Wednesday, 23 November 2016

Promosi Harga Murah Celgynic Gold

Assalamualaikum everyone :)

Wah lamanya Saf tak update blog. Lepas my wedding day aritu, Saf busy pulak dengan closing Beijing, makanya memang banyak sangat entry yang tengah queue dalam draft ni >___<

Tapi Saf appreciate sangat pada you all yang sudi singgah my blog. Doakan Saf sentiasa ada masa dan ruang untuk update blog Saf ni kay? :)



Okayla..Asyik share pasal Premium Beautiful Corset jer kan? So, kali ni Saf nak share dengan you all about this one supplement yang diperbaharui oleh SHOM. 

Namanya CELGYNIC GOLD

Celgynic Gold ni Saf makan at first just untuk control kolestrol jer. Tapi tak sangka banyak sangat kelebihan Celgynic Gold ni tau.


Last week on Monday (June 20th, 2016) bertempat di HQ SHOM di Klang, Saf dan TLC Master Trainers yang lain belajar lebih details lagi mengenai Celgynic Gold ni. Thank you Jay Ann for the knowledge and info! :)

Seriously memang sangat menarik tau Celgynic Gold ni especially untuk you all yang ambik berat tentang kesihatan masing-masing:)

You all tahu tak, most of our foods yang kita makan mengandungi asid yang sangat tinggi. Boleh tak you all imagine apa yang jadi kat dalam badan kita if those foods tak properly keluar daripada badan kita?

That is why kenapa badan kita senang letih, mudah dijangkiti penyakit and lama-kelamaaan akan menyebabkan penyakit kronik yang akhirnya boleh meragut nyawa kita. Seriously takutkan? >___<

Saluran darah dalam badan kita ni berfungsi membawa bekalan oksigen and nutrient yang penting untuk badan kita. Bila saluran darah kita "bersih", inshaaAllah badan kita akan berada pada tahap kesihatan yang optimum.

And you all tahu tak?
Makanan yang tinggi garam dan asid akan lama-kelamaan akan membuatkan saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit". 



Ni lah contoh bila saluran darah kita makin "keras" dan "sempit" akibat daripada makanan yang kita makan. Cuba you all tengok "lambakan kolestrol" tu. Just imagine dah berapa puluh tahun kita asyik makan dan makan. Boleh imagine tak saluran darah kita macam mana? >____<

Saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit" disebabkan terlalu banyak toxin dalam badan kita. So, kita perlukan something yang boleh "lembutkan" dan "bersihkan" saluran darah kita. 

Lepas Saf tahu kepentingan dan kebaikan Celgynic Gold ni, Saf rasa sangat bersyukur sebab Saf dah mula ambil langkah awal untuk jaga kesihatan Saf. 

Jom Saf share sikit dengan you all,
 APA ITU CELGYNIC GOLD?


Celgynic Gold adalah Gabungan UNIK lesitin & herba traditional yang berharga


KANDUNGAN CELGYNIC GOLD :

1. Lesitin (ekstrak kuning telur)


- Lesitin ni pada awalnya diasingkan daripada kuning telur pada tahun 1846 oleh Theodore Gobley (ahli kimia Perancis)

- Kalau you all nak tahu, Lesitin ni adalah satu komponen sel penting yang terdapat dalam setiap sel badan.

- Lesitin kaya dengan nutrient penting seperti choline yang penting untuk fungsi mental dan perkembangan otak.


Berikut adalah beberapa dakwaan kesihatan yang mengatakan bahawa lesitin mempunyai kelebihan seperti:
üMeningkatkan kesihatan kardiovaskular
üMenguatkan hati dan sel fungsi
üPengangkutan dan metabolisme lemak
üRawatan yang lebih baik untuk batu karang
üMeningkatkan daya ingat, kebolehan pembelajaran dan masa tindak balas
üPertumbuhan rambut yang sihat dan kulit
üMeningkatkan komunikasi sel
üPrestasi fizikal dan daya tahan otot yang lebih baik

üPelepasan arthritis

2. Lingzhi

You all pernah dengar tak Lingzhi? Lingzhi ni actually cendawan tau and banyak digunakan  dalam perubatan traditional Cina.
(Source : Google Image)

-     - Lingzhi dalam Celgynic Gold mengandungi sebatian aktif yang dikenali sebagai polisakarida.

- Ini dapat meningkatkan fungsi imunisasi badan dengan merangsang sel-sel darah putih (leukosit).

- -Penyelidikan telah menunjukkan bahawa beta-glucan & gula kompleks yang terdapat dalam Lingzhi boleh mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser.

 - Lingzhi dalam Celgynic Gold mempunyai spectrum yang luas terhadap aktiviti antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus dalam sel badan manusia.


3) Cordyceps

Actually cordiceps ni adalah ulat beluncas yang bila ulat beluncas ni mati, ulat ni akan bertukar menjadi satu fungus yang membawa banyak kebaikan pada kesihatan manusia. 

Uniknya cordiceps ni hanya boleh didapati di kawasan gunung dan bersalji. Dan cordyceps ni hanya boleh "dituai" pada musim panas jer tau. Best kan, Celgynic Gold ada kelebihan cordyceps ni? :)

- Secara tradisionalnya, cordycets telah dianggap sebagai ejen utama bagi memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan tahap kualiti hidup.

KEBAIKAN CORDYCEPS dalam Celgynic Gold :
- Meningkatkan tenaga 
- Mengurangkan keletihan
- Menguatkan sistem imun
- Meningkatkan stamina
- Memperbaiki sistem pernafasan.

4) Goji Berry

Goji Berry, The healthiest dried food
Source : Google Image

- Goji Berry mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan kalori yang rendah.

- Selain itu, Goji Berry kaya di dalam Celgynic Gold kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata.

5) American Ginseng

Ginsenosides (Saponin)  yang terkandung dalam ginseng telah memberikannya ciri-ciri perubatan.



KEBAIKAN AMERIKAN GINSENG dalam Celgynic Gold :

- Meningkatkan sistem imunisasi badan.

- Meningkatkan prestasi dan kesihatan mental. Elok untuk mereka yang mengalami masalah mudah lupa.

- Menghalang pertumbuhan tumor.

6) Duzhong

- Duzhong berasal daripada kulit kering dari Eucommia atau pokok getah.

- Duzhong dalam Celgynic Gold Menguatkan tulang dan otot.

- Selain itu, Duzhong dalam Celgynic Gold mengurangkan tekanan darah.

8 SEBAB KENAPA ANDA PERLU AMALKAN CELGYNIC GOLD DALAM SUPPLEMENT HARIAN ANDA :

1. Menyembuhkan & memperbaiki membrane sel
• Lesitin – komponen utama dari membran sel

Membantu menyembuhkan & memperbaiki membran sel

Mencegah pengerasan membran sel

Sel sihat = Badan yang lebih sihat


2.Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah
Membantu mengurangkan LDL dan trigliserida & meningkatkan HDL

Menghambat pembentukan plak pada dinding arteri 
- mencegah aterosklerosis dan penyakit jantung

3.Menguatkan daya ingatan dan kebolehan pembelajaran.

Sumber choline yang sangat baikpenting untuk pelbagai fungsi otak

Menjana semula dan menghidupkan sel-sel otak.

Meningkatkan daya tumpuan dan kebolehan pembelajaran.

Menguatkan daya ingatan.

4.  Menggalakkan kulit dan rambut yang sihat

Melembutkan & melembapkan kulit dan
rambut.
Menggalakkan pertumbuhan
kulit & rambut yang sihat.

5. Ejen pengemulsi yang semula jadi
• Bertindak sebagai pemecah lemak
supaya mencairkanlemak kerasdan
meningkatkan metabolisme lemak yang
lebih efisien. ----> Ini yang paling best kan? Especially untuk perempuan yang sangat particular about weight loss..Like me  ^_____^

6. Membantu dalam penyerapan Vitamin A, D, E & K
7. Meningkatkan sistem imun & ketahanan fizikal
Kombinasi lesitin dengan herba
traditional cina yang berharga
menguatkan stamina tubuh badan

8. Memelihara kesihatan hati 
mengurangkan risiko pembentukan batu karang


CARA PENGAMBILAN CELGYNIC GOLD :

1 Botol Celgynic Gold mempunyai 120 biji softgels.


• 2 kali sehari selepas makan.
• Diambil pada waktu pagi dan waktu malam.
• Setiap kali 4-6 softgel.



Saf dah mula amalkan Celgynic Gold ni dalam supplement Saf. Maybe it is still too early to notice the benefits but at least for long term, Saf tahu jantung Saf dilindungi :)

Murah jer harga sebotol Celgynic Gold ni you all :

RM153 sahaja
*Free Postage 

Tapi untuk you all yang my blog readers, jangan lupa directly whatsaap Saf kay sebabnya Saf akan selalu bagi special price for you all :)

Hurry up get yours today sebab Celgynic Gold tersangatlah laris tau :)

Whatsaap :
013-3011330
(Saff)

Loves,
Saff :)

No comments:

Post a Comment