Friday, 8 April 2016

My Success Story : Tabung Kereta Kini Dalam Genggaman

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dengan izinNya Saf masih lagi mampu bernafas and update my blog yang hampir bersawang ni..hehehe maaf you all sebab Saf memang a bit busy lately ni. Dengan activity business yang non-stop and now plus dengan long list of things to do for my wedding this coming May,memang tak sempat nak update blog. InshaaAllah. Doakan semoga semuanya berjalan lancar yer :)

Alhamdulillah jugak akhirnya Saf berjaya capai satu lagi benefit daripada syarikat iaitu TABUNG KERETA. Semua usahawan yang buat perniagaan Premium Beautiful layak untuk dapat TABUNG KERETA ni. Cuma ada a few requirements yang mesti you all capai in order to get the TABUNG KERETA.

 Memang rasa susah at first. A few times Saf tried and Saf tak pernah give up. Akhirnya TABUNG KERETA ni dah jadi milik Saf. Siapa yang tak happy bila kita dapat bonus extra of 3% untuk kita gunakan bayar kereta idaman nanti kan? :)

Nak tahu tak apa "push factor" Saf untuk siapkan TABUNG KERETA ni on time?
.
.
Sebabnya Saf malu kalau Saf dapat award tabung kereta ni bila Saf dah siapkan title Crown Diamond Manager (CDM). Kalau boleh, Saf nak capai award tabung kereta ni sebelum Saf siapkan title Crown Diamond Manager. Alhamdulillah Allah dengar doa dan permudahkan semuanya untuk Saf.


Gambar ni kenangan sangat :)

Waktu ni dah almost 1.00am and Saf sanggup redah rumah my mentor, CDM Kak Sal, semata-mata nak dapatkan mock kunci kereta yang Kak Sal pernah ambil waktu Diamond Night in 2014 dulu.

Sebab apa tau?
Sebab Saf nak imagine yang Saf akan pegang kunci ni waktu naik Diamond stage this April. Alhamdulillah I made it :)

Betullah kata orang yang berjaya, KEJAYAAN ITU BERMULA DENGAN IMPIAN.

So, kalau nak berjaya, first thing first kita kena berani untuk BERIMPIAN :)

Thank you Kak Sal, sebab layankan jer kegilaan protege mu ini >___<


My Favourite and People who I looked up to in this business! :)

From left : CDM Salleha Roslan, Yours Truly, CDM Haji Azlan Deraman and CDM Salha Zain.

Seronok tau bila dapat berdiri side to side with CDM Haji Azlan Deraman, our multimillionaire mentor.

Setiap kali ambil award, Saf memang suka nak dengar kata-kata semangat CDM Abg Lan.




CDM 3S ^___^

Yang "S" sorang lagi tu is on the way to be CDM. Doakan for me ya :)



Saf bersyukur sangat ada someone yang selalu tegur, selalu ingatkan dan selalu tunjukkan apa yang Saf perlu buat dan capai dalam business ni.

Saf bersyukur sangat, Allah hadirkan someone yang "PUSH" kita kearah kejayaan dan kebaikan di dunia and akhirat.

So, janganlah you all rasa marah or rimas, bila you all ada mentor yang menjalankan tanggungjawabnya nak tengok rakan kongsi berjaya capai apa yang you all impikan.

Bersyukurlah ada yang masih KISAH pasal kita.

Thank you Kak Sal :)





Doa-doakan semoga cepatlah kereta idaman Saf ni keluar yer. Saf harap dapat keluarkan kereta idaman Saf ni dalam tahun ni jugak. Aamiin :)


Loves,
Saff


No comments:

Post a Comment