Tuesday, 6 February 2018

LIMA Sebab Pakai Premium Beautiful Tak Kurus-Kurus

Pakai Premium Beautiful Korset tapi tak kurus-kurus? 
Dah lama ada Premium Beautiful korset tapi badan masih sama jer takde shape. Shape bulat adalah! >___<

Biasakan dengar keluhan macam ni?
Actually Saf sendiri waktu 1-2 tahun pertama pakai Premium Beautiful Korset ni masih lagi belum "nampak" dan "rasa" kurus.

Tapi yang Saf nampak jelas, walaupun belum kurus waktu tahun pertama dan kedua pakai Premium Beautiful ni, is I have SHAPE. Bukan rounded shape yer sayang. Tapi HOURGLASS SHAPE.

Haaaa penting hourglass shape ni sebab bila pakai Premium Beautiful Korset ni, tak kisah apa shape you all, mesti you all terpaksa jugak dapat bentuk badan HOURGLASS.


With my ex-boss while I was working with ExxonMobil Corporation.
This picture was taken in 2013. Ni kiranya lunch meraikan 5 tahun dah Saf kerja bersam Exxon and dalam masa yang sama meraikan my last days in ExxonMobil.
Masa ni dah sarung Premium Beautiful Korset tau. 
Hmmmm taknak cakap banyak but memanglah tak kurus lagi masa ni. 




Melalui pengalaman tahun pertama dan kedua Saf pakai Premium Beautiful dulu, Saf perasan LIMA sebab kenapa dah pakai Premium Beautiful Korset Tapi Tak Kurus-Kurus :

5 Sebab Pakai Premium Beautiful Korset Tapi Tak Kurus-Kurus :

1/ Pakai Premium Beautiful Korset bila rasa nak pakai.
- Hmmmm ni paling ketara sangat. Macam Saf dulu, waktu mula-mula pakai Premium Beautiful Korset ni, Saf dapat size yang kurang tepat sebab maybe agent tu tak berapa nak expert agaknya. 

Kita yang tak tahu anything ni redha jerlah sebab ingatkan korset ni kena pakai ketat-ketat! Ingatkan lagi ketat lagi bagus. tapi rupanya Saf silap!

 Premium Beautiful korset ni memang kena pakai selesa dan sedap-sedap supaya kita boleh pakai konsisten setiap hari. Minimum 8 jam sehari.










  
Waktu ni (tahun 2013) Saf masih lagi pakai size yang kurang tepat. Dah kurus skit dari gambar sebelum ni but bahagian atas masih besar and sebenarnya perut pun masih buncit >___< 

Luckilylah bila Saf mula berniaga
 Premium Beautiful Korset ni, Saf dapat direct access to Madam di stokist B32. 

Masa tu Saf tanya Madam kenapa Saf pakai Premium Beautiful tapi rasa macam "hulk" especially pada bahagian atas >___< 

Orang lain pakai elok jer body nampak cantik and kurus-kurus semuanya. But why not me?

Madam pun terus ukur dengan tangan Madam and Madam kata you kena pakai size besar ni. 
Kena tukar size. Size ni kecik and sebab tu you jadi makin bulat and macam hulk. 
T______________T

Fine masa tu Saf memang berat tau. Close to 85kg my berat at that time. Tak perasan pun gemuk sampai macam tu sebab jenis yang jarang ambik gambar. Now bila tengok balik gambar-gambar tu, rasa sedih and stress. lol


Since dapat size yang tepat dan betul tu, Saf terus konsisten pakai Premium Beautiful Korset ni setiap hari termasuklah weekend and public holiday. Tak boleh berenggang. 

Since, Premium Beautiful korset ni bukanlah ubat dan bukan magic, makanya kenalah bersabar. Dan hasilnya Alhamdulillah at this 33, I'm so happy with my shape. 
This year January waktu my trip ke Kuala Terengganu.
Still working hard on my weight. Nak kurus and nak sihat :)
 Alhamdulillah Saf happy sangat dengan perubahan yang Saf dapat sejak 2013 sampai sekarang consistent pakai Premium Beautiful Korset ni. 

Since Saf dah mula jaga pemakanan started in August 2017, Saf nampak sikit sebanyak it helps turunkan my berat. Yang bestnya orang lain losing weight, kulit kendur sana sini. But Premium Beautiful sangat-sangat membantu Saf to stay in hourglass shape :)


Surprisingly Premium Beautiful Korset ni memang terpaksa buat ramai orang salah anggap pada Saf. Orang ingat kita 20-an tapi sebenarnya dah nak masuk mid-30s dah >___<

Tapi takpelah Saf redha :D


2/ Makan ikut sedap mulut >____<



- Hmmmm yang ni sebenarnya penyumbang terbesar kepada kenapa pakai Premium Beautiful Korset dah konsisten tapi tak kurus-kurus! 

To be honest, memanglah betul bila pakai Premium Beautiful Korset ni, kita masih boleh makan tanpa sekatan. Tapi kalau nak sihat, kita perlu jugak tengok dan pandai pilih makanan yang buat badan kita sihat.


Saf cerita pengalaman Saf dulu waktu mula-mula pakai Premium Beautiful. Janji jangan gerun lepas baca eh? Ini antara menu yang memang Saf always makan almost everyday. DULU >___<


Pagi - Breakfast Nasi Lemak/Roti Canai/Roti Telur and Nescafe Tarik. Kadang-kadang tak breakfast. Nak kurus tak boleh skip breakfast. Tapi bila cakap macam tu bukanlah bermakna you all boleh breakfast nasi lemak setiap hari.

Lunch - Nasi putih, lauk dan sayur. Normally memang pilih lauk yang pedas-pedas, goreng-goreng, berkuah dan nampak sedap di mata. 

Dinner - Jarang makan.

Supper - Sebab tak dinner and kadang-kadang lepas meeting habis around 10pm-11pm mesti lepas tu pegi makan. Dah sampai rumah terus tido. 

Hmmmm tengok tu pinggan breakfast dulu kala >__<
Sekarang pun makan jugak nasi lemak tapi taklah macam yang dalam gambar tu. Sekarang ni lebih sedar diri :D
Air pun sekarang minum yang tak letak gula. 
lol healthy tak?


Haaaa inilah jadual makan dulu. Sedih tau bila ingat balik. Patutlah makin bulat. Tu jangan cerita bab dessert. Sebab Saf sejenis yang suka chocolate cake and anything yang ada cheese. >____<

Tak cerita lagi bab Fries MCD. Almost everyday dulu lepas balik kerja and rasa lapar, drivethru lah penyelamat perut Saf. 

Now Alhamdulillah, I learned my lesson and Saf happy that my meal plan makin sihat dan totally dah tak macam dulu. Makin berusia ni, makin penting jaga apa yang masuk dalam perut kita sebab ibu penyakit bermula daripada PERUT. 

InshaaAllah nanti Saf share dengan you all apa yang Saf makan untuk cepatkan proses shaping and lose weight ni :)

3/ Kurang minum air masak.

Air sangat penting untuk badan kita. 70% tubuh kita adalah air dan perlukan air untuk semuanya berfungsi dengan baik.
Setiap dewasa disarankan minum 1.5L-3L air setiap hari.

Air ni maksudnya air putih tau you all.
Bukan air sirap! :D


Saf personally minum 2L-2.5L sehari. 
Sebab pernah rasa sakitnya Dehydrate dulu sebab kurang minum air, so sis insaf. 

Now memang Saf kurang dah nak minum air manis-manis and always pilih plain water bila dahaga atau makan di luar.

Lagi satu bonus bila minum air putih ni, kita dapat jimat calories. Yerlah air putih ni kan zero calories. So bolehlah gunakan calories tu untuk makan makanan yang lebih kenyangkan perut ni ha ^__^

Selain tu, kulit kita pun jadi lembap dan glowing jer bila dapat bekalan air yang secukupnya :)

4/ Pakai Premium Beautiful korset TAK LENGKAP.

 Ni Saf share pengalaman Saf sendiri. Saf pernahlah test, consistent pakai long bra dan girdle (seluar) Premium Beautiful Korset setiap hari tapi tak pakai bengkung. 

Gedik sangat masa ni sebab perasanlah 
perut tu tak sebuncit dulu. So gatal pegi skip tak pakai bengkung.

You all tahu tak apa jadi?
First rasa perut tu senang sangat nak jadi buncit balik! and secondly shape pinggang takde lekuk tu. Tak bestlah bile suami nak peluk kan? Sebab pinggang tu macam straight jer.

 Pastu dekat bahagian tepi perut tu or orang putih panggil LOVE HANDLE, makin nampak terkeluar. Huhuhuh taubat terus taknak skip-skip dah. Now Saf pakai balik one set.

Arghh best gila sebab perut makin flat and no more love handle! :)

5/ Malas bersenam!


 Hmmm memanglah pakai Premium Beautiful ni tak perlu bersenam boleh kurus. Tapi kalau makan tak jaga, bersenam malas hmmmm lambatlah sikit nak kurus tu.

You all nak tahu rahsia tak? 
Berzumba dengan Premium Beautiful ni, lagi cepat kurus tau! 
Tak percaya BACA NI
sebab itu pengalaman Saf sendiri berzumba 2 kali pakai Premium Beautiful Korset, laju jer pinggang Saf mengecik! :)


Bersenam ni tak wajib. Tapi ianya pilihan kalau kita nak stay fit and kalau kita sayangkan jantung kita. Bonusnya terpaksa kurus dan lebih happy. 
Ingat, healthy life, happy life :)

Activities yang Saf selalu buat is, walking 30mins-40mins, pilates, tabata, strength training adn HIIT. 3 kali seminggu jer Saf bersenam. 

Setiap session 30 minit jer sebab sejenis yang tak rajin pun sebenarnya nak exercise. Tapi Saf kuatkan diri sebab I want to stay fit at this 30s. 

Nanti you all boleh jer youtube semua exercise tu. Saf buat kat rumah jer pun. Sejenis yang anti social bila bab bersenam nih :p

So, bila dah baca 5 sebab kenapa pakai Premium Beautiful Korset ni tak kurus-kurus ada tak dalam 5 sebab ni, perkara-perkara yang you all terbuat tanpa sengaja? Kalau takde bagus :)
Kalau ada, jom betulkan and let's jadikan tahun 2018 ni tahun kita semakin sihat, cantik dan confident demi orang yang tersayang.

My recent picture :)
Ubah lima sebab kat atas tu and you will see lots of changes happen to your body and life :)
Hmmm sibuk jer Tobby tu interframe my ootd >__<

p/s : 
Saf ada buat promosi Premium Beautiful Korset tau. Kalau berminat jangan segan-segan terus whatsaap Saf okay? Saf peramah and tak makan orang :)


Whatsaap NOW :
013-3011330

(Saff)

Loves,

Saff.


No comments:

Post a Comment