Wednesday, 24 October 2018

Doa Rasulullah SAW Sebelum Memulakan Solat Malam


Assalamualaikum sahabat-sahabat yang sudi melawat blog Saf :)

Moga-moga information dalam blog Saf ni dapat memberi manfaat pada uols semua ya? 
Aamiin:)


Dalam entry kali ni Saf nak kongsikan sedikit ilmu daripada Ustaz Hj Jafri bin Abu Bakar Mahmoodi dalam rancangan Tanyalah Ustaz baru-baru ni sebagai rujukan Saf dan sahabat-sahabat semua. 
InshaaAllah kita amalkan yer :)
.
.
.
.
.

Doa Rasulullah berlindung dari kesempitan Mahsyar
Nabi Muhammad s.a.w sering memohon perlindungan kepada Allah dari kesempitan serta kesusahannya pada hari kiamat. 

Sebagaimana yang tercatat dalam hadith yang dikeluarkan oleh Imam Ahmad dari Rabi’ah al-Jarasy r.a, beliau mengatakan:
«سَأَلْتُ عَائِشَةَ فَقُلْتُ مَا كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ إِذَا قَامَ مِنْ اللَّيْلِ وَبِمَ كَانَ يَسْتَفْتِحُ 
قَالَتْ كَانَ يُكَبِّرُ عَشْرًا وَيُسَبِّحُ عَشْرًا وَيُهَلِّلُ عَشْرًا وَيَسْتَغْفِرُ عَشْرًا 
وَيَقُولُ اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَاهْدِنِي وَارْزُقْنِي عَشْرًا 
وَيَقُولُ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الضِّيقِ يَوْمَ الْحِسَابِ عَشْرًا» 
[أخرجه أحمد]
“Aku pernah bertanya kepada Aisyah r.ha:
 ‘(Do’a) Apakah yang biasa Rasulullah sebutkan pada ketika solat malam? 
Dan dengan bacaan apakah baginda membuka (do’a)nya?

Maka Aisyah r.ha menjawab:
“Adalah baginda mengucapkan:

Takbir (Allahu Akbar) sepuluh kali,
Tasbih (Subhanallah) sepuluh kali,
Tahlil (La ilaha ilallah) sepuluh kali,
Istighfar sepuluh kali.
Kemudian baginda berdo’a:
 “Ya Allah ampunilah diriku, berilah aku petunjuk dan rezeki” Sebanyak sepuluh kali.
Lalu berdoa lagi: 
“Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada–Mu dari sempitnya pada hari pembalasan”. Sebanyak sepuluh kali”. (Ahmad)
Jadikan amalan setiap qiamullail kita mencontohi amalan Rasulullah s.a.w ini.
1. Allahu akbar 10 kali
2. Subhanallah 10 kali
3. Laa ilaha illallah 10 kali
4. Istighfar 10 kali

5. Membaca doa 
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَاهْدِنِي وَارْزُقْنِي
Ya Allah ampunilah diriku, berilah aku petunjuk dan rezeki - 10 kali

6. Membaca doa kedua
اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الضِّيقِ يَوْمَ الْحِسَابِ
Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu dari sempitnya pada hari pembalasan - 10 kali
Ustaz ada kongsi jugak dalam tanyalah ustaz yang ada 7 golongan akan dapat naungan Arasy dan salah satu darinya adalah mereka yang istiqamah bangun solat malam.

Solat Malam tak semestinya perlu dilakukan pada pukul 2-3 pagi.
Kita cuma perlu bangun awal sikit jer dari biasa.
Kalau sebelum ni kita bangun pukul 5.30am untuk bersiap ke tempat kerja, apa kata mulai sekarang kita cuba bangun pukul 5.00am pulak.

Nak bangun awal perlulah tidur awal. Ustaz Ebit ada pesan baru-baru ni, tidur sebelum pukul 12 malam akan buat kita lebih sihat. Tidur tak perlu lama. 6 jam pun dah cukup InshaaAllah :)

Lain rasanya bila kita bangun seawal 5.00am ni. Badan rasa kuat dan tak rasa mengantuk lemau jer pagi-pagi.
Kalau rasa mengantuk, boleh tidur sekejap dalam 5-15 minit sebelum Zuhur.
 InshaaAllah badan rasa segar lepas tu. 

Jom sebelum tidur malam nanti, kita sama-sama berdoa pada Allah untuk Allah pilih jadi tetamu Tahajud.
Aamiin :)

Loves,
Saff

Tuesday, 16 October 2018

Tiga Cara Mudah Nak Tahu Badan Kita Semakin Berisi Atau Semakin Kurus.

Hi everyone! :)
Harini Saf nak share dengan you all semua, TIGA cara mudah nak tahu badan kita semakin berisi atau semakin kurus.

Yerlah dah beria diet and exercise bagai, tapi takde pun orang nak tegur nampak makin kurus.
Macam takde perubahan jer.
Siapa pernah alami masalah macam ni?

I did!
Sebab masa mula-mula pakai Premium Beautiful Korset, Saf tak rasa ade perubahan sangat pun pada bentuk badan Saf. Rasa "sama" jer beratnya >___<

Hehehe tapi bila Saf cuba salah satu daripada tiga cara mudah nak tahu kita semakin berisi atau semakin kurus ni, Saf yakin Premium Beautiful did an amazing job to my body! 

Alhamdulillah! Syukur tak give up awal-awal dulu! :p

TIGA CARA MUDAH NAK TAHU BADAN KITA SEMAKIN BERISI ATAU SEMAKIN KURUS :

1/ Timbang dan rekodkan berat badan you all.

- Haaa kalau nak turunkan atau nak naikkan berat badan, weight scale ni dah jatuh wajib ada dekat rumah. 
Tak perlu timbang setiap 1 jam atau setiap hari. Timbang seminggu sekali pun dah cukup. 
Tetapkan satu hari dalam seminggu hari untuk kita check progress kita. 

Contohnya setiap hari Isnin. 
Nak timbang berat ni wajib dilakukan pada waktu pagi yer. 
Seeloknya selepas bangun daripada tidur dan dalam keadaan perut kita belum berisi makanan atau minuman
Bila dah timbang berat badan kita, wajib rekod dalam buku! 
Jangan sekadar rekod dalam minda jer sebab rekod nilah yang akan buat kita sedar kita sebenarnya semakin berisi atau semakin kurus!

2/ Ukur lilitan badan dan rekod.
- Ada jugak sesetengah daripada kita yang tak mengalami penurunan berat tapi berlaku pengurangan dari segi inch loss. 
Pada Saf inch loss lebih baik sebab itu petanda lemak dalam badan kita pun hilang sama kalau you all berhasrat nak kurus!  :)


So, kalau naik weight scale tapi angka tu macam sama jer tak berubah, then cuba ambil pita pengukur aka measurement tape dan ukur lilitan badan you all.
Selalunya kawasan yang kita ukur tu adalah pada bahagian pinggang, puncak punggung, lilitan peha dan puncak dada.
Jangan lupa rekodkan ukuran yang dah you all buat ok? 
Sebab ini penting sangat untuk kita measure progress kita.

3/ Ambil gambar dan bandingkan.
- Ini cara paling mudah nak tahu kita semakin berisi atau semakin kurus. Bandingkan gambar sebelum kita mula amalkan gaya hidup sihat dan bandingkan dengan gambar sekarang selepas kita amalkan gaya hidup yang lebih sihat. 
InshaaAllah mesti you all akan nampak bezanya! 

Yours truly :)
Alhamdulillah tahun 2018 adalah tahun kelima Saf jaga bentuk badan Saf dengan konsisten pakai Premium Beautiful Korset. Pakai jer macam pakaian dalam kita tu and tak sangka, makin lama makin dapat my dream shape.

Bila dah makin berumur ni memang kena admit tahap metabolism tu dah tak sama macam masa muda-muda dulu. 
Nak gemuk tu mudah tapi nak kurus tu sangat-sangat mencabar.
Saf malas nak pening-pening. 
Sarung jer Premium Beautiful Korset. Diam-diam Premium Beautiful Korset buat kerja dia. 

Saf sendiri tak perasan sebenarnya Saf semakin mengecil!
Bila compare gambar lama dan gambar sekarang, baru nampak banyakkkkk sangat beza tahun 2016 vs tahun 2018 tu >___<

Nak tahu lebih details mengenai tips mudah kurus dengan premium beautiful korset?
Click SINI.


Mudahkan cara nak tahu kita semakin berisi atau semakin kurus? 
Bila dah tahu tiga cara mudah nak tahu kita semakin berisi atau semakin kurus ni, barulah kita boleh mulakan langkah seterusnya sama ada untuk kuruskan badan atau naikkan berat badan :)

p/s:
Untuk info mengenai Premium Beautiful Korset dan promosi yang sedang dijalankan, 
sila click link kat bawah ni kay?


Loves,
Saff

Saturday, 6 October 2018

Fungsi, Kelebihan Dan Harga Promosi Long Girdle Premium Beautiful Corset

Assalamualaikum and hello everyone!
Kali ni Saf nak share dengan you all salah satu bahagian dalam Premium Beautiful Corset yang jadi my favourite since 2013 till now! :)


Saf akan share dengan you all tentang fungsi, kelebihan dan harga PROMOSI Long Girdle Premium Beautiful Corset ni in details.
Hope you guys will love my sharing! :)




Okay first and foremost, you all wajib tahu yang Long Girdle Premium Beautiful ni ada DUA JENIS:

1/ Long Girdle Premium Beautiful Classic
- Fungsi long girdle Premium Beautiful classic ni adalah :
 "menempatkan" lebihan lemak ke bahagian yang sepatutnya.

Hasilnya kalau you all konsisten pakai antara 1 - 6 bulan, you all akan nampak bentuk badan semakin berbentuk "hourglass shape"
Yang badan straight and dah tak berapa nak nampak bentuk badan pun terus nampak perubahan pada bentuk badan.
Yang penting tanpa operation dan kos yang mahal!:)


2/ Long Girdle Premium Beautiful Elegance

- Fungsi long girdle premium beautiful elegance pulak adalah untuk"menetapkan" kedudukan lemak pada tempat yang betul.
Maksudnya, long girdle premium beautiful elegance ni akan kekalkan bentuk punggung dan peha idaman you all once you all dah dapat shape yang you all nak.

Makanya, Saf tak suggest long girdle premium beautiful elegance ni pada mereka yang mempunyai berat lebih daripada 70kg ke atas.
Kalau berat 70kg ke atas, Saf suggest, kita "pulangkan" balik lemak-lemak tu ke tempat asalnya dulu dan long girdle premium beautiful classic adalah pilihan terbaik! :D

Tapi kalau you all memang dah sedia comel and berat bawah daripada 70kg, long girdle premium beautiful elegance sesuai untuk you all :)
Especially yang ada masalah sikit-sikit jer dekat area punggung dan peha tu.


Ni lah sebab kenapa Saf suka sangat dengan long girdle premium beautiful corset.
Jahitannya kemas dan kukuh.
Fabrik berkualiti yang diimport khas dari Taiwan/Korea.

Paling best, setiap bahagian pada Long Girdle Premium Beautiful Corset ni ada fungsinya yang tersendiri.
Sihat dapat.
Cantik pun dapat :) 

Belum pernah lagi Saf jumpa korset yang dapat sihat dan cantik dalam satu masa.
Kebanyakan corset dekat pasaran tu focus pada cantik semata.
Apa guna cantik kalau keputihan kita banyak dan rahim kita "sakit".
Betul tak? >___<


Kelebihan Long Girdle Premium Beautiful Corset:

1/ Mengurangkan masalah punggung "jatuh" dan peha "lebar".

2/ Mengurangkan masalah perut buncit.
Haa ni memang Saf akui. 
Dulu perut Saf buncit semacam jer. Stress rasanya bila perut buncit nih T__T

3/ Menyokong dan menguatkan rahim
Yang ni paling Saf bersyukur. 
Sebab rahim kita ni Allah bagi satu jer. Memang wajib jaga hadiah Allah ni sebagai tanda syukur kita.
Saf dulu ada masalah period tak teratur. Lepas konsisten pakai Long Girdle Premium Beautiful, Alhamdulillah period lancar setiap bulan. 

Paling best pakai Long Girdle Premium Beautiful corset ni time period sebab memang darah haid tu keluar lancar jer. 
Terasa bersih sangat-sangat rahim ni.
Alhamdulillah :)

4/ Mengurangkan masalah keputihan dan miss "V" berbau.
- Ni pun best. 
Lubang angin pada long girdle premium beautiful corset ni ada jaring-jaring tau.
Fungsi jaring-jaring tu adalah untuk "tarik" keputihan yang ada pada dinding rahim kita supaya keluar. 

Saf sendiri alami keputihan especially sebelum period datang.
Paling penting keputihan yang keluar tu tak berbau dan warnanya sihat.
Bahaya kalau keputihan mula berbau dan berwarna kuning kehijauan. 
Itu tanda rahim kita dijangkiti kuman. Memang bahaya untuk jangka masa panjang kalau tak dirawat segera.

5/Mengurangkan masalah peha berlaga.
Sedih kalau ingat masalah peha berlaga ni. 
Sebab dulu time 2013, peha Saf memang besar sangat. 
Of course bila dah besar, confirmlah berlaga kan?
Pedih jer memalam bila dah balik dari kerja.
Masa tu tak suke pakai skirt atau kain sebab peha berlaga.
Kalau pakai skirt atau kain, mesti pakai seluar lain kat dalam kain tu supaya peha tak berlaga T_____T

Gambar before tu tahun 2013, masa peha masih lagi peha gajah T____T
Berat betul nampaknye kat situ kan? >___<
Alhamdulillah Saf bersyukur sangat-sangat, sekarang ni peha gajah tu tinggal kenangan.
Taknak dah Saf ada peha gajah lagi.
Masa 2013 tu punya payah nak shopping seluar.

Rasa nak giveup shopping sebab bila jumpe seluar yang berkenan kat hati, part kaki, pinggang semua dah OK tapi bila part punggung dan peha boleh pulak tak muat! Sedih sangat time tu.

Now Alhamdulillah Saf dah boleh beli seluar idaman hati sebab long girdle premium beautiful corset dah selamatkan peha Saf dari terus jadi peha gajah! 

Saf suka kongsi pengalaman Saf sendiri sebab Saf memang pakai consisten Long Girdle Premium Beautiful Corset ni everyday.
Sejak 2013 sampailah sekarang.
Alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab makin pakai makin dapat kaki idaman!

My beautiful client :)
Nampak tak beza sebelum dan selepas pakai long girdle Premium Beautiful Corset?
My client ni pakai long girdle Premium Beautiful corset ni sebab ada masalah peha yang besar.

Look at her now!
Makin slimkan kaki my client ni?
Dahlah orangnya tinggi.
Memang shape terus cantik bila sarung fullset Premium Beautiful Corset ni.

 Berminat nak dapatkan Long Girdle Premium Beautiful Corset?
Boleh bagi ukuran puncak punggung dan pinggang pada Saf yer.
Ukur macam gambar kat atas tu dalam CENTIMETER.
Kalau ukur bahagian pinggang tu, jangan tahan nafas tau!
Relax jer sebab Saf nak you all dapat saiz long girdle premium beautiful corset you all yang betul dan selesa:)

Berita baik untuk pembaca blog Saf yang tersayang! :)
Ada special discount sebanyak 25% kalau you all dapatkan Long Girdle Premium Beautiful Corset ni sekarang.
Tawaran harga promosi long girdle premium beautiful corset ni istimewa untuk pembeli cash atau credit card :)
Banyak tau beza harga sebelum dan selepas diskaun!
Paling penting memang you all akan JIMAT banyak duit you all.

Selain tu you all akan dapat PERCUMA:
- 1 botol pencuci khas Premium Beautiful Corset
- 1 set trial perut kempis
- LIFETIME warranty. 
(Rosak boleh repair PERCUMA seumur hidup)

Jom dapatkan long girdle Premium Beautiful Corset you all sekarang!

Click link whatsaap
bawah ni untuk pembelian harga promosi :)



Loves,
Saff

Wednesday, 3 October 2018

Perbezaan Short Bra Premium Beautiful Dengan Long Bra Premium Beautiful

Salam everyone!
Harini Saf nak share dengan all of you about SHORT BRA Premium Beautiful.

Ramai rupanya yang belum tahu tentang kewujudan Short Bra Premium Beautiful ni.
Banyak jugak soalan yang Saf dapat bertanyakan apakah Perbezaan antara Short Bra Premium Beautiful dengan Long Bra Premium Beautiful ni.

So, InshaaAllah dalam entry kali ni, Saf akan share dengan lebih details mengenai short bra premium beautiful yang super best nih! :)


Inilah rupa Short Bra Premium Beautiful.

Apa perbezaan short bra Premium Beautiful dengan Long Bra Premium Beautiful?

Nama pun short bra, makanya short bra premium beautiful ni lebih pendek berbanding dengan long bra premium beautiful.
Dan short bra premium beautiful ni tak cover bahagian bawah breast sampai ke pinggang you all.
Sebab tu Saf suggest, if you all ada masalah lemak "muffin top", wajib pakai long bra premium beautiful sebab it helps hilangkan lemak bawah breast dengan efficient! :)


Pandangan short bra premium beautiful dari depan, tepi dan belakang.


Apa persamaan short bra Premium Beautiful dengan Long Bra Premium Beautiful?

Basically design, fabrik dan fungsi short bra premium beautiful ni sama jer dengan design long bra premium beautiful.

KELEBIHAN Short Bra Premium Beautiful :

- Mencantikkan bentuk payudara.
- Mencegah payudara daripada kendur.
- Mencerahkan puting payudara
- Mencegah dari berlakunya kanser payudara.
- Mengeluarkan masalah puting "tenggelam"
- Mesra penyusuan dan meransang pengeluaran susu ibu.
- Mencegah daripada berlakunya bengkak susu.
- Menyokong payudara yang bersaiz besar.

Cuma yang bezanya adalah dari segi panjang dan pendeknya jer.

Harganya pun berbeza.
Of course short bra premium beautiful ni harganya lebih murah berbanding dengan long bra premium beautiful.

Ni Saf nak share perbezaan antara cup bra biasa dengan cup short bra premium beautiful.
Cup short bra Premium Beautiful ni berbentuk "pyramid" tau you all.
Thats mean, cup short bra premium beautiful ni ada ruang untuk bahagian puting kita.
Ruang ini membolehkan puting payudara kita "bernafas". 

Tak macam cup bra biasa yang bentuknya bulat dan menekan puting payudara kita.
Bila puting payudara kita "tertekan" dengan cup yang salah, lama kelamaan darah tak dapat nak mengalir dengan baik pada bahagian payudara kita.
Keadaan ni sangat bahaya dan boleh menyebabkan puting "tenggelam" dan kanser payudara.


Bolehke pakai short bra premium beautiful ni bersama dengan waist nipper (bengkung) dan long girdle premium beautiful?

Jawapannya BOLEH!
Saf sendiri ada 2 set short bra premium beautiful.
Normally Saf akan pakai short bra premium beautiful ni pada waktu malam, if my long bra premium beautiful tengah repair and my long bra premium beautiful belum kering.

Cuma kalau you all pakai short bra premium beautiful ni bersama waist nipper (bengkung) dan long girdle Premium Beautiful, it will take some time untuk premium beautiful shapekan badan you all especially lemak-lemak yang berada di bahagian bawah payudara, sekitar perut dan pinggang.

Bolehke kalau nak pakai short bra premium beautiful ni sebagai sport bra?

Jawapannya BOLEH and highly RECOMMENDED!

Especially untuk yang mempunyai payudara agak besar. 
Pemakaian short bra premium beautiful membantu payudara berada dalam keadaan yang baik dan tak "jatuh".
Selain tu fabrik short bra premium beautiful yang mudah menyerap dan mengeringkan peluh pada badan. 

Risau berbau? 
Nah!
 don't worry sebab fabrik short bra premium beautiful ni memang dijamin anti-bakteria.

Apakah cara penjagaan short bra premium beautiful?

Mudah jer nak jaga short bra premium beautiful ni. Cara basuh dan penjagaannya sama dengan long bra premium beautiful.

Gunakan pencuci khas natural wash premium beautiful ni tau kalau you all cuci set premium beautiful korset you all sebab it helps maintainkan function dan buatkan fabrik premium beautiful ni tahan lebih lama.

Harga natural wash Premium Beautiful ni hanya RM49 jer. Boleh tahan lebih daripada 6 bulan. Sebab pencuci ni sangat pekat dan pakai sikit pun dah OK.

Strictly, HAND WASH tau.
Jangan gatal pulak pegi cuci dengan washing machine T___T


Macam mana nak tahu size short bra Premium Beautiful?


Untuk cara ukur short bra premium beautiful, you all boleh ikut cara ukuran macam dalam gambar kat atas tu kay?

Ukuran mesti dalam CENTIMETER yer.
Tak terlalu ketat dan tak terlalu longgar.
Once, dah dapat ukuran, boleh share ukuran tu dengan Saf untuk Saf check size.

Nota:
Setiap pembelian short bra premium beautiful akan dapat PERCUMA :
1 botol pencuci premium beautiful
dan  PERCUMA postage!

Khas untuk pembaca blog Saf, if you all beli short bra premium beautiful ni dan inform yang you all datang lepas baca blog Saf, you will get additional 5% discount daripada harga asal!

Cepat, apa tunggu lagi.
Whatsaap Saf sekarang for this unbelieveable offer! :)

Click link ni untuk terus whatsaap Saf :


Loves,
Saff
(013-3011330)

Monday, 1 October 2018

Testimoni Premium Beautiful 2018: Makin Lama Pakai Premium Beautiful, Makin Muda Jadinya

Assalamualaikum and hello everyone! :)

Kali ni Saf nak share dengan all of you testimoni premium beautiful 2018. Lagi lama pakai Premium Beautiful Korset ni, makin muda jadinya.


Dekat facebook recently, ada satu challenge kalau you all perasan. Challenge ni untuk tengok sejauh mana perubahan kita dari tahun 2011, 2015 dan 2018.

Saja suka-suka Saf buat challenge ni sebab Saf sendiri pun nak tengok perubahan Saf macam mana.
Hehe Saf share dengan you all kat bawah ni kay? 

Tengok dan nilailah sendiri apa yang Premium Beautiful korset ni dah buat pada Saf :D


Forgive the quality of the picture. 
Sebab masa ni, belajar ambik gambar pun tak. 
Main snap jer ikut suka hati :p

2011 T_____T
Masa ni umur Saf 26 tahun.
What have I done to myself?
Masa ni Saf belum kenal apa itu Premium Beautiful. Means masa ni Saf belum lagi pakai korset Premium Beautiful ni.

Ada yang komen gambar Saf ni, macam Saf dah beranak 5 orang! T_____T
Hakikatnya masa ni Saf masih single and takde boyfriend pun >___<

Masa umur 26 tahun, Saf "mengembang" dengan jayanya sebab masa ni Saf masih lagi bekerja di ExxonMobil, KLCC.
So, kerja Saf memang involved dengan lots of meetings, project and offsite.
Makanya setiap kali ada meeting, of courselah ada makan-makan!
and Alhamdulillah makan-makan tu bukan makan biasa-biasa.
Semuanya jenis sedap and high calories!
Time ni I was too busy working and memang takde masa nak exercise!
Hence, jadilah macam "Makcik beranak 5". >___<

2015!
Masa ni umur 30 tahun!
Honestly I love my 30s! :)
Orang lain risau and rase sedih nak masuk angka 30s, but Alhamdulillah I love it!
Sebab time ni taklah makcik anak 5 dah kan? :p

Tahun 2015 adalah TAHUN KEDUA, Saf pakai Premium Beautiful Korset and looked what Premium Beautiful Korset has done to me!
If Saf tahu, inilah kesannya, masa tahun 2008 lagi Saf dah mula pakai Premium Beautiful Korset ni.
So, I don't have to go through "makcik beranak 5" phase tu!

THE BEST about Premium Beautiful Korset ni adalah: 

1/ kita pakai kat badan jer tapi dengan muka-muka sekali nampak muda!
This happened sebab oksigen dalam darah cukup dan darah dapat mengalir dengan lancar dalam badan kita.

2/Premium Beautiful jugak helps to detoks toxin dalam badan kita dalam bentuk peluh, air kecil atau air besar.

This year September!
Okay tak? :)
InshaaAllah bulan November ni, genaplah usia Saf 33 tahun!
But ramai yang tersalah anggap Saf masih 20s.
Alhamdulillah dengan izin Allah sebab Saf ikhtiar nak sihat and kurus dengan Premium Beautiful Korset.


Gambar ni Saf ambil pada 22.09.2018!
The latest of me :)
Saf sendiri terkejut tengok banyak sangat perubahan yang berlaku pada diri Saf.


Paling bersyukur, bila Saf ambil keputusan untuk cuba Premium Beautiful Korset pada tahun 2013.
Masa tu Saf memang dah ada masalah berat badan and shape yang dah makin melebar.

Dengan jadual harian yang busy, memang Saf tak mampu nak consistent jaga makan and bersenam macam orang lain.
But I know one thing for sure mesti ada cara!
And I'm glad I found Premium Beautiful Korset back then!
Pakai jer macam lingerie kita hari-hari.
Takkanlah kita perempuan boleh terlupa nak pakai lingerie kan? >___<
So, Saf rasa pakai Premium Beautiful Korset ni adalah yang paling mudah dan selamat!
Selamat sebab tak perlu makan ubat kurus pun tapi boleh kurus!

Tinggal lagi 90 hari sebelum 2018 berakhir.
Jom kita pakat sihat dan kurus dengan Premium Beautiful Korset jom!

click whatsaap link sekarang untuk harga promosi!


Loves,
Saff :)