Wednesday, 23 November 2016

Harga Herba Maharani HaiO aka Jamu Ayam Hitam

Assalamualaikum everyone :)

Kali ni Saf nak share dengan you all, about this one supplement yang Saf dah ambil sejak 2013 till now. 

Alhamdulillah my period makin teratur since then and paling penting, Saf rasa bertenaga sangat setiap kali makan herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni.

Yerla bila makin berusia ni, badan makin cepat letih dan lesu. Baru kerja dalam 6 jam pun Saf dah rasa letih sangat. Alhamdulillah herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni sangat membantu Saf untuk kekal cergas dan active.

Jom Saf share sikit apa sebenarnya herba Maharani HaiO akak Jamu Ayam Hitam ni and kenapa setiap wanita WAJIB amalkan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni kalau you all nak semakin disayangi dan digilai oleh para suami :)




Apakah itu Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam?

Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te 
Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. 

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. 

Maharani  menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan

Herba Maharani aka Jamu Ayam Hitam ini menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.


Kandungan Utama Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam 

Kalau you all nak tahu,Herba Maharani ni mengandungi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga seperti :

- Pati ayam hitam
-Concha Ostrea Gigas 
- Cornu Cervus Nippon
- Radix Astragalus Membranaceus 
- Radix Panax Ginseng 
- Rhizoma Cyperus Rotundus
-Radix Angelica Sinensis 
- Radix Paeonia Lactiflora 
- Radix Rehmannia Glutinosa 
- Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
-Radix Salvia Miltiorrhiza
-Rhizoma Dioscorea Opposita
-Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa tu dia berbelit lidah nak sebut nama semua jenis ginseng ni kan? And for your info, ginseng-ginseng ni sangat mahal dan berkhasiat tau. Tapi Alhamdulillah Herba Maharani ni murah jerrr..taklah semahal harga-harga ginseng ni :)


Kesan pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Menambahkan tenaga dan darah.
- Menyelaras kitaran haid
- Mengawal keputihan
- Melegakan tekanan dan kesakitan.

 (p/s: Secara kesimpulannya, Herba Maharani ni biasanya digunakan untuk merawat masalah lemah badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya )

Selain itu, herba Maharani juga memberi berita baik dan menambahkan peluang untuk mengandung.


Kebaikan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Melegakan masalah wanita & gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan)
  • Amalan yang baik kepada wanita selepas bersalin (menguat & mengecutkan otot rahim, saluran peranakan)
  • Melegakan sakit pinggang & belakang, sakit sendi & lutut, angin dalam badan dan sebagainya
  • Mengaktifkan hormon estrogen, progestron & androgen wanita
  • Awet muda, menegang & memberi keanjalan kulit
  • Menghilangkan keletihan, meningkatkan kadar metabolisme


Keberkesanan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Cara Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

> Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

> Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

> Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

> Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. 

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani 
 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari 
(habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Inilah rupa herba Maharani Haio aka Jamu Ayam hitam ni. Memang senang sangat nak telan :)



SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani. 

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas 
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all  boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 

- Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. 

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. 

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all  boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. 

Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari. 



Harga = RM98 Sahaja!
Postage : 
RM 7 - Semenanjung 
RM12 - Sabah Sarawak



Ada yang tanya, kenapa saya jumpa Maharani lagi murah, RM68 jerrr..


Untuk pengetahuan semua, RM65 tu harga lama 3 tahun yang lepas. Sekarang, sekotak RM 98.

Macamana nak dapatkan herba Maharani menyengat ni..

Whatsaap Sekarang:
013-3011330
Saff

Bank In Before Delivery (BBD):
 Shah Alam, Setia Alam, Klang


Loves,
Saff

8 comments:

  1. Sis, nk tya, kalau sy menyusukan bby, blhkah sy makan maharani. Bby 9bln

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis...tq for your comment :)
      Boleh sis..so far tak ganggu baby.
      kalau sis berminat, boleh wassap saya di 0133011330 :)

      Delete
  2. Asslm sis.. klau dalam berpantang selepas keguguran blh mkn x jamu maharani?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam dear..tq for dropping by :)
      Boleh sngat dear..details boleh wassap sis 0133011330 :)

      Delete
  3. Asslm sis.. klau dalam berpantang selepas keguguran blh mkn x jamu maharani?

    ReplyDelete
  4. Salam...sesuai x utk mkn sebagai jamu selepas bersalin..hr ke brapa yer blh start consume?..utk menyusu baby blh ker..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi tengku nini..thank you for dropping by :)
      Untuk lebih details boleh wassap saya di 013-3011330 :)

      Delete
  5. sis, period saya panjang dan sampai sekarang belum berhenti. adakah saya boleh mengambil pil ni walaupun period saya ni belum berhenti ..

    ReplyDelete