Saturday, 30 September 2017

Premium Beautiful Korset Set Berpantang Terbaik

Assalamualaikum all :)

  Kali ni Saf nak dedicate this entry khas untuk mummy to be and mommies yang sudi singgah blog Saf ni :)

First thing first, Saf nak ucapkan TAHNIAH sebab you all bakal bergelar mummy and untuk you all yang dah pun jadi mummy, congrats on the new born cutie :) 

Bestnya bau baby..Saf suka sangat bau baby. Rasa tenang sangat setiap kali cium baby kan? Mungkin jugak sebab baby ni selalu berzikir pada Allah in their own way. So, hati jadi tenang setiap kali tengok, pegang dan cium baby :)





You all perasan tak? 
.
.
.
Wanita zaman sekarang makin ambil mudah amalan berpantang selepas bersalin. Amalan berpantang traditional semakin dilupakan dan dipandang remeh oleh ramai wanita zaman kini. 

Mungkin kesan daripada tak berpantang secara betul tu, kita tak akan rasai sekarang. Tapi for long-term, memang kita akan slowly rasa kesan akibat tak berpantang dengan baik. 

Mak Saf sendiri selalu pesan,
 " Badan kita ni nak pakai lama." 

Mungkin Saf tak berapa faham waktu Mak cakap macam tu. Yerla waktu tu umur Saf baru 18 tahun. Siapalah nak ambik "port" bila kita belum lalui apa yang Mak cakap tu kan :p

Saf witnessed my mom berpantang cara traditional yang memang agak remeh,tapi memang Saf amazed sangat dengan kesabaran my mom follow segala routine berpantang yang agak leceh tu. 

Kesannya memang Saf amazed sebab mak nampak ceria, bertenaga and sihat sepanjang berpantang. Baby pun Alhamdulillah sihat jer :)

Part cantik tu memang tak boleh la nak nafikan lagi bila kita betul-betul berpantang secara traditional kan? 

My mom even dah beranak 4 waktu tu, masih lagi badan solid tau. 

Tapi now bila dah tua-tua, taklah berapa nak jaga lagi kan shape tu. But still my mom taklah besar sangat. I guessed itulah kesan berpantang yang mana-mana wanita akan rasai bila betul-betul buat dan follow :)

Mom and I :)

Personally I love this picture during my engagement day last year. My mom dah nampak macam kakak Saf kan? ^___^

So, InshaaAllah kalau direzekikan Allah Saf jadi mummy nanti, Saf sanggup berpantang traditional. Sebab kalau boleh Saf nak sihat dari dalam. Cantik ni, bila dalaman sihat, confirm luaran jadi cantik :) 

Cumanya kalau Saf berpantang, Saf akan gunakan full set PREMIUM BEAUTIFUL KORSET. 

Yerlah siapa yang tak berpantang dengan Premium Beautiful Korset Set Berpantang terbaik ni, memang rugi sangat tau you all. 

Nak tahu tak kenapa Saf kata you all wajib berpantang dengan PREMIUM BEAUTIFUL KORSET? 
.
.
.
1. NO STRESS.
InshaaAllah you all takkan stress bila pakai fullset Premium Beautiful Korset set berpantang terbaik ni sebab mudah sangat nak pakai set Premium Beautiful ni tau.

Kena tahu cara pakai yang betul dan cepat. InshaaAllah kalau tahu cara, 2-3 minit jer dah siap pakai full-set :)

2. Luka Dalaman Cepat Baik

Tahu tak, bila you all berpantang dengan Premium Beautiful Korset ni, InshaaAllah luka dalaman akibat bersalin akan sembuh dengan cepat. Premium Beautiful Korset ni ada Far-Infra-Rays-Red (FIR) which is fungsinya adalah untuk mempercepatkan proses sembuh mana-mana bahagian dalam badan kita.

3. Pakai Premium Beautiful Korset umpama BERTANGAS


Leceh tak bila fikirkan persiapan nak bertangas? Dengan nak adjust masa and long list of things to do as mummy, memang ramai yang skip part bertangas ni. 

Bertangas ni actually bagus sangat untuk keluarkan segala toxin dalam badan kita yang dah 9 bulan tak period tu. Selain tu bertangas membantu menguatkan otot pelviks too. 

Tapi you all jangan risau.Bila pakai Premium Beautiful Korset ni waktu berpantang, you akan rasai kesan bertangas tu walaupun you all tak sempat bertangas! Best tak? :)


4. Darah Nifas keluar dengan lancar

Ini antara function yang paling Saf suka dalam Premium Beautiful Korset ni. 

Darah nifas akan keluar dengan sangat lancar.
 So bila darah nifas keluar lancar, itu tanda rahim kita "bersih" daripada darah kotor and InhshaaAllah rahim kita akan jadi sihat.

To be honest, Saf ada client yang dah berhenti keluar darah nifas selama 40 hari. 
Tapi bila pakai Premium Beautiful korset ni, darah nifas tu keluar balik tau and baunya sangatlah hanyir dan busuk. 


Boleh imagine tak if darah nifas tu tak keluar sampai habis? >___<



5. Pakai Premium Beautiful Korset 

umpama bertungku 5 kali sehari.


You all just imagine, larat tak nak bertungku 5 kali sehari? 
Saf tengok my mom dulu pun sempat bertungku 2 kali jer sehari. Tapi bila you all pakai Premium Beautiful Korset ni selama 8 jam sehari, it's like you all bertungku sebanyak 5 kali sehari tau. 

Best tak? Yang lagi best sebab you all tak perlu pun nak kena panaskan batu tungku bagai.  Pakai Premium Beautiful Korset jer..mudah kan? :)


6. Rahim dan peranakan kembali ke 

tempat asal dan normal.


You all jangan terkejut kalau mak bidan you all kata, rahim dan peranakan you all dah "kecut" and back to it's place. Sebab memang rata-rata ibu-ibu yang berpantang dengan Premium Beautiful Korset akan bagi feedback yang sama macam Saf share ni. Best tak? 

Tak perlu nak sakit-sakit kena "sengkak" dengan mak bidan ^_____^



7. Badan confirm lebih langsing selepas berpantang dengan Premium Beautiful

Korset

 Kalau you all ada plan nak dapatkan bentuk badan hourglass selepas bersalin, tolonglah pakai Premium Beautiful Korset ni waktu berpantang.

Waktu you all berpantang, badan you all sangat "lembut" tau. Means badan lebih banyak air daripada fat. Memang boleh cepat kurus dan mudah dapat hourglass shape bila you all berpantang dengan Premium Beautiful Korset ni.



Sebulan jer berpantang dengan Premium Beautiful Korset, dah dapat bentuk badan macam ni. Perempuan manalah yang tak suka kan? :)



Percaya tak, kakak ni dah beranak 3?
Inilah kesan dan akibatnya berpantang dengan Premium Beautiful Korset.
Bila dah dapat shape macam ni,  confirm you all akan pakai Premium Beautiful Korset ni hari-hari :)



Saf sendiri jealous tengok bentuk badan kawan-kawan Saf yang melampau-lampau lawanya after berpantang dengan Premium Beautiful Korset ni.

 You all tak jealous ke anak dah dua tiga orang tapi badan macam anak dara >___<




Bila you all boleh order Premium Beautiful Korset ni untuk you all gunakan waktu berpantang? 
.
.
.

Jawapannya 
.
.
SEKARANG :)

Jangan risau about sizing tau you all. If the sizes, tak ngam after you all dah bersalin, kita boleh tukar for free :) 
Tapi dengan syarat tak pernah guna lagi lah :)


For mommies yang bersalin normal

- You all boleh terus sarung Premium Beautiful Korset after bersalin. Tapi normally Saf akan suggest after hari ketiga bersalin sebab nak bagi mommies settle down dulu :)

For mommies yang melahirkan secara pembedahan atau cesarean

- You all boleh mula pakai Premium Beautiful Korset after 30 hari bersalin.

 Jangan risau tau nak pakai Premium Beautiful Korset ni, sebab advantage bila you all pakai Premium Beautiful Korset waktu berpantang adalah, luka pembedahan atau cesarean tu akan cepat baik dan parut pembedahan akan hilang jadi warna kulit. Termasuk bahagian dalaman you all sekali

Yerla, ibu bersalin cesarean kan tak boleh berurut dan bertungku, at least Premium Beautiful Korset helps you stay healthy inside out :)



Ini kawan Saf.

Her name is Kila. Kila pakai Premium Beautiful after melahirkan anak kedua melalui pembedahan, Anak Kila yang pertama pun dilahirkan secara pembedahan tapi waktu tu Kila belum lagi pakai Premium Beautiful Korset.
Alhamdulillah after berpantang dengan Premium Beautiful Korset, bentuk badan Kila makin slim. Yang paling penting, Premium Beuatiful Korset bantu kurangkan rasa sakit akibat parut pembedahan.

For more details on your Premium Beautiful Korset untuk you all gunakan as a set berpantang nanti, you all jangan segan-segan contact Saf tau. InshaaAllah Saf akan explain lebih details and Saf akan jawab segala soalan you all dengan info yang tepat dan betul :)


p/s: 
Premium Beautiful Korset is still ON SALE. 
Get it now before the sales end :)


WHATSAAP/TELEGRAM :

013-3011330
SAFF


Loves,
Saff 



1 comment: