8.30pm untuk Maghrib prayers :) 

InshaaAllah Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) adalah sebuah syarikat yang sangat prihatin terhadap semua usahawannya. Thank you SHOM for always giving us the best among the best! :)


Di kesempatan ini Saf nak panjatkan segala rasa kesyukuran kepada Allah SWT kerana dengan izinNya, Saf berjaya harungi segala pengalaman yang datang dengan sabar dan tabah demi mencapai pangkat DDM dan anugerah tabung kereta ni. 

IANYA TAK MUDAH TAPI BOLEH :) InshaaAllah nanti Saf akan share sikit tips untuk you all cuba kay? :)

Seterusnya Saf nak ucapkan jutaan terima kasih pada Mak, Abah, Mr. Z and adik-adik yang banyak mendoakan dan memberi galakan dari segi kata-kata semangat dan sangat memahami kegilaan Saf ni bila nakkan sesuatu >___< 
Setiap hari tau, Saf akan call mak abah and mintak both of them doakan Saf.

Selain tu Saf nak ucapkan berbanyak terima kasih pada my mentor, CDM Salleha Roslan yang banyak memberi galakan, bimbingan dan tunjuk ajar untuk Saf make sure dapat apa yang beliau dah capai dalam business Premium Beautiful ni. Doa Kak Sal pun menyumbang kepada kejayaan Saf hari ni. 
Thanks a lot Kak Sal :)

Tak lupa jugak, terima kasih kepada semua rakan-rakan kongsi Saf yang sentiasa support Saf dari dulu sampai sekarang. 

Tanpa all of you, takkan ada DDM Safriza Azwani. InshaaAllah apa yang you all bagi pada Saf harini, akan you all rasa jugak nanti the moment all of you ada rakan kongsi nanti. 

Selalulah ingat pesanan otai-otai kita, 
" To be a great leader, you have to be a great follower." 

Tak lupa jugak, terima kasih kepada sahabat-sahabat yang mendoakan Saf dalam diam. Ada yang personally message Saf and wish Congrats.

 SubhanaAllah, Saf appreciate sangat on your effort and thoughts. Saf yang bertuah dikelilingi sahabat-sahabat yang baik macam you all.

 Semoga Allah membalas doa kalian dengan kebaikan dunia dan akhirat. 
Aamiin :)

Okaylah Saf taknak tulis panjang-panjang lagi. Jom Saf share gambar-gambar sepanjang Diamond Night berlangsung last week.

Hope you all enjoy the pictures as much as I do :)


Alhamdulillah for the 2016 Diamond Night ni, Saf berjaya mendapat anugerah untuk Double Diamond Manager (DDM) setelah berjaya membuat sales sebanyak RM720,000 dan anugerah kedua adalah anugerah TABUNG KERETA
Thank you Allah :)



Tahniah kepada one of leaders from my team. 
Diamond Sales Manager (DSM) Liyana Tahar on your RM180,000 sales achievement! 
DSM Liyana ni berasal dari Terengganu and ternyata jarak bukan penghalang untuk Yana sama-sama berjaya seperti usahawan SHOM yang lain.

DSM Yana ni actually kawan sama universiti dengan Saf dulu tapi lain-lain course. Saf ambik degree in Human Resource Management and DSM Yana degree in Marketing.

Seronok bila Saf berjaya bukan sorang-sorang. Tahniah again Na :)

InshaaAllah Saf doakan semoga Yana dipermudahkan Allah untuk ke stage yang seterusnya. 
Aamiin :)




Tahniah Diamond Sales Manager (DSM) Qila Che Man on your RM180,000 sales achievement!

DSM Qila ni asalnya dari Kuala Lumpur tapi bekerja di Terengganu. And, again she has proved that, jarak bukan penghalang untuk berjaya.

Asalnya DSM Qila ni memang "blur" about busines. Cakap pun takut-takut. But Alhamdulillah Saf bangga dengan pencapaian DSM Qila hari ni. Makin berani dan makin tak berhenti berkongsi peluang perniagaan dengan masyarakat sekeliling.

Congrats Qila and Kak Saf doakan semoga urusan Qila untuk ke stage seterusnya dipermudahkan Allah. 
Aamiin :)


My team mates ambil peluang bergambar dengan CDM kesayangan, CDM Salleha Roslan before the event started.



Photobomb Kak Ujie posing. hehehe

Kak Ujie ni pun dalam proses menyiapkan pangkat Diamond Sales Manager tau. InshaaAllah dalam waktu terdekat ni siaplah DSM Kak Ujie ni. 

Antara one of my team leaders yang sangat bulat hati dan komited dengan business ni. Untungnya rakan kongsi DSM Kak Ujie dapat mentor yang tak pernah berkira nak bantu rakan kongsi beliau.

Saf doakan segala urusan DSM Kak Ujie untuk ke stage seterusnya dipermudahkan Allah.
Aamiin :)

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERTS
from my team.




We just wanna be happy :)




During the red-carpet.
Hati-hati mata Saf boleh keluarkan laser tau :D




Me with DSM Liyana Tahar.




Anti-social >___<
Hehehe taklah. Actually both of us busy update wall facebook masing-masing. Inilah cara we all "bekerja". We tell people what we are doing. If not, macam mana you all nak tahu kan? :)




Me with DSM Qila Che Man and DSM Liyana Tahar :)
Both of them antara yang terawal sama-sama berjuang dengan Saf dalam business ni.
Semoga Allah sentiasa jaga hubungan ni sampai Jannah and semoga kita sama-sama berjaya capai impian kita dalam hidup dan akhirat. 
Aamiin :)





Me with Aida Jebat. Hehehe






My girls.






Thank you sahabat-sahabat seperjuangan yang sudi datang malam tu. Tak sabar Saf nak tunggu bawah stage and sambut you all turun ambik award :)


Sahabat :)



Terharu tengok rakan-rakan kongsi Saf tunggu kat bawah stage waktu Saf ambil award Double Diamond Manager dan Anugerah Tabung Kereta, I really appreciate the loves and the support :)
Thank you family :)



Tiada kejayaan yang datang bergolek. 
Alhamdulillah lepas dah siapkan pangkat Double Diamond Manager ni, segala yang "susah" tu hilang sekelip mata sebab kemanisan kejayaan tu lebih besar dari pahitnya usaha gigih :)
Thank you Allah :)



Me with Double Diamond Manager, Farhana Ramli.
Doakan usaha kami dipermudahkan untuk ke stage yang seterusnya ya? 



My beautiful inside and out business partners. Thank you for coming girls! :)


Thank you for coming Dekna! :)
Saf tak sabar nak raikan Dekna on the stage nanti. I know Dekna boleh :)



Thank you for coming Fie!
Kak Saf doakan kejayaan buat Fie. Follow mentor-mentor Fie sampai jadi yer? :)





Thank you for coming Kak Iza.
Kak Iza ni actually my senior waktu zaman UNITEN dulu. Alhamdulillah Allah jodohkan both of us sekali lagi dalam business ni.
Saf doakan semoga impian Kak Iza untuk jadi surirumah bekerjaya dipermudahkan Allah.
Aamiin :)





Thank you Anis for coming all the way from Kota Bharu, Kelantan untuk sama-sama memeriahkan Diamond Award ni.
InshaaAllah segala perngorbanan masa, wang and tenaga Anis tu Allah pandang dan akan Allah ganti dengan sebaik-baiknya.
Follow mentor-mentor Anis rapat-rapat yer? Kak Saf doakan kejayaan Anis.
Aamiin

Thank you for coming all the way from Kuantan, Pahang, Sha.
Kak Saf doakan kejayaan Sha dunia akhirat.
Aamiin.



Thank you Ina for coming all the way from Rompin, Pahang.
Kak Saf doakan kejayaan Ina dunia akhirat.
Follow Kak Qila rapat-rapat kay? :)





Thank you for coming and stay till the end of the event, Su.
Saf doakan kejayaan Su dunia akhirat.
Saf tahu Su boleh buat. Follow mentor Su, Qila rapat-rapat yer? :)





Me with the Top Leaders Circle founder, CDM Salha Zain.



Sempat ambil peluang untuk dengar amanat daripada CDM Salha Zain before naik stage untuk terima anugerah kunci kereta,
This is the beauty about this business,sentiasa ada yang ingatkan kita untuk kejar dan capai impian kita.
Thank you CDM Salha for the motivation and inspiration.

 Alhamdulillah the CAR KEY is mine! 
Alhamdulillah for the extra bonus given by the company. Lepas ni doakan Saf cepat-cepat keluarkan kereta idaman Saf pulak yer? :)



Beliau orang yang pertama Saf cari immediately after turun stage ^-^



Thank you Kak Sal for your endless support, guidance and doa. 
May Allah bless you dunia akhirat.
Aamiin.



Thank you sahabat-sahabat CDP from TLC yang sudi support from the beginning until the end of the event. 
InshaaAllah next will be your turn to be on the stage!
Just focus and pursue what you BELIEVE.
Good luck everyone! :)





With my favourite Make-up Artist. 
Thank you sebab sudi makeup Saf cecantik :)

Anyone yang berminat nak dapatkan sentuhan Faz yang cantik ni boleh contact Faz di :
011-332-004-06
Instagram : Fazzy_Adryyana
Facebook : 



Kalau nak tahu, dress from Elie Saab ni lah yang Saf jadikan inspiration untuk design my Diamond Night dress ni.
Saf nak yang simple, sweet, sopan dan paling penting selesa nak bergerak ke sana-sini.
Alhamdulillah Allah tunjukkan design ni pada Saf and it turned out exactly as what I imagined.
Thank you Kak Anne for patiently patching the lace for me. I do appreciate it a lot :)





InshaaAllah next one, all of you will hold your own car key kay? :)



Last but not least, thank you pada our official photographer, EB JUNAIDI yang sudi melayan kekakak yang suka posing ni. Pantang nampak camera, confirm nak posing :D

Banyak lagi gambar cantik-cantik EB captured. Terlalu banyak actually sampaikan tak terpilih. 

Those yang nak captured your sweet moments, jangan segan-segan contact EB di :

Facebook : EB JUNAIDI
Instagram :EBJUNAIDI
017-695-6587
                                 

"She Believe She Could, So She Did."

Loves,
Saff

2 comments: