HERBA MAHARANI HAIO


Announcement :
Harga Promosi Herba Maharani dilanjutkan dari 
1st October - 31 December 2018.

Whatsaap Saf SEKARANG!

Thank you sebab sudi singgah my blog :)
Hope you all dapat sesuatu daripada perkongsian Saf dalam blog ni :)

Berita baik untuk peminat herba atau jamu maharani haio!

Bermula dari 1st-30th September, 2018, harga herba Maharani ni murah sangat-sangat especially untuk yang ambik set maharani kombo nih!

Beli 3 kotak pada harga RM113/box and kotak yang keempat, you all cuma perlu bayar RM59 sahaja!
Total yang you all kena bayar kalau you all grab harga promosi Herba Maharani Haio ni cuma RM398 jerrrr.
Jimat RM54 you all! 
Postage Saf belanja! 

Paling best, you all dah selamat secured dan tak pening nak fikir pasal jamu maharani putus stock!
4 bulan punya stock tu you all terus restock!

Kalau rasa 4 kotak ni terlalu banyak, haa you all sharelah dengan kawan-kawan. Harga kombo ni RM398 jer. 
So, kalau kongsi berempat, sorang cuma perlu bayar RM 99.50 jer! 
Dahlah FREE POSTAGE pulak tu!
Memang untung sangat-sangat! :)



Harga Promosi Herba Maharani ni valid dari 1- 30 September 2018 jer tau you all!
Jangan nangis kalau you all terlepas nak grab promosi murah herba maharani haio ni.

 Nilah rupa herba maharani yang jadi kegilaan para isteri dan pilihan si suami untuk isteri. 
Kecik jer and mudah nak telan.
Paling penting takde rasa pahit melekat dekat lidah you all yer.
Nama pun herba. 
So memang sangat natural jer taste dia.
tasteless tapi kesan Alhamdulillah MANTAP!

Suami yang baik adalah suami yang belikan isterinya herba maharani! :p
Nampak tak? Memang ramai client Saf yang beli Herba Maharani ni datangnya dari kalangan suami.
Beli untuk isteri tersayang!
Memang tak syak lagi, Maharani ni jamu pengerat hubungan suami isteri :)
Dah 25 tahun dah dalam pasaran Malaysia you all. 
Mana ada herba yang bertahan sehebat macam herba Maharani ni.
So, faham-fahamlah kesannya macam mana yer kalau masih lagi dapat permintaan walaupun dah 25 tahun berada dalam pasaran Malaysia :)


Ni pun encik suami jugak yang orderkan.
Restock 3 kotak terus herba Maharani ni untuk isteri tersayang yang kerja di Dubai.
Nampak tak?
Sampai ke Dubai Maharani ni terbang!

Nak tahu lebih details lagi tentang herba maharani haio ni?
Boleh click link bawah ni yer :)


So, tunggu apa lagi?
Cepat grab harga promosi herba maharani haio ni sebelum bulan september ni habis tau you all.
Kalau nak cepat boleh terus whatsaap Saf through this link


Atau boleh contact Saf di :
013-3011330
Saff

Loves,
Saff





HARGA BARU HERBA MAHARANI HAIO SELEPAS 0% GST


Assalamualaikum and good day everyone!

Herba Maharani dah turun harga uols! 
Harini Saf nak share dengan you all harga baru herba maharani haio bermula 1 JUNE 2018.
Thanks to 0% GST :D


Tau jer harga baru herba Maharani makin murah lepas dah takde GST, terus client Saf ni restock 3 kotak terus :)

Bermula 1 June 2018, harga herba maharani haio dah TURUN uols!

Bermakna daripada harga RM120 sekotak, sekarang herba Maharani dah jadi hanya RM113 sekotak bermula 1 June 2018. 

Saf rasa happy sangat dengan harga baru herba Maharani ni. Alhamdulillah makin murah dan taklah rasa terbeban sangat nak maintain sihat dan awet muda bila harga dah murah macam ni :)



Ni untuk my regular client who's working in Dubai. En. Suami tolong restock every month. Bila tahu jer herba maharani haio naik harga mulai 1 April ni, terus En. Suami restockkan 3 kotak herba Maharani haio ni untuk isteri tersayang :)

Apakah itu Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam?

Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te 
Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. 

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. 

Maharani  menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan

Herba Maharani aka Jamu Ayam Hitam ini menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.

Sekotak Maharani ada 6 kotak comel. Setiap kotak comel ada 1 bebola yang berisi 50 biji pil herba maharani haio. So, total sekotak herba Maharani ada 300 biji. Jadi harga baru herba Maharani Haio tu masih murah kan? :)

Kandungan Utama Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam 

Kalau you all nak tahu,Herba Maharani ni mengandungi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga seperti :

- Pati ayam hitam
-Concha Ostrea Gigas 
- Cornu Cervus Nippon
- Radix Astragalus Membranaceus 
- Radix Panax Ginseng 
- Rhizoma Cyperus Rotundus
-Radix Angelica Sinensis 
- Radix Paeonia Lactiflora 
- Radix Rehmannia Glutinosa 
- Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
-Radix Salvia Miltiorrhiza
-Rhizoma Dioscorea Opposita
-Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa tu dia berbelit lidah nak sebut nama semua jenis ginseng ni kan? And for your info, ginseng-ginseng ni sangat mahal dan berkhasiat tau. Tapi Alhamdulillah Herba Maharani ni murah jerrr..taklah semahal harga-harga ginseng ni :)


Kesan pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Menambahkan tenaga dan darah.
- Menyelaras kitaran haid
- Mengawal keputihan
- Melegakan tekanan dan kesakitan.

 (p/s: Secara kesimpulannya, Herba Maharani ni biasanya digunakan untuk merawat masalah lemah badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya )

Selain itu, herba Maharani juga memberi berita baik dan menambahkan peluang untuk mengandung.



Kebaikan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Melegakan masalah wanita & gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan)
  • Amalan yang baik kepada wanita selepas bersalin (menguat & mengecutkan otot rahim, saluran peranakan)
  • Melegakan sakit pinggang & belakang, sakit sendi & lutut, angin dalam badan dan sebagainya
  • Mengaktifkan hormon estrogen, progestron & androgen wanita
  • Awet muda, menegang & memberi keanjalan kulit
  • Menghilangkan keletihan, meningkatkan kadar metabolisme


Keberkesanan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Cara Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

> Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

> Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

> Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

> Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. 

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani 
 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari 
(habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Inilah rupa herba Maharani Haio aka Jamu Ayam hitam ni. Memang senang sangat nak telan :)


SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani. 

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas 
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all  boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 

- Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. 

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. 

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all  boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. 

Jika uols terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari. 


Harga Baru Herba Maharani Haio mulai 1 June 2018
> RM113 sekotak 
( tak termasuk postage)




Whatsaap Sekarang:

013-3011330

Saff

p/s:
COD cover only SETIA ALAM area.


Love,
Saff




HARGA BARU HERBA MAHARANI HAIO 2018

Assalamualaikum and good day everyone!

Herba Maharani naik harga lagi uols! 
Harini Saf nak share dengan you all harga baru herba maharani haio bermula 1 April 2018.

Bermula 1 April 2018, harga herba maharani haio akan naik sebanyak RM22 sekotak! 

Bermakna daripada harga RM98 akan jadi RM120 sekotak bermula 1 April 2018. 

Saf pun terasa jugak dengan kenaikan harga baru herba maharani haio ni since Saf memang consume on monthly basis untuk kekal cergas and awet muda gitu. 

Sejak Saf mula makan herba Maharani ni sejak 2013, ini dah kali ketiga herba maharani haio ni naik harga. 
Bermula dengan harga RM68 sekotak kepada RM98 dan sekarang kepada RM120 sekotak. 

Tapi jangan risau uols sebab ada masa lagi 2 hari untuk uols grab herba maharani haio ni pada harga lama, RM98 sekotak. 
So, cepat-cepat restock sebelum terlambat :D


Ni untuk my regular client who's working in Dubai. En. Suami tolong restock every month. Bila tahu jer herba maharani haio naik harga mulai 1 April ni, terus En. Suami restockkan 3 kotak herba Maharani haio ni untuk isteri tersayang :)


Good news lagi untuk peminat herba Maharani Haio ni, you all boleh join as a member untuk enjoy rebate setiap kali pembelian herba maharani haio.

 Setiap kali pembelian sekotak herba Maharani haio ni, you all akan dapat balik RM10
Jadi uols sebenarnya cuma bayar RM110 sahaja untuk sekotak herba maharani haio setiap kali uol buat pembelian.

Berminat untuk join ahli dan enjoy harga special herba maharani haio ni? 
You all just perlu click link ni and follow instruction. 
>>>>>  JOIN MEMBER


Postage pun cuma RM5 sekotak kalau uol beli secara online.  
Kalau biasa, uol kena bayar postage RM7-RM10 kan bergantung kepada lokasi. 

So memang berbaloi sangat  kalau uol join member. Lagi good news setiap pembelian RM300 ke atas akan dapat FREE postage! Jimat ke jimat? :)



Apakah itu Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam?

Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te 
Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. 

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. 

Maharani  menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan

Herba Maharani aka Jamu Ayam Hitam ini menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.

Sekotak Maharani ada 6 kotak comel. Setiap kotak comel ada 1 bebola yang berisi 50 biji pil herba maharani haio. So, total sekotak herba Maharani ada 300 biji. Jadi harga baru herba Maharani Haio tu masih murah kan? :)

Kandungan Utama Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam 

Kalau you all nak tahu,Herba Maharani ni mengandungi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga seperti :

- Pati ayam hitam
-Concha Ostrea Gigas 
- Cornu Cervus Nippon
- Radix Astragalus Membranaceus 
- Radix Panax Ginseng 
- Rhizoma Cyperus Rotundus
-Radix Angelica Sinensis 
- Radix Paeonia Lactiflora 
- Radix Rehmannia Glutinosa 
- Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
-Radix Salvia Miltiorrhiza
-Rhizoma Dioscorea Opposita
-Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa tu dia berbelit lidah nak sebut nama semua jenis ginseng ni kan? And for your info, ginseng-ginseng ni sangat mahal dan berkhasiat tau. Tapi Alhamdulillah Herba Maharani ni murah jerrr..taklah semahal harga-harga ginseng ni :)


Kesan pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Menambahkan tenaga dan darah.
- Menyelaras kitaran haid
- Mengawal keputihan
- Melegakan tekanan dan kesakitan.

 (p/s: Secara kesimpulannya, Herba Maharani ni biasanya digunakan untuk merawat masalah lemah badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya )

Selain itu, herba Maharani juga memberi berita baik dan menambahkan peluang untuk mengandung.



Kebaikan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Melegakan masalah wanita & gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan)
  • Amalan yang baik kepada wanita selepas bersalin (menguat & mengecutkan otot rahim, saluran peranakan)
  • Melegakan sakit pinggang & belakang, sakit sendi & lutut, angin dalam badan dan sebagainya
  • Mengaktifkan hormon estrogen, progestron & androgen wanita
  • Awet muda, menegang & memberi keanjalan kulit
  • Menghilangkan keletihan, meningkatkan kadar metabolisme


Keberkesanan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Cara Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

> Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

> Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

> Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

> Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. 

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani 
 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari 
(habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Inilah rupa herba Maharani Haio aka Jamu Ayam hitam ni. Memang senang sangat nak telan :)


SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani. 

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas 
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all  boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 

- Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. 

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. 

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all  boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. 

Jika uols terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari. 

Jadi cepatlah grab herba Maharani haio ni sebelum 1 April 2018 uols. Sebab lepas tu memang tak dapat nak bagi harga RM98 sekotak lagi >___<

Harga Baru Herba Maharani Haio mulai 1 April 2018
> RM120 sekotak 
( tak termasuk postage)




Whatsaap Sekarang:

013-3011330
Saff

p/s:
COD cover only SETIA ALAM area.


Love,
Saff



HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
 (Kredit to CDM Norazlin Nordin)

Ni cerita asal usul maharani..jom baca kasi habis kalo nak setiap mlm anda adalah mlm pertama!!!..bak kata clien...
t saya suami dia tgk kotak maharani pun dah tk senang duduk..haha hebatkn penangan maharani nihhhhh jom layan..panjang pun takper ilmukan... 








 Sejarah Herba Maharani : 

Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I've been there twice, Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg 'huru hara' itu...hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. 

Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huhu..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. 

Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. Tau tak kenapa sy boleh tau kisah dia?

 Sb biz partners sy, CDM Shima pakaikan dia Premium Beautiful dan supply Herba Maharani kat dia... That's prove, kita boleh lambatkan putus haid...

Apa lagi kehebatan Herba Maharani ni?


 1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sendi dan lutut.
4. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
7. Memberi kebahagiaan kepada pasangan.
8. Anti-penuaan dan awet muda.
9. Kecantikan dan kesuburan
10. Menegangkan payudara.
11. Menegang dan memberi keanjalan pada kulit
12. Amalan semasa berpantang.
13. Meningkatkan kadar metabolisma
14. Menambah sel darah
15. Mengimbangi tekanan darah.
16. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
17. Melancarkan peredaran darah.





Assalamualaikum everyone :)

Kali ni Saf nak share dengan you all, about this one supplement yang Saf dah ambil sejak 2013 till now. 

Alhamdulillah my period makin teratur since then and paling penting, Saf rasa bertenaga sangat setiap kali makan herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni.

Yerla bila makin berusia ni, badan makin cepat letih dan lesu. Baru kerja dalam 6 jam pun Saf dah rasa letih sangat. Alhamdulillah herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni sangat membantu Saf untuk kekal cergas dan active.

Jom Saf share sikit apa sebenarnya herba Maharani HaiO akak Jamu Ayam Hitam ni and kenapa setiap wanita WAJIB amalkan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni kalau you all nak semakin disayangi dan digilai oleh para suami :)




Apakah itu Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam?

Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te 
Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. 

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. 

Maharani  menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan

Herba Maharani aka Jamu Ayam Hitam ini menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.


Kandungan Utama Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam 

Kalau you all nak tahu,Herba Maharani ni mengandungi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga seperti :

- Pati ayam hitam
-Concha Ostrea Gigas 
- Cornu Cervus Nippon
- Radix Astragalus Membranaceus 
- Radix Panax Ginseng 
- Rhizoma Cyperus Rotundus
-Radix Angelica Sinensis 
- Radix Paeonia Lactiflora 
- Radix Rehmannia Glutinosa 
- Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
-Radix Salvia Miltiorrhiza
-Rhizoma Dioscorea Opposita
-Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa tu dia berbelit lidah nak sebut nama semua jenis ginseng ni kan? And for your info, ginseng-ginseng ni sangat mahal dan berkhasiat tau. Tapi Alhamdulillah Herba Maharani ni murah jerrr..taklah semahal harga-harga ginseng ni :)


Kesan pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Menambahkan tenaga dan darah.
- Menyelaras kitaran haid
- Mengawal keputihan
- Melegakan tekanan dan kesakitan.

 (p/s: Secara kesimpulannya, Herba Maharani ni biasanya digunakan untuk merawat masalah lemah badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya )

Selain itu, herba Maharani juga memberi berita baik dan menambahkan peluang untuk mengandung.


Kebaikan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Melegakan masalah wanita & gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan)
  • Amalan yang baik kepada wanita selepas bersalin (menguat & mengecutkan otot rahim, saluran peranakan)
  • Melegakan sakit pinggang & belakang, sakit sendi & lutut, angin dalam badan dan sebagainya
  • Mengaktifkan hormon estrogen, progestron & androgen wanita
  • Awet muda, menegang & memberi keanjalan kulit
  • Menghilangkan keletihan, meningkatkan kadar metabolisme


Keberkesanan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Cara Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

> Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

> Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

> Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

> Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. 

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani 
 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari 
(habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Inilah rupa herba Maharani Haio aka Jamu Ayam hitam ni. Memang senang sangat nak telan :)



SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani. 

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas 
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all  boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 

- Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. 

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. 

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all  boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. 

Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari. 



Harga = RM98 Sahaja!
Postage : 
RM 7 - Semenanjung 
RM10 - Sabah Sarawak



Ada yang tanya, kenapa saya jumpa Maharani lagi murah, RM68 jerrr..



Untuk pengetahuan semua, RM65 tu harga lama 3 tahun yang lepas. Sekarang, sekotak RM 98.



Macamana nak dapatkan herba Maharani menyengat ni..


Whatsaap Sekarang:
013-3011330
Saff
(No COD)


Loves,
Saff

No comments:

Post a Comment