Friday, 24 February 2017

Premium Beautiful Korset Legakan Masalah Sakit Belakang

Assalamualaikum everyone :)
Kali ni Saf nak share dengan you all macam mana Premium Beautiful Korset Legakan Sakit Belakang.



Ramai tak yang sedang sakit belakang waktu baca post Saf ni?  
Rasa lenguh-lenguh and sengal-sengal pada bahagian pinggang? 
Rasa sakit ni selalu kita rasa bila waktu malam especially waktu nak tidur tu. Bestnyaaaa dapat luruskan badan. Masa tu barulah terasa sengal-sengal sakit belakang tu.

Macam mana Saf tahu? 
Sebab Saf pun rasa yang sama sebelum pakai Premium Beautiful Korset ni.

Alhamdulillah sekarang ni kalau Saf terpaksa drive jauh and duduk dalam masa yang agak panjang, memang Saf dah tak rasa dah sengal-sengal badan.

 Sebab ape tau?
 Sebab Premium Beautiful Korset ni selain legakan masalah sakit belakang, Premium Beautiful ni jugak sebenarnya bertindak sebagai "PEMEGANG" badan you all.


Jom Saf share 5 PUNCA yang boleh menyebatkan sakit belakang :

Punca 1 : Masalah Pergerakan

Masalah pergerakan ataupun masalah mekanikal badan boleh dikesan sekiranya you all merasakan kesakitan apabila melakukan pergerakan yang melibatkan tulang belakang.
Pergerakan tersebut boleh merangkumi semasa you all berbongkok, semasa mengangkat barang yang berat dan selainnya. Kebiaasannya masalah ini berlaku disebabkan tulang belakang anda sudah haus ataupun tulang belakang anda sudah tua.
Apabila ini berlaku, cakera (disc) yang menyambung tulang-tulang belakang akan hilang keberkesanan dan hilang fleksibel. 
Hal ini membawa kepada masalah sakit belakang sekiranya anda melakukan pergerakan yang berat dan kuat.

Punca 2 : Kecederaan

Kecederaan tulang belakang seperti terseliuh dan tulang patah boleh menyebabkan sakit belakang sama ada bersifat sementara atau kronik.
Terseliuh boleh berlaku sekiranya ligamen berpusing atau mengangkat secara tidak wajar. 
Vertebra yang patah sering daripada osteoporosis, satu keadaan yang menyebabkan lemah, tulang poros. Kurang biasa, sakit belakang boleh disebabkan oleh kecederaan yang lebih teruk akibat daripada kemalangan dan jatuh.

Punca 3 : Penyakit

Terdapat banyak masalah medikal boleh menyebabkan atau menyumbang kepada masalah sakit belakang. Ini termasuklah :
1. Scoliosis – Ini menyebabkan lengkunan kepada tulang belakang, biasanya mengakibatkan rasa sakit sehinggalah seseorang yang mengalaminya tua),
2. Spondylolisthesis – Ini merangkumi pelbagai jenis arthritis, (termasuklah osteoarthritis, rheumatoid arthritis, dan ankylosing spondylitis)
3. Spinal stenosis – Ini berlaku kerana tulang belakang yang membengkok dan memberikan tekanan kepada tulang belakang dan urat.
4. Endometriosis – satu kondisi di mana pembentukan tisu uterine yang berlaku di luar uterus.
5. Fibromyalgia – keletihan, kelemahan dan kesakitan pada otot badan.
6. Semasa dan selepas seseorang mengandung.
7. Penghidap batu karang, ataupun mengalami jangkitan semasa menghidapinya.
Masalah vertebrata selalunya berlaku kerana pesakit mempunyai osteoporosis, (keadaan yang menyebabkan tulang lemah dan rapuh). Walaupun osteoporosis tidak menyebabkan kesakitan, ia boleh memberikan kerapuhan yang teruk kepada tulang belakang.
Namun, sakit belakang jarang disebabkan oleh jatuh dari tempat yang tinggi ataupun kecederaan dari kemalangan.

Punca 4 : Jangkitan dan Barah

Walaupun punca ini bukanlah penyebab utama kepada masalah sakit belakang, namun jangkitan boleh menyebabkan rasa sakit jika melibatkan vertebrae, osteomyelitis, ataupun apaibla melibatkan disc di antara vertebrae (discitis).
Barah, juga dianggap jarang menyebabkan sakit belakang. Hal ini kerana barah jarang bermula dari belakang badan, selalunya bermula dengan organ-organ dalaman. Sekiranya berlaku barah pada tulang belakang, ia ada kemungkinan disebabkan barah yang bermula dari bahagian badan yang lain.

Punca 5 : Tekanan diri (Stress)

Walaupun sakit belakang sering kali dikaitkan dengan masalah fizikal, perlu diingat juga bahawa emosi dan tekanan jiwa boleh mengakibatkan sakit belakang, dan menentukan berapa lama ia akan bertahan.
Tekanan diri boleh memberikan kesan yang negatif kepada badan, termasuklah menyebabkan otot belakang menjadi tegang dan menyakitkan. Sekiranya tekanan diri anda tidak di atasi dengan betul, ia boleh berlarutan. 
Selain itu, insomnia dan kurang tidur juga boleh mengakibatkan sakit belakang.
Ada banyak kaedah rawatan untuk mengurangkan masalah sakit belakang. Antaranya :

- Terapi Mandi Ais.

- Duduk dan make sure you all sentiasa jaga postur badan betul
Contohnya bila you all duduk dekat kerusi office tu, make sure you all duduk dalam keadaan 90 darjah yer. Jangan duduk dalam keadaan 45 darjah sebab tak elok untuk tulang belakang untuk jangka masa panjang.

- Kurangkan baring.

- Buat exercise yang boleh bantu legakan sakit belakang. Yoga dan senaman pilates is highly recommended.

- Pakai PREMIUM BEAUTIFUL KORSET! Ni solution yang paling senang and Alhamdulillah dah bantu ramai kaum wanita kat luar sana untuk legakan masalah sakit belakang.


Bila pakai Premium Beautiful korset ni, memang postur badan kita terjaga and it helps kurangkan rasa sakit badan dan sakit belakang.

So, just imagine kalau you all terpaksa travel jauh dan dengan keadaan jalan raya Malaysia yang tak berapa nak rata ni kan? At least bila terpaksa terhentak-hentak tu, Premium Beautiful Korset ni bantu pegang badan you all.

Saf sendiri tak berani nak travel jauh kalau tak pakai Premium Beautiful Korset. Waktu pegi Ho Chi Minh, Korea, Osaka and Beijing tu pun Saf pakai Premium Beautiful Korset ni tau. Sebab tak sanggup nak rasa sakit after duduk lama dalam flight tu.

Tu pengalaman Saf sendiri. Sekarang ni Saf nak share pengalaman mereka yang memang mengakui Premium Beautiful Korset legakan sakit belakang.

Kebanyakan yang sakit belakang ni semuanya kurus-kurus belaka
Ikutkan memang tak perlu pakai Premium Beautiful Korset. Tapi tulah nak bagitahu you all yang Premium Beautiful ni memang bukan untuk kurus jer tau. Untuk kurangkan masalah sakit belakang pun boleh :)

Jom tengok testimoni yang Saf share ni kay? :)


Iera ni orangnya memang kecil and kurus jer. Terkejut jugak bila Iera share pengalaman beliau dengan Premium Beautiful Korset ni. Rupanya Iera pakai Premium Beautfiul Korset untuk kurangkan masalah sakit belakang dan senggugut. Alhamdulillah happy tengok Iera makin sihat sekarang :)




 Azwa. Untuk Pengetahuan you all, Azwa ni seorang guru di Pahang. Orangnya memang sangat kecil dan kurus. Saf sendiri tak perasan yang tulang belakang beliau bengkok. Maybe sebab baju yang Azwa pakai pun longgar-longgar, so tak berapa nak perasan sangat keadaan postur Azwa tu. Alhamdulillah masalah scoliosis Azwa dapat dikesan pada peringkat awal. Paling best tak perlu nak makan painkiller dah! :)





Orang yang sama tau. Tapi bila pakai Premium Beautiful Korset ni dah macam orang lain pulak kan? :)
Sakit belakang lepas pregnant memang biasa. Mungkin anak pertama you all takkan rasa sakit sangat. Tapi bila masuk anak ke-2, ke-3 and bila baby dalam perut agak besar, memang akan sakit belakang.




Siapa kata yang melahirkan baby secara caesar tak boleh pakai Premium Beautiful Korset? Boleh jer sebenarnya. In fact, lagi bagus sebab wanita yang melahirkan secara caesar ni tak berpeluang untuk berpantang macam mereka yang melahirkan secara normal.

Seronok tengok Lina yang bersalin secara Caesar ni dah tak tanggung sakit belakang yang kronik akibat kesan bius bersalin secara pembedahan.





Kurus dan bongkok! Memang kurus tu cantik tapi bila bongkok, kurus tu terus jadi tak cantik >___<
Seronok tengok bila Siti dah tak lagi menderita sakit belakang lepas pakai Premium Beautiful Korset.



Alhamdulillah memang happy sangat bila tengok kawan-kawan makin sihat dan cantik lepas pakai Premium Beautiful Korset ni. 

Semua testimoni premium beautiful korset yang Saf share ni datang dari mereka yang memang pakai Premium Beautiful setiap hari :)

InshaaAllah from time to time Saf akan share lebih banyak lagi testimoni Premium Beautiful Korset ni kay? :)

By the way, Saf ada special price and promosi tau untuk you all yang beli Premium Beautiful korset ni secara cash or via credit card. 

Kalau nak tahu details, jangan segan contact Saf kay? Sebelum harga murah Premium Beautiful tamat :)

Whatsaap ONLY :
013-3011330
(Saff)


Loves,
Saff



No comments:

Post a Comment