Monday, 29 January 2018

Thank you 2017 and Hello 2018!

Assalamualaikum and hello everyone!
My very first entry in 2018! 
Dah 29 hari berlalu in 2018, baru harini berkesempatan nak say hello in here :) Hope it's not toooo late to wish you all a happy and amazing 2018 ahead InshaaAllah :)


So many things happened in 2017. 
Good(s) and not so good. I treasured it with the name of Allah. 
Saf anggap segala cabaran yang datang adalah salah satu proses untuk mematangkan Saf, tak kisahlah dalam personal life mahupun bisnes.

Yang baik, Alhamdulillah. Mesti buat 10 kali ganda lebih baik.
Yang kurang baik, kita ambil pengajaran dan jangan ulang lagi untuk kedua kali.


This year 2018, I refuse to bring with me perkara-perkara yang tak best in 2017. In 2018 ni nak perkara-perkara yang happy, positive dan membina jer. 
Means that kalau nak perkara yang happy,positive and saling lift-up each other, first and foremost I must change my environment and how I do things everyday! That will include my circle too.

Ya Allah, tolong jaga kami.

Bila kita bercakap pasal circle, bukanlah bermakna kita putuskan talian silaturrahim. But it's more spend less time with those yang tak membantu kita jadi lebih baik. Spend less hours with those yang encourage kita buang lebih banyak masa tanpa perkara yang berfaedah.

In 2018 ni jugak I wanna live life in peace and no more drama. I am too old for drama :p
To be honest, tengok drama dekat TV pun dah tak berapa minat, inikan pulak drama depan mata. Enough is enough. Chin up and life goes on :)

There are too many things I want to accomplish in 2018. Baik dalam personal, family, business, financial, health and I want to give back (more) to the society. Doakan yang baik-baik for everyone so that kita pun dapat yang baik-baik jugak. 

Sebab doa itu melantun!
Doa baik dapat baik.
Doa tak baik dapat tak baik.

Alhamdulillah for the opening 2018. There were so many things happened and I believed apa yang Allah aturkan tu adalah sebaik-baik rancangan for me and the team.

Last day in 2017, Saf berkesempatan duduk semeja bersama Sifu Multimillionaire yang Saf hormati dan segani, iaitu CDM Haji Azlan Deraman. 
Rasa macam mimpi boleh duduk semeja untuk discuss about Top Leaders Circle 2018 plans and the vision for the team.
"Sabar sebelum syabas!" 
Itulah pesan my mentor. Short but deep.

Hasil yang besar, perlukan masa, sabar dan usaha tanpa henti. Semoga Allah permudahkan segala impian dan usaha kami untuk bantu team kami di Top Leaders Circle. Aamiin.


Saf doakan semoga 2018 you all ni sentiasa dalam rahmat Allah dan dimakbulkan segala hajat baik you all dunia akhirat! 

p/s:
Apa yang orang cakap pasal kita itu tak penting. Yang penting adalah apa yang kita cakap pada diri kita sendiri. Got it? :)

There's many more to update and stay tune okay? :)


Loves,
Saff :)



 


No comments:

Post a Comment