Wednesday, 11 April 2018

Punca Peha Besar Dan Cara Kecilkan Peha Dengan Mudah

Individu yang mempunyai masalah peha besar sememangnya umpama mimpi ngeri. 
Terutamanya wanita. 
Yerla kecik bahagian atas tapi besar pulak bahagian bawah. 
Hmmmm sedih and stresss tau bila berdepan dengan keadaan peha besar dan berlaga ni.  >____<

You are not alone!
Saf pun dulu macam tu jugak. 
Susah betul nak cari seluar yang sesuai sebab selalu tak muat pada bahagian peha dan pinggul! 

Ergghhh stress sebab pinggang dah OK tapi peha pulak ketat.
Dah lah Saf jenis yang tak suka nak pakai-pakai skirt nih. Sebab jenis yang lasakkan? 
So, Saf memang prefer pakai seluar more than kain >___<


Ni gambar tahun 2014. Peha Saf time ni dah mula besar dan mengembang. Stress tengok bila seluar tu ketat and peha nampak besar. 


Jom tengok apa punca sebenar peha jadi besar:

1/ Terlalu Banyak DUDUK.
- Hmmm yang ni sangat betul. Teringat zaman makan gaji dulu. Kerja mula dari 8am sampai kadang-kadang 8pm baru balik rumah. Boleh imagine tak at least waktu kerja tu sahaja kita duduk hampir 7 jam. 

Tu belum masuk lagi duduk waktu driving pergi and balik dari kerja. Ngeri eh bile Saf bayangkan balik. Memang patutlah peha tu makin besar dan mengembang ! T____T


2/ Salah Pilih Seluar 
- Lebih ketat peha lebih kecil dan padat. Haaa ni bukan nak suruh you all pakai seluar ketat-ketat yer. 
Ni just nak bagitahu logicnya bila kita pakai seluar yang jenis stretchable macam palazo, peha kita akan berpeluang jadi lebih besar dan mengembang. 

Now baru Saf faham, kenapa Ziana Zain dari belasan tahun lagi dah mula pakai girdle! 
Now hasilnya tengoklah, body letopsss kalah anak dara!

3/ Keturunan
- Perhatikan salah silah keluarga you all. Kalau mak, kakak ada masalah peha besar, then chances untuk peha jadi kecil tu agak mencabar.

 Tapi jangan mengalah sebab, yang penting you all sendiri kuat nak usaha kecilkan peha tu dari terus mengembang.

4/ Bentuk Badan Buah Pear
- Peha besar tak semestinya you all gemuk. Faktor bentuk badan jugak memainkan peranan especially mereka yang ada bentuk badan jenis buah pear. 

So, now dah tahu punca-punca peha besar dan mengembang kan? 
Meh Saf share sikit cara mudah untuk kecilkan peha. :

1/ Minum air putih secukupnya supaya proses pembakaran lemak berlaku dengan lebih cepat dan efficient.

2/ Makan makanan yang rendah kalori seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. 
Elakkan makan fast food, makanan berminyak, tinggi gula dan tinggi lemak. 
Nak dapat kesan yang you all inginkan, kena DISIPLIN

3/Jangan stress! 
Lemak yang terkumpul di peha sukar dihapuskan walaupun dah bersukan. Stress akan menghalang pembakaran lemak tubuh, terutama di bahagian peha berlaku dengan lebih cepat dan efficient.

4/Lakukan senaman "lower-body" seperti berlari, naik tangga, squat, skipping dan berbasikal minimum 30 mins sehari at least 3 kali seminggu.

5/ Pakai Seluar Dalam Yang Bantu Kecilkan Dan Shapekan Peha.
- Macam Saf, Saf ni tak banyak masa nak bersenam and most of the time, Saf akan involved dengan banyak meeting and lots of driving. 

Jadi, Saf suka pilih option yang paling mudah, tak menyusahkan dan praktikal.  Saf pilih untuk pakai Long Girdle Premium Beautiful untuk kecilkan peha Saf yang besar ni. 

Dah almost 6 tahun Saf setia pakai Long Girld Premium Beautiful ni. 
Saf perasan, peha makin kecil tanpa perlu usaha yang teruk dan penat.

 Of course, Saf still jaga makan dan buat light exercise bila berkesempatan sebab Saf taknak jugak dapat peha kecik tapi dalam masa yang sama tak fit! ^____^

Can you see the difference? 
Kalau Saf tahulah dengan pakai girdle Premium Beautiful ni boleh kecilkan peha dengan mudah, dari zaman belasan tahu dulu dah pakai tau! ^___^

Honestly Saf tak boleh imagine keadaan peha Saf, if Saf tak decide untuk mula pakai girdle Premium Beautiful dari tahun 2013 dulu.

Jangan cepat mengalah bila you all dah usaha kecikkan peha tapi peha belum kecik-kecik lagi. Mungkin ada salah satu tips yang Saf share tu you all belum betul-betul disiplin buat :)

For your info, Saf ada buat promo sempena nak raya ni. 
Harga special for my blog readers yang terus whatsaap Saf. 
Jom cepat sebelum stock habis! 
Al-maklumlah stock laku keras, expecially musim nak raya ni :)

FREE Consultation available :

Whatsaap NOW!:
013-3011330
Saff

Loves,
Saff.

No comments:

Post a Comment