TUALA WANITA BIOSELEZA




HARGA BARU TUALA WANITA BIOSELEZA


Hi Everyone,
Actually Saf nak update sikit about harga Bioseleza ni :) Kalau you all masih ingat, Sahajidah Hai-O Marketing dah pernah selaraskan harga baru untuk tuala wanita bioseleza ni pada bulan February 2015 yang lepas.

Disebabkan keadaan ekonomi yang mencabar dan masih ingin mengekalkn tahap kualiti yang tip-top, Sahajidah Hai-O Marketing sekali lagi terpaksa menyelaraskan harga baru bagi tuala wanita Bioseleza ni bermula  March 1st, 2016 baru ni.
So rasanya dah jatuh wajib Saf inform you all semua berapa harga baru bagi tuala wanita bioseleza ni sebab ada yang terkejut bila Saf bagitau harga yang lain dari harga Saf tulis kat dalam blog Saf ni :)
So here you go harga baru bagi tuala wanita Bioseleza :)

Bioseleza Pantyliner

- Ada 6 bungkus satu kotak.
- Setiap bungkus ada 30 keping pantyliner.

Harga : RM174 only


Bioseleza Day Safe

- Ada 6 bungkus dalam 1 kotak
- Setiap bungkus ada 10 keping pad.

Harga : RM 160 only






Bioseleza Mixed

- Dalam 1 kotak ada :

* 2 bungkus bioseleza pantyliner
* 2 bungkus bioseleza day safe
* 1 bungkus bioseleza night safe
* 1 bungkus night safe- extra long


Harga : RM 164 only




Bioseleza - Night Safe


- 1 kotak ada 6 bungkus bioseleza - Night Safe
- 1 bungkus bioseleza night safe ada 8 pad.

Harga : RM 160 Only

The best thing now, you all boleh pilih 6 jenis bioseleza kegemaran you all and akan dapat percuma 1 kotak Bioseleza mixed bernilai RM164! :)
Berminat nak jana income dengan menjadi pengedar tuala wanita bioseleza?
Boleh KLIK SINI
 Whatsaap me at  :
013-3011330
(Saff)
Loves,
Saff.










PENGEDAR BIOSELEZA SELURUH NEGERI DIPERLUKAN 



Berita baik untuk you all yang berminat untuk menjadi pengedar bioseleza. Yer you all, Pengedar Bioseleza Diperlukan di seluruh Negari diperlukan segera! :)
Apa bioseleza tu? Ha bioseleza ni adalah sejenis tuala wanita yang pertama di dunia menggunakan teknologi Far-Infra Rays Red, Teknologi Biovelocity dan Ion Nano dalam pembuatannya. Kalau nak tahu lebih details mengenaik Bioseleza ni, boleh baca dalam entry ni ----- > TUALA WANITA BIOSELEZA
Kenapa Pengedar Bioseleza?
- Modal rendah
- Produk senang jual sebab semua wanita menggunakan tuala wanita setiap hari dan setiap bulan.
Pasaran luas sebab target customer adalah wanita. (yerla takkan lelaki pakai pad kan? -___-
and  tau tak population wanita dekat Malaysia ni as of 2011 is 13.77 JUTA orang! Fuhhh ramaikan? And Saff percaya jumlah tu dah bertambah pada hujung tahun 2014 hari tu..
- Dedicated mentor is available untuk membantu you all menjadi usahawan online yang Berjaya walaupun anda hanya seorang surirumah! :)
- 100% capital returned.
- Bisnes dijalankan menggunakan social media seperti Facebook, Instagram, Blog dan lain-lain. So, memang sangat sesuai untuk mereka yang masih bekerja :)
Best tak kalau setiap bulan, you all ada extra cash RM500-RM1,000 sebulan? Agak-agak you all nak buat apa kalau ada RM500 - RM1,000 sebulan? Rasanya banyak perkara yang extra cash ni boleh bantu..at least tak perlu nak sakit kepala fikir duit nursery, duit kereta, duit sewa rumah atau duit belanja dapur...betul tak? :)

Kami SUDAH, anda bila lagi? :)

Jangan fikir lama-lama sangat sampai jadi ahli fikir you all :) Selagi tak cuba, selagi tu takkan tahu dan takkan merasa  apa yang Saff dah rasa :)
Jom grab peluang menjadi pengedar bioseleza SEKARANG!
Contact me via Whatsaap / Telegram / Line :
013-3011330
Saff
Loves,
Saff

SENARAI PENGEDAR SAH BIOSELEZA SELURUH MALAYSIA



Since tuala wanita bioseleza ni memang selling fast like hot cakes kan, Saf nak share dengan you all senarai pengedar SAH bioseleza Seluruh Malaysia :) Kalau rasa-rasa you all tak boleh nak tunggu abang Poslaju pinponpinpon depan rumah you all, you all boleh call terus nama-nama dalam senarai pengedar Sah Bioseleza Seluruh Malaysia ni untuk self-pickup or COD (Cash on Delivery)
Mudahkan? Sebab Saf faham..bila dah tahu apa kebaikan bioseleza ni, memang tak sabar nak pakai Bioseleza ni...hehehhe
Info lanjut mengenai bioseleza boleh click ----> TUALA WANITA BIOSELEZA
KUALA LUMPUR/SELANGOR:
013-3011330
(Saff)
Damansara/Kuala Lumpur
017-3305025
(Ujie Ruzianah)
Seri Kembangan/Bangi/KLCC
019-3891059
(Shukriyati)
Bandar Utama/Damansara Nearby
017-8474401
(Salina)
Kuala Selangor/Sungai Besar Nearby
012-9617460
(Sharifah)
Shah Alam/Puncak Alam Nearby
011-26711079
(Fara)
Puchong Nearby
012-4506340
(Ruzanna)
Gombak/Ampang Nearby
NEGERI SEMBILAN
013-2957940
(Eja)
Nilai Nearby
014-6624336
(Suzie)
Nilai Nearby
019-6765249
(Zil)
Bahau Nearby
TERENGGANU
017-5691754
(Qila Che Man)
Rantau Abang/Kuala Terengganu Nearby
010-6273397
(Liyana Tahar)
Kuala Terengganu Nearby
018-2271997
(Tengku Aspaniza)
Kuala Terengganu Nearby
013-9923140
(Aishah Rawi)
Kuala Terengganu Nearby
011-16917251
(Anieyta Ali)
Kuala Terengganu Nearby
011-19309876
(Suria Sidik)
Kuala Terengganu Nearby
PAHANG
019-9173517
(Nur Sha)
Kuantan Nearby
PENANG:
017-3916271
(Anna Batrisya)
Pulau Pinang Nearby
SABAH:
013-8682930
(Mia)
Sandakan
011-14151800
(Azizah Chin Chan)
Tawau/Kota Kinabalu
012-6197187
(Ila)
Tawau/Kota Kinabalu
So, silalah contact mana-mana pilihan hati anda dari senarai pengedar Sah Bioseleza Seluruh Malaysia kat atas tu kay? :)
Nak tahu ape bestnya jadi pengedar Sah bioseleza ni? Boleh baca details in ------> PENGEDAR BIOSELEZA DIPERLUKAN
Loves,
Saff














TESTIMONIAL BIOSELEZA : DARAH HAID TAK LAGI BERKETUL 

Darah haid tak lagi berketul! Syukur Alhamdulillah bila Saf dapat testimonial bioseleza dari salah seorang pengguna bioseleza.
Testimonial Bioseleza : Darah Haid Tidak Berketul Lagi



Bila darah haid dah tak lagi berketul, itu petanda yang segala darah kotor mengalir keluar dengan lancer dari badan. Selain tu sebenarnya bila darah haid tak lagi berketul, ianya dapat kurangkan rasa senggugut waktu datang bulan :)



Jangan pandang mudah pada masalah darah haid yang berketul sebab kalau dibiarkan, ianya akan membawa kepada potensi mendapat fibroid...Jom tukar kepada bioseleza hari ini! :)


p/s :
Jangan lupa dapatkan set trial bioseleza aka 'SET I CARE' yang mengandungi 1 pack pantyliner, 1 pack day safe and 1 pack night safe pada harga RM69 sahaja! (tidak termasuk postage)


SMS/Whatsaap/Telegram :

013-3011330


Loves,
Saff



BAHAYA MASALAH KEPUTIHAN KEPADA WANITA



Keputihan masalah klasik bagi wanita seluruh dunia. WOW!!! Not an interesting fact at all kan? -____-
and
Keputihan. Normal atau tidak? Selalu kan dapat persoalan macam ni and hari ni Saf nak share sikit mengenai keputihan. Macam Saf sendiri, memang ada keputihan..cuma yang membezakannya adalah keputihan tu normal or tak normal..
Statistik menunjukkan hampir 75% wanita yang sudah berkahwin berhadapan dengan masalah keputihan berikutan oleh aktiviti seksual.
Ramai wanita tidak mempunyai kesedaran terhadap risiko dan bahaya penyakit keputihan malah menganggap ia sebagai suatu petanda lazim sebelum kitar haid.
 

So, keputihan you all normal or tidak? Tak perlu jawab soalan Saf ni..you all nak tahu you all boleh tanya and buat self-check. And let say keputihan you all tu tak normal, please jangan delay jumpa doctor or at least please take note on apa yang Saf nak share dengan you all in this entry.
Sebab kalau dibiarkan, keputihan ni boleh jadi kehijauan atau kekuningan you all -____-


Apa itu KEPUTIHAN?

Keputihan atau lelehan lendir berwarna putih, krim atau kelabu yang keluar daripada faraj wanita.


Jenis-jenis KEPUTIHAN.

 
Self-check jenis-jenis keputihan anda


Apakah penyebab kepada KEPUTIHAN?


  1. Faktor Kebersihan
    Kebersihan di bahagian sulit wanita (faraj) perlu dijaga dengan baik agar jangkitan tidak berlaku.
    Wanita sentiasa digalakan untuk mencuci bahagian sulit dengan air bersih dan memastikan ia kering selepas membuang air kecil dan selepas aktiviti seksual. Kelembapan pada bahagian faraj akan menggalakkan pertumbuhan dan jangkitan mikroorganisma seperti kulat dan bakteria.
  2. Faktor Hormon
    Gangguan keseimbangan hormon dalam tubuh boleh juga boleh menyebabkan seseorang wanita menghadapi penyakit kuputihan. Ketidakseimbangan hormon dalam darah disebabkan oleh beberapa perkara yang tersenarai di bawah:
    • Perembesan hormon estrogen iaitu hormon pembiakan pada wanita hamil membolehkan kulat lebih mudah melekat pada dinding faraj.
    • Pengambilan ubat, khasnya antibiotik yang berlebihan untuk jangka masa yang panjang menyebabkan bakteria semula jadi pada bahagian faraj mati dan ini secara tidak langsung menyumbang kepada pertumbuhan microorganisma patogen seperti bakteria atau kulat.
    • Wanita yang mengalami tekanan akibat daripada masalah peribadi atau gangguan emosi yang lain akan mempengaruhi aktiviti normal otak dalam mengkordinasikan penghasilan hormon yang seimbang.
    • Pengambilan pil perancang keluarga atau pil pencegah kehamilan turut menyumbang kepada ketidakseimbangan hormon dalam darah
  3. Faktor Gaya Hidup
    Gaya hidup seseorang wanita sangat mempengaruhi status kesihatan beliau. Wanita yang aktif dalam aktiviti seksual yang tidak sihat, misalnya melakukan aktiviti seks rambang dengan lebih daripada seorang pasangan lebih cenderung untuk mendapat pelbagai jangkitan pada bahagian faraj.
  4. Faktor Kesihatan
    Wanita yang menghadapi penyakit kencing manis, lebih mudah mendapat penyakit keputihan disebabkan oleh kandungan gula yang tinggi dalam rembesan faraj yang membolehkan pertumbuhan kulat yang banyak dan berkembang biak di bahagian faraj. Selain itu wanita yang mempunyai system daya tahan badan yang rendah atau terjejas seperti pesakit AIDS,atau barah, atau leukimia juga berhadapan dengan risiko yang tinggi untuk mendapat jangkitan faraj.
Bahaya Penyakit KEPUTIHAN
- Menyebabkan kemandulan.
- Kehamilan di luar Rahim dan pendarahan yang boleh membahayakan nyawa ibu dan bayi.
- Berpotensi menghidapi kanser rahim yang boleh membawa kematian.
- Jika antibody wanita itu rendah, jangkitan pada farah boleh membahayakan diri kita bila kuman tersebut memasuki saluran darah akibat aktiviti menggaru yang menghasilkan luka.
So, please you all jangan ambil mudah masalah keputihan yang you all hidapi.
Cara mencegah KEPUTIHAN
Mencegah adalah sentiasa lebih baik daripada mengubati. Pengetahuan dan kesedaran mengenai cara-cara menghindari penyakit keputihan adalah sangat penting kepada kaum wanita agar gaya hidup yang sihat dan selamat dapat diamalkan. Sebagai langkah pencegahan daripada penyakit keputihan, berikut adalah amalan-amalan yang disarankan kepada semua wanita:
  • Sentiasa memastikan bahagian faraj berada dalam keadaan bersih dan kering.
  • Elakkan penggunaan pembersih faraj yang menganggu kestabilan PH atau menyebabkan kegatalan.
  • Sentiasa menukar atau mengganti tuala wanita semasa menstruasi (haid).
  • Gunakan pelapik seluar dalam (panty liner) pada saat yang diperlukan sahaja. Elakkan juga pemakaian seluar dalam yang ketat dan diperbuat daripada kain satin.
  • Jangan menggunakan sebarang produk wangian seperti bedak atau ubat sembur pada bahagian faraj.
  • Elakkan pengambilan ubat secara berterusan tanpa nasihat doktor.
  • Kurangkan pengambilan makanan yang mempunyai kandungan gula yang tinggi.
  • Amalkan gaya hidup sihat dengan mengelakkan aktiviti seks rambang atau hubungan kelamin dengan lebih daripada seorang.
  • Elakkan kehadiran benda asing di dalam faraj seperti kondom yang tertinggal selepas aktiviti seks.
  • Basuh bahagian sulit dengan air yang bersih dan buang air kecil selepas aktiviti seks.
  • Berjumpa dengan pegawai perubatan dengan segera dan melakukan pemeriksaan vagina jika terdapat sebarang tanda-tanda yang dinyatakan di atas.
  • Melakukan apa-apa aktiviti yang menenangkan fikiran dan mengurangkan tekanan seperti melancong.
  • Gunakan tuala wanita kesihatan yang berfungsi mengurangkan keputihan dan seterusnya menyihatkan bahagian miss V wanita seperti tuala wanita Bioseleza.



Testimonial Pantyliner Bioseleza_Keputihan HILANG!




Berminat untuk bertukar kepada Bioseleza? If yes, boleh contact Saf at :
SMS/Telegram/Whatsaap:
013-3011330
Loves,
Saff

 

















Cara Mencuci Tuala Wanita Bioseleza 
  

Ramai yang bertanya pada Saff, cara yang paling betul dan afdhal untuk mencuci tuala wanita bioseleza. Since tuala wanita bioseleza ini mempunyai gel, so memang you all wajib tahu cara mencuci tuala wanita bioseleza dengan betul.
Sebenarnya sangat mudah untuk mencuci tuala wanita bioseleza ni. As simple as ABC gitu...kiranya zup zap zup zap..haaa dah siap :)
Okay jom tengok gambar rajah ni...inilah cara yang betul dan paling afdhal untuk mencuci tuala wanita bioseleza.


Cara betul mencuci tuala wanita bioseleza


4 steps jer pun nak cuci tuala wanita bioseleza ni.
1st step : Koyakkan bahagian atas tuala wanita
2nd step : Buangkan bahagian dalam tuala wanita ke dalam mangkuk tandas. (Jangan risau sebab tuala wanita ni menggunakan bahan organic, InshaaAllah toilet you all akan terselamat dari tersumbat.)
3rd step : Cuci lapisan luar tuala wanita bioseleza.
4th step : Buang lapisan luar tuala wanita bioseleza dalam tong sampah.
Senang kan you all? :)
Hopefully, cara mencuci tuala wanita bioseleza ni dapat membantu you all setiap kali you all menggunakan tuala wanita bioseleza ni :)





HARGA TUALA WANITA BIOSELEZA



Alhamdulillah sejak Saf share cerita pasal tuala wanita Bioseleza nih, ramai pulak wanita yang nak bertukar kepada tuala wanita bioseleza yang ternyata selamat untuk miss V.

Tapi yang peningnya ramai tertanya-tanya apa yang ada dalam pakej tuala wanita bioseleza tu..
So, jom saf share apa yang ada dalam pakej tuala wanita bioseleza..sebab ada pakej A, pakej B dan Pakej C..so sometimes memang boleh pening nak pilih pakej yang mana..
Saf harap lepas ni, korang tak confuse lagi kay? :)


Hi Everyone,

Actually Saf nak update sikit about harga Bioseleza ni :) With effective date of February 1st, 2015 baru ni, Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd (SHOM) dah selaraskan harga baru bagi produk kesukaan ramai, tuala wanita Bioseleza ni.

So rasanya dah jatuh wajib Saf inform you all semua berapa harga baru bagi tuala wanita bioseleza ni sebab ada yang terkejut bila Saf bagitau harga yang lain dari harga Saf tulis kat dalam blog Saf ni :)

So here you go harga baru bagi tuala wanita Bioseleza :)




Bioseleza Pantyliner

- Ada 6 bungkus satu kotak.
- Setiap bungkus ada 30 keping pantyliner.

Harga : RM174 only




Bioseleza Day Safe

- Ada 6 bungkus dalam 1 kotak
- Setiap bungkus ada 10 keping pad.

Harga : RM 160 only






Bioseleza Mixed

- Dalam 1 kotak ada :

* 2 bungkus bioseleza pantyliner
* 2 bungkus bioseleza day safe
* 1 bungkus bioseleza night safe
* 1 bungkus night safe- extra long


Harga : RM 164 only




Bioseleza - Night Safe


- 1 kotak ada 6 bungkus bioseleza - Night Safe
- 1 bungkus bioseleza night safe ada 8 pad.

Harga : RM 160 Only



The best thing now, you all boleh pilih 6 jenis bioseleza kegemaran you all and akan dapat percuma 1 kotak Bioseleza mixed bernilai RM164! :)



Berminat nak jana income dengan menjadi pengedar tuala wanita bioseleza?
Boleh KLIK SINI



 Whatsaap me at  :

013-3011330
(Saff)


Promosi Set Tuala Wanita Bio Seleza


















RAWAT KEPUTIHAN DENGAN TUALA WANITA BIOSELEZA



APA ITU KEPUTIHAN?
Keputihan atau Fluor Albus merupakan sekresi vaginal abnormal pada wanita. Keputihan yang disebabkan oleh infeksi biasanya disertai dengan rasa gatal di dalam vagina dan di sekitar bibir vagina bagian luar.
Yang sering menimbulkan keputihan ini antara lain bakteria, virus, jamur atau juga parasit. Infeksi ini dapat menjalar dan menimbulkan peradangan ke saluran kencing, sehingga menimbulkan rasa pedih saat si penderita buang air kecil.

CIRI-CIRI KEPUTIHAN YANG TIDAK NORMAL
  • Keluarnya cairan berwarna putih kekuningan atau putih kelabu dari saluran vagina. Cairan ini bersifat cair atau kental, dan kadang-kadang berbuih. Bagi sesetengah wanita, gejala ini merupakan proses yang normal sebelum atau sesudah haid.
  • Tetapi bagi sesetengah wanita yang mengalami masalah keputihan ini, akan terdapat rasa gatal yang menyertainya.


Biasanya keputihan yang normal tidak disertai dengan rasa gatal.  Sebagian besar cairan tersebut berasal dari leher rahim, walaupun ada yang berasal dari vagina yang terdedah kepada infeksi.


PUNCA-PUNCA KEPUTIHAN PADA WANITA

  • Kerap memakai tisu ketika membasuh bahagian alat sulit selepas proses membuang air kecil atau besar. 
  • Memakai seluar dalam yang ketat dari fabrik yang tidak menyerap peluh
  • Tidak menukar panty liner dengan kerap dan menggunakan tuala wanita yang salah.
  • Kurang mengambil berat tentang kebersihan alat sulit
  • Tidak menukar tuala wanita dengan kadar segera ketika datang haid
  • Sering mandi dengan cara berendam dalam air panas. Bakteria atau kulat senang membiak dalam situasi ini
  • Hormon yang tidak seimbang
  • Kadar gula yang tinggi dalam tubuh
  • Diet dan pemakanan yang tidak seimbang
  • Sering menggaru alat sulit
  • Keputihan yang tidak dirawat dari awal 
  • Kerap bertukar pasangan
  • Wanita yang badannya terlalu letih

KESAN-KESAN KEPUTIHAN KEPADA WANITA
  • Cepat murung
  • Hilang keyakinan diri untuk berdepan dengan suami dan masyarakat akibat bau yang busuk akibat keputihan yang teruk
  • Kesukaran untuk mendapatkan zuriat
  • Potensi untuk mendapat kanser rahim / pangkal servik serkiranya dibiarkan berlarutan


Picture
Keputihan yang kronik, boleh membawa kepada masalah rumahtangga dan hubungan suami isteri.

CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN

1. Rebus segenggam daun sirih dalam 20-30 minit. Basuh miss V anda dengan air rebusan sirih  dalam keadaan suam-suam kuku.
2. Bertangas
3. Elak dari menggunakan seluar dalam yang ketat dan tidak mempunyai pengaliran udara.
4. Amalkan gaya hidup yang sihat
5. Jumpa doctor anda sekiranya masalah semakin kronik.
Selain dari lima (5) cara merawat keputihan seperti diatas, masalah keputihan turut boleh dirawat dengan menggunakan tuala wanita bioseleza.

KEISTIMEWAAN TUALA WANITA BIOSELEZA :

- Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
 - Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK 
kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid.

- Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah

[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]


TUALA WANITA BIOSELEZA SESUAI UNTUK SIAPA?
 

✔ Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
✔ Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
✔ Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR

✔ Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'cool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migraine




Kelebihan memakai Tuala Wanita Bio Seleza 

(+) Fungsi pembasmian bakteria
(+) Fungsi penyahbauan
(+) Menyelaras fungsi fisiologi tubuh badan
(+) Melegakan masalah sakit puan
(+) Mencegah pertumbuhan sel kanser


Harga Tuala Wanita Bio Seleza 


Hi Everyone,

Actually Saf nak update sikit about harga Bioseleza ni :) With effective date of February 1st, 2015 baru ni, Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd (SHOM) dah selaraskan harga baru bagi produk kesukaan ramai, tuala wanita Bioseleza ni.

So rasanya dah jatuh wajib Saf inform you all semua berapa harga baru bagi tuala wanita bioseleza ni sebab ada yang terkejut bila Saf bagitau harga yang lain dari harga Saf tulis kat dalam blog Saf ni :)

So here you go harga baru bagi tuala wanita Bioseleza :)




Bioseleza Pantyliner

- Ada 6 bungkus satu kotak.
- Setiap bungkus ada 30 keping pantyliner.

Harga : RM174 only




Bioseleza Day Safe

- Ada 6 bungkus dalam 1 kotak
- Setiap bungkus ada 10 keping pad.

Harga : RM 160 only






Bioseleza Mixed

- Dalam 1 kotak ada :

* 2 bungkus bioseleza pantyliner
* 2 bungkus bioseleza day safe
* 1 bungkus bioseleza night safe
* 1 bungkus night safe- extra long


Harga : RM 164 only




Bioseleza - Night Safe


- 1 kotak ada 6 bungkus bioseleza - Night Safe
- 1 bungkus bioseleza night safe ada 8 pad.

Harga : RM 160 Only



The best thing now, you all boleh pilih 6 jenis bioseleza kegemaran you all and akan dapat percuma 1 kotak Bioseleza mixed bernilai RM164! :)



Berminat nak jana income dengan menjadi pengedar tuala wanita bioseleza?
Boleh KLIK SINI



 Whatsaap me at  :

013-3011330
(Saff)



Loves,
Saff.




----------------------------------------------------------

(PENGEDAR DIPERLUKAN) 




Sistem peranakan seorang wanita adalah sistem PERTAMA yang akan di ancam penyakit dalam masa SETENGAH JAM sahaja dan kebanyakan penyakit ini datang dari TUALA WANITA! 


FAKTA : 

Seorang wanita menggunakan kira-kira 15,000 keping tuala wanita dalam tempoh 35 tahun sepanjang hayatnya. 


DAN..


Untuk Pengetahuan anda,

Pad yang dikenali sebagai tuala wanita itu sebenarnya diperbuat daripada bahan kitar semula seperti kertas buangan, kotak dan pulpa kayu
Seperti INI.


 Gelikan? Barang yang telah digunakan pastu diproses dan dengan kita tak sedar kita gunakan untuk mengalas mahkota aka asset kita, kalau difikirkan balik barang kitar semula tu sememangnya tersembunyi bakteria dan kuman merbahaya.
 Kesemua bahan ini digunakan untuk menghasilkan
 tuala wanita di mana ia akan dilembutkan
  seterusnya melalui proses pelunturan berklorin.
perlu korang ingat !
Semasa melalui proses inilah terhasilnya bahan kimia
iaitu DIOKSIN. Apabila telah lembut, lapisan inilah
 yang dijadikan tuala wanita pakai buang dan
digunakan oleh wanita diseluruh dunia pada tahun
1970.
 Tahu tak apa kaitannya DIOKSIN ni dengan
mahkota wanita?

  
Darah haid yang mengalir keluar, akan memasuki
 tuala wanita melalui permukaan jaringan
  atau kain bukan kapas.(kebanyakkan pada yang
 berada di pasaran bukan diperbuat
  daripada kapas) Gas toksid yang dibebaskan akan
terus berhubung dengan kulit dan akhirnya
menyebabkan jangkitan. Darah haid akan mengalir
keluar dari uterus dan diserap oleh tuala wanita.
  Sejenis gas bertoksik yang dinamakan dioksin akan
 terbebas melalui proses pemeluapan.

Dioksin akan
 diserap kedalam rahim melalui saluran uterus dan
akhirnya sampai di ovari melalui tiup fallopio.
Tanpa disedari toksin ini berkumpul di dalam Rahim
 dan  akhirnya mendatangkan pelbagai masalah
kepada si pemakai seperti :
- jangkitan kuman
-  cyst
- Fibroid
 dan yang paling digeruni adalah
- KANSER PANGKAL RAHIM
- KANSER OVARI.
dan banyak lagi penyakit datang dari Rahim
 kita.

Nauzubillahiminzalik!
Semoga kita dilindungi dari semua penyakit ni.

Ameen.
Apepun prevention is better than cure!
Maka dengan sebab itulah terjadinya ini :


Selain itu, statistik menunjukkan 83% wanita mengalami jangkitan kuman pada bahagian sulit mereka dan 62% darinya berpunca daripada pemakaian tuala wanita yang tidak wajar dan kurang standard.
Macam mana??
Anda masih lagi mahu menggunakan tuala wanita dan pantyliner berjenama biasa?
Jangan berharap yang anda akan selamat daripada kanser serviks atau barah pangkal rahim kerana di Malaysia seramai 1500 orang wanita disahkan menghidap kanser ini SETIAP TAHUN!

Memperkenalkan Tuala Wanita dan Panty Liner Bio Seleza . Tuala wanita baharu yang berteknologi tinggi untuk menjaga kesihatan bahagian sulit.

Bio Seleza Feminine Pad
Barisan produk Bio Seleza Feminine Pad
"Satu-satunya set tuala wanita dan pantyliner yang dicipta untuk wanita moden yang sentiasa aktif dan mementingkan kesihatan bahagian sulit."  

Apa Itu Tuala Wanita Bioseleza?

Bio Seleza Feminine Pad adalah hasil gabungan Teknologi Bio Velocity Eksklusif dari Korea dan Cip hasil penyelidikan yang menggabungkan Sinar Inframerah Jauh (FIR), Ion Negatif dan Nano Silver.

BIO VELOCITY (BV) ialah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari. Aliran tenaga ini akan menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia.


4 kesan kebaikan utama BIO VELOCITY:

  1. Kesan Anti-Bakteria
  2. Mengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan metabolisma tubuh
  3. Meningkatkan sistem pertahanan badan melawan sel kanser dan jangkitan kuman
  4. Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi  

SINAR INFRARED JAUH (FIR) berfungsi melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan metabolism.



ION NEGATIF berfungsi untuk membunuh kuman pada organ intim wanita, menghilangkan bau serta membantu keseimbangan hormon.


NANO PERAK pula berfungsi membasmi 99.99% kuman dan menyingkirkan bau kurang enak pada bahagian sulit wanita.




TUALA WANITA BIOSELEZA vs. TUALA WANITA LAIN

- Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
 - Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK 
kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid.

- Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah

[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]

TUALA WANITA BIOSELEZA SESUAI UNTUK SIAPA?




✔ Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
✔ Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
✔ Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR

✔ Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'cool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migrain


-koyok untuk melegakan kesakitan sementara

Perbandingan kadar penyerapan diantara Bio Seleza Feminine Pad dan jenama lain.





Kelebihan memakai Tuala Wanita Bio Seleza 

(+) Fungsi pembasmian bakteria
(+) Fungsi penyahbauan
(+) Menyelaras fungsi fisiologi tubuh badan
(+) Melegakan masalah sakit puan
(+) Mencegah pertumbuhan sel kanser



Harga Tuala Wanita Bio Seleza 



Hi Everyone,

Actually Saf nak update sikit about harga Bioseleza ni :) With effective date of February 1st, 2015 baru ni, Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd (SHOM) dah selaraskan harga baru bagi produk kesukaan ramai, tuala wanita Bioseleza ni.

So rasanya dah jatuh wajib Saf inform you all semua berapa harga baru bagi tuala wanita bioseleza ni sebab ada yang terkejut bila Saf bagitau harga yang lain dari harga Saf tulis kat dalam blog Saf ni :)

So here you go harga baru bagi tuala wanita Bioseleza :)




Bioseleza Pantyliner

- Ada 6 bungkus satu kotak.
- Setiap bungkus ada 30 keping pantyliner.

Harga : RM174 only




Bioseleza Day Safe

- Ada 6 bungkus dalam 1 kotak
- Setiap bungkus ada 10 keping pad.

Harga : RM 160 only






Bioseleza Mixed

- Dalam 1 kotak ada :

* 2 bungkus bioseleza pantyliner
* 2 bungkus bioseleza day safe
* 1 bungkus bioseleza night safe
* 1 bungkus night safe- extra long


Harga : RM 164 only




Bioseleza - Night Safe


- 1 kotak ada 6 bungkus bioseleza - Night Safe
- 1 bungkus bioseleza night safe ada 8 pad.

Harga : RM 160 Only



The best thing now, you all boleh pilih 6 jenis bioseleza kegemaran you all and akan dapat percuma 1 kotak Bioseleza mixed bernilai RM164! :)



Berminat nak jana income dengan menjadi pengedar tuala wanita bioseleza?
Boleh KLIK SINI



 Whatsaap / Telegram me at  :

013-3011330
(Saff)



Loves,
Saff.




----------------------------------------------------------


No comments:

Post a Comment