Wednesday, 23 November 2016

Harga Herba Maharani HaiO aka Jamu Ayam Hitam

Assalamualaikum everyone :)

Kali ni Saf nak share dengan you all, about this one supplement yang Saf dah ambil sejak 2013 till now. 

Alhamdulillah my period makin teratur since then and paling penting, Saf rasa bertenaga sangat setiap kali makan herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni.

Yerla bila makin berusia ni, badan makin cepat letih dan lesu. Baru kerja dalam 6 jam pun Saf dah rasa letih sangat. Alhamdulillah herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni sangat membantu Saf untuk kekal cergas dan active.

Jom Saf share sikit apa sebenarnya herba Maharani HaiO akak Jamu Ayam Hitam ni and kenapa setiap wanita WAJIB amalkan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni kalau you all nak semakin disayangi dan digilai oleh para suami :)




Apakah itu Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam?

Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te 
Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. 

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. 

Maharani  menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan

Herba Maharani aka Jamu Ayam Hitam ini menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.


Kandungan Utama Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam 

Kalau you all nak tahu,Herba Maharani ni mengandungi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga seperti :

- Pati ayam hitam
-Concha Ostrea Gigas 
- Cornu Cervus Nippon
- Radix Astragalus Membranaceus 
- Radix Panax Ginseng 
- Rhizoma Cyperus Rotundus
-Radix Angelica Sinensis 
- Radix Paeonia Lactiflora 
- Radix Rehmannia Glutinosa 
- Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
-Radix Salvia Miltiorrhiza
-Rhizoma Dioscorea Opposita
-Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa tu dia berbelit lidah nak sebut nama semua jenis ginseng ni kan? And for your info, ginseng-ginseng ni sangat mahal dan berkhasiat tau. Tapi Alhamdulillah Herba Maharani ni murah jerrr..taklah semahal harga-harga ginseng ni :)


Kesan pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Menambahkan tenaga dan darah.
- Menyelaras kitaran haid
- Mengawal keputihan
- Melegakan tekanan dan kesakitan.

 (p/s: Secara kesimpulannya, Herba Maharani ni biasanya digunakan untuk merawat masalah lemah badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya )

Selain itu, herba Maharani juga memberi berita baik dan menambahkan peluang untuk mengandung.


Kebaikan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Melegakan masalah wanita & gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan)
  • Amalan yang baik kepada wanita selepas bersalin (menguat & mengecutkan otot rahim, saluran peranakan)
  • Melegakan sakit pinggang & belakang, sakit sendi & lutut, angin dalam badan dan sebagainya
  • Mengaktifkan hormon estrogen, progestron & androgen wanita
  • Awet muda, menegang & memberi keanjalan kulit
  • Menghilangkan keletihan, meningkatkan kadar metabolisme


Keberkesanan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Cara Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

> Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

> Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

> Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

> Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. 

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani 
 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari 
(habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Inilah rupa herba Maharani Haio aka Jamu Ayam hitam ni. Memang senang sangat nak telan :)



SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani. 

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas 
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all  boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 

- Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. 

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. 

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all  boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. 

Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari. 



Harga = RM98 Sahaja!
Postage : 
RM 7 - Semenanjung 
RM12 - Sabah Sarawak



Ada yang tanya, kenapa saya jumpa Maharani lagi murah, RM68 jerrr..


Untuk pengetahuan semua, RM65 tu harga lama 3 tahun yang lepas. Sekarang, sekotak RM 98.

Macamana nak dapatkan herba Maharani menyengat ni..

Whatsaap Sekarang:
013-3011330
Saff

Bank In Before Delivery (BBD):
 Shah Alam, Setia Alam, Klang


Loves,
Saff

Promosi Harga Murah Celgynic Gold

Assalamualaikum everyone :)

Wah lamanya Saf tak update blog. Lepas my wedding day aritu, Saf busy pulak dengan closing Beijing, makanya memang banyak sangat entry yang tengah queue dalam draft ni >___<

Tapi Saf appreciate sangat pada you all yang sudi singgah my blog. Doakan Saf sentiasa ada masa dan ruang untuk update blog Saf ni kay? :)



Okayla..Asyik share pasal Premium Beautiful Corset jer kan? So, kali ni Saf nak share dengan you all about this one supplement yang diperbaharui oleh SHOM. 

Namanya CELGYNIC GOLD

Celgynic Gold ni Saf makan at first just untuk control kolestrol jer. Tapi tak sangka banyak sangat kelebihan Celgynic Gold ni tau.


Last week on Monday (June 20th, 2016) bertempat di HQ SHOM di Klang, Saf dan TLC Master Trainers yang lain belajar lebih details lagi mengenai Celgynic Gold ni. Thank you Jay Ann for the knowledge and info! :)

Seriously memang sangat menarik tau Celgynic Gold ni especially untuk you all yang ambik berat tentang kesihatan masing-masing:)

You all tahu tak, most of our foods yang kita makan mengandungi asid yang sangat tinggi. Boleh tak you all imagine apa yang jadi kat dalam badan kita if those foods tak properly keluar daripada badan kita?

That is why kenapa badan kita senang letih, mudah dijangkiti penyakit and lama-kelamaaan akan menyebabkan penyakit kronik yang akhirnya boleh meragut nyawa kita. Seriously takutkan? >___<

Saluran darah dalam badan kita ni berfungsi membawa bekalan oksigen and nutrient yang penting untuk badan kita. Bila saluran darah kita "bersih", inshaaAllah badan kita akan berada pada tahap kesihatan yang optimum.

And you all tahu tak?
Makanan yang tinggi garam dan asid akan lama-kelamaan akan membuatkan saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit". 



Ni lah contoh bila saluran darah kita makin "keras" dan "sempit" akibat daripada makanan yang kita makan. Cuba you all tengok "lambakan kolestrol" tu. Just imagine dah berapa puluh tahun kita asyik makan dan makan. Boleh imagine tak saluran darah kita macam mana? >____<

Saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit" disebabkan terlalu banyak toxin dalam badan kita. So, kita perlukan something yang boleh "lembutkan" dan "bersihkan" saluran darah kita. 

Lepas Saf tahu kepentingan dan kebaikan Celgynic Gold ni, Saf rasa sangat bersyukur sebab Saf dah mula ambil langkah awal untuk jaga kesihatan Saf. 

Jom Saf share sikit dengan you all,
 APA ITU CELGYNIC GOLD?


Celgynic Gold adalah Gabungan UNIK lesitin & herba traditional yang berharga


KANDUNGAN CELGYNIC GOLD :

1. Lesitin (ekstrak kuning telur)


- Lesitin ni pada awalnya diasingkan daripada kuning telur pada tahun 1846 oleh Theodore Gobley (ahli kimia Perancis)

- Kalau you all nak tahu, Lesitin ni adalah satu komponen sel penting yang terdapat dalam setiap sel badan.

- Lesitin kaya dengan nutrient penting seperti choline yang penting untuk fungsi mental dan perkembangan otak.


Berikut adalah beberapa dakwaan kesihatan yang mengatakan bahawa lesitin mempunyai kelebihan seperti:
üMeningkatkan kesihatan kardiovaskular
üMenguatkan hati dan sel fungsi
üPengangkutan dan metabolisme lemak
üRawatan yang lebih baik untuk batu karang
üMeningkatkan daya ingat, kebolehan pembelajaran dan masa tindak balas
üPertumbuhan rambut yang sihat dan kulit
üMeningkatkan komunikasi sel
üPrestasi fizikal dan daya tahan otot yang lebih baik

üPelepasan arthritis

2. Lingzhi

You all pernah dengar tak Lingzhi? Lingzhi ni actually cendawan tau and banyak digunakan  dalam perubatan traditional Cina.
(Source : Google Image)

-     - Lingzhi dalam Celgynic Gold mengandungi sebatian aktif yang dikenali sebagai polisakarida.

- Ini dapat meningkatkan fungsi imunisasi badan dengan merangsang sel-sel darah putih (leukosit).

- -Penyelidikan telah menunjukkan bahawa beta-glucan & gula kompleks yang terdapat dalam Lingzhi boleh mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser.

 - Lingzhi dalam Celgynic Gold mempunyai spectrum yang luas terhadap aktiviti antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus dalam sel badan manusia.


3) Cordyceps

Actually cordiceps ni adalah ulat beluncas yang bila ulat beluncas ni mati, ulat ni akan bertukar menjadi satu fungus yang membawa banyak kebaikan pada kesihatan manusia. 

Uniknya cordiceps ni hanya boleh didapati di kawasan gunung dan bersalji. Dan cordyceps ni hanya boleh "dituai" pada musim panas jer tau. Best kan, Celgynic Gold ada kelebihan cordyceps ni? :)

- Secara tradisionalnya, cordycets telah dianggap sebagai ejen utama bagi memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan tahap kualiti hidup.

KEBAIKAN CORDYCEPS dalam Celgynic Gold :
- Meningkatkan tenaga 
- Mengurangkan keletihan
- Menguatkan sistem imun
- Meningkatkan stamina
- Memperbaiki sistem pernafasan.

4) Goji Berry

Goji Berry, The healthiest dried food
Source : Google Image

- Goji Berry mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan kalori yang rendah.

- Selain itu, Goji Berry kaya di dalam Celgynic Gold kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata.

5) American Ginseng

Ginsenosides (Saponin)  yang terkandung dalam ginseng telah memberikannya ciri-ciri perubatan.



KEBAIKAN AMERIKAN GINSENG dalam Celgynic Gold :

- Meningkatkan sistem imunisasi badan.

- Meningkatkan prestasi dan kesihatan mental. Elok untuk mereka yang mengalami masalah mudah lupa.

- Menghalang pertumbuhan tumor.

6) Duzhong

- Duzhong berasal daripada kulit kering dari Eucommia atau pokok getah.

- Duzhong dalam Celgynic Gold Menguatkan tulang dan otot.

- Selain itu, Duzhong dalam Celgynic Gold mengurangkan tekanan darah.

8 SEBAB KENAPA ANDA PERLU AMALKAN CELGYNIC GOLD DALAM SUPPLEMENT HARIAN ANDA :

1. Menyembuhkan & memperbaiki membrane sel
• Lesitin – komponen utama dari membran sel

Membantu menyembuhkan & memperbaiki membran sel

Mencegah pengerasan membran sel

Sel sihat = Badan yang lebih sihat


2.Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah
Membantu mengurangkan LDL dan trigliserida & meningkatkan HDL

Menghambat pembentukan plak pada dinding arteri 
- mencegah aterosklerosis dan penyakit jantung

3.Menguatkan daya ingatan dan kebolehan pembelajaran.

Sumber choline yang sangat baikpenting untuk pelbagai fungsi otak

Menjana semula dan menghidupkan sel-sel otak.

Meningkatkan daya tumpuan dan kebolehan pembelajaran.

Menguatkan daya ingatan.

4.  Menggalakkan kulit dan rambut yang sihat

Melembutkan & melembapkan kulit dan
rambut.
Menggalakkan pertumbuhan
kulit & rambut yang sihat.

5. Ejen pengemulsi yang semula jadi
• Bertindak sebagai pemecah lemak
supaya mencairkanlemak kerasdan
meningkatkan metabolisme lemak yang
lebih efisien. ----> Ini yang paling best kan? Especially untuk perempuan yang sangat particular about weight loss..Like me  ^_____^

6. Membantu dalam penyerapan Vitamin A, D, E & K
7. Meningkatkan sistem imun & ketahanan fizikal
Kombinasi lesitin dengan herba
traditional cina yang berharga
menguatkan stamina tubuh badan

8. Memelihara kesihatan hati 
mengurangkan risiko pembentukan batu karang


CARA PENGAMBILAN CELGYNIC GOLD :

1 Botol Celgynic Gold mempunyai 120 biji softgels.


• 2 kali sehari selepas makan.
• Diambil pada waktu pagi dan waktu malam.
• Setiap kali 4-6 softgel.



Saf dah mula amalkan Celgynic Gold ni dalam supplement Saf. Maybe it is still too early to notice the benefits but at least for long term, Saf tahu jantung Saf dilindungi :)

Murah jer harga sebotol Celgynic Gold ni you all :

RM153 sahaja
*Free Postage 

Tapi untuk you all yang my blog readers, jangan lupa directly whatsaap Saf kay sebabnya Saf akan selalu bagi special price for you all :)

Hurry up get yours today sebab Celgynic Gold tersangatlah laris tau :)

Whatsaap :
013-3011330
(Saff)

Loves,
Saff :)