PREMIUM BEAUTIFUL KORSET

FUNGSI, KELEBIHAN DAN HARGA PROMOSI LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


Assalamualaikum and hello everyone!
Kali ni Saf nak share dengan you all salah satu bahagian dalam Premium Beautiful Corset yang jadi my favourite since 2013 till now! :)


Saf akan share dengan you all tentang fungsi, kelebihan dan harga PROMOSI Long Girdle Premium Beautiful Corset ni in details.
Hope you guys will love my sharing! :)




Okay first and foremost, you all wajib tahu yang Long Girdle Premium Beautiful ni ada DUA JENIS:

1/ Long Girdle Premium Beautiful Classic
- Fungsi long girdle Premium Beautiful classic ni adalah :
 "menempatkan" lebihan lemak ke bahagian yang sepatutnya.

Hasilnya kalau you all konsisten pakai antara 1 - 6 bulan, you all akan nampak bentuk badan semakin berbentuk "hourglass shape"
Yang badan straight and dah tak berapa nak nampak bentuk badan pun terus nampak perubahan pada bentuk badan.
Yang penting tanpa operation dan kos yang mahal!:)


2/ Long Girdle Premium Beautiful Elegance

Fungsi long girdle premium beautiful elegance pulak adalah untuk"menetapkan" kedudukan lemak pada tempat yang betul.
Maksudnya, long girdle premium beautiful elegance ni akan kekalkan bentuk punggung dan peha idaman you all once you all dah dapat shape yang you all nak.

Makanya, Saf tak suggest long girdle premium beautiful elegance ni pada mereka yang mempunyai berat lebih daripada 70kg ke atas.
Kalau berat 70kg ke atas, Saf suggest, kita "pulangkan" balik lemak-lemak tu ke tempat asalnya dulu dan long girdle premium beautiful classic adalah pilihan terbaik! :D

Tapi kalau you all memang dah sedia comel and berat bawah daripada 70kg, long girdle premium beautiful elegance sesuai untuk you all :)
Especially yang ada masalah sikit-sikit jer dekat area punggung dan peha tu.


Ni lah sebab kenapa Saf suka sangat dengan long girdle premium beautiful corset.
Jahitannya kemas dan kukuh.
Fabrik berkualiti yang diimport khas dari Taiwan/Korea.

Paling best, setiap bahagian pada Long Girdle Premium Beautiful Corset ni ada fungsinya yang tersendiri.
Sihat dapat.
Cantik pun dapat :) 

Belum pernah lagi Saf jumpa korset yang dapat sihat dan cantik dalam satu masa.
Kebanyakan corset dekat pasaran tu focus pada cantik semata.
Apa guna cantik kalau keputihan kita banyak dan rahim kita "sakit".
Betul tak? >___<


Kelebihan Long Girdle Premium Beautiful Corset:

1/ Mengurangkan masalah punggung "jatuh" dan peha "lebar".

2/ Mengurangkan masalah perut buncit.
Haa ni memang Saf akui. 
Dulu perut Saf buncit semacam jer. Stress rasanya bila perut buncit nih T__T

3/ Menyokong dan menguatkan rahim
Yang ni paling Saf bersyukur. 
Sebab rahim kita ni Allah bagi satu jer. Memang wajib jaga hadiah Allah ni sebagai tanda syukur kita.
Saf dulu ada masalah period tak teratur. Lepas konsisten pakai Long Girdle Premium Beautiful, Alhamdulillah period lancar setiap bulan. 

Paling best pakai Long Girdle Premium Beautiful corset ni time period sebab memang darah haid tu keluar lancar jer. 
Terasa bersih sangat-sangat rahim ni.
Alhamdulillah :)

4/ Mengurangkan masalah keputihan dan miss "V" berbau.
- Ni pun best. 
Lubang angin pada long girdle premium beautiful corset ni ada jaring-jaring tau.
Fungsi jaring-jaring tu adalah untuk "tarik" keputihan yang ada pada dinding rahim kita supaya keluar. 

Saf sendiri alami keputihan especially sebelum period datang.
Paling penting keputihan yang keluar tu tak berbau dan warnanya sihat.
Bahaya kalau keputihan mula berbau dan berwarna kuning kehijauan. 
Itu tanda rahim kita dijangkiti kuman. Memang bahaya untuk jangka masa panjang kalau tak dirawat segera.

5/Mengurangkan masalah peha berlaga.
Sedih kalau ingat masalah peha berlaga ni. 
Sebab dulu time 2013, peha Saf memang besar sangat. 
Of course bila dah besar, confirmlah berlaga kan?
Pedih jer memalam bila dah balik dari kerja.
Masa tu tak suke pakai skirt atau kain sebab peha berlaga.
Kalau pakai skirt atau kain, mesti pakai seluar lain kat dalam kain tu supaya peha tak berlaga T_____T

Gambar before tu tahun 2013, masa peha masih lagi peha gajah T____T
Berat betul nampaknye kat situ kan? >___<
Alhamdulillah Saf bersyukur sangat-sangat, sekarang ni peha gajah tu tinggal kenangan.
Taknak dah Saf ada peha gajah lagi.
Masa 2013 tu punya payah nak shopping seluar.

Rasa nak giveup shopping sebab bila jumpe seluar yang berkenan kat hati, part kaki, pinggang semua dah OK tapi bila part punggung dan peha boleh pulak tak muat! Sedih sangat time tu.

Now Alhamdulillah Saf dah boleh beli seluar idaman hati sebab long girdle premium beautiful corset dah selamatkan peha Saf dari terus jadi peha gajah! 

Saf suka kongsi pengalaman Saf sendiri sebab Saf memang pakai consisten Long Girdle Premium Beautiful Corset ni everyday.
Sejak 2013 sampailah sekarang.
Alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab makin pakai makin dapat kaki idaman!

My beautiful client :)
Nampak tak beza sebelum dan selepas pakai long girdle Premium Beautiful Corset?
My client ni pakai long girdle Premium Beautiful corset ni sebab ada masalah peha yang besar.

Look at her now!
Makin slimkan kaki my client ni?
Dahlah orangnya tinggi.
Memang shape terus cantik bila sarung fullset Premium Beautiful Corset ni.

 Berminat nak dapatkan Long Girdle Premium Beautiful Corset?
Boleh bagi ukuran puncak punggung dan pinggang pada Saf yer.
Ukur macam gambar kat atas tu dalam CENTIMETER.
Kalau ukur bahagian pinggang tu, jangan tahan nafas tau!
Relax jer sebab Saf nak you all dapat saiz long girdle premium beautiful corset you all yang betul dan selesa:)

Berita baik untuk pembaca blog Saf yang tersayang! :)
Ada special discount sebanyak 25% kalau you all dapatkan Long Girdle Premium Beautiful Corset ni sekarang.
Tawaran harga promosi long girdle premium beautiful corset ni istimewa untuk pembeli cash atau credit card :)
Banyak tau beza harga sebelum dan selepas diskaun!
Paling penting memang you all akan JIMAT banyak duit you all.

Selain tu you all akan dapat PERCUMA:
- 1 botol pencuci khas Premium Beautiful Corset
- 1 set trial perut kempis
- LIFETIME warranty. 
(Rosak boleh repair PERCUMA seumur hidup)

Jom dapatkan long girdle Premium Beautiful Corset you all sekarang!

Click link whatsaap
bawah ni untuk pembelian harga promosi :)



Loves,
Saff


Testimoni Premium Beautiful 2018: Makin Lama Pakai Premium Beautiful, Makin Muda Jadinya


Assalamualaikum and hello everyone! :)

Kali ni Saf nak share dengan all of you testimoni premium beautiful 2018. Lagi lama pakai Premium Beautiful Korset ni, makin muda jadinya.


Saf sendiri teruja nak kongsi pengalaman Saf dan kawan baik Saf yang dah lebih dari 3 tahun consistentlt pakai Premium Beautiful :)

Dekat facebook recently, ada satu challenge kalau you all perasan. Challenge ni untuk tengok sejauh mana perubahan kita dari tahun 2011, 2015 dan 2018.

Saja suka-suka Saf buat challenge ni sebab Saf sendiri pun nak tengok perubahan Saf macam mana.
Hehe Saf share dengan you all kat bawah ni kay? 

Tengok dan nilailah sendiri apa yang Premium Beautiful korset ni dah buat pada Saf :D


Forgive the quality of the picture. 
Sebab masa ni, belajar ambik gambar pun tak. 
Main snap jer ikut suka hati :p

2011 T_____T
Masa ni umur Saf 26 tahun.
What have I done to myself?
Masa ni Saf belum kenal apa itu Premium Beautiful. Means masa ni Saf belum lagi pakai korset Premium Beautiful ni.

Ada yang komen gambar Saf ni, macam Saf dah beranak 5 orang! T_____T
Hakikatnya masa ni Saf masih single and takde boyfriend pun >___<

Masa umur 26 tahun, Saf "mengembang" dengan jayanya sebab masa ni Saf masih lagi bekerja di ExxonMobil, KLCC.
So, kerja Saf memang involved dengan lots of meetings, project and offsite.
Makanya setiap kali ada meeting, of courselah ada makan-makan!
and Alhamdulillah makan-makan tu bukan makan biasa-biasa.
Semuanya jenis sedap and high calories!
Time ni I was too busy working and memang takde masa nak exercise!
Hence, jadilah macam "Makcik beranak 5". >___<

2015!
Masa ni umur 30 tahun!
Honestly I love my 30s! :)
Orang lain risau and rase sedih nak masuk angka 30s, but Alhamdulillah I love it!
Sebab time ni taklah makcik anak 5 dah kan? :p

Tahun 2015 adalah TAHUN KEDUA, Saf pakai Premium Beautiful Korset and looked what Premium Beautiful Korset has done to me!
If Saf tahu, inilah kesannya, masa tahun 2008 lagi Saf dah mula pakai Premium Beautiful Korset ni.
So, I don't have to go through "makcik beranak 5" phase tu!

THE BEST about Premium Beautiful Korset ni adalah: 

1/ kita pakai kat badan jer tapi dengan muka-muka sekali nampak muda!
This happened sebab oksigen dalam darah cukup dan darah dapat mengalir dengan lancar dalam badan kita.

2/Premium Beautiful jugak helps to detoks toxin dalam badan kita dalam bentuk peluh, air kecil atau air besar.

This year September!
Okay tak? :)
InshaaAllah bulan November ni, genaplah usia Saf 33 tahun!
But ramai yang tersalah anggap Saf masih 20s.
Alhamdulillah dengan izin Allah sebab Saf ikhtiar nak sihat and kurus dengan Premium Beautiful Korset.


Gambar ni Saf ambil pada 22.09.2018!
The latest of me :)
Saf sendiri terkejut tengok banyak sangat perubahan yang berlaku pada diri Saf.


Paling bersyukur, bila Saf ambil keputusan untuk cuba Premium Beautiful Korset pada tahun 2013.
Masa tu Saf memang dah ada masalah berat badan and shape yang dah makin melebar.

Dengan jadual harian yang busy, memang Saf tak mampu nak consistent jaga makan and bersenam macam orang lain.
But I know one thing for sure mesti ada cara!
And I'm glad I found Premium Beautiful Korset back then!
Pakai jer macam lingerie kita hari-hari.
Takkanlah kita perempuan boleh terlupa nak pakai lingerie kan? >___<
So, Saf rasa pakai Premium Beautiful Korset ni adalah yang paling mudah dan selamat!
Selamat sebab tak perlu makan ubat kurus pun tapi boleh kurus!

Tinggal lagi 90 hari sebelum 2018 berakhir.
Jom kita pakat sihat dan kurus dengan Premium Beautiful Korset jom!

click whatsaap link sekarang untuk harga promosi!


Loves,
Saff :)


BENGKUNG SAKIT BELAKANG PREMIUM BEAUTIFUL BAHAYA



Bengkung Sakit Belakang Premium Beautiful Bahaya!

Hehehe bahaya kenapa pulak ni?
Ni Saf nak share testimoni terbaru daripada team kitaorang and actually this client berminat nak pakai bengkung sakit belakang Premium Beautiful ni sebab beliau mengalami masalah sakit belakang selepas melahirkan anak ketiga beliau.


Punca beliau mula dapat sakit belakang ni adalah sebab beliaua banyak angkat barang-barang berat waktu mengandung dulu.
Lepas bersalin, makin teruk sakit belakang beliau.

Client kitaorang ni bertugas sebagai anggota Polis dan sebab sakit belakang beliau ni, buatkan kerja beliau jadi terbatas. 
hehehe almaklumlah bila kerja sebagai anggota polis ni memang kena active. 

So memang agak stress bila kita jenis yang tak boleh duduk diam ni terpaksa membataskan pergerakan sendiri akibat sakit belakang.

Antara Kesan akibat sakit belakang yang beliau hadapi :
1/ Tak boleh berdiri terlalu lama.
2/ Tulang belakang rasa sengal-sengal setiap kali dukung anak dan angkat barang.
3/ Kaki mudah rasa lenguh dan kebas.

Client kami dah pun menjalani rawatan fisioterapi untuk kurangkan rasa sakit belakang yang beliau hidapi. 
Tapi rasa sengal hanya hilang waktu rawatan sahaja. 

Akhirnya beliau nekad cuba bengkung sakit belakang Premium Beautiful dan ini antara kesan terbaik yang beliau dapat selepas hanya 7 hari secara consistent pakai bengkung sakit belakang Premium Beautiful.

Kesan selepas 7 hari pakai bengkung sakit belakang Premium Beautiful :

1/ ukuran pinggang dari 37 inci ke 33 inci. 
Wahhh ni baru 7 hari ni uols. Tak boleh imagine kalau consisten pakai 7 tahun. Mahu jadi 23 inchi pinggang tu nanti! ^___<

2/ sakit pinggang dan sakit belakang makin berkurang. 

3/ Rasa kebas di kaki bila berdiri lama makin berkurang. Rasa kebas makin kurang sebab bekalan oksigen dalam saluran darah dapat bergerak ke seluruh badan dengan baik.

4/ Kurang rasa lapar dan cepat kenyang bila makan. 

5/ Suami dan adik tegur badan makin kurus
Hehehe ini paling best kan? Sebab takde plan pun nak kurus. Tapi boleh terkurus dengan bengkung sakit belakang Premium Beautiful ni. Perempuan mana tak happy bila suami sendiri puji kurus! :D

6/ period lancar tanpa period pain

7/ uniform lama makin longgar! 
Dulu uniform lama ketat macam sarung nangka waktu sebelum mengandung anak ketig. Now dah boleh dipakai semula bahkan makin longgar.

Nah Saf belanja gambar terbaru client kami ni lepas 7 hari pakai bengkung sakit belakang Premium Beautiful ni.

Nampak sangat perbezaan client kitaorang ni kan? Especially pada bahagian pinggang dan pinggul.
Bahagian miss B pun makin kemas and nampak menarik :)

Bahaya kan bengkung sakit belakang Premium Beautiful ni?
 Sebab niat asal pakai nak hilangkan sakit belakang jer. 
Ni dah terkurus sekali! 
Lepas ni terpaksalah shopping baju baru sebab baju lama yang besar tu kalau pakai, sure orang ingat baju pinjam :p


p/s : 
Actually now bengkung sakit belakang ni makin murah uols lepas dah takde GST. So kenalah cecepat roger Saf to reserved yours now :) InshaaAllah service tiptop ! :D

Whatsaap ONLY:
013-3011330
Saff

Loves,
Saff :)





LIMA Sebab Pakai Premium Beautiful Korset Tak Kurus-Kurus

Pakai Premium Beautiful Korset tapi tak kurus-kurus? 
Dah lama ada Premium Beautiful korset tapi badan masih sama jer takde shape. Shape bulat adalah! >___<

Biasakan dengar keluhan macam ni?
Actually Saf sendiri waktu 1-2 tahun pertama pakai Premium Beautiful Korset ni masih lagi belum "nampak" dan "rasa" kurus.

Tapi yang Saf nampak jelas, walaupun belum kurus waktu tahun pertama dan kedua pakai Premium Beautiful ni, is I have SHAPE. Bukan rounded shape yer sayang. Tapi HOURGLASS SHAPE.

Haaaa penting hourglass shape ni sebab bila pakai Premium Beautiful Korset ni, tak kisah apa shape you all, mesti you all terpaksa jugak dapat bentuk badan HOURGLASS.



With my ex-boss while I was working with ExxonMobil Corporation.
This picture was taken in 2013. Ni kiranya lunch meraikan 5 tahun dah Saf kerja bersam Exxon and dalam masa yang sama meraikan my last days in ExxonMobil.
Masa ni dah sarung Premium Beautiful Korset tau. 
Hmmmm taknak cakap banyak but memanglah tak kurus lagi masa ni. 




Melalui pengalaman tahun pertama dan kedua Saf pakai Premium Beautiful dulu, Saf perasan LIMA sebab kenapa dah pakai Premium Beautiful Korset Tapi Tak Kurus-Kurus :

5 Sebab Pakai Premium Beautiful Korset Tapi Tak Kurus-Kurus :

1/ Pakai Premium Beautiful Korset bila rasa nak pakai.
- Hmmmm ni paling ketara sangat. Macam Saf dulu, waktu mula-mula pakai Premium Beautiful Korset ni, Saf dapat size yang kurang tepat sebab maybe agent tu tak berapa nak expert agaknya. 

Kita yang tak tahu anything ni redha jerlah sebab ingatkan korset ni kena pakai ketat-ketat! Ingatkan lagi ketat lagi bagus. tapi rupanya Saf silap!

 Premium Beautiful korset ni memang kena pakai selesa dan sedap-sedap supaya kita boleh pakai konsisten setiap hari. Minimum 8 jam sehari.











  Waktu ni (tahun 2013) Saf masih lagi pakai size yang kurang tepat. Dah kurus skit dari gambar sebelum ni but bahagian atas masih besar and sebenarnya perut pun masih buncit >___< 

Luckilylah bila Saf mula berniaga
 Premium Beautiful Korset ni, Saf dapat direct access to Madam di stokist B32. 

Masa tu Saf tanya Madam kenapa Saf pakai Premium Beautiful tapi rasa macam "hulk" especially pada bahagian atas >___< 

Orang lain pakai elok jer body nampak cantik and kurus-kurus semuanya. But why not me?

Madam pun terus ukur dengan tangan Madam and Madam kata you kena pakai size besar ni. 
Kena tukar size. Size ni kecik and sebab tu you jadi makin bulat and macam hulk. 
T______________T

Fine masa tu Saf memang berat tau. Close to 85kg my berat at that time. Tak perasan pun gemuk sampai macam tu sebab jenis yang jarang ambik gambar. Now bila tengok balik gambar-gambar tu, rasa sedih and stress. lol


Since dapat size yang tepat dan betul tu, Saf terus konsisten pakai Premium Beautiful Korset ni setiap hari termasuklah weekend and public holiday. Tak boleh berenggang. 

Since, Premium Beautiful korset ni bukanlah ubat dan bukan magic, makanya kenalah bersabar. Dan hasilnya Alhamdulillah at this 33, I'm so happy with my shape. 
This year January waktu my trip ke Kuala Terengganu.
Still working hard on my weight. Nak kurus and nak sihat :)
 Alhamdulillah Saf happy sangat dengan perubahan yang Saf dapat sejak 2013 sampai sekarang consistent pakai Premium Beautiful Korset ni. 

Since Saf dah mula jaga pemakanan started in August 2017, Saf nampak sikit sebanyak it helps turunkan my berat. Yang bestnya orang lain losing weight, kulit kendur sana sini. But Premium Beautiful sangat-sangat membantu Saf to stay in hourglass shape :)


Surprisingly Premium Beautiful Korset ni memang terpaksa buat ramai orang salah anggap pada Saf. Orang ingat kita 20-an tapi sebenarnya dah nak masuk mid-30s dah >___<

Tapi takpelah Saf redha :D


2/ Makan ikut sedap mulut >____<



- Hmmmm yang ni sebenarnya penyumbang terbesar kepada kenapa pakai Premium Beautiful Korset dah konsisten tapi tak kurus-kurus! 

To be honest, memanglah betul bila pakai Premium Beautiful Korset ni, kita masih boleh makan tanpa sekatan. Tapi kalau nak sihat, kita perlu jugak tengok dan pandai pilih makanan yang buat badan kita sihat.


Saf cerita pengalaman Saf dulu waktu mula-mula pakai Premium Beautiful. Janji jangan gerun lepas baca eh? Ini antara menu yang memang Saf always makan almost everyday. DULU >___<


Pagi - Breakfast Nasi Lemak/Roti Canai/Roti Telur and Nescafe Tarik. Kadang-kadang tak breakfast. Nak kurus tak boleh skip breakfast. Tapi bila cakap macam tu bukanlah bermakna you all boleh breakfast nasi lemak setiap hari.

Lunch - Nasi putih, lauk dan sayur. Normally memang pilih lauk yang pedas-pedas, goreng-goreng, berkuah dan nampak sedap di mata. 

Dinner - Jarang makan.

Supper - Sebab tak dinner and kadang-kadang lepas meeting habis around 10pm-11pm mesti lepas tu pegi makan. Dah sampai rumah terus tido. 


Hmmmm tengok tu pinggan breakfast dulu kala >__<
Sekarang pun makan jugak nasi lemak tapi taklah macam yang dalam gambar tu. Sekarang ni lebih sedar diri :D
Air pun sekarang minum yang tak letak gula. 
lol healthy tak?


Haaaa inilah jadual makan dulu. Sedih tau bila ingat balik. Patutlah makin bulat. Tu jangan cerita bab dessert. Sebab Saf sejenis yang suka chocolate cake and anything yang ada cheese. >____<

Tak cerita lagi bab Fries MCD. Almost everyday dulu lepas balik kerja and rasa lapar, drivethru lah penyelamat perut Saf. 

Now Alhamdulillah, I learned my lesson and Saf happy that my meal plan makin sihat dan totally dah tak macam dulu. Makin berusia ni, makin penting jaga apa yang masuk dalam perut kita sebab ibu penyakit bermula daripada PERUT. 

InshaaAllah nanti Saf share dengan you all apa yang Saf makan untuk cepatkan proses shaping and lose weight ni :)

3/ Kurang minum air masak.

Air sangat penting untuk badan kita. 70% tubuh kita adalah air dan perlukan air untuk semuanya berfungsi dengan baik.
Setiap dewasa disarankan minum 1.5L-3L air setiap hari.
Air ni maksudnya air putih tau you all.
Bukan air sirap! :D


Saf personally minum 2L-2.5L sehari. 
Sebab pernah rasa sakitnya Dehydrate dulu sebab kurang minum air, so sis insaf. 

Now memang Saf kurang dah nak minum air manis-manis and always pilih plain water bila dahaga atau makan di luar.

Lagi satu bonus bila minum air putih ni, kita dapat jimat calories. Yerlah air putih ni kan zero calories. So bolehlah gunakan calories tu untuk makan makanan yang lebih kenyangkan perut ni ha ^__^

Selain tu, kulit kita pun jadi lembap dan glowing jer bila dapat bekalan air yang secukupnya :)

4/ Pakai Premium Beautiful korset TAK LENGKAP.

 Ni Saf share pengalaman Saf sendiri. Saf pernahlah test, consistent pakai long bra dan girdle (seluar) Premium Beautiful Korset setiap hari tapi tak pakai bengkung. 

Gedik sangat masa ni sebab perasanlah 
perut tu tak sebuncit dulu. So gatal pegi skip tak pakai bengkung.

You all tahu tak apa jadi?
First rasa perut tu senang sangat nak jadi buncit balik! and secondly shape pinggang takde lekuk tu. Tak bestlah bile suami nak peluk kan? Sebab pinggang tu macam straight jer.

 Pastu dekat bahagian tepi perut tu or orang putih panggil LOVE HANDLE, makin nampak terkeluar. Huhuhuh taubat terus taknak skip-skip dah. Now Saf pakai balik one set.

Arghh best gila sebab perut makin flat and no more love handle! :)

5/ Malas bersenam!


 Hmmm memanglah pakai Premium Beautiful ni tak perlu bersenam boleh kurus. Tapi kalau makan tak jaga, bersenam malas hmmmm lambatlah sikit nak kurus tu.

You all nak tahu rahsia tak? 
Berzumba dengan Premium Beautiful ni, lagi cepat kurus tau! 
Tak percaya BACA NI
sebab itu pengalaman Saf sendiri berzumba 2 kali pakai Premium Beautiful Korset, laju jer pinggang Saf mengecik! :)


Bersenam ni tak wajib. Tapi ianya pilihan kalau kita nak stay fit and kalau kita sayangkan jantung kita. Bonusnya terpaksa kurus dan lebih happy. 
Ingat, healthy life, happy life :)

Activities yang Saf selalu buat is, walking 30mins-40mins, pilates, tabata, strength training adn HIIT. 3 kali seminggu jer Saf bersenam. 

Setiap session 30 minit jer sebab sejenis yang tak rajin pun sebenarnya nak exercise. Tapi Saf kuatkan diri sebab I want to stay fit at this 30s. 

Nanti you all boleh jer youtube semua exercise tu. Saf buat kat rumah jer pun. Sejenis yang anti social bila bab bersenam nih :p

So, bila dah baca 5 sebab kenapa pakai Premium Beautiful Korset ni tak kurus-kurus ada tak dalam 5 sebab ni, perkara-perkara yang you all terbuat tanpa sengaja? Kalau takde bagus :)
Kalau ada, jom betulkan and let's jadikan tahun 2018 ni tahun kita semakin sihat, cantik dan confident demi orang yang tersayang.


My recent picture :)
Ubah lima sebab kat atas tu and you will see lots of changes happen to your body and life :)
Hmmm sibuk jer Tobby tu interframe my ootd >__<

p/s : 
Saf ada buat promosi Premium Beautiful Korset tau. Kalau berminat jangan segan-segan terus whatsaap Saf okay? Saf peramah and tak makan orang :)


Whatsaap NOW :
013-3011330
(Saff)

Loves,

Saff.





Premium Beautiful Korset : Jangan Tertipu!


Assalamualaikum and hello everyone! 

Premium Beautiful Korset, Jangan tertipu!


Bulan Oktober baru ni , Saf dapat whatsaap from one of my friend yang informed Saf that my Premium Beautiful testimoni picture has been using by someone yang takde ethics dalam berniaga. 

Sanggup si founder ni gunakan gambar testimoni Saf semata-mata nak dapat untung. 
This founder claimed that Saf ambil pil kurus yang beliau jual untuk dapat bentuk badan yang Saf ada sekarang.

 To be honest, since Saf dah mula pakai Premium Beautiful Korset ni, Saf memang tak ambil langsung pil kurus or anything yang Saf kena makan untuk kurus.

Sharing with you guys this irresponsible products yang claimed Saf makan pil provencaps untuk kurus. Lepas tu dengan senang hati letak watermark dekat my picture as if it belongs to them. 
Saf dah watermark dah gambar ni and still they bravely misused my picture.

Sebab bile makin berumur ni, Saf pilih untuk turun berat badan and get in shape dengan cara yang SELAMAT tanpa perlu memudaratkan kesihatan Saf. 

Zaman sekarang ni macam-macam jenis penyakit yang canggih disebabkan pil kurus ni. So, Saf memang tak ambil langsung pil kurus.

Ade "pro and cons" nya benda ni terjadi pada Saf and my friends yang pakai Premium Beautiful (apparently not only me yang kena).

Pro(s) nya adalah Saf tahu yang testimoni Premium Beautiful Saf tu berjaya. Dengan hanya pakai secara consisten setiap hari selama 8 jam, boleh nampak hasil.

Yang "cons"nya adalah. Saf tak sanggup tengok ramai tertipu dan berharap dapat kurus bila makan pil kurus yang Founder tersebut jual.

I have contacted the person yang posted my pictures and tahu tak apa yang this person reply to me? She said "Owh, I tak tahu itu testimoni you sebab I ambil from Internet."

Sangat sedih bila dapat reply macam ni. Apparently produk kurus ni sangat baru di pasaran and in order for them to lariskan jualan produk kurus ni, mereka main rembat jer testimoni yang ada dekat Internet tu.

So be careful girls! Jangan tertipu! 

Luckily this girl kind enough to rectify the mistake and she deleted all the pictures yang related to testimoni Premium Beautiful. But I'm not sure if ada lagi dalam IG produk yang sama sebab Internet ni terlalu luas untuk Saf control. If ada, please do let me know.

The least I could do is to tell you that Saf tak pernah makan pil kurus tersebut! 

Saf hanya jaga makan and pakai PREMIUM BEAUTIFUL secara konsisten 8 jam sehari.
I never skipped my Premium Beautiful walaupun masa tu holidays or balik rumah my parents.

Saf berharap sangat dengan entry ni dapat bantu you all semua jangan tertipu! 

Please choose your own way to lose weight. Make sure cara yang you all pilih tu tak mendatangkan mudarat pada kesihatan you all.

Make sure jugak you get your Premium Beautiful set only from the those yang betul-betul pakai dan tunjukkan hasil yang real.

InshaaAllah tahun 2018 ni tahun ke-5 Saf pakai Premium Beautiful korset untuk control my weight and get in shape.
InshaaAllah Saf akan setia dengan Premium Beautiful Korset ni selamanya selagi diizinkan Allah.
Nampak sangat beza dekat part peha tu kan? >__<




Dapatkan FREE Consultation and harga promosi sekarang!

Whatsaap :
013-3011330 
(Saff)


Loves,
Saff




Testimoni Premium Beautiful : Masalah Rahim Jatuh dan Sakit Belakang Hilang Lepas Pakai Korset Premium Beautiful


Assalamualaikum and hello everyone!
Dah lama tak share testimoni premium beautiful dekat my blog ni kan?

So hari ni Saf teruja nak share testimoni terbaru premium beautiful korset yang one of my business partner share dengan Saf baru-baru ni. Her name Ain and masih single. Tapi available ke tak? Itu kena tanya tuan badan :D

Ni lah Ain yang sebelah Saf tu.
 Gambar ni both of us captured in August 2017 di Kota Kinabalu. Masa ni Ain belum lagi pakai Premium Beautiful. Sekarang ni Ain dah makin slim you all. Jangan menangislah kalau you all tengok gambar terbaru Ain nanti :D


Actually Saf macam teruja dengan perkongsian testimoni Premium Beautiful Ain ni sebab Saf ingatkan Ain ni pakai Premium Beautiful Korset ni sebab nak selesaikan masalah berat badan jer. Rupanya Ain ada masalah lain selain daripada masalah berat dan bentuk badan. 

Nak tahu apa yang Ain kongsikan dengan Saf? Nah baca sendiri kay? Ini memang purely perkongsian Ain to me :

" Ini cerita ikhlas perjalanan Ain bersama Premium Beautiful (PB). 

Sebelum pakai PB.. Ain sering alami 'rahim jatuh', apalagi selepas selalu angkat benda berat.. Cuba juga elak dari angkat benda berat tapi kadang-kadang keadaan memaksa..Akibatnya sendiri yg rasa sakitnyaaaa bila Rahim Jatuh 😞

Pernah sampai satu tahap, Ain menangis sebab terlalu sakit. Sakit tu berlarutan sehingga 2-3hari.

Ain bukan setakat ada masalah rahim jatuh. Sakit belakang pun ikut sekali menyerang dalam masa yang sama. Memang sakit 😭

Ain minat menjahit dan mekap. Tapi bila dah duduk di mesin jahit tu seharian atau berdiri dan membongkok semasa mekap pelanggan, sakit belakang pula bertandang.

Ain takut nak mkn ubat ubatan ni yang banyak dijual di pasaran tu. Ain takut kesan di masa akan datang. 

Tapi bila Ain kenal Premium Beautiful ni..Ain teruja nak cuba.

Ingtkan korset biasa rupanya PB ni memang korset yg LUAR BIASA! Sejak pakai PB ni simptom rahim jatuh dah makin jarang berlaku. sakit belakang juga jarang bertandang sebab PB jaga postur badan Ain supaya tak bongkok. 

dan paling TAK SANGKA dan paling buat ain HAPPY, Ain dapat SHAPE yg selama ini Ain just angan agankan je.. 

Baju lama dah longgar dan terpaksa alter bagi kecik sikit sebab dah macam baju pinjam dah baju tu😂😂😂

Tak Sangka Betul Ain boleh sihat dan cantik dengan just tukar kepada baju dalam yang betul jer 😍 "


Haaaa teruja tak baca perkongsian testimoni Premium Beautiful Ain ni? Sedih kan kalau Saf tak share kebaikan Premium Beautiful ni dekat mereka yang ada masalah sama macam Ain, Saf akan buat life orang macam Ain ni menderita sakit dalam dia.


So, you all yang dah pakai Premium Beautiful and dah rasa sendiri perubahan dari segi kesihatan, please do share with your loved ones kay? :)


Ain ni jauh lebih muda dari Saf tau. 
Tapi diri sendiri rasa tak yakin sebab rasa macam berumur sangat bila badan sendiri berisi. Sampaikan orang ingatkan Ain ni dah berkahwin dan ade anak. Padahal Ain ni masih anak dara lagi you all >__<
Jahat eh mulut makcik and pakcik bawang tu?
babab nanti! 



Ni gambar terbaru Ain. 
Baju yang sama pada tahun 2015 tu Ain pakai masa attend dinner.

Paling teruja is baju yang sama tu terpaksa alter sebab terlalu longgar! And terpaksa letak "lisu" sebab dah nampak macam baju pinjam dah :D
Tahun 2015 tu terpaksa redha jer baju tu besar sebab taknak nampak perut buncit terjojol keluar >___<

Alhamdulillah waktu Saf tulis entry ni, Ain baru jer sebulan 1 minggu pakai Premium Beautiful secara konsisten and kesannya sangat POSITIVE!

Kak Saf so happy for you Ain and Kak Saf doakan impian sihat dan cantik Ain dengan Premium Beautiful Korset ni dipermudahkan dan dimakbulkan. Aamiin :)


For free consultation or any inquiries jangan segan-segan contact Saf okay? It is okay kalau you all nak tanya-tanya dulu. No problem at all sebab Saf happy nak explain and share kebaikan Premium Beautiful Korset ni.


Whatsaap/Telegram : 013-3011330 (Saff)

p/s : Kalau you all berminat nak jana pendapatan sampingan dengan jadi agent premium Beautiful korset ni pun boleh jer tanya Saf okay? InshaaAllah I can guide you to success :)


Loves,
Saff





PREMIUM BEAUTIFUL KORSET PENIPU



"Pakai Premium Beautiful Korset tapi tak kurus pun?"
"Premium Beautfiul Korset ni penipu ke ape?"

"Kalau tak penipu kenapa saya pakai tak kurus-kurus pun?"

Ayat-ayat kat atas tu biasa sangat Saf dengar bila client yang dah beli Premium Beautiful Korset ni tapi hasilnya tak menjadi seperti yang diharapkan. 

Nak salahkan siapa?
Premium Beautiful Korset yang salah?
Agent Premium Beautiful yang salah?
atau
.
.
.
.
Diri sendiri yang salah?

Ada banyak sebab kenapa mereka yang ada Premium Beautiful korset tapi tak jadi papepun lepas "pakai".

Hope lepas you all dah baca sharing Saf ni, no more reasons okay untuk you all labelkan Premium Beautiful Korset ni as Penipu.

Antara sebab-sebab utama kenapa you all yang ada Premium Beautiful Korset tapi tak dapat hasil yang you all nak, adalah :

1/ Ada Premium Beautiful Korset, tapi almari yang pakai.

- Hmmmm ini kisah yang sangat biasa Saf dengar. Sedih tau. Sebab you ada 1 set Premium Beautiful Korset ( long bra +bengkung + seluar), tapi you bagi almari yang pakai. 

Camni macam mana nak dapat hasil? Almari pun tak boleh kurus you all >___<

2/ Ada Premium Beautiful Korset tapi pakai tak consistent.

- Haaaa ni lagi satu masalah dunia. Rasa nak babab jer yang pakai jenis ON OFF ni. Bila rasa diri dah slim sikit, mulalah dia buat-buat lupa nak pakai Premium Beautiful Korset. 

Nak kurus dan sihat ni kena DISIPLIN you all. Disiplin tu takde kat kedai speedmart 99 yang you all boleh beli bila rasa nak disiplin. Nak nampak result kurus macam mereka yang berjaya kurus dengan Premium Beautiful Korset tu, you all kenalah rajin lebih and konsisten :D

3/ Pakai Premium Beautiful Korset and makan sampai lupa diri! 
- Haaaa ni bahaya sebenarnya. Mindset tu tak boleh cakap " Owh takpelah. Aku boleh makan ape jer yang aku nak makan sebab aku pakai Premium Beautiful Korset. Nanti kuruslah nih. "

Hmmmm okay masalahnya adalah Premium Beautiful Korset ni adalah body shaping lingerie tau. Fungsinya membantu meningkatkan metabolism badan yang boleh bantu you all bakar lemak dalam badan tu.

Cuma yang jadi masalahnya adalah bila you all makan macam ni :

Breakfast -Makan roti canai 1 keping + Nasi Lemak Sotong + Nescafe Tarik

Lunch - Nasi penuh + Ayam Kari Banjir + Sayur Campur + Sambal Belacan + Air Sirap + Kuih Keria untuk minum petang

Dinner - Nasi goreng kampung telur dadar + Fresh Orange

Supper - Capati + Teh Tarik

Haaaaa kalau sehari jer makan macam tu takpe you all. Fahamlah cheat day. Tapi kalau itulah menu kita setiap hari macam mana nak kurus? Camni memang saja ternak lemak nama dia >____<


So, pakai Premium Beautiful and watch what you put inside your body. Kite bukan setakat nak kurus jer. Tapi kita nak sihat jugak. Taknaklah body shape dah cantik tapi kolestrol level and gula dalam darah tinggi. 

4/ Nak pakai Premium Beautiful Korset sendiri!
- Haaa ni lagi satu. Alasan taknak Premium Beautiful expert tolong ajarkan cara pakai is sebab MALU. Ya Allah apelah nak di malukan? Apa yang you all ada, Saf pun ada jugak :D

Sebab malu lah you all jadi tak tahu cara nak alih lemak and pakai Premium Beautiful Korset dengan betul.

Lepas ni tolong jangan malu-malu lagi okay? I just want to help you and make sure you dapat the best service ever! :)

5/ Pakai Premium Beautiful Korset tak cukup satu set!
- Haaaa ni nak pesan ni. Premium Beautiful ni memang boleh beli part by part. Cumanya kalau you all beli part by part, you all tak boleh expect result sama macam mereka yang pakai fullset Premium Beautiful Korset tau. Tu jer nak pesan :)


Oklah cukuplah Saf share 5 sebab kenapa ada Premium Beautiful tapi tak kurus-kurus. InshaaAllah nanti Saf sharekan lagi.

Ni jom tengok testimoni kawan Saf. Hehehe kawan Saf muda-muda tau. Sebab tu Saf pun terpaksa muda kesan berkawan dengan orang muda :p
(Ceh nak jugak tu perasan muda :p)


 Haaa ni Qila. Mula pakai Premium Beautiful Korset ni pertengahan tahun 2013. Cuba tengok Qila ni before pakai Premium Beautiful Korset in 2011. Macam makcik ke tak? 

Qila ni siap cakap lagi dulu ada sorang pakcik yang merangkan officemate beliau kata yang beliau ni macam makcik yang dah anak 3! Padahal Qila ni belum kahwin pun lagi you all. Sedih tak kalau mulut orang celupar camni? >__<

Tapi kalau tengok gambar Qila in 2011 tu memang shape nampak makcik-makcik sikit kan? Miss B pun macam "jatuh" akibat salah pilih dan pakai baju dalam yang sesuai. 


Haaa jangan main-main tau. Kalau salah pilih baju dalam, memang Miss B yang sepatutnya elok cantik terletak boleh nampak kendur and "saggy". 

Tapi cer you all tengok Qila in 2017 after almost 4 tahun pakai Premium Beautiful Korset ni. Elok lawa dah sekarang kan? Sekarang ni sibuk pulak nak mengaku anak 3 sebab orang confirm tak percaya asbab pakai Premium Beautiful Korset ni secara konsisten! 

Dah terang-terang camni lagi nak kata Premium Beautiful Korset ni penipu ke? Pelik ni kalau nak kate tipu lagi >___<

Kalau you all nak bercakap nak bercakap sendiri dengan tuan punya badan or nak dapatkan khidmat nasihat pakai Premium Beautiful Korset ni dengan betul dan tepat, boleh jer you all contact jer Qila ni direct at her whatsaap : 
017-5691754 (Qila)






Ha ni pulak cerita yours truly >____<
Buat ape tah tahun 2014 tu gemuk, montel, bulat macam tu T___T

Bukan kawan-kawan Saf jer tak percaya Saf macam tu yer in 2014. Saf sendiri tengok pun Saf tak mampu nak percaya. Tapi percayalhahhh itu memang Saf T_____T

Tahun 2014 tu tahun kedua Saf pakai Premium Beautiful Korset. Masa ni belum sedar lagi pakai Premium Beautiful Korset ni kena jaga makan jugak. Hari-hari makan nasi tanpa bersalah, makan tu kalau sedap jangan beringat >___<

Lepas tu setiap kali appointment mesti nak order air manis-manis.
Gula tu racun yer you all. Kalau gula yang kita makan atau minum tu kite tak bakar balik dengan activity bersukan, lama-lama akan jadi LEMAK. Bila namanya lemak, faham-fahamlah kenapa semua nampak montel dan bulat  camtu >___<

Tahun 2017 Saf masih pakai Premium Beautiful Korset and dah makin sedar diri untuk makan hanya makanan sihat jer. Almaklumlah tahun ni kalau Allah panjangkan umur, bulan 11 ni akan cecah umur 32 tahun. Makin banyak usia ni, makin senang penyakit nak hinggap kalau diri sendiri takde kesedaran nak jaga.

Honestly kadang-kadang tu Saf terbabas jugak part jaga makan. Especially bila balik rumah parents. Time ni lah nak makan masakan mak yang sedap-sedap ye tak? Pada Saf makan jer, regret it later bila dah balik rumah sendiri :p

Tapi yang penting masa dekat rumah mak, Saf tak tinggal Premium Beautiful Korset ni. Wajib pakai setiap masa dekat kampung supaya tak terlebih makan :p

Exercise pulak Saf tak sempat nak exercise selalu. Ceh! Alasan. But true you all. Kadang tu sampai sebulan pun tak sempat nak keluarkan peluh. So, Saf sarung Premium Beautfiul Korset ni jer untuk Saf jaga my body shape supaya tak bersepah lelemak tu.


So, pada you all yang teringin nak tahu betul ke tak Premium Beautiful Korset ni Penipu, boleh jer personally whatsaap Saf at :

013-3011330


InshaaAllah Saf akan jawab seikhlas hati  :)

You all boleh jugak bagitau yang you all datang dari my blog and you all akan dapat special price for the set of premium beautiful korset ni.

Kita discuss sampai jadi! :D


Loves,
Saff 



TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL KORSET : HILANG 11KG SELEPAS PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL KORSET


Hi you all :)
Lamanya Saf tak share testimoni terbaru premium beautiful korset ni kan?

Ada yang personal message Saf tanya if Saf still jual premium beautiful korset ni gara-gara dah lama tak update blog..ngeee I know my bad T____T

Hehehe you all jangan risau kay, Saf masih jual Premium Beautiful Korset ni sebab Saf memang pengguna tegar Premium Beautiful korset. 

So, sayang sangat rasanya bila dah pakai dan rasa kesan hebat dari Premium Beautfiul Korset ni, Saf nak stop sharing kebaikan premium beautiful ni kan..InshaaAllah segala persoalan you all about Premium Beautiful Korset ni, akan Saf jawab sebaik mungkin :)

Okaylah. Kali ni bukan cerita pasal Saf tau. Kali ni Saf nak share testimoni hebat premium beautiful korset by one of our Top Leaders Circle's sister yang berjaya hilang 11kg selepas consistently pakai Premium Beautiful ni 8 jam sehari setiap hari.

Sama macam ubat. Kalau doctor pesan suruh makan 3 kali sehari untuk cepat baik and kita follow, InshaaAllah kita akan cepat sihat dan baik. Betul tak? :)

So sama macam premium beautiful korset ni. Kalau Premium Beautiful Expert pesan pakai setiap hari minimum 8 jam sehari, so mestilah ikut tau kalau nak result yang sama macam we all experienced ni :)





Okay actually kali ni Saf nak share perkongsian dan pengakuan sebenar Ain Afiqah lepas berPremium Beautiful Korset.

 Saf ingatkan Ain ni dah kahwin tau before this. Rupanya she still single and muda remaja lagi. Tapi cuba tengok fizikal and muka Ain sebelum pakai Premium Beautiful Korset ni. 

Memang jauh nampak lebih berusia dari usia sebenar kan? Nasiblah Ain dah pakai Premium Beautiful Korset. Makin comel, lawa and awet muda sekarang ni..Ni kalau lalu sebelah Saf pun, Saf tak kenal sebab dah cantik sangat :)


Jom sama-sama baca perkongsian daripada Ain lepas pakai Premium Beautiful Korset ni :)

"Ain start pakai PB mase bulan 6, 2016. Mase tu bulan puasa. Berat Ain sebelum pakai Premium Beautiful Korset ialah 70 kg. 

Sekarang berat badan Ain keep turun and berat terkini Ain is 59kg. 

Honestly, Ain booster kan lagi dengan shake me dan min kaffe selain daripada konsisten pakai Premium Beautiful Korset setiap hari. Tu yang Ain dapat pakai dress tu 👆.

Korset Premium Beautiful ni memang the best korset ever yang pernah Ain jumpa tau. Mana taknya, baru beberapa bulan guna Premium Beautiful korset ni, Ain dah lost 11kg. Dan yang paling penting spare tyre xde dah. Kalau dulu, ya ampun.. Lemak sana sini weyh... 
😥😥😥😥... 

Nak jog xde mase. Nk diet?? Alamak sedap nye makanan-makanan kat Malaysia ni. Kan? Pakai je Premium Beautiful Korset. Takyah diet and jogging teruk2. 1 jam bakar 900 kalori. Kalau sehari suntuk waktu bekerja uolls pakai, x ke beribu kalori terbakar. Mudah je kan?

Ni antara kesan Premium Beautiful kat diri Ain sebagai pengguna tegar Premium Beautiful korset. Cewaaah:

1. Berat badan turun dari 70kg ke 59kg.
2. Hilang sakit belakang
3. No spare tyres
4. Badan fit and firm
5. Postur badan dah tak bongkok
6. Dah boleh pakai dress cantik2.. 😍😍😍

Makin lawakan Ain sekarang? Untung muda-muda dah pakai Premium Beautiful Korset :)


Haaa itulah pengakuan and cerita sebenar pengakuan Ain yang sekarang dah hilang 11kg daripada berat asal 70kg

Jealous tak? Hehehe nasiblah Saf dah pakai Premium Beautiful, minum shake me and Min Kaffe macam Ain, so kuranglah sikit rasa jealous tu ^___^

Now 2016 dah almost come to an end. Saf harap kita tak carry forward azam untuk kurus tu setiap tahun tanpa tindakan apa-apa. 

Sebab macam Saf sendiri, setiap tahun carry forward azam nak kurus sampaikan tak sedar diri Saf makin lama makin besar and bila dah makin besar and makin berat, memang kena sabarlah melalui proses nak slim balik kan? >____<

Ni Saf nak offer harga menarik dan murah untuk you all yang beli 1 set Premium Beautiful Korset secara cash ataupun credit card. You all akan jimat almost RM600 if you all beli Premium Beautiful Korset sekarang

Tu tak termasuk free gift yang Saf akan bagi you all nanti. Rugi sangat kalau tak grab your Premium Beautiful Korset sekarang.

So, tunggu apa lagi? 
Nak sihat, cantik dan slim? 
Cecepat contact Saf di :

013-3011330
 (Whatsaap Only)
SAFF


Loves,
Saff :)


PREMIUM BEAUTIFUL KORSET SET BERPANTANG TERBAIK


Assalamualaikum all :)

  Kali ni Saf nak dedicate this entry khas untuk mummy to be and mommies yang sudi singgah blog Saf ni :)

First thing first, Saf nak ucapkan TAHNIAH sebab you all bakal bergelar mummy and untuk you all yang dah pun jadi mummy, congrats on the new born cutie :) 

Bestnya bau baby..Saf suka sangat bau baby. Rasa tenang sangat setiap kali cium baby kan? Mungkin jugak sebab baby ni selalu berzikir pada Allah in their own way. So, hati jadi tenang setiap kali tengok, pegang dan cium baby :)





You all perasan tak? 
.
.
.
Wanita zaman sekarang makin ambil mudah amalan berpantang selepas bersalin. Amalan berpantang traditional semakin dilupakan dan dipandang remeh oleh ramai wanita zaman kini. 

Mungkin kesan daripada tak berpantang secara betul tu, kita tak akan rasai sekarang. Tapi for long-term, memang kita akan slowly rasa kesan akibat tak berpantang dengan baik. 

Mak Saf sendiri selalu pesan,
 " Badan kita ni nak pakai lama." 

Mungkin Saf tak berapa faham waktu Mak cakap macam tu. Yerla waktu tu umur Saf baru 18 tahun. Siapalah nak ambik "port" bila kita belum lalui apa yang Mak cakap tu kan :p

Saf witnessed my mom berpantang cara traditional yang memang agak remeh,tapi memang Saf amazed sangat dengan kesabaran my mom follow segala routine berpantang yang agak leceh tu. 

Kesannya memang Saf amazed sebab mak nampak ceria, bertenaga and sihat sepanjang berpantang. Baby pun Alhamdulillah sihat jer :)

Part cantik tu memang tak boleh la nak nafikan lagi bila kita betul-betul berpantang secara traditional kan? 

My mom even dah beranak 4 waktu tu, masih lagi badan solid tau. 

Tapi now bila dah tua-tua, taklah berapa nak jaga lagi kan shape tu. But still my mom taklah besar sangat. I guessed itulah kesan berpantang yang mana-mana wanita akan rasai bila betul-betul buat dan follow :)

Mom and I :)

Personally I love this picture during my engagement day last year. My mom dah nampak macam kakak Saf kan? ^___^

So, InshaaAllah kalau direzekikan Allah Saf jadi mummy nanti, Saf sanggup berpantang traditional. Sebab kalau boleh Saf nak sihat dari dalam. Cantik ni, bila dalaman sihat, confirm luaran jadi cantik :) 

Cumanya kalau Saf berpantang, Saf akan gunakan full set PREMIUM BEAUTIFUL KORSET. 

Yerlah siapa yang tak berpantang dengan Premium Beautiful Korset Set Berpantang terbaik ni, memang rugi sangat tau you all. 

Nak tahu tak kenapa Saf kata you all wajib berpantang dengan PREMIUM BEAUTIFUL KORSET? 
.
.
.
1. NO STRESS.
InshaaAllah you all takkan stress bila pakai fullset Premium Beautiful Korset set berpantang terbaik ni sebab mudah sangat nak pakai set Premium Beautiful ni tau.

Kena tahu cara pakai yang betul dan cepat. InshaaAllah kalau tahu cara, 2-3 minit jer dah siap pakai full-set :)

2. Luka Dalaman Cepat Baik

Tahu tak, bila you all berpantang dengan Premium Beautiful Korset ni, InshaaAllah luka dalaman akibat bersalin akan sembuh dengan cepat. Premium Beautiful Korset ni ada Far-Infra-Rays-Red (FIR) which is fungsinya adalah untuk mempercepatkan proses sembuh mana-mana bahagian dalam badan kita.

3. Pakai Premium Beautiful Korset umpama BERTANGAS


Leceh tak bila fikirkan persiapan nak bertangas? Dengan nak adjust masa and long list of things to do as mummy, memang ramai yang skip part bertangas ni. 

Bertangas ni actually bagus sangat untuk keluarkan segala toxin dalam badan kita yang dah 9 bulan tak period tu. Selain tu bertangas membantu menguatkan otot pelviks too. 

Tapi you all jangan risau.Bila pakai Premium Beautiful Korset ni waktu berpantang, you akan rasai kesan bertangas tu walaupun you all tak sempat bertangas! Best tak? :)


4. Darah Nifas keluar dengan lancar

Ini antara function yang paling Saf suka dalam Premium Beautiful Korset ni. 

Darah nifas akan keluar dengan sangat lancar.
 So bila darah nifas keluar lancar, itu tanda rahim kita "bersih" daripada darah kotor and InhshaaAllah rahim kita akan jadi sihat.

To be honest, Saf ada client yang dah berhenti keluar darah nifas selama 40 hari. 
Tapi bila pakai Premium Beautiful korset ni, darah nifas tu keluar balik tau and baunya sangatlah hanyir dan busuk. 


Boleh imagine tak if darah nifas tu tak keluar sampai habis? >___<



5. Pakai Premium Beautiful Korset 

umpama bertungku 5 kali sehari.


You all just imagine, larat tak nak bertungku 5 kali sehari? 
Saf tengok my mom dulu pun sempat bertungku 2 kali jer sehari. Tapi bila you all pakai Premium Beautiful Korset ni selama 8 jam sehari, it's like you all bertungku sebanyak 5 kali sehari tau. 

Best tak? Yang lagi best sebab you all tak perlu pun nak kena panaskan batu tungku bagai.  Pakai Premium Beautiful Korset jer..mudah kan? :)


6. Rahim dan peranakan kembali ke 

tempat asal dan normal.


You all jangan terkejut kalau mak bidan you all kata, rahim dan peranakan you all dah "kecut" and back to it's place. Sebab memang rata-rata ibu-ibu yang berpantang dengan Premium Beautiful Korset akan bagi feedback yang sama macam Saf share ni. Best tak? 

Tak perlu nak sakit-sakit kena "sengkak" dengan mak bidan ^_____^



7. Badan confirm lebih langsing selepas berpantang dengan Premium Beautiful

Korset

 Kalau you all ada plan nak dapatkan bentuk badan hourglass selepas bersalin, tolonglah pakai Premium Beautiful Korset ni waktu berpantang.

Waktu you all berpantang, badan you all sangat "lembut" tau. Means badan lebih banyak air daripada fat. Memang boleh cepat kurus dan mudah dapat hourglass shape bila you all berpantang dengan Premium Beautiful Korset ni.



Sebulan jer berpantang dengan Premium Beautiful Korset, dah dapat bentuk badan macam ni. Perempuan manalah yang tak suka kan? :)



Percaya tak, kakak ni dah beranak 3?
Inilah kesan dan akibatnya berpantang dengan Premium Beautiful Korset.
Bila dah dapat shape macam ni,  confirm you all akan pakai Premium Beautiful Korset ni hari-hari :)



Saf sendiri jealous tengok bentuk badan kawan-kawan Saf yang melampau-lampau lawanya after berpantang dengan Premium Beautiful Korset ni.

 You all tak jealous ke anak dah dua tiga orang tapi badan macam anak dara >___<




Bila you all boleh order Premium Beautiful Korset ni untuk you all gunakan waktu berpantang? 
.
.
.

Jawapannya 
.
.
SEKARANG :)

Jangan risau about sizing tau you all. If the sizes, tak ngam after you all dah bersalin, kita boleh tukar for free :) 
Tapi dengan syarat tak pernah guna lagi lah :)


For mommies yang bersalin normal

- You all boleh terus sarung Premium Beautiful Korset after bersalin. Tapi normally Saf akan suggest after hari ketiga bersalin sebab nak bagi mommies settle down dulu :)

For mommies yang melahirkan secara pembedahan atau cesarean

- You all boleh mula pakai Premium Beautiful Korset after 30 hari bersalin.

 Jangan risau tau nak pakai Premium Beautiful Korset ni, sebab advantage bila you all pakai Premium Beautiful Korset waktu berpantang adalah, luka pembedahan atau cesarean tu akan cepat baik dan parut pembedahan akan hilang jadi warna kulitTermasuk bahagian dalaman you all sekali

Yerla, ibu bersalin cesarean kan tak boleh berurut dan bertungku, at least Premium Beautiful Korset helps you stay healthy inside out :)

For more details on your Premium Beautiful Korset untuk you all gunakan as a set berpantang nanti, you all jangan segan-segan contact Saf tau. InshaaAllah Saf akan explain lebih details and Saf akan jawab segala soalan you all dengan info yang tepat dan betul :)


Ini kawan Saf.

Her name is Kila. Kila pakai Premium Beautiful after melahirkan anak kedua melalui pembedahan, Anak Kila yang pertama pun dilahirkan secara pembedahan tapi waktu tu Kila belum lagi pakai Premium Beautiful Korset.
Alhamdulillah after berpantang dengan Premium Beautiful Korset, bentuk badan Kila makin slim. Yang paling penting, Premium Beuatiful Korset bantu kurangkan rasa sakit akibat parut pembedahan.


p/s: 
Premium Beautiful Korset is still ON SALE. 
Get it now before the sales end :)


WHATSAAP/TELEGRAM :

013-3011330
SAFF


Loves,
Saff 

HARGA PREMIUM BEAUTIFUL KORSET 2016




Assalamualaikum and happy Saturday everyone! :)

Buat apa weekend ni? Saff ada kat Perak at the moment. Cuti panjang macam ni, normally Saf akan ambik peluang spend time dengan my family and at the same jumpe my business team in Perak :)

Dah alang-alang cuti ni kan..Saf nak sharelah sikit pasal harga Premium Beautiful corset ni. Since ramai yang tanya kan? :)

Dah 22 hari berlalu meninggalkan tahun 2015. Mesti ramai tertanya-tanya about harga Premium Beautiful untuk tahun 2016 ni kan? :)

GOOD NEWS! :)
Takde sebarang kenaikan harga Premium Beautiful mulai tahun 2016. So, jangan tunggu lama-lama sangat berfikir nak pakai Premium Beautiful or taknak pakai..sebab Saf tak berani nak jamin yang harga Premium Beautiful corset ni akan kekal murah dan berbaloi macam ni :)

Khas untuk pembaca blog Saf :) Saf akan bagi special price and lotssss of discount if you guys let me know that you were coming from my blog :)

Let say if you all ada berdekatan Kuala Lumpur dan Selangor and tak pernah lagi tengok Premium Beautiful ni face to face, don't worry kay..just let me know and let's meet up :) InshaaAllah Saf takkan force if you all really taknak beli after dah bertentang mata dengan Premium Beautiful ni :)

Sometime Saf akan ada dekat area Perak jugak :) InshaaAllah kalau ada orang Perak yang berkenan dan berhajat nak mendapatkan Premium Beautiful ni secara exclusive daripada Saf, jangan segan-segan nak contact Saf kay :)


Apepun Saf nak ucapkan berbanyak terima kasih pada yang sudi shopping Premium beautiful dengan harga murah dan berbaloi daripada Saf sepanjang tahun 2015 yang lepas. 
Sayang you all! :)

Ni pun sebahagian jer gambar yang Saf larat nak collagekan sebab terlalu ramai and memang terlajak laris Premium Beautiful ni tau :) Sebab tu semakin ramai yang berminat nak jana pendapatan sebagai Premium Beautiful Expert ni :)

So, if you all nak tahu lebih details mengenai harga Premium Beautiful 2016 dan cara mendapatkan Premium Beautiul ni dengan harga yang murah dan berbaloi? Boleh click link SINI



Besides that boleh jugak contact Saf via Whatsaap kay :)


013-3011330
SAFF


Loves,
Saff









TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL :GEMUK AKIBAT TERSALAH PILIH PAKAIAN DALAM


Hello all!
Amboi kemain lagi nak kontroversi jer kan tajuk entry kali ni :D
Kenapa tetiba pulak Saf nak cakap pasal akibat tersalah pilih baju dalam ni?
Ha adalah sebabnya you all.
You all tahu tak sebenarnya dengan pemilihan baju dalam yang betul mengikut size badan dan size payudara you all, you all dapat menyelamatkan bentuk badan you all daripada menggelebeh dan out of shape!
Dan sebenarnya jugak, lelemak dekat badan kita ni boleh diselamatkan atau ditempatkan pada tempat yang sepatutnya kalau you all pandai pilih baju dalam yang sesuai.
Tak percaya tengok testimonial Premium Beautiful 2016 yang paling terbaru ni. Ni rakan kongsi Saf sendiri daripada Kelantan tau. Tengoklah sendiri apa yang Premium Beautiful corset dah buat pada Anis.
Makin cantikkan badan anis?
Macam ni barulah betul umur tu macam 20-an and masih single. Masa sebelum pakai Premium Beautiful corset and salah pilih baju dalam tu, semuanya nampak "jatuh". Paling teruk bila Anis Nampak macam mak-mak orang jer >___<
So, cuba check baju dalam you all sekarang. You all pakai baju dalam yang sesuai ataupun tidak?

Self-check. Kita ada tak kawasan benjolan and longgokan lemak-lemak macam dalam gambar ni? If yes, itu tanda you wajib tukar baju dalam sekarang kepada Premium Beautiful.

Nak tahu lebih details about Premium Beautiful Corset ni?

Jangan segan-segan contact Saff kay :)


013-3011330
(SAFF)


Loves,
Saff







KEBURUKAN PREMIUM BEAUTIFUL CORSET



Assalamualaikum and hello all! :)


Haaa kali ni Saf nak share mengenai keburukan Premium Beautiful corset ni pulak. The thing is ada ke keburukan pada Premium Beautiful corset ni?


Kalau Tanya Saf, jawapannya ADA.

.

.

.

.

Ada keburukan kalau you all decide taknak pakai Premium Beautiful ni :)

Nak tahu tak apa kesan-kesan keburukan kalau you all tak pakai Premium Beautiful ni dari SEKARANG? Ok meh  sini Saf tolong listkan keburukan kalau you all tak sarung Premium Beautiful ni SEKARANG :
1. Bentuk badan you all confirm melebar.
- Ramai sangat client Saf yang mengadu ada masalah pada bahagian peha dan pinggul. Peha dan pinggul makin melebar dan makin besar. The main reason kenapa boleh jadi macam ni adalah sebab kita terlalu banyak duduk! Cuba you all ingat balik, dalam sehari berapa jam you all duduk? and sekarang cuba darab dengan 365 hari and darab lagi dengan jumlah tahun you all bekerja.
Haaaa boleh agak tak kenapa kakak-kakak kita yang dah kerja lebih 6-15 tahun hatta 25 tahun sekalipun peha dan pinggul all of them makin melebar dan besar?
The best thing bila pakai Premium Beautiful corset ni, peha dan pinggul memang tak dibenarkan melebar sama sekali. Tengok jerlah peha and pinggul Che Ta you all! ^____^


Look at her! Pakai Premium Beautiful 8 jam sehari jer boleh kecik macam ni :)
Boleh agak tak kalau tak pakai Premium Beautiful Corset ni apa akan jadi pada bahagian peha and pinggul cik adik ni?


2. Perut makin buncit! >_______<
Haaaa ini paling sensitive kan? Especially untuk perempuan la. And again terlalu banyak duduk pun adalah salah satu punca kenapa perut kita makin buncit! >__<
Besides that, postur badan yang bongkok and cara duduk yang melengkung (bukan 90 darjah) pun antara salah satu sebab perut jadi buncit.
Bila pakai Premium Beautiful corset ni, yang paling best adalah kita memang takde chance nak membongkok and perut buncit pun hilang tau :)
Ada yang Tanya, kalau pakai Premium Beautiful corset ni, kita jadi macam robot ke? Jawapanya TIDAK :)
Saf siap boleh solat, exercise and tidur dengan Premium Beautiful ni. See? Betapa selesanya Premium Beautiful Corset ni kan? Tapi make sure you got your right sizing kay kalau nak betul-betul selesa :)


<
Yours Truly >______<
Ya Allah tolonglah tengok perut Saf tu >___<
Masa 2013 tu umur Saf baru 28 tahun tau. Nangis tengok badan sebelum pakai Premium Beautiful ni
Alhamdulillah 2015 orang asyik ingat umur Saf 26 tahun jer :p



3. Asset makin jatuh dan semakin kendur!
 Hmmmmm paling takut bila asset kita makin jatuh and makin kendur >___<
Keyakinan diri boleh hilang tau bila asset utama kita jatuh, lembik and kendur >___<
Macam Saf sendiri, walaupun belum berkahwin tapi Saf dah mula jaga dari sekarang sebab badan perempuan ni banyak lemak dari muscle tau you all. Lagi satu you all kena tahu yang bila kita makin berusia, collagen semulajadi dalam badan akan berkurangan. So, kalau you all tak makan any supplement untuk ganti balik collagen yang hilang tu, memang asset you all akan jatuh, lembik dan kendur >____<
Tapiiii untuk orang yang suke "terlupa" nak makan supplement, memang elok sangatlah you all pakai Premium Beautiful Corset ni. Hehehe takkanlah you all lupa nak pakai bra jugak kan? :D
Saf suka betul testimonial ni.
Lepas sarung satu set Premium Beautiful, asset yang "jatuh" terus up and Nampak sangat kemas.
Bahagian pinggang pun terus kecik and baju yang tak boleh kancing, terus boleh kancing! :)
Premium Beautiful jer yang boleh buat macam ni you
all :)


Okaylah..enough for now :)
Saf rasa dah cukup dah Saf share dengan you all keburukan-keburukan kalau tak pakai Premium Beautiful ni SEKARANG.
So, you all pun dah boleh nilai sendiri, wajib ke tidak you all pakai Premium Beautiful corset ni kan? :)
Let say you all nak dapatkan special price for the corset, you all cuma perlu mention jer yang you all dapat contact no. Saf from my blog..InshaaAllah harga memang special sangat yang Saf bagi pada you all as an appreciation sebab you all sudi singgah blog Saf :)
Contact me NOW :
013-3011330
(SAFF)
Loves,
Saff










TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL : PERUT BERLAPIS HILANG SEKELIP MATA


Wahhhhh Saf sendiri teruja nak share dengan you all, testimonial terbaru Premium Beautiful. Percaya tak, perut berlapis hilang sekelip mata lepas sarung satu set Premium Beautiful! ^____^


You all just imagine, 5 tahun buat sit-up tak hilang-hilang pun lemak yang bertingkat-tingkat and berlapis-lapis dekat area perut tu >____<


Tapi pakai PB ni 5 minit jer perut berlapis tu terus hilang! and siapa tak happy bila baju favourite dah boleh disarung tanpa fikirkan bonjolan lelemaks dekat area perut tu kan? ^____^


Seronok tau bila Saf dapat buat client Premium Beautiful Saf tersenyum happy sebab badan tiba-tiba ada curve and sendirian berhad rasa seksi :D


Yang bestnya client Premium Beautiful Saf kali ni is my own best friend waktu zaman sekolah teknik dulu. Thank you Yani sebab percayakan Premium Beautiful and percayakan Saf untuk cantikkan badan Yani :)


See! Nampak tak perbezaan before and after pakai premium beautiful ni?
Nak pakai baju kurung yang jenis licin macam ni pun confident jer sebab perut berlapis dah hilang :)

Ada jugak yang cakap, "Alaaa nanti bukak berlapis lah balik perut tu."
Well obviously akan berlapis balik sebab baru sarung 5 minit dik. Tapi kalau you all sarung setiap hari, 8 jam sehari minimum and for 5 years..Saf berani jamin you all bukak corset tu pun badan you all maintain macam tu jer. Maintain macam bentuk corset tu tau :)
Tapiiii kalau you all tak pakai Premium Beautiful ni, you all pun boleh agaklah badan you all akan maintain shape apa kan? >_____<
Based on my own experience with Premium Beautiful ni, in a week jer badan dah ada shape tau. Sampaikan ada yang sanggup "meraba" badan Saf sebab nak make sure Saf pakai Premium Beautiful ke tak..ehheheheh well as a Premium Beautiful expert, mestilah Saf pakai you all! :)
And jangan nangis tau kalau Saf kata, badan Saf memang akan shape macam tu jugak walaupun Saf bukak Premium Beautiful ni :) Nak tahu macam mana shape badan Saf? Click SINI :)
Last week Saf dapat Whatsaap from Yani. Surprise betul whatsaap Yani..hehehhe but I am soooo happy for her sebab Yani dah pregnant anak kedua! :D
Saf memang dah cakap dah dekat Yani, yang Saf tak jamin kalau dia boleh pakai Premium Beautiful ni lama (Normally yang dah kahwin, memang akan ada good news after pakai Premium Beautiful)..
and Alhamdulillah dengan kuasa Allah, exactly 2 months after pakai Premium Beautiful ni (Yani start pakai Premium Beautiful from October 6th,2015) Yani is pregnant! I am soooo happy for her :)
Jom kita sama-sama doakan semoga Yani diberi kesihatan yang baik selama pregnant nanti kay :) and Yani sila gantung Premium Beautiful tu for 9 months kay? Nanti lepas dah deliver boleh sambung berpantang dengan premium beautiful pulak supaya makin cepat slim and sihat luar dalam of course! :)
Thank you Yani for shopping your Premium Beautiful Set with me :)
Untung sebab Yani grab Premium Beautiful ni masa Saf tengah buat promo last month :)


Baik sangat Yani and husband tau. Siap masakkan mee goreng yang sedap ni lagi.
and this friend is sooo tak malu siap mintak tapau :D
If you all ada masalah yang sama macam Yani sebelum ni; yang dah buat sit-up bertahun tapi perut masih berlapis and makin bertingkat-tingkat, why not if you all try this superbrand corset yang dah lebih 20 tahun dalam pasaran and dah bantu cantikkan ramai wanita kat luar tu.
Kan best kalau wanita-wanita bertuah itu, kita :)
p/s: Just tell me that you are coming from my blog to get promo price for a set of Premium Beautiful Classic and Premium Beautiful Elegance kay lovelies? :)
013-3011330
(SAFF)
Loves,
Saff











TIPS MUDAH KURUS DAN LANGSING DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL



Ramai betul yang tanya Saf apa rahsia atau tips Saf jadi makin kurus dan langsing.


Hmmm actually memang Saf tak pernah berahsia pun tips Saf kurus dan langsing dengan you all. Sebab rasanya kalau you all dah baca blog Saf, Saf memang tak berahsia lagi yang Saf memang pengguna tegar Premium Beautiful Corset ni sejak pertengahan tahun 2013 lagi.


Ada yang tanya Saf diet ke? Rajin bersenam ke? or ada makan supplement lain tak? Honestly ada tapi tak pernah istiqamah >___<


Pada Saf diet bukan bermakna kite kena paksa diri tak makan. Pada Saf diet is all about eating right. Bila pakai Premium Beautiful ni, bukan bermakna kita boleh makan ikut sedap rasa mulut kita tau. Sebab memang badan boleh kurus, tapi nanti sakit lain pulak yang datang macam penyakit kencing manis, darah tinggi, kolestrol tinggi and macam-macam lagi. Takkanlah you all nak badan kurus tapi berpenyakitkan?


So bila pakai Premium Beautiful, you all mesti make sure you maintain your eating habit. I mean your healthy eating habit. Saf pun baru jer nak watch out apa yang Saf makan sebab umur makin meningkat ni, penyakit memang senang nak hinggap kalau kita silap langkah.


Exercise?

Okay firstly Saf taknak you all ada satu perception yang bila pakai Premium Beautiful ni you all tak perlu exercise at all. 

Pada Saf Exercise still penting sebab kita takkan dapat jantung yang sihat tanpa exercise. Cumanya bila pakai Premium Beautiful ni waktu exercise, kita tak perlu lah beria sangat buat high-intense punya exercise.
You all zumba, menari, Qigong (Chi-Gong), walking on a threadmill for 20mins-30mins per session pun dah okay sangat dah. Macam Saf, Saf normally buat kat rumah jer..kalau ada masa, Saf ambik peluang hirup udara segar sambil brisk walk dekat Taman Tun Dr. Ismail, Damansara.
Jogging?
 Memang not at all :) So, you all please buat activity fizikal jugak tau for your own heart. One thing kalau you all memang nak kurus lagi cepat, jawapan dia memang wajib exercise sambil pakai Premium Beautiful.
Supplement?
Before pakai Premium Beautiful, YES. Tapi after pakai Premium Beautiful ni, memang Saf dah tak ambik dah supplement. For now all my supplement is just to reduce my cholesterol level jer. Alhamdulillah cholesterol level Saf memang okay..cuma bila kita jaga masa still okay ni, cost dia lagi murah :)
Siapalah yang tak jealous pada Che Ta kan?
Pada usia 40-an, badan masih bergetah. Pinggang Che Ta tu size 24 you all..huhu memang nangis dengar.
 Saf sendiri jealous dengan Che Ta and mengidam nak bentuk badan macam Che Ta. Tapi jealous and teringin jer tak cukup you all.
Apa yang Saf belajar dari Che Ta ni, perempuan tak kira usia and bentuk badan, memang wajib jaga penampilan diri. Bila kita makin sihat dan cantik, secara automatic kita rasa yakin dengan diri kita sendiri :)
So, Che Ta, Saf memang nak jadi macam Che Ta! :D
Okaylah Saf nak share my latest picture after consistently pakai Premium Beautiful ni :)
September 2012 tu size pinggang dah hampir nak cecah size 29 tau >___< Padahal waktu mula-mula kerja dulu, size pinggang Saf 26 jer..huhuhu sedih betul. Semua baju and seluar waktu mula-mula kerja dulu semua dah tak muat! >____< 
Kalau Saf tahu about Premium Beautiful ni dari awal dulu, inshaaAllah sekarang dah jadi macam Che Ta dah..heheh
Better late than never :)
Saf consistent pakai Premium Beautiful ni sejak 2014 and hasilnya pada September 2015, pinggang Saf makin kecik! Seluar size 27 pun Saf dah boleh pakai sekarang :)
Yeayyyy seriously thanks to Premium Beautiful sebab makin mengecikkan size badan Saf and kalau dapat pinggang size Che Ta, why not kan? :)
Saf bukan nak kurus and cantik untuk sesiapa. Saf nak sihat, kurus dan cantik untuk kepuasan diri Saf sendiri. Bila badan ringan, kita pun makin mudah nak bergerak and ibadat kita jadi makin mudah, InshaaAllah :)


My latest testimonial on Premium Beautiful. I love myself more than before.
If I can, you can too :)




Jangan sedih kalau orang kutuk you all gemuk, buncit, berisi, macam orang tua hari ni. Sebab it will never too late for you all to wear Premium Beautiful :) InshaaAllah, Premium Beautiful ni is an investment seumur hidup yang berbaloi for a lifetime :)
Premium Beautiful corset is still on promo. Get yours today while the promo is still on-going! :)
013-3011330
SAFF
Loves,
Saff














DULU GEMUK, SEKARANG SLIM

Hi everyone!
Sorry sebab lama sangat tak update my blog. Actually there's a lot of things Saf nak share dengan you all but all the stories are in my draft and left untouched -____- InshaaAllah Saf akan share one by one nanti kay :)
Actually Saf sedih sikit hari ni lepas Saf went through all the pictures of me..I am so GEMUKKKKK dulu..I mean Saf pernah sangat kurus dulu and pernah jugak sangat GEMUK. Masa kurus okaylah kan..no complaint..but masa GEMUK there's a lot to complaint about..right you all? -____-
Sorry gambar yang masa kurus dulu tak boleh nak share dengan you all sebab I was free hair last time :)
Hati Saf rasa macam retak seribu lepas tengok Saf yang dulu...heheheh drama queen sangatkan? But that's what I really felt tau -___-
Why nobody told me that I am gemuk? Hahahah drama lagi! Macamlah kalau kata Saf gemuk, Saf takkan buat apa-apakan? Thanks guy for not letting me know that I am gemuk but no thanks actually...uwaaaaaaaaa
Cer korang tengok gambar tu nanti..masa 2013 tu Saf belum pakai Premium Beautiful religiously. Alkisahlah beli my first set of Premium Beautiful tu (masa tu Saf belum buat business Premium Beautiful lagi), that agent tak share anything pun kebaikan Premium Beautiful ni and how to wear it right. Berapa lama nak pakai. Semua tu dia tak share! and all I know Premium Beautiful ni untuk kurus jer...huhuhu sedihkan? Sebab tulah anyone yang beli Premium Beautiful dengan Saf, Saf takkan izinkan benda-benda ni jadi sebab sedih tau..kita berharap untuk kurus..tapi akhirnya jadi hulkhogan -____-
So lepas Saf buat business Premium Beautiful ni in June 2013, Saf belajar cara pakai Premium Beautiful yang betul and apa kelebihan Premium Beautiful corset ni secara details. MashaaAllah Saf bertuah jumpa and pakai Premium Beautiful since then sebab memang Premium Beautiful ni inshaaAllah dapat bantu selesaikan 9/10 masalah kaum wanita macam masalah keputihan, masalah rahim jatuh, sembelit, period pain and banyakkkk lagi.
Takmaulah membebel pepanjangkan? You all tengoklah testimoni terbaru Saf ni...baru ambik pagi tadi sebelum pegi wedding...hehhehe thanks Mak sebab tolong snapkan gambar anak dara mak nih :)
Saf share gambar ni dengan En. Z aka my tunang (bila Saf tunang? lol InshaaAllah nanti Saf share jugak yer) , hahahah boleh tak dia just reply with icon yang gelak sampai keluar hingus tu? huhuhu takpe saya faham En. Z, kalau saya tak pakai Premium Beautiful ni confirm saya akan jadi lagi lebar kalah kelebaran lori pasir -___- Nasiblah En. Z replied with something promising...takyahlah share dia reply apa kan? But we both promised, as a husband and wifey nanti, both of us kena sama-sama jaga badan and penampilan masing-masing supaya rumahtangga kekal harmoni...haaa gitu kan...angan-angan sampai ke langit :p
Amacam you all...lainkan Saf..Dulu Gemuk, Sekarang dah Slim :)
Contact :
013-3011330
(SAFF)










BEKAS PESAKIT KANSER PAYUDARA AKUI PREMIUM BEAUTIFUL UBAH SEGALANYA.


SubhanaAllah! Alhamdulillah! Allahuakbar! 

Tak sabar rasanya Saf nak share dengan you all kisah benar seorang bekas pesakit kanser payudara yang mengakui Premium Beautiful telah ubah segalanya.

Saf tak boleh nak bayangkan macam mana sakitnya rawatan Chemotherapy yang Kak Soraya dah went through. Tapi her sharing buat Saf bersyukur Saf ambil keputusan yang tepat dalam menjaga nikmat sihat yang Allah bagi ni.
For your info, Kak Soraya ialah seorang bekas pensyarah di salah sebuah Universiti terkenal di Kuala Lumpur. Jom baca sharing from Kak Soraya, bekas pesakit kanser Payudara on how Premium Beautiful ubah segalanya. The sharing is 100% from Kak Soraya and I don't change a single word at all.
Saf harap sangat sharing ni dapat bantu pesakit cancer kat luar sana untuk terus berusaha mengubati penyakit no. 1 wanita ni. And those yang tahu anyone around you all yang sedang bertarung dengan kanser, please please do share this story.
Last but not least, Saf doakan semoga Kak Soraya diberikan kesihatan yang baik dan berpanjangan. Aamin :) 


"I am myself a cancer survivor n I know what Zul means when he says ilmu bnyk di dada tp berat mulut nak share.
Coming from the other side, I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2  yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib  etc etc etc. Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?
To be honest, I know my health has been enhanced through the PB. I started using the PB  1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.
Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak mcm dulu. The scar used t be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.
Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing C and a fact that many do not know.
Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this! InsyaAllah.
So kalau ada sesiapa yg tak nk pakai PB sebab dia takut panas ke tak selesa ke, K Soraya selalu share  this  point. Esp now we live sleep drive semua nak aircon..memudaratkan  sebenarnya.
So ini antara testimony yg saya share, but I always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:
1. Lifestyle changes -food, juicing,  exercise, rest
2. Mindset changes - prayers, faith n positive thinking
3. Regular checkups & listening to your body - check all warts n bumps you may find
4. Alternative treatments -e.g acupuncture, breast massage, heat treatment.
My cancer stage 2A but aggressive tumor masa diagnosed. My Onclogist  said masa tu high chance for it to come back to the brain within 2 years.
SubhanAllah, semua perancangan Allah. Kita usaha n doa sebanyak mungkin.  I have complete faith in Allah's mercy. 
Apa yg K Soraya nk share kalau kita nak sihat, deep faith, positivity  n try Everything that you feel helps you.  ( PB Bvsm garlic Garam buloh) All these I guna.Yakin Sihat. InsyaAllah."
Image from Kak Soraya's.
Kak Soraya is the one in the middle. I love her positivity and let us pray semoga Kak Soraya sentiasa sihat dengan IzinNya. Aamin.



Saf harap perkongsian ikhlas dari Kak Soraya; bekas pesakit kanser Payudara ni akan memberi sinar baru bagi wanita yang sedang bertarung nyawa melawan kanser no. 1 wanita ni.. Kalau kita tak dapat membantu untuk menyihatkan mereka, at least jom kita bantu dengan berkongsi info yang kita ada.


Semoga Allah sentiasa lindungi dan berikan kesihatan yang baik pada kita semua.
Aamin.



013-3011330
(SAFF)
Loves,
Saff







TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL : HILANG BANYAK CM SELEPAS 3 BULAN!



Wowwww!
Itu jer nak cakap masa first time my business partner, Kak Su share about her testimonial premium beautiful!
 Dalam masa 3 bulan sahaja, Premium Beautiful berjaya mengecilkan badan Kak Su! Saf sendiri terkejut bila tengok perubahan pada Kak Su...Apepun Tahniah Kak Su! Semoga Premium Beautiful dapat membantu Kak Su jadi lebih sihat dan dalam masa yang sama dapat bentuk badan idaman kalbu ^-^






Yang baju biru tu, Kak Su sebelum pakai Premium Beautiful.
Yang tudung merah tu, Kak Su selepas 3 bulan sarung Premium Beautiful.
Bukan setakat perubahan pada bentuk badan jer tau...cuba tengok wajah Kak Su...Nampak makin glowing! :)



Testimonial Premium Beautiful from Kak Su:

Before:

Bust =121cm
Uunder Bust = 116cm
Waist  = 114cm

   Hip  = 126cm


After 3 month:
 Bust = 105cm (reduce by 16cm)
Upper Bust = 93cm (reduce by 23 cm)
   
Waist = 92cm (reduce by 18 cm)
      Hip = 111cm (reduce by 15cm)




So, you all yang dah beli set Premium Beautiful tu wajib tau pakai SETIAP HARI. Minimum 8 jam sehari and kalau nak pakai lebih jam, lagi bagus sebab lagi cepatlah you all dapat bentuk badan yang you all idamkan sebelum raya nanti :)
Nak rasa pengalaman hilang banyak cm macam Kak Su tak? Kalau nak, you all kena cepat-cepat whatsaap Saf sebab Saf ada bagi special price tau especially for my blog readers :)
Whatsaap :
013-3011330
(Saff)
Loves,
Saff


























MALAYSIA CERTIFIED PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT



Ada yang tak percaya bila Saf kata, Saf ni certified Premium Beautiful Expert. So, untuk membuktikan yang Saf memang betul-betul belajar everything about the Premium Beautiful nih, nah this is the cert :) Dah lama dah dapat cert nih, cuma baru ni berkesempatan nak update sambil tolong abah siapkan his account *____*







Alhamdulillah Saf dah berpengalaman pakaikan Premium Beautiful corset ni kepada lebih daripada 300 orang wanita Malaysia dan luar Malaysia :) InshaaAllah Saf will deliver the best to ensure setiap ringgit yang you all keluarkan tu berbaloi :)


Berminat untuk dapatkan set Premium Beautiful you all from me; Malaysia Certified Premium Beautiful Expert? Boleh contact Saf di :

013-3011330
*Whatsaap ONLY
(Saff)


Loves,
Saff


TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL 2015 : DARAH NIFAS BERBAU BUSUK


Wahhh hangat dari oven. Testimonial terkini Premium Beautiful, darah nifas berbau busuk.


Sorry kalau you all tengah baca blog Saf sambil makan. Memang bila dengar rasa geli. Tapi pada Saf kalau tak share testimonial ni, nanti kejadian ngeri pulak akan jadi -____-


Client Premium Beautiful ni actually pakai Premium Beautiful sebab ada masalah postur atau senang cerita masalah badan yang bongkok sebab dia terlalu kurus. Tak sangka lepas pakai Premium Beautiful, lain pulak jadinya. Sebenarnya Su (bukan nama sebenar) baru lagi bersalin anak ketiga and now dah dua bulan habis berpantang. Lepas 3 hari jer pakai Premium Beautiful satu set, keluar darah yang banyak sampai Su sendiri confused yang keluar tu darah nifas atau darah period. Yang pasti darah yang keluar tu banyak and berbau busuk dan hanyir...


First masa dengar feedback Su ni, Saf bersyukur sangat sebab Alhamdulillah dengan pakai Premium Beautiful Saf tahu Rahim Su akan jadi makin sihat dan "terjaga". Bayangkan apa kemungkinan yang akan terjadi kalau darah nifas tu tak keluar habis daripada rahim kita? Banyak sangat kemungkinan yang akan terjadi. Antaranya kemungkinan kita akan mendapat fibroid, cyst atau paling sedih kalau kita terkena kanser rahim..Saf doakan semoga kita sentiasa dilindungi Allah.



Testimonial Premium Beautiful : Darah Nifas keluar selepas 3 hari pakai Premium Beautiful


Mencegah lebih baik dari mengubati.


Sayangi rahim you all before it is too late.


Contact :

013-3011330
(Saff)


Loves,
Saff


 















TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL 2015 : PERKONGSIAN IKHLAS DARI HATI SEORANG PENSYARAH


Assalamualaikum and hello everyone! :)
First of all, sorry sangat sebab almost a month tak sempat nak update blog..I miss you all...even tak pernah jumpa but thanks a lot sudi singgah blog Saf! :) Hope one day kita dapat bersua muka :)
Actually Saf nak share testimonial Premium Beautiful 2015 mengenai perkongsian ikhlas dari hati seorang pensyarah.. Saf and Nurul jumpa dari blog and dua tiga hari lepas berwhatsaap, we agreed to met up sebab Nurul dah tak sabar nak pakai Premium Beautiful ni! Honestly Saf suka sangat dengan energy Nurul ni..sangat lah positive and she is super duper active one :) Thank you Nurul sebab sangat sporting bila Saf mintak Nurul share pengalaman Nurul dengan Premium Beautiful :)
Nak tahu apa yang Nurul kongsikan? Jom read it through :)

Assalamualaikum and Hai J 
Firstly let me introduce myself, my name is Nurul Ashykin, I am from Johor and in short u can call me Nurul @Shykin J ...Sy bekerja sebagai tenaga pengajar di salah satu well known IPTA di Kelantan..huuuhuu...dan sy berusia 27 tahun dan bakal mendirikan masjid Insyallah xlama je lagi.. hehehe(malu pulak )..tu je lah kot a little bit about myself...klu nak tahu details whatsapp ...hahaha (xpayah ok!!)
Secondly, before sy berkongsi pengalaman sy selepas memakai Premium Beautiful Korset @PB , I think its better if share what happen to me actually...huuuhuu.
Utk pengetahuan semua, sy ada melakukan operation tonsil pd tahun 2013 yang menyebabkan sy tidak berselera makan sehingga hampir 8 bulan akibat kesakitan dan kesukaran, lalu menyebabkan berat sy turun sehingga 52kg pada waktu tu...time tu sy happy la sebab sy kurus dan ringan..haha... tetapi jeng..jeng.. pada awal tahun 2014, selepas sy pulih sepenuhnya dan mula boleh makan seperti biasa, sy agak rakus makan sehingga xingat dunia... (nak balas dendam la kan sbb year before xdpt makan sgt)..
haha...akibat dari tu berat sy yang 52 kg tu menjadi semakin naik hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan dan seterusnya...huuu.. dan selepas hari raya tahun 2014, berat sy naik sehingga 57 kg dan waktu itu sy mula risau dan memikirkan cara, oleh itu sy bnyk try mcm2 produk utk turunkan berat..huuu.saya xde la gemuk sgt cuma nampak berisi , perut buncit, tembam dan tambahan pula sy sukar nak buang air besar @lawas sehingga perlu makan pil utk bg sakit perut....huu (sedihkan :’( )..huu...
Thirdly, pada penghujung Disember 2014, negeri tempat sy tinggal (Kelantan) dilanda banjir besar dan sy juga jd salah sorang mangsa banjir ..huu..kerana menumpang makan di rumah org, sy xkawal pemakanan sy..waktu tu sy makan 8kali sehari sbb sy takut x dpt makan lg sbb banjir makin teruk dan bekalan makan semakin berkurang pada waktu itu..huuu.. (teruk kan sy..)..huu.
Dan pada Januari 2015, officially berat sy 59.7!!!! OMG!! Gila xrisau!!!Sebenarnya sy mmg ade intention nak pakai korset..tp sebab previous experience kebanyakan korset yg sy beli, harap harga je mahal...pastu berlipat kat perut then panas x hengat kau!! Then, sy msg ke kembar sy (sy kembar seiras ok!!)..kembar sy tu lecturer jgak cam sy...shuweet kan..huu.. kembar sy pnah beli PB dlm tahun 2013 if xsilap sy sbb masa tu dia nak khwin.. kembar sy kata kat sy mahal la dan seller yg jual tu pun x friendly dan x follow up pun progress customer ok!! So, sy pun jd 50-50.. L

Next, pd satu malam tu..jeng..jeng..huu tibe2 tergerak hati sy nak dapatkan info..then sy pun amek  Ipad sy dan start search...sy baca sume address blog yg kluar hasil dr google ttg PB ni..then 1 blog ni betul2 menarik perhatian sy bila sy baca hasilnye..then sy xfikir panjang sy terus text through whatsapp pd Sis Safriza..then sy pun pam pung pang...mcm2 soalan sy tanya kan pd kak saf (lecturer mmg gitu suka tanya soalan psycho)..hahaha.. akhirnya sy rasa puas hati coz in term of service yg Kak Saf bg meet my question in my mind...huuu.then sy terus buat appointment dan I am start wearing PB on 2nd Feb 2015 kat Airport Subang.. (haa hebat kan..ko mampu?) ..haha..



On our very first time meeting up at the Subang Airport :)

On that time, I said to myself “Nurul Ashykin give chance to urself, stop taking any medicine, be natural”..ok..then sy balik ke Kelantan...sy pakai PB tu almost 24 hours everyday sbb melalui pembacaan sy di kebanyakan blog penjual PB, its better to wear it for more than 8 hours..

Then, after 7 days..Alhamdullillah I am very satisfied with the results...
- sy rasa badan sy lebih segar bila bangun dr tidur...
- pembuangan sy secara semulajadi dan lawas...
- sy rasa emosi sy lebih stabil..
- sy rasa lebih yakin...
- sy rasa tabiat makan sy lebih baik...
- sy jarang rasa lapar sebab sejak pakai PB sy akan pastikan sy minum air mineral at least 5-6 liter sehari...
- sy rasa perut sy semakin kempis...
- saya lebih yakin bila bermain badminton apabila pakai pb coz even sy melompat ke (nak smash bola la konon2...)..huu, even sy terkehel kat peha ke, tp alhamdullillah sy rasa cepat recover....
dan hari ini 8 Februari 2015 ,berat sy pada hari ini ialah 56 kg!!OMG....how EXCITED i am!!!huuu...Dan dengan itu, sy juga nekad menyuruh cik abang sy untuk memakai PB sebab sy nak dia rasa happy, confident dan handsome!!haha....Insyallah... sy x sabar nak tgk result dia after a week!! EXCITED lg!!!huu...now i want to thank Kak Saf for good service and advice yawww J..

Testimonial Premium Beautiful 2015 : Perkongsian Ikhlas Dari Hati Seorang Pensyarah
Bestkan baca perkongsian Nurul ni? :) Rasa macam baca blog Nurul pulakkan? Jom doakan mana tahu one future day Nurul ada blog sendiri kan? :) Sebab she's really fun to be with :)
Thank you Nurul for your sharing on the testimonial Premium Beautiful 2015 and Kak Saf doakan semoga urusan perkahwinan Nurul dipermudahkan and congrats in advance! :)
Anyone yang berminat untuk lalui pengalaman yang amazing bersama Premium Beautiful macam apa yang Nurul dah lalui, jangan segan-segan contact Saf kay?:)
013-3011330
(Whatsaap/Telegram/LINE)
(Saff)
Note : Kalau nak special price for Premium Beautiful, kena bagitau Saf you all is one of my blog reader tau..so that Saf boleh bagi better price for you :)
Loves,
Saff :)






















TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL : ELAKKAN DIRI DARI MENGEMBANG


Mengembang? Scary jer dengar kan? Honestly thanks to Premium Beautiful sebab mengelakkan Saf dari menjadi semakin berkembang dan membesar! This is my latest Testimonial Premium Beautiful, Elakkan Dari Terus Mengembang..
Nak-nak bila tahun ni Saf akan memasuki umur three series kan? InshaaAllah in November nanti..lagilah kena jaga..sebab perempuan ni bila makin berusia, metabolism rate akan jadi makin lemah and hormone pun akan semakin ke laut -____-
Dahla dengan tak berapa nak rajin makan supplement, so Premium Beautiful memang banyak sangat membantu Saf dari segi kesihatan dalaman dan kecantikan luaran.
To be honest kan, Saf tak berapa nak perasan perubahan pada bentuk badan sendiri sampailah bila Saf buat my own testimonial! Ya Allah rasa nak nangis tengok diri yang dulu -______- 
Dulu-dulu Saf memang pakai size S tau, tapi bila dah kerja lebih 6 tahun, jangan haraplah nak maintain size S kalau exercise pun ke laut -______-
So, memang terima kasih sangatlah pada Premium Beautiful ni sebab buatkan Saf baru-baru ni penat ulang-alik fitting room sebab kena ambik size baju semua yang bersize M! Haaaa rasa nak joget-joget sebab yeayyyy sikit lagi nak pakai S! :)

Testimonial Premium Beautiful : Me in 2014 vs in 2015..Syukur jumpa Premium Beautiful awal and consistent wearing it minimum 8 hours a day.


So, seriously my advice masa tengah tak berapa kembang ni lah wajib pakai Premium Beautiful...takkan nak tunggu makin berkembang mekar baru nak pakaikan? :)
Jangan biarkan badan kita semakin berkembang di tahun 2015 nih ^____^
Contact Me laju-laju at :
013-3011330
(WA/Telegram)
Loves,
Saff
























SENARAI PENUH PREMIUM BEAUTIFUL EXPERTS SELURUH MALAYSIA

Sure ramai nak pakai Premium Beautiful kan?
Tapi tak tahu nak contact siapa kan?
Ni Saf nak share senarai penuh Premium Beautiful Expert Seluruh Malaysia. InshaaAllah kalau you all contact salah seorang dari senarai penuh Premium Beautiful Expert seluruh Malaysia ni, you all akan puas hati dengan layanan yang tip-top..terutamanya waktu fitting Premium Beautiful...penting tau you all benda-benda ni sebab takkanlah nak biarkan almari yang pakai Premium Beautiful you all tu kan? :)
Macam Saf sendiri, setiap kali fittingkan client Premium Beautiful, Saf akan explain cara nak pakai, apa fungsi setiap bahagian biar jelas faham and cara nak jaga Premium Beautiful ni..selalunya memang yang keluar dari mulut client adalah " Owh..senang jer nak pakai Premium Beautiful ni kak..taklah susah manapun." and selalula dorang ni cakap " banyaknya fungsi Premium Beautiful ni..saya ingat untuk kurus jer."
Ha tu la nak cakap tu...Saf memang tak suka you all beli saje-saje tanpa tahu kenapa Premium beautiful ni dah lebih 20 tahun kat Malaysia...biarlah berbaloi investment you all kat Premium Beautiful ni kan..
Membebel pulak Saf ni..ha...tengoklah list kat bawah ni..hopefully membantu you all untuk dapatkan Premium Beautiful you all dari senarai Premium Beautiful Expert seluruh Malaysia ni :)
KUALA LUMPUR/SELANGOR:
013-3011330
(Saff)
Damansara/Kuala Lumpur
017-3305025
(Ujie Ruzianah)
Seri Kembangan/Bangi/KLCC
019-3891059
(Shukriyati)
Bandar Utama/Damansara Nearby
017-8474401
(Salina)
Kuala Selangor/Sungai Besar Nearby
012-9617460
(Sharifah)
Shah Alam/Puncak Alam Nearby
011-26711079
(Fara)
Puchong Nearby
012-4506340
(Ruzanna)
Gombak/Ampang Nearby
NEGERI SEMBILAN
013-2957940
(Eja)
Nilai Nearby
014-6624336
(Suzie)
Nilai Nearby
019-6765249
(Zil)
Bahau Nearby
TERENGGANU
017-5691754
(Qila Che Man)
Rantau Abang/Kuala Terengganu Nearby
010-6273397
(Liyana Tahar)
Kuala Terengganu Nearby
018-2271997
(Tengku Aspaniza)
Kuala Terengganu Nearby
013-9923140
(Aishah Rawi)
Kuala Terengganu Nearby
011-16917251
(Anieyta Ali)
Kuala Terengganu Nearby
011-19309876
(Suria Sidik)
Kuala Terengganu Nearby
PAHANG
019-9173517
(Nur Sha)
Kuantan Nearby
PENANG:
017-3916271
(Anna Batrisya)
Pulau Pinang Nearby
SABAH:
013-8682930
(Mia)
Sandakan
011-14151800
(Azizah Chin Chan)
Tawau/Kota Kinabalu
012-6197187
(Ila)
Tawau/Kota Kinabalu
More info about Premium Beautiful, please click ------> PREMIUM BEAUTIFUL
So, dah tahu kan nak contact siapa dari senarai Premium Beautiful Expert Seluruh Malaysia ni kan?:)
Loves,
Saff


TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL : PENGAKUAN BERANI  BEKAS PESAKIT FIBROID






" Pembedahan yang amat perit dan sakit sebagai seorang wanita yang masih bujang apabila perut rahim kita dibuka seperti orang yang dibedah bersalin cesarean.

Itu kata Kak Ujie. Pengakuan berani bekas pesakit Fibroid sewaktu berkongsi cerita di sambutan akhir tahun Top Leaders Circle baru-baru ini.


Kak Ujie berkongsi kisah mengenai Fibroid



Mendengar cerita Kak Ujie, memang buat Saff rasa sangat ngeri dan buatkan Saff lebih menghargai pemberian Allah yang paling bernilai buat seorang wanita iaitu RAHIM. Bayangkan, kita cuma ada SATU RAHIM dan kalau kita kehilangan Rahim, mana mungkin kita akan ada zuriat sendiri kan? -____-

Sedihnya terutama untuk orang yang masih belum berkahwin atau mereka yang sedang berusaha mendapatkan zuriat sendiri. Ya Allah, pengakuan berani kak ujie mengenai fibroid, memang buat Saff insaf dan inshaaAllah akan berusaha menjaga pemberian Allah ni dengan sebaik mungkin.


Apa itu FIBROID?

Fibroid ialah sejenis ketumbuhan yang berlaku pada dinding Rahim. Bagaimanapun ianya tidak berbahaya dan bukan sejenis kanser.

Fibroid tumbuh sama ada satu biji besar atau beberapa biji kecil tetapi dalam bilangan yang banyak. Bagaimanapun fibroid boleh membesar sebesar biji tembikai.


Apakah tanda-tanda FIBROID?

Kebanyakan penghidap fibroid, tidak menunjukkan tanda-tanda mereka menghidapi fibroid.

Macam Kak Ujie sendiri share, Kak Ujie langsung tak rasa sakit pada bahagian abdomen kak ujie. Cuma Kak Ujie perasan ada sesuatu yang "keras" setiap kali kak ujie tekan bahagian abdomen (perut) beliau. Tapi tak sakit.

Dan kejadian kedua yang Kak Ujie hadapi adalah bila Kak Ujie mengalami period yang non-stop selama sebulan! but again Kak Ujie ingatkan period non-stop tu sebab hormone inbalance.

Yup. Memang kebanyakkan penghidap fibroid tidak menunjukkan tanda-tanda mereka menghidapi fibroid.


Secara amnya, tanda-tanda penghidap fibroid adalah :

- Wanita yang berumur antara 30 hingga 50 tahun.


- Wanita yang mengalami pendarahan yang banyak dan berpanjangan KETIKA datang haid.


- Wanita yang mengalami pendarahan pada masa SEBELUM hari yang sepatutnya datang haid.


- Wanita yang mengalami senggugut yang teruk


- Wanita yang mengalami sakit dalam perut semasa melakukan hubungan intim dengan suami.


- Wanita yang mengalami perut yang buncit, rasa tidak selesa pada abdomen atau rasa sakit kejang pada abdomen bawah.


- Wanita yang mengalami sembelit (akibat tekanan fibroid pada saluran najis) dan rasa kerap buang air kecil (Akibat tekanan pada pundi kencing.)


- Wanita yang sering keguguran dan mengalami masalah sukar hamil




Ini hanyalah panduan jer tau..Kalau you all ada tanda-tanda macam yang Saf share ni please please please pergi jumpa doctor kay?  InshaaAllah banyak yang boleh diselamatkan kalau kita bertindak awal :)





Cerita details mengenai sejarah hitam Kak Ujie yang menghidap fibroid, boleh klik link kat bawah tu.
Gambar fibroid yang Saff share ni sangat menakutkan kan? -_____-
Lebih memeranjatkan bila Kak Ujie, bagitau
"Inilah Fibroid akak, Saff."
Allahuakbar!..kuatnya Kak Ujie hadapi ujian dari Allah



Gambar ihsan from Kak Ujie


Gambar ihsan from Kak Ujie


Gambar ihsan from Kak Ujie
Selepas pembedahan fibroid, Kak ujie mengalami masalah rahim yang jatuh dan doktor menyarankan Kak Ujie untuk mencari rawatan alternative untuk naikkan balik rahim yang "jatuh" sebab Kak Ujie masih bujang dan masih berpeluang mempunyai zuriat sendiri pada masa akan datang.

Alhamdulillah selepas DUA MINGGU menggunakan Premium Beautiful, doktor mengesahkan rahim Kak Ujie dah OK dan sudah kembali ke tempat yang sepatutnya. Selain itu, Premium Beautiful buatkan kitaran haid Kak Ujie kembali normal dan darah haid yang berketul-ketul sebelum ni mengalir dengan lancar.


  
 
Alhamdulillah, tiada apa yang lebih membahagiakan hati Saff bila melihat Kak Ujie semakin sihat :)


Saff setuju dengan Kak Ujie. Mencegah lebih baik dari mengubati. Tetapi jangan putus asa kalau you all disahkan menghidapi fibroid atau pernah menghidapi fibroid sebab rawatan alternative memang ada. Cuma kalau boleh, Saff suggest you all lebih bijak memilih rawatan alternative tersebut :)







Kak Ujie and me sewaktu 2014 Year End TLC Celebration. Makin cantik Kak Ujie sekarang :)



Anda penghidap fibroid macam Kak Ujie? Ingin rasa sendiri pengalaman yang sama macam Kak Ujie alami selepas berpremium beautiful?
Boleh hubungi :
013-3011330
SAFF
(Whatsaap/Telegram/LINE)
Loves,
Saff :)
















Siapa kata orang yang kurus tak perlu pakai Premium Beautiful? Kurus tak bermakna tanpa berat badan yang ideal. Setuju tak? Dulu Saf tak faham kenapa dah kurus, sibuk nak beratkan dan nak bagi badan tu sedikit berisi..but now Saff sangat faham selepas dengar perkongsian Kak Zaza last week. Saff sendiri teruja dengan testimonial Premium Beautiful berjaya mendapatkan berat badan yang ideal.
Best kan bila orang dah tak panggil kita sebagai "ranting", "tiang lampu" atau papan lapis :)
Soalan popular yang orang akan tanya pada orang kurus yang pakai Premium Beautiful adalah, "You dah kurus, tapi kenapa you pakai Premium Beautiful?"



Kak Zaza sewaktu berkongsi bagaimana Premium Beautiful membantu beliau mendapatkan berat badan yang ideal



Ha tula..Premium Beautiful ni bukan untuk kecantikan semata-mata. Sebenarnya Premium Beautiful ni boleh dikatakan best friend kepada kaum wanita macam Saff...sebab Premium Beautiful ni sangatlah membantu dari segi kesihatan seperti unbalance hormone, masalah keputihan, rahim jatuh, badan berbau, cancer detector dan banyak lagi.
So, dalam kes Kak Zaza, she's wear Premium Beautiful sebab nak dapatkan berat badan yang ideal. Before this her weight just 40kg and makan banyak macam mana pun berat still underweight. Selain tu, orang yang terlalu kurus sangat senang mengalami masalah bongkok atau postur badan yang melengkung.
Kak Zaza sebelum memakai Premium Beautiful. Kurus dan underweight.
Perubahan ketara pada Kak Zaza selepas memakai Premium Beautiful adalah :
  • Kak Zaza berjaya mendapatkan berat badan ideal, 45 kg and yang membuatkan Saff lagi jealous is bila Kak Zaza mentioned, makan apepun berat maintain 45kg!
  • Pinggang pun maintain size 24 inchi jer..ape kes ni Premium Beautiful?? Pinggang tak mengembang langsung!
  • Terpaksa nampak lebih muda dari usia! Bayangkan umur Kak Zaza is 35 years old kot you all. But she don't look like 35 at all!
  • Posture badan jadi makin cantik and tak Nampak bongkok lagi.
Pinggang Kak Zaza yang maintain 24 inci jer! Arrrrr jealous!
Saff sendiri setuju 200% bila Kak Zaza mentioned,
"masa kurus ni lah lagi senang nak jaga."
Bestkan? Makin berusia, makin sihat..makin cantik!
Kalau you all ada masalah underweight and dah cuba makan macam-macam supplements tapi masih underweight..why not you all cuba Premium Beautiful untuk mendapatkan berat badan ideal you all? Sebab apa, Premium Beautiful ni 100% bebas bahan yang membahayakan organ dalaman you all especially wanita...
Contact me via
SMS/Whatsaap/Telegram
013-3011330
Loves,
Saff

















Premium Beautiful PENIPU!


Tipu sangat premium beautiful ni, bila pinggang Saff makin kecil lepas 2 kali berzumba! Can you guys imagine? Saff zumba biasa-biasa jer tau..means bukan yang beria penuh semangat tu..My intention berzumba is just to keep myself fit..so that taklah termengah-mengah bila naik tangga stokist B32 and most important thing, taklah termengah-mengah bila jumpa new business partner :p



But seriously, Saff sendiri terkejut tengok result berzumba dengan Premium Beautiful..dari size 82 for Waist Nipper, now terpaksa pakai size 76! Menipukan Premium Beautiful ni?


Ni belum berzumba sampai 10 kali...rasa-rasa boleh bayangkan tak result dia? Tapikan, Saff rasa best sangat bila pinggang makin mengecil! Sebab bila pinggang makin kecil, that's mean lelemak kat perut tu makin nipis and almost flat! Yeayyyyy sukanya!!




See!! Menipu kan Premium Beautiful ni?



From my own experience berzumba atau bersukan dengan memakai Premium Beautfiul ni, banyak sangat tau kebaikannya :


1. Membantu mempercepatkan proses pembakaran kalori

2. Mempercepatkan proses mendapatkan bentuk badan ideal.

3. Yang best lagi adalah, bila kita bersukan dengan memakai Premium Beautiful ni, Alhamdulillah Saff tak rasa langsung sengal-sengal badan atau sakit pinggang! Risau jugak sebab Saff dah almost 3 tahun tak berzumba..risau sakit badan but Alhamdulillah I was fine! :)



Owh ya! One more thing kalau ada yang kata, bila pakai korset, badan akan jadi macam robot..haaa you all lagilah penipu...sebab Premium Beautiful ni takkan buat you all macam robot! Kalau tak, kenapa Saff exercise dengan Premium Beautiful right? :)



Apepun sampai hari ni Saff masih tak percaya betapa Penipunya premium beautiful ni :)
Berminat untuk mendapatkan perut kempis dan pinggang ramping idaman you all?
SMS/Whatsaap/Telegram
013-3011330
(SAFF)
Loves,
Saff :)































You all tahu tak FIR digunakan secara meluas dalam teknoogi perubatan moden pada masa kini kerana kesannya yang positive pada tubuh selain ianya selamat pada manusia.

Ramai pernah mendengar bahawa Premium Beautiful mempunyai teknologi FIR di dalam pembuatannya. Tapi you all tahu tak apakah fungsi sebenar FIR pada Premium Beautiful?

Fungsi utama FIR pada Premium beautiful adalah untuk membantu menggetarkan molekul air pada tubuh badan dan seterusnya membantu melancarkan perjalanan darah dalam tubuh.



Saf percaya you all mesti pernah lihat exercise machine yang goyang-goyangkan badan dekat shopping-shopping mall  tu kan? Tahu tak kenapa machine tu direka bergetar-getar?
Actually, fungsi getaran pada machine itu adalah untuk menggetarkan molekul air pada badan manusia dan meningkatkan tahap metabolism badan untuk membakar lemak-lemak yang tidak diperlukan.
 So, fungsi FIR pada Premium Beautiful adalah sama dengan dengan exercise machine yang 'goyang-goyang' tu..tapi takdelah bila you all pakai Premium beautiful ni, badan you all bergoyang-goyang kan -___-

Selain dari melancarkan peredaran darah dan meningkatkan tahap metabolism pada tubuh, FIR pada Premium Beautiful juga berfungsi untuk :

- Memulihkan sistem pernafasan. Untuk sesiapa yang mengalami asma, Premium Beautiful adalah rawatan yang 100% selamat untuk anda.
- Membersihkan toksin dalam darah. Cuba pakai Premium Beautiful sewaktu anda period atau dalam pantang. Anda akan dapati darah yang keluar tidak akan berketul-ketul dan darah akan keluar dengan lancar.  
- Mengekalkan kesegaran badan.
- Menghalang pembiakan sel kanser dalam badan. FYI, Premium beautiful juga dikenali sebagai CANCER DETECTOR. 

Whatsaap,
Loves,
Saff.














Premium Beautiful Corset,  Untuk Siapa?

" Saya dah kurus dah, so tak perlu pakai Premium Beautiful Corset ni lagi."

"Saya tak sakit apa-apa buat masa sekarang dan saya tak perlukan Premium Beautiful Corset ini."

Haaaa ini antara ayat-ayat rejection standard yang Saf dengar dari mereka yang digelar wanita mengenai Premium Beautiful Corset ni. Apepun apa yang mereka cakap tu tak salah actually. Sebab mereka tak tahu bahawa Premium Beautiful Corset ni bukan korset biasa tau..For your info, Premium Beautiful ini 70% fungsinya adalah untuk kesihatan dan hanya 30% untuk kecantikan. So, can you guys imagine dengan pemakaian Premium Beautiful Corset ini, ianya dapat membantu kita kekal sihat dari dalam :)

Si kurus pun boleh memakai Premium Beautiful Corset ni sebab si kurus pun belum tentu bebas dari masalah-masalah kesihatan seperti keputihan, period pain, sakit belakang dan sebagainya.

Untuk si "comel", lagilah anda perlu pakai Premium Beautiful corset ini sebab dikhuatiri anda akan makin bertambah "comel" jika dibiarkan -_____-


So kali ni Saf nak share siapa yang patut memiliki Premium Beautiful Corset ni :)



  • Jika anda seorang yang sibuk dan mencari sesuatu yang praktikal untuk kekal sihat, cantik dan langsing, pakai Premium Beautiful Corset 8 jam sehari setiap hari akan membantu tubuh anda membakar kalori sebanyak 350-500 kalori setiap hari! 

  • Jika anda ingin mendapatkan bentuk badan idaman anda TANPA PERLU DIET yang kejam :)

  • Jika anda wanita yang hampir kepada umur lewat 30-an dan akan memasuki awal 40-an. Kenapa? Sebab pada waktu ini, kadar metablism wanita semakin menurun dan kadar metabolism yang menurun ini akan mempengaruhi hormon badan seseorang wanita. So, lama-kelamaan badan akan jadi cepat letih, lesu, berat makin bertambah jika ia dibiarkan. Premium Beautiful corset sesuai untuk anda yang ingin meningkatkan kadar metabolism tubuh anda. Bermula awal pada usia 20-an adalah terbaik! :)

  • Jika anda ingin hamil. Premium Beautiful Corset telah berjaya membantu pasangan suami isteri yang menginginkan zuriat dengan izin Allah SWT. Ini terjadi apabila rahim anda sihat. Tahukah anda bahawa memakai Long Girdle Premium Beautiful Corset setiap hari secara konsisten, akan membantu rahim anda kekal sihat dan kuat. Selain itu, ianya juga membantu peranakan anda berada pada tempat yang sepatutnya.

  • Wanita yang dalam pantang. Tak kisah lah anda melahirkan secara normal ataupun melalui pembedahan, Premium Beautiful memang wajib ada di dalam checklist berpantang anda. Ini kerana pemakaian Premium Beautiful Corset sewaktu berpantang akan membantu pengaliran darah kotor keluar dengan lancar, mengeluarkan angin dan peluh-peluh bisa dari badan. Selain itu, pemakaian Long Bra Premium Beautiful Corset sewaktu berpantang akan membantu mengurangkan kesakitan akibat bengkak susu. 




Kembali langsing elepas 2 bulan berpantang dengan Premium Beautiful Corset
Aishah, Johor,28 tahun
(Ibu Beranak dua)





  • Jika anda mengalami masalah haid tidak teratur dan senggugut yang menyakitkan. 

  • Jika anda mempunyai masalah berat badan dan anda inginkan berat badan idaman tanpa perlu exercise dan tanpa kos pelansingan yang mahal.

  • Jika anda mempunyai masalah back pain dan sakit slip disc. Pemakaian waist nipper Premium Beautiful mampu menyokong tulang belakang dan mengurangkan kesakitan yang anda alami.

  • Jika asset-asset utama and "jatuh" dan kelihatan tidak menarik. Pemakaian Premium Beautiful Corset secara konsisten sekurang-kurangnya 8 jam sehari setiap hari akan membantu meng"up"kan asset-asset anda tanpa perlu suntikan yang menyakitkan.

  • Premium Beautiful Corset juga digelar sebagai Corset Abang Sayang. Ini kerana, bila anda memakai Premium Beautiful ini, suami anda turut sama akan merasai kebaikkan hasil pemakaian Premium Beautiful Corset ini. 

  • Jika anda mengalami masalah keputihan dan mengganggu aktiviti harian anda.


So, in conclusion jika anda seorang WANITA yang mementingkan kesihatan dan dalam masa yang sama ingin kekal langsing pada harga yang sangat-sangat berpatutan tanpa melalui pembedahan yang menyakitkan, PREMIUM BEAUTIFUL CORSET memang untuk anda :)


Loves,
Safriza Azwani
















Air Basuhan Premium Beautiful Jadi Hitam dan Keruh










" Saf, kenapa air basuhan Premium Beautiful akak jadi hitam and macam keruh sikit yer?" 



Hehehe Saf senyum jer bila dapat message from my client yang baru seminggu pakai Premium Beautiful corset ni..biasalah awal-awal pemakaian Premium Beautiful Corset, memang banyak persoalan yang comel-comel dari my clients...Its totally fine with me sebab it is the indicator showing that she's wearing it ;)



Okay back to the panic question from my client mengenai air basuhan Premium Beautiful jadi hitam dan keruh tu...Ni Saf nak share ;)



JANGAN PANIK...keep calm and smile! :)




Why smile?




Sebab itu tandanya, teknologi F.I.R pada Premium Beautiful anda berfungsi seperti sepatutnya :)



And paling penting yang anda perlu tahu adalah ini bukan bermakna Premium Beautiful corset anda luntur warna.. 




Dan yang paling best, air basuhan Premium Beautiful hitam dan keruh itu menunjukkan bahawa badan anda sedang mengeluarkan toksid dan peluh berasid (peluh yang tidak sihat).



Cuba anda monitor air basuhan Premium Beautiful anda setiap kali anda mencuci Premium Beautiful anda..selepas air basuhan Premium Beautiful anda tidak lagi hitam dan keruh, sila perhatikan tekstur kulit anda..Saf jamin kulit anda akan terasa lebih halus, berseri, bercahaya dan warna kulit juga sekata :)













Get yourself Premium Beautiful NOW.

Saff.









Kesan F.I.R Premium Beautiful Corset Kepada Asset Wanita


Hello lovelies! 



Rata-rata mesti ramai dah tahu yang Premium Beautiful Corset ini mengandungi teknologi F.I.R dan tahukah anda bahawa F.I.R. Ini sangat baik untuk kesihatan badan manusia? Terutamanya pada kaum wanita :)



Bayangkan dengan hanya memakai, Premium Beautiful Corset selama 8 jam sehari dan setiap hari anda mampu memiliki badan yang sihat dari dalam dan juga kecantikan yang terserlah diluaran! Best tak? Saf sangat excited sebab dah jumpa Premium Beautiful Corset ni awal-awal lagi before I found my lucky man! :p



Tapi untuk yang dah berkahwin, takde istilah terlambat untuk sihat dan cantik untuk suami anda okay? :)



Jom read through apakah kesan dan kebaikan F.I.R pada Rahim, Vagina, Payudara dan tulang belakang wanita. Saf percaya lepas anda baca dan fahami kebaikan F.I.R ini pada kesihatan "asset" wanita, pasti anda tak sabar ingin memiliki set Premium Beautiful anda sendiri :)




Kesan F.I.R. Ke Atas Rahim Dan Vagina Setiap Wanita:

  • Membantu mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal
  • Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim
  • Membantu merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur
  • Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan
  • Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)
  • Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi

Kesan F.I.R. Ke Atas Payudara Wanita:





  • Dapat mencairkan susu lama yang telah lama beku di dalam payudara. Susu beku telah diketahui adalah akar-umbi kepada ‘cyst’ dan boleh mencetuskan sel-sel kanser
  • Membantu membanyakkan penghasilan susu (sesuai untuk ibu-ibu menyusukan anak pada jangka masa yang lama)
  • Membantutkan sel-sel kanser pada payudara
  • Mencerahkan warna puting payudara
  • Menegangkan payudara
  • Membetulkan postur payudara
  • Membentuk payudara agar lebih sesuai mengikut size badan



Kesan Waist Nipper Ke Atas Tulang Belakang Wanita:





  • Menegakkan tulang belakang anda
  • Membetulkan posture anda
  • Membaiki kedudukan tulang anda dengan betul
  • Seterusnya anda tampak tinggi lampai seperti model
  • Apabila anda berdiri, duduk, rukuk, berjalan anda berada pada kedudukan tegak sentiasa
  • Tanpa rasa kesakitan sedikit pun, malahan tanpa sedar, anda sebenarnya sudah tampak segak dan tinggi





Facebook / Instagram : safriza azwani






Harga Premium Beautiful Corset

                
Hello lovelies!
This entry, Saf nak share sikit tentang Harga Premium Beautiful Corset nih :) Saf percaya ramai kat luar tu tertanya-tanya tentang Harga Premium Beautiful Corset nih kan?
Okay, sebenarnya Harga Premium Beautiful Corset ni bermula daripada RM 676 sehingga RM2,818 depending on which part of Premium Beautiful Corset yang anda inginkan :)
So, kalau nak tahu lebih tepat Harga Premium Beautiful Corset anda, anda perlu measure dulu badan anda.  Kenapa perlu ambik measurement ni? Ada 2 sebab kenapa Saf perlukan measurement dari anda..sebab-sebabnya adalah :
1. Premium Beautiful Corset ni adalah custom made. Means kita ada size untuk setiap bahagian Premium Beautiful Corset. Unlike corset biasa di pasaran yang hanya mempunyai size XS, S, M, L, XL..Premium Beautiful Corset akan lebih selesa di pakai dengan adanya bantuan daripada measurement ni :)
2. Untuk tentukan dengan lebih tepat Harga Premium Beautiful anda. Jadi anda takkan terlebih bayar atau terkurang bayar harga premium beautiful corset anda! Win-win situation kan? :)
Jangan risau sebab tak susah pun nak buat measurement ni, sebab Saf just perlukan empat bahagian sahaja untuk tentukan Harga Premium Beautiful anda. Of course sebelum ambik measurement anda perlukan TALI TAPE, PEN dan KERTAS :) Bahagian-bahagian yang perlu diukur adalah :
1. Puncak Dada
2. Bawah Dada
3. Pinggang ( Ambik pada paras siku anda untuk lebih tepat)
4. Punggung (Bahagian puncak punggung)
(Boleh refer gambar dekat bawah ni kay? :)


* Measurement perlu di ambil dalam centimeter (CM) kay? :)


ATAU
 anda perlukan bantuan Saf untuk ambil measurement anda? Boleh jer sebab FREE of charge jer service ambil measurement anda ni :)
Boleh hubungi Saf di :
SMS/ WhatsApp ONLY:
 013-3011330
Facebook/Instagram :
Safriza Azwani

Memang terpaksa kurus bila dah sarung Premium Beautiful 8 jam sehari!

This is my own testimonial lepas hampir setahun pakai Premium Beautiful..Rasa nak nangis tengok myself in 2013 tapi masa tu tak rasa pun diri sendiri "gemuk" -_____________-



Dalam seronok tengok gambar-gambar lama, tiba-tiba Saf terjumpa gambar masa baru jer pakai Premium Beautiful..Ya Allah memang mata Saf terbuntang and rasa speechless tengok diri sendiri yang "gebu" sangat masa tuh -_______-



Saf tak boleh bayangkan kalau Saf tak pakai Premium Beautiful nih..Dahla jenis manusia yang "Nawaitu" nak exercise tu hari-hari pasang niat nak exercise..tapi tulah..memang ke laut jer lah niat nak exercise tuh -____-



Tapi Saf memang tak deny langsung kepentingan exercise tau..kalau exercise sambil pakai Premium Beautiful, lagilah bagus! Sambil exercise, sambil detox! Tak percaya, cubalah exercise dengan Premium Beautiful! :)



To be honest memang Saf jaranggggggg sangat exercise...what I do is pakai Premium Beautiful setiap hari without fail minimum 8 jam sehari..

Kalau dapat peluang exercise pun memang bukan yang jenis hardcore tuh..paling lama boleh bertahan is 15mins-30mins..hahaha memang hampehlah resultnya kalau tak pakai Premium Beautiful nih -_____-



Bab makan memang best dengan Premium Beautiful...makanlah apa korang nak makan..sebab Premium Beautiful ni bertindak macam auto signal, bila perut korang dah penuh memang korang akan stop sendiri and Premium Beautiful ni memang membantu korang belajar makan dalam portion yang comel-comel :)






Can't believe this is me back in 2013 -_______-





Pada Saf, biarlah kita kurus dengan cara paling selamat dan tak memudaratkan kesihatan..biarlah lambat yang penting kalau konsisten, memang kita sendiri dapat result yang kebabom amazing..so pilihan Saf memang tak lain dan tak bukan is PREMIUM BEAUTIFUL...sebab Premium Beautiful ni memang bukan korset biasa-biasa tau! :)



Berminat nak rasai apa yang Saf dah lalui dengan Premium Beautiful?


Whatsaap ONLY

013-3011330 (Saff)


p/s : Korang nak tau tak? Sepanjang bulan September ni, Saf ada special promotion tau untuk sesiapa yang berminat nak dapatkan satu set Premium Beautiful ( Long Girdle, Long Bra and Waist Nipper)..So, hurry up whatsaap me now! :)






Kitaorang buat apa ni? Haaa nak tau kitaorang buat apa, please stay tune okay? Esok kita continue blogging sebab malam ni kita pilih gambar yang comel-comel dulu :)



p/s : Actually semua gambar lawa (lol..perasantan nih :p ) sebab tu kena ambik masa untuk pilih yang betul-betul korang wajib tengok..sebab ada almost 300 keping gambar okay..so malam ni korang tengok yang ni jer dulu kay..ala-ala teaser lah konon ^-^










Sweet dreams darlings!



Saff :)



#premiumbeautiful

#safrizaazwani


AWAS! Bila ada yang komen kata bila pakai Premium Beautiful ni rasa tak selesa, rasa senak and rasa ketat. Semua ni akan terjadi bila ukuran Premium Beautiful anda TIDAK TEPAT! 

Premium Beautiful harus dipakai SELESA sama macam kita selesa pakai our daily lingerie tu..Bila Saf kata SELESA, that's mean size Premium Beautiful tu ngam-ngam jer ngan size badan you all. Tak ketat and tak longgar.

Nak tahu cara ukur Premium Beautiful yang tepat dan betul? 

Ada empat (4) steps untuk ukur Premium Beautiful ni..Kalau ada kawan-kawan yang boleh bantu ambikkan your measurement itu lagi bagus! Tapi kalau takde, it's OK, you all boleh buat sendiri macam dalam gambar kat bawah ni :) Ingat tau, measurement harus dilakukan dalam CENTIMETER (CM) only! :)

Step 1 : Measure your bust (puncak dada) 





Step 2 : Measure your under bust (bawah dada)


 

Step 3 : Measure your waist (pinggang)

Kalau boleh ambil measurement tu pada bahagian yang paling buncit.





Step 4 : Measure your buttock (punggung)

Kalau boleh, ambik measurement pada bahagian punggung yang paling lebar.

Once dah dapat keempat-empat size ni dalam cm, you all boleh lah send the details to me and I will help you to get the right size for your Premium Beautiful.

TAPI...

Kalau you all nak Saf personally come to you and do the measurement on your behalf, I certainly can do that for FREE :) Tapi area Kuala Lumpur dan Ipoh sahaja ye :)

So, what to do? 

Book your appointment NOW, darling! 

SMS/Whatsaap at 013-3011330.

Loves,
Saff :) 


Hi Dearie!
Kali ni nak share pasal Short Bra Premium Beautiful pulak. You all tahu tak yang Premium Beautiful ni ada Short Bra jugak tau and harga Short Bra Premium Beautiful ni memang sangat BERPATUTAN setanding dengan kualiti and keberkesanannya dalam membentuk payudara yang "mantap" dan "kemas"! :)

I have one and I am so in love with it! Bila pakai Short Bra Premium Beautiful ni, memang rasa "confident" je dengan penampilan diri sendiri walaupun pakai simple blouse jer!
^-^

Selalunya Saf akan pakai Short Bra Premium Beautiful  bila Long Bra Premium Beautiful dibasuh and tak sempat kering or waktu I'm having my leisure time..Untuk pengetahuan you all, Short Bra Premium Beautiful ni boleh dipakai dengan Long Girdle Premium Beautiful and Waist Nipper Premium Beautiful jugak tau! So, macam dapat dua (2) set Premium Beautiful lah kiranya! 


Selain itu, Short Bra Premium Beautiful ni sangat sesuai di pakai oleh ibu mengandung  atau as our daily lingerie bagi mengelakkan payudara menjadi "kendur" aka "saggy".


Short Bra Premium Beautiful

Ciri-Ciri Istimewa Short Bra Premium Beautiful :

  • Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada  kedudukan yang betul.

  • Diperbuat daripada fabrik Akwatek dan Akwadyne yang sebati dengan air dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (Far Infrared Ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia dapat melindungi badan dari sinaran UV dengan berkesan serta menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme, di samping meningkatkan keanjalan payudara dan menggalakkan pertumbuhan payudara.

  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menganjal dan mengukuhkan kedudukan payudara.

  • Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan dapat meningkatkan garis payudara dan menyokong bahagian dada.

  • Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian belakang pula dapat mengurangkan lemak di bahagian belakang badan.

  • Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang badan dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.

  • Mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian.

  • Mempunyai kuasa regangan dalam semua hala yang dapat diregang kepada 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asalnya.

  • Pad dada yang direka khas untuk membentuk payudara yang lebih mempesona.

  • Hiasan corak bunga-bungaan menonjolkan keunggulan produk.

Cara Pemakaian Short Bra Premium Beautiful yang Tepat :


  1. Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan coli.
  2. Bongkokkan badan sebanyak 45 darjah dan pasangkan cangkuk.
  3. Tumpukan lemak di sekitar buah dada ke dalam cawan coli.
  4. Selaraskan tali coli. (pastikan satu jari boleh melepasi bawah tali coli)
  5. Pemeriksaan sendiri.


Cara Sukat Short Bra Premium Beautiful :

i. Sukat di bahagian puncak dada (dalam cm)
ii. Sukat di bahagian bawah dada (dalam cm)

Fomula nya : (Sukatan 1) – ( Sukatan 2 ) =
Contoh :
Bahagian atas puncak dada : 85cm
Bahagian bawah dada : 75 cm
So, size short bra Premium Beautiful anda adalah  :
 85-75 = 10cm
Note :
Kalau tak confident nak sukat sendiri, boleh jer kalau nak Saf yang ambik measurement dekat badan you all sendiri. Tapi within Kuala Lumpur je lah yer :) Yang jauh di mata dekat dihati tu, boleh cuba guna formula yang Saf dah share nih :)

Fakta Istimewa Mengenai Short Bra Premium Beautiful:

  1. Short Bra Premium Beautiful ini tidak mempunyai span tetapi boleh 'push-up'  payudara anda dan hasilnya payudara anda akan kelihatan "KEMAS". Sesuai untuk mereka yang nak pakai kebaya nyonya tu :)
  2. Short Bra Premium Beautiful mempunyai tali yang lebar dan kuasa "grip" yang kemas. So, ianya tak mudah longgar dan sangat SELESA.
  3. Renda pada Short Bra adalah untuk pengaliran udara yang baik pada kawasan payudara. Dan yang paling best adalah corak renda tu takkan "timbul"  kalau you all pakai baju dari material licin seperti chiffon dan sebagainya.

Untuk pengetahuan you all, fungsi Short Bra Premium Beautiful ni adalah sama dengan fungsi Long Bra Premium Beautiful. Yang beza cuma satu pendek and satu lagi panjang :) Dari segi harga of coursela ada perbezaan jugak you all! :) So, tunggu ape lagi? Jom lah kita sama-sama menjaga "asset" paling berharga yang kita ada..Payudara kita ada sekali sahaja seumur hidup kita ni..kalau kita sendiri tak jaga, siapa lagi yang nak jaga kan? 


Harga :

Saiz Kecil - RM 480  
Size Besar - RM 530 



Don't worry sebab harga boleh runding :)  I surely akan bagi SPECIAL PRICE to all my clients :) So, hurry up! Contact me NOW! :)



Do you want one? 
Contact me at 013-3011 330

Loves,
Saff :)




















Selalu dengar orang bercerita pasal Premium Beautiful or in short people refer it as "PB" tapi tahu tak apa sebenarnya Premium Beautiful ni? Selalu orang cakap, owh korset yang mahal tu...and lepas tu semua senyap lepas dengar harga Premium Beautiful ni walaupun dalam hati punyalah teringin nak pakai satu set kan? Haaa ni Saf nak story sikitlah pasal Premium Beautiful ni in details and inshaaAllah at the end of the enrty you all akan rasa berbaloi sangat investment yang you all buat untuk diri sendiri, sebab memang Premium Beautiful ni boleh dipakai selagi hayat di kandung badan gitu :)

Apa itu Premium Beautiful?


Premium beautiful ni actually adalah corset body shaping dan ianya merupakan pakaian dalam wanita. So bila dah cakap body shaping, memang function utamanya adalah untuk membentuk tubuh badan wanita agar lebih menarik dan menawan. So, memang banyak lah testimonial kita yang lepas pakai Premium Beautiful ni terus ada "hour-glass shape" , tiba-tiba ada "asset" atas dan belakang...haaa memang inilah "instant result" immediately lepas kita letakkan lemak-lemak degil tu ke tempat yang betul :)

Premium Beautiful ini direka cipta menggunakan teknologyihasil kerjasama dan gabungan kepakaran kajian sains dan tekonologi di peringkat antarabangsa seperti Amerika Syarikat, Eropah, Jepun, Korea dan Taiwan.


Instant result lepas memakai Premium Beautiful Corset. Badan lebih "Kemas".


Ciri-Ciri FABRIK Premium Beautiful

Menggunakan Fabrik pintar "Akwatek" dan "Akwadyne" :

Mendinginkan badan semasa suhu hangat

Semasa anda berkeringat semasa suhu hangat, kain Akwatek dan Akwadyne menggunakan sifat-sifat penyingkiran peluh untuk mendinginkan badan.

- Menghangatkan badan semasa suhu sejuk

Kain Akwatek dan Akwadyne menghasilkan satu lapisan kelembapan antara kain dan kulit anda, menjadikan penghawa lembap yang menyimpan lebih banyak haba ketika suhu sejuk. 


Fabrik yang digunakan untuk menghasilkan Premium Beautiful telah memenuhi kriteria yang dikenakan oleh National Safety Standard dan I.S.O standard.

Penggunaan Teknology Far Infra-Red (F.I.R) dalam Premium Beautiful

- Far Infrared (F.I.R) adalah sejenis gelombang tenaga yang dihasilkan oleh matahari dan benda hidup.
- Sinar ini terbukti oleh pakar-pakar dapat membantu pertumbuhan dan perkembangan sel sihat manusia.

Bagaimana Far Infra-Red (F.I.R) bertindak balas pada tubuh manusia. 

Tahukah anda, Premium Beautiful ni sebenarnya.....


Dalam satu (1) set Premium Beautiful Corset ini mengandungi tiga (3) bahagian utama iaitu :

Bahagian I - Long Bra Premium Beautiful
Bahagian II - Long Girdle Premium Beautiful
Bahagian III - Waist Nipper Premium Beautiful

Yerrr betul you all, harga yang "terkejut" sangat tu adalah untuk satu (1) set yang mengandungi ketiga-tiga ni. Berbaloikan? Tapi kalau you all nak beli, satu-satu pun boleh jerr :)




Bahagian I - Long Bra Premium Beautiful


Long Bra Premium Beautiful

  1. Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.
  2. Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  3. Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat menyelaras perut yang menonjol serta meningkatkan kontur payudara.
  4. 2 batang keluli berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat menyelaraskan lemak yang berlebihan.
  6. Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

Bahagian II- Long Girdle Premium Beautiful


Long Girdle Premium Beautiful

  1. 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
  2. Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik.
  3. Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik.
  4. Kapas yang ditambah pada bahagian dalam seluar dapat memperbaiki kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen pada seluar di bahagian perut dapat memecahkan lemak yang berlebihan dan menyelaraskan perut yang menonjol.
  7. Reka bentuk yang menggunakan kuasa tekanan dapat menyelaraskan lemak di bahagian dalam dan luar paha, membentuk kontur kaki yang cantik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita.
  9. Penggunaan renda (lace) yang fleksibel dapat mengelakkan pakaian dalam daripada tergulung akan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha.





Bahagian III - Waist Nipper Premium Beautiful

Waist Nipper Premium Beautiful
  1. Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  2. Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
  3. Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
  4. Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
  5. 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

The best part about Premium Beautiful ni is it's LIFETIME WARRANTY! What does it mean by Lifetime Warranty? 

- Maknanya, kalau ada kerosakan pada fabric, butang tercabut, benang ter'tetas" atau terkoyak, semuanya boleh di hantar repair dan ianya PERCUMA! 

Tapi hanya untuk kerosakan yang tak disengajakan SAHAJA ok? Kalau yang saja-saja ambik gunting pegi gunting Premium Beautiful tu, yang tu jawapan Saf senang jerrr...SILA BELI BARU :)



Do you want one?
 For FREE Fitting and consultation, contact me at
013-3011330 (Saff)

Loves,
Saff :)








1. Adakah pemakaian Premium Beautiful akan mengganggu peredaran darah dan kesihatan seseorang? Adakah ia akan mengakibatkan perubahan bentuk badan?

Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan. Selain itu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.



2. Adakah pemakaian Premium Beautiful akan menyebabkan badan berasa panas?

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.


3. Sekiranya kita ingin memakainya selepas bersalin, bilakah masa yang sesuai untuk mendapatkan ukuran badan?

Anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar. Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. Selain itu, bagi mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.


4. Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?

Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda. Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 


5. Adakah pemakaian Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.

6. Adakah Premium Beautiful tidak dapat menampung payudara yang terlalu besar dan menyebabkannya melimpah keluar?

Premium Beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya.


7. Adakah masalah payudara yang kendur dapat diperbaiki dengan memakai Premium Beautiful? Ada orang mengatakan bahawa dengan memakai Premium Beautiful, payudara akan menjadi besar? Adakah ia benar?

Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti Premium Beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh, seterusnya membentuk kontur badan yang menarik.

8. Bilakah Long Brassiere Premium Beautiful sesuai dipakai? Apakah tempat yang sesuai untuk memakainya?

Anda akan memperolehi kesan yang terbaik sekiranya anda memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari. Apabila bentuk badan sudah dikekalkan, anda boleh memakai Long Brassiere Premium Beautiful bersama-sama dengan singlet, skirt atau seluar pendek mengikut kehendak anda. Namun, sekiranya anda tidak dapat memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari, anda boleh memilih untuk memakainya bila-bila masa sahaja misalnya semasa anda menghadiri majlis perkahwinan atau majlis makan malam. Ia dapat menonjolkan bentuk badan yang langsing dan menarik.



9.Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful? Bolehkah kita hanya memakai long girdle?

Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar , maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.


10Adakah long brassiere harus dipakai bersama dengan long girdle dan waist nipper?

Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.
 

11. Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah.

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:

  1. Pakaikan seluar dalam.
  2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
  3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.
Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat.

12. Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful? Bolehkah kita hanya memakai long girdle?

Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar , maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.

xoxo,
Saff :)





1 comment: