Sunday, 9 December 2018

Shake ME Haio Perisa Coklat

Assalamualaikum and hi everyone!
Saf just nak share new product launched, yang SHOM baru jer keluarkan 1 December 2018 baru ni!
So, news ni sangatlah fresh from the oven! :)


Memperkenalkan Shake Me Perisa Coklat! 
Before this dah ada Shake Me perisa vanilla. 
Click link ni untuk details about the 

Kali ni, khas untuk coklat lovers kat luar tu (termasuklah diri ini. yeayyyy!), Shake Me Perisa Coklat ni tersangatlahhh sedap! 

For myself, bila minum Shake Me Perisa Coklat ni, it helps me to control my cravings towards coklat! 
For your info, Saf ni hantu coklat! Everyday kalau boleh mesti nak makan coklat! Hahaha masalah kan? Caner nak kurus kalau asyik makan coklat jer.

So, bila dengar jer pasal Shake Me perisa coklat ni dah released, ya Allah happy sangat rasa hati Saf ni. 
Lepas ni Saf takde masalah dah.
Cravings towards chocolate satisfied and dalam masa yang sama, makin kurus! ^_^

Elok sangatlah Shake Me Perisa Coklat ni keluar bulan December 2018 ni kan? At least, 2019 nanti physically and mentally dah ready untuk dapatkan berat badan ideal dengan Shake Me Perisa Coklat ni :D

  
Shake Me ni bertindak melalui konsep "3M"



1/ MEMELIHARA


- Kaya protein yang membekalkan 11g protein dalam setiap sachet.

- US FDA mencadangkan pengambilan 25g protein soya sehari untuk membantu menurunkan kolestrol darah.

- Protein lengkap dan berkhasiat yang dibekalkan oleh protein soya, protein whey dan protein soya terasing (ekstrak soya).


- Khasiat yang lengkap; mengandungi 9 asid amino penting.

- Membina dan memulihkan sel termasuklah otot, tisu, rambut, kulit, kuku dan lain-lain.

- Membentuk antibodi, enzim dan hormon yang penting untuk tindakbalas metabolism dalam badan.

- Mengandungi BCAA (branched-chain amino acid). Iaitu sekumpulan asid amino penting seperti leucine, isoleucine dan valine. 
BCAA memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga semasa bersenam, pembentukan otot, mengurangkan letih otot dan mengekalkan jisim otot.

- BCAA penting dalam pengurusan berat badan yang sihat kerana ia menghalang kehilangan otot terutamanya ketika penurunan berat badan yang intensif. Jisim otot yang kurang lemak membantu meningkatkan kadar metabolisme dan membakar lemak dengan lebih cepat.


2/ METABOLISME
Dalam Shake Me perisa coklat ada satu bahan yang sangat istimewa untuk mereka yang dalam proses menurunkan berat badan. 



Tadaa!

Inilah dia ramuan special dalam shake me perisa coklat ni uols!
Garnicia Cambogia!


Tahukan, Garnicia Cambogia adalah ejen asli yang membantu menyekat pembentukan lemak dalam badan!

Lagi berita best, Garnicia Cambogia dalam Shake Me perisa coklat ni, membantu mengurangkan rasa atau nafsu nak mengunyah. 

Orang perempuan ni bila datang time PMS atau stress, dia terus boleh bertukar jadi "Emotional Eater" tau!
So, elok sangatlah ada spare Shake Me perisa coklat ni dalam handbag kite :D

Kelebihan Garnicia Cambogia dalam Shake Me Perisa Coklat:
- mengandungi bahan aktif Asid Hidroxicitrix (HCA) yang sangat dikenali kerana khasiat mujarabnya dalam menurunkan berat badan dan dalam masa yang sama meningkatkan metabolisme badan.

- HCA bertindak sebagai penyekat lemak yang berkesan. HCA menghalang kalori daripada disimpan sebagai lemak badan. HCA membantu menukarkan kalori kepada glikogen iaitu bahan yang penting dalam pembentukan otot
So, taklah badan kita jadi menggelebeh atau flabby dalam proses turunkan berat badan tu. Best kan? :)

- Garnicia Cambogia membantu meningkatkan metabolisme, menggalakkan penghasilan tenaga yang berkesan untuk kecergasan sepanjang hari.

- HCA mengurangkan selera makan untuk mengelakkan kita makan secara berlebihan dan membolehkan kita mengawal pengambilan kalori dengan lebih berkesan semasa proses penurunan berat badan.

Untuk pengetahuan uols, Shake 
Me perisa coklat ni kalorinya cuma 97kCal.
Sangat rendah kan?

3/ MINERAL

- Shake Me perisa coklat ni mengandungi 100% garam buluh asli dari Korea yang terkenal dengan kandungan mineral yang tinggi seperti kalsium, magnesium dan potasium yang baik untuk tulang dan memperbaiki tisu-tisu otot.

- Shake Me perisa coklat juga mengandungi pelbagai vitamin seperti vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7 dan B12 yang membantu meningkatkan metabolism tubuh dan menjadikan badan lebih cergas dan bertenaga sepanjang hari.

- Shake Me perisa coklat juga diperkaya dengan vitamin A, C, D, E, K, Kalsium, Magnesium, Zati Besi, Fosforus, Kromium, Iodin, yang membantu mengekalkan kesihatan dengan lebih baik.


Secara ringkasnya, khasiat SHAKE ME adalah:
- Hanya 97kcal dalam setiap hidangan.
- Kaya protein.
- Tinggi serat makanan.
- Kaya magnesium
- Kaya vitamin B12
- Kaya Vitamin C
- Tiada gula tambahan
- Tiada kolestrol
- Tiada trans-fat
- Tiada bahan pengawet
- Tiada pewarna tiruan
- Tanpa fruktosa (tiada gula tambahan). Ini bermakna, Shake Me Perisa Coklat ni sangat sesuai untuk pesakit Diabetes.



Tahu tak sebenarnya coklat ni sangat-sangat baik dalam diet seharian kita.
Salah satu punca tak kurus-kurus adalah bila kita stress.
Nak kurus, emosi perlu dalam keadaan baik, stabil dan happy.

Salah satu cara untuk lift-up our mood adalah dengan makan coklat!
Sebab coklat ni memang terkenal sebagai mood booster!
Tapi, jangan salah pilih coklat tau!
Pilih jer Shake Me Perisa Coklat, confirm boleh kurus!



SIAPA YANG PATUT MINUM SHAKE ME?

- You all yang mengalami BMI badan berlebihan.

- You all yang ingin mendapatkan berat badan ideal.


- You all yang ingin menurunkan berat badan dengan cara sihat, selamat, berkesan dan murah.


- You all yang selalu tak sempat nak makan atas faktor sibuk menguruskan kerja dan rumah tangga.


- You all yang mementingkan kesihatan badan untuk sentiasa berada dalam keadaan yang optimum.


- SHAKE ME ni sesuai penghidap diabetes.


Cara Pengambilan Shake Me Perisa Coklat

- Campurkan 1 sachet Shake Me perisa coklat ke dalam 200ml air sejuk atau air suhu bilik dan goncang hingga larut.
(Amaran: Jangan guna air panas tau!)

- Untuk yang berniat nak dapatkan berat badan ideal, Saf cadangkan minum Shake Me Perisa Coklat waktu sarapan pagi dan sebagai meal replacement makan malam.

TESTIMONI SHAKE ME PERISA COKLAT



My mentor and I.
CDM Hajah Siti Rohana. 
Sama-sama bulat kan 2016 tu?
Masa tu berat CDM Kak Ana, lebih dari 100kg. 
Sekarang ni lepas consistent amalkan Shake Me, berat badan beliau dah jadi 55kg jer uols!
Jealousss tak? Sekarang ni bila jumpa face to face memang macam anak dara!











Berapa harga Shake Me Haio Perisa Coklat?





Sekotak SHAKE ME Perisa Coklat ni ada 20 sachets.






Pakej ekonomi ni valid sampai 31.12.2018 jer tau. Rugi kalau tak grab waktu promo ni.


Tunggu ape lagi?
Tak cuba tak kurus!
Dah cuba barulah kurus! :)

Cepat whatsaap Saf sekarang!
www.wasap.my/6013301130



No comments:

Post a Comment